Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6697) myke01


myke01
senior tag

"Többek" kérésére :) úgy döntöttem ,hogy nem írom meg egyenként az alábbi telepítési útmutatót,hanem közzéteszem itt a Gio topikban . (remélem nem hullik le érte a fejem :D vmelyik moderátor által! warez és egyéb törvénytelen dolog nincs benne :)

A telepítéshez szükséges kellékek a 6672-es hozzászólásomban találhatók.
A leírás konkrétan a Jelly Bread v3.5.1 telepítésére vonatkozik :

Akkor kezdjük:
1. Szóval ha root-olva van a készülék ,akkor menthetők (ha akarod) az app-ok beállításai,adatai ,hogy ne kelljen mondjuk újból elölről kezdeni pl. a "Cut the rope" játékot a nulláról :) ; SMS-eket ,névjegyeket ,stb . köv. alkalmazásokkal :
Pl.: Titanium backup vagy a Mybackup .

2. Töltsd le a CWM-et a fenti linkről ,erre szükség lesz az új rom telepítésénél Ettől újabb nincs(tudtommal) ,ami kezeli mindkét fájlrendszert .

3. A fenti letöltött CWM-et másold az sd kártya gyökerébe,magyarul ne legyen mappában ,hanem csak "natur" látszódjék ,ha megnyitod az sd kártyát a fájlkezelővel .

4. Teló kikapcs ! Most indítsd recovery módban a telót !

Emlékeztetőül:
Recovery mód: A telefont kapcsoljuk ki. Ha kikapcsolt a telefon akkor nyomjuk folyamatosan a Home gombot és ezzel egyidejűleg a bekapcsolás gombot 3mp-ig. A Home gombot addig nyomjuk, amíg be nem jön a Recovery. Itt a hangerőgombokkal tudunk fel/le mozogni és a Home gombbal kiválasztani.
Recovery menü:
1. reboot system now: Ezzel újraindíthatjuk a telefont (kilépés).
2. apply update from sdcard: Az "update.zip"-eket telepíthetjük a memóriakárty gyökeréből (Gingerbread-nél már nem muszáj "update.zip" legyen a neve és az sd kártya gyökerében legyen).
3. wipe data/factory reset: Gyári beállítások visszaállítása. Törli a telefonmemóriát (utólag telepített programok, névjegyzék, sms-ek, stb), viszont a rendszerben tett módosításokat nem törli! Pl.: Root, törölt gyári alkalmazások, bemásolt csengőhangok, programok, stb.
4. wipe cache partition: A cache particiót formázza.
5. test redbend fota[FS]: N/A (azt hiszem hogy ez a menüpont csak a Gingerbreadtől van).

Ha elindult ,kiválasztod az "apply update from sdcard" opciót ,és betallózod a cwm 5.0.2.7 ext........zip-et. Megerősíted a szándékodat a telepítésről ,egyáltalán nem bonyolult az egész . Ha ez megtörtént ,akkor "reboot system now-t" választod. Ha ezek után kikapcsolod a telót ,és újból elindítod recovery módban ,akkor már az új CWM recovery fog feltűnni ,ami a rom telepítéshez nélkülözhetetlen.

Most csinálhatsz ,ha akarsz a komplett system/data/cache partíciókról (tehát az egész rendszerről "szőröstül-bőröstül" )egy komplett ,ún, nandroid mentést. Ha esetleg balul sülne el valami a rom telepítésnél a CWM-el vissza tudod állítani az sd kártyára mentett képfájlból az "eredeti rendszert. A CWM felépítése ,működése leírásra került ITT . Köszönet érte rumcajsz-nak :R :R :R . Erre a leírásra mindenképp szánj pár percet ,hidd el, megéri .

Fontos ,ha a gyári romról "állsz" át (ami ugye rfs fájlrendszert használ),akkor nyugodtan mehetsz a CWM menüjében a
mounts and storage opcióra
Ez a funkció lehetőséget ad, hogy a telefon belső (system, data, cache) és külső (sdcard, sd-ext) partícióin elvégezz alapvető (mount, unmount, format) feladatokat
Erre azért lesz szükség ,mert a Jelly Bread telepítője, csak az 'a /system-et formázza' át ext4-es fájlrendszerűre, a data és cache partíciót rfs fájlrendszeren marad,és nem tudja az utóbbiakat 'felcsatolni' bootolásnál,és soha nem indul el a rendszer a telón.
Tehát menj a b.) format boot, system, data, cache, sdcard or sd-ext almenübe ,és formázz "format system, data, cache" a boot-ot hagyd békén!!!!
Ezzel a funkcióval tudod a kiválasztott partíciót formázni. Ezzel nagyon óvatosan bánj, mert a formázás összes adatot törli a kiválasztott partíción, akár a telepített ROM-ot is el tudod így távolítani akaratlanul.

(Ha már ext4-es fájlrendszert használ a telód ,akkor kimaradhat a fenti format ceremónia :) !)

5. Most töltsd le a romot ! Szerintem felesleges erre a vasra ICS vagy JB alapú romot tenni,mert gyenge hozzá a hardver-felhozatal,de ez privát vélemény . Én ezt ajánlom ,de hangsúlyozom ,nem akarom senkire erőltetni.Mindenki saját felelősségére !!!
Ez egy GB alapú JB kinézetű rom ,ez szépen elfut a GIO-n ,és műxik minden funkciója :

Ha letöltődött az áhított rom ,akkor ezt is felmásolod az sd kártyára (ez már mehet mappába ,pl. a downloads-ba ,vagy ahova akarod tetszés szerint .

Most jöhet a telepítési procedúra :
Itt az eredeti leírás angolul ,de azért leírom magyarul is ,hátha valakinek nem megy az angol :
1.Boot into recovery
2.Wipe data/factory reset, and wipe dalvik cache
3.No need to mount /system and /data, it will automatically mounted
4.Install zip from sdcard
5.Choose zip from sdcard
6. Select JellyBread-vx.x.zip and flash
7. Wait till finished and reboot
8. For the first time, if statusbar not appear, just wait a second it will appear but blank. Open terminal emulator, and...poof icon will appear

1.Indítsd el recovery módban a telót (fentebb leírva a módja )
2. töröld a data/cache partíciót ,és a dalvik cache partíciót (ezeket a recovery menüjében megtalálod ,a data és cache wipe-ot a főmenüben ; a dalvik cache wipe-ot az advanced menüben leled.
3. nem szükséges felcsatlakoztatni a system és data partíciókat ,az automatikusan fog megtörténni ; tehát magyarul ezzel a ponttal nem kell foglalkoznod !!!!
4,5. "Install zip from sdcard/choose zip from sdcard" menüben (CWM) betallózod a rom .zip kiterjesztésű fájlját (amit ugye előzőleg az sd kártyára másoltál :) )
6. Kiválasztottad pl. a Jellybread x.x.zip fájlt ,és elindíthatod a flash-elést (telepítést) a home gomb és a hangerőgombokkal navigálva a megfelelő menüpontra .
7. várj türelmesen ,amíg feltelepíti a romot ,ez akár lehet 10-15 perc is ,nem kell megijedni ,és kicibálni az akksit :) ! Ha mindent úgy csináltál ,ahogy az előzőekben leírtam ,akkor "fel fog menni" a rom ,úgy ahogy kell . Újraindítás után belakhatod a romot .
Nálam gond nélkül települt ,nem kellet a 8-as ponttal nem kellett foglalkozni,és a leírtakat megcsinálni ,miszerint "üres az állapotsor" ,és 'orvosolni' kell azt .

Kicsit szájbarágósra sikeredett a leírás :D ,de nem ismerem senki felkészültségét android és "főzött" rom telepítés terén . Ezzel a leírással szerintem anyám is telepíteni tudná a romot. Természetesen nem a gyakorlott Gio-s kollégáknak készült !!!!!! :))

Utószóként :MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE TELEPÍTSE A ROMOT,ÉS BUHERÁLJA A TELEFONJÁT !!!! Felelősséget nem vállalok ,ha valamit elszúrsz ,és levélnehezéket csinálsz a telódból!!!

Üdv.:
myke01

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.