Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) orion1025


orion1025
őstag

Egy kis update:

A bejegyzést december elején készítettem el, azóta sok víz lefolyt már a Dunán. Többszöri kontroll, havi adagokban kapja a szemcseppet és a krémet, jelen esetben még egy évig biztosan, ha addig nem történik további romlás. Amennyiben bármilyen elváltozás ütné fel a fejét, azonnal vinni kell újabb műtétre. Sajnos korántsem lefutott dolog lett belőle, így még jó ideig marad a bizonytalanság ezzel kapcsolatban. Itt tartunk most, februárban.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#2) Syl válasza orion1025 (#1) üzenetére


Syl
nagyúr

Szegény kutyuska! Közhelyes leszek, de erőt & egészséget!

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#3) orion1025 válasza Syl (#2) üzenetére


orion1025
őstag

Köszönjük! Tény és való, hogy sokkal jobb állapotban van amióta volt a műtét, de így is vannak hullámzó állapotok. Szerencsére a labda kergetés elég jól megy neki, de ahogy tapasztalom, elég változó a látásának a minősége napszaktól függetlenül. Van, hogy az udvaron lerakott pulóverem megugatja, meg nem látja pontosan mi is az, csak ha oda megy hozzá, van amikor meg kilóméterekről észreveszi a macskát is.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#4) Elektrosokk


Elektrosokk
addikt

Szia

én is a legjobbakat kívánom!

Ha bárki szemproblémával orvost keres ajánlom dr Dobos Andrást (Kiséri Állatorvosi Rendelő)

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#5) orion1025 válasza Elektrosokk (#4) üzenetére


orion1025
őstag

Igen, én is csak Őt, és sajnálom, hogy nem a saját fejem után mentem, mert akkor sokkal gyorsabban eljuthattunk volna hozzá...

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#6) Majka26


Majka26
csendes tag

Szeretnék segíteni nektek. Mi ennek a módja?

(#7) orion1025 válasza Majka26 (#6) üzenetére


orion1025
őstag

Írok egy üzenetet.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#8) temes69


temes69
aktív tag

Szia,
Kitartást kívánok :) Sztem lassan megszokja majd és tud majd majdnem teljes életet élni. Nekem egy 6 éves törpe tacskóm van. Neki tavaly október végén lett egy hátbecsípődése. Nem gerincsérv, csak sima becsípődés de nagyon sokáig tartott mire helyre jött. Alább egy link, javaslom írj ott az állatorvosnak és lehet tud ajánlani valami terméket. Nekem a tenyésztő ajánlotta ezeket a termékeket és az én tacskómnak is használtak.
https://energy-vet.hu

(#9) janeszgol


janeszgol
félisten

Jó volt olvasni ezt a bejegyzést. Nagyon édes a kutya!

(#10) orion1025 válasza temes69 (#8) üzenetére


orion1025
őstag

Köszönöm, átnézem az oldalt. Mióta nálunk van, előttem folyton a tacskó bénulás esete lebegett, hogy remélem őt nem éri el, erre jött más. Most a szemes dolgai mellé kap vitamint is, amit az utolsó kontrollnál írtak fel neki, de még biztosan lehet valamivel "turbózni", csak erről nem találtam semmit. Itt, szombathelyen is felírtak neki az elején olyan gyógyszert, ami semmire nem volt jó, mint kiderült, cserébe jó drága is.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#11) orion1025 válasza janeszgol (#9) üzenetére


orion1025
őstag

Remélem hasznos kis szösszenet lesz valakinek a jövőben és tud segíteni az írás, bár ne legyen senkinek ilyen problémája az lenne a legjobb.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#12) temes69 válasza orion1025 (#10) üzenetére


temes69
aktív tag

Vegyél neki 100% kollagén port és szórj a kajára napi 1x. Az nagyon jó ízületi bántalmak megelőzésére, meg a hátának. És ami nagyon fontos, ne hagyd hogy lépcsőzzön és ugráljon a kanapéról fel le. Max ha nagyon muszáj akkor vegyél egy rámpát neki és tanítsd meg, hogy csak azon közlekedhet.

(#13) orion1025 válasza temes69 (#12) üzenetére


orion1025
őstag

Van tervben egy rámpa neki, főleg a lejövetel miatt, mert úgy szokott a mélybe ugorni félig lefolyva, mint egy öngyilkos galamb. A lutya ajtó a másik sarkalatos pont, mert folyton használva van, és az sem kevés ugrálás, már amikor nem úgy robban át rajta nekifutásból...

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#14) temes69 válasza orion1025 (#13) üzenetére


temes69
aktív tag

Ezekre figyelni kell, mert hosszú távon jönnek elő az ilyen problémák. Mondjuk egy kanapéről levetődés akár már most is okozhat gondot. Hidd el nem kevés pénz egy becsípődés kikezelése sem, a gerincsérvről már nem is beszélve. Jobb a megelőzés :)

(#15) futo001


futo001
senior tag

Örülök, hogy olvashattam róla. Kicsit félve nyitottam meg, hátha nagyon rossz híreket közölsz de gondoltam akár nagyon jók is lehetnek. Valahol közte van, ami még mindig jó igazából. Jó, hogy sikerült lelkiismeretes és szakmailag megfelelő orvost találni.
Nagyon át tudom érezni a helyzetet, nálunk rendszeresen vannak mentett agarak (pár hétre, esetleg pár hónapra végleges örökbefogadás előtt), némelyik nagyon lelakott állapotban és csak úgy repkednek a sok száz eurók 2-3 havonta. Már kedvezményt kapunk az állatorvosnál de azért így is érezzük.
De tegnap pl az idősödő macskám kezdett egy hallucinálni, amellett hogy ijesztő volt, már hallom a kártyaolvasó pittyegését is. Erre párom egy kollégája megkérdezte miért nem altatjuk el. Téged kellett volna de már régen b....eg.
Most akkor még egy évig 24e-t ki kell adnod a szemcseppekre jobb esetben?

Ja, Juraphic Phark kutya nálunk is volt. :C

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#16) KaitouP


KaitouP
veterán

Egyrészt nem ismertem ennek az írásnak az előzményeit, másrészt ritkán olvasok Logouton, pláne ilyen személyes történeteket. Ezúttal kivételt tettem, és az írás olvasása közben azonnal rájöttem, hogy miért: tulajdonképpen sorstársak vagyunk.

Talán 10 éve is van már, hogy a családi kutyusunkkal, egy nőstény törpetacskóval hasonló poklot jártunk meg. Ugyan teljesen más apropóból: a mi kutyánk kvázi egyik napról a másikra lebénult a hátsó felére, ami azt jelenti, hogy azon felül hogy a hátsó lábait egyáltalán nem tudta mozgatni, még be is csinált szerencsétlen...

Borzasztó volt. Féltünk, hogy elveszítjük, itt a vége. A helyi állatorvos eléggé elbagatellizálta a dolgot, de szerencsére még így is időben léptünk. Ironikus, hogy mi is pont a budapesti egyetemre vittük. Megműtötték, hazahoztuk, és egy csodálatos fizioterapeuta (egykori színésznő) segítségével, nem kevés összegért (szerintem a fizioterapeutával együtt 1 év intenzív tornázás + a műtét összesen közel lehetett az 1 millió forint környékéhez) újra 4 lábra állt. Nem lett olyan mint volt, de azóta sem tántorítja el a helyzete attól, hogy ész nélkül rohangáljon... :)

Azt viszont nem tudom, hogy az egyetemen hogy, milyen módon álltak hozzá. Én elhiszem amit írsz, de azt is tudom hogy szinte azonnali segítséget kaptunk. Nem menteni akarom az egyetemet vagy azt a személyt aki így bánt veletek, de nem biztos, hogy ez a negatív kép az egész intézményre ráhúzható.

A mi kis négylábunk egyébként ma már egy öreglány, de még mindig olyan mint a tank. Akkor is, és most is hatalmas benne az élni akarás. Kívánom, hogy a Te kutyusodban is így legyen, és jóra forduljon a helyzetetek.

Egyúttal én is szívesen segítenék, ha igényled - sokkal nem tudok, de amennyire enged a tárcám, annyival szívesen hozzájárulok a jobbanlétetekhez. :)

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#17) Anubis_9


Anubis_9
őstag

Szia! Igazán sajnálom, ami történt veletek. Teljes mértékben átérzem a helyzetedet. Ezúton, ismeretlenül is jobbulást kívánok a kutyusnak. Amennyiben szükséged van még rá, minimális összeggel hozzá tudok járunk a kutyus gyógyulásához.

"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"

(#18) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Szegényem :) Jobbulást neki :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#19) Dark Archon


Dark Archon
addikt

Jobbulást a kutyusnak!

Sajnos csak utólag tudja magát ostorozni az ember, hogy mi lett volna a jó döntés. Mikor a mi kutyánkkal gond volt, a megszokott, egyébként jó fej állandó orvosunkhoz vittük, aki allergiát állapított meg nála. Így el is kezdtük a természetesen nem túl olcsó hipoallergén és/vagy gyógyszeres kezelést. Kérdeztem, hogy biztosan az, nem kellene vért venni? Nem volt a válasz. A gyógyszernél döntöttem.

Lényeg, hogy néhány hét után sem volt változás, illetve állandóan vakarózott szegény. Végül elvittem máshova, mert pont hétvége volt, és már nem emlékszem, de valami nem tetszett az állapotán. Meg akkor már megemlítettem, hogy állítólag allergiás, szedi a gyógyszert. Az önmagában kevés, mondták, kapjon hipallergén tápot is. Okés.

Pár héttel később sem volt változás, és visszavittük. Itt pont egy olyan doktornőbe futottunk, akinek feltűnt, hogy sápadt a kutya. Vérvétel, várakozás. Pár nappal később értesítettek, hogy azonnal vigyük a kutyát kezelésre (infúzió), mert nagyon rosszak az értékei. Négy napig kapta az anyagot, az helyretette kicsit.

Ezek után elmentem a megszokott orvosunkhoz, hogy megmutassam a vérképet. Ekkor már ő is azt mondta, hogy csoda, hogy még él, irány az állatkórház (Lehel út). Na, ott megállapították, hogy májrák, végső stádium, a kutya menthetetlen.

Később még elvittem szegényt az állat onkológiára, hogy ott is elköltsek egy rakás pénzt, de nyugodt legyek, hogy mindent megtettem érte, de ugyanazt mondták.

Szóval nem elég, hogy beteg volt, a doki miatt még gyötörtem feleslegesen a vacak hipoallergén táppal meg a gyógyszerrel, közben meg teljesen más baja volt. Annyi időnk maradt, hogy még elvittem párszor sétálni (de már karban hoztam vissza), meg csináltam pár bélszín steaket neki, de végül el kellett altatni.

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#20) orion1025


orion1025
őstag

temes69:

Tudom sajnos, "tapasztaltam" másnál, KaitouP-nak válaszként le is írtam hogyan.

futo001:

Még sajnos koránt sincs lefutva az egész, jelenleg is bármikor lehet állapot romlás, erre próbálok felkészülni, hogy ne legyen váratlanul akkora kiadás, amennyi lenne. Most havi szinten a csepp 24e Ft, vitamin, egyéb, eddig havi egy kontroll, itt változó vizsgálat fajta, de utoljára egy ultrahang is be lett iktatva, szemfenék vizsgálat, szemnyomás mérés, egyéb, tehát ezek függvénye a vizsgálati díj is. Most még egy évig kell ezt a havi adagolást adni neki, közben kontrollok váltakozó ütemben, és menet közben tudjuk meg mi lesz a következő lépés, sajnos nincs megadott forgatókönyv.

Szegény kutya felétek is... Tudott rendesen enni? Mert nálunk erősen korlátozott volt egy ideig az evési metódus, hogy milyen tápot, milyen tálból, milyen magasságban. Ami puha, azt megeszi bárhonnan, már amikor az orra hossza miatt fel tudja venni, szegény nagyon vicces tud lenni amikor az orra már bele van nyomva a járólapba, meg oldalra kanyarodik, de még mindig nem éri el azt a bizonyos falatot. :DDD

KaitouP:

A volt főnököm hasonlóan járt, két éves ha volt akkor a tacskójuk amikor haza érésük után lebénult hátsó lábakkal, nagy örömmel kúszott feléjük. Ők a szombathelyi állatkórház-egyetem duó után teljesen rendben voltak minden téren, emlékeim szerint csak egyszer kellett vinniük vizitre, utána elég volt az itteni állatkórházba menni vele. Kegyetlenül gyorsan felépült, a szőre még alig nőtt vissza a hátán, de már közlekedett elég serényen. Természetesen nem általánosítom az egyetem orvosait, mi kifogtuk sajnos, vagy rossz napja is volt mellé, bár az asszisztens sem volt túl bájos, nekem egy totális kudarcként él az emlékeimben az a nap. Amikor felfújtam magam, a kezembe vettem az irányítást és beszéltem telefonon Dr. Dobos Andrással, már akkor tudtam, hogy eddig minden lépést jól elbaxtam, vele kellett volna kezdenem az egészet. Kedvesek, segítőkészek mindenben, korrekt választ kap az ember a kérdéseire, illetve arra, hogy mi várható, tényleg teljesen rendben zajlott minden, a kezdeti kudarc ellenére nem kis fordulatot vettünk.

hcl:

Köszönjük!

Dark Archon:

Maximálisan becsülendő amit tettél érte, sajnos mindent nem lehet irányítani, pontosabban azt, hogy a dolgok milyen mederben haladjanak. A felesleges szenvedés pedig azt gondolom, hogy nem túl baráti megoldás, hiába szereti az ember a kedvencét, van az a pont, amikor az a helyes döntés, ha nincs tovább kínozva pár együtt töltött hétért, vagy egy-két hónapért.

KaitouP és Anubis_9:

Tényleg nem szeretnék senkit sem megsérteni, illetve senki jóindulatával visszaélni, de nem szeretnék támogatást elfogadni, nekünk maga a kezdeményezés is hihetetlen siker, illetve az is, hogy idegenek segítettek nekünk, ez hatalmas dolog a mai napig, de örülök neki, hogy vannak Hozzátok hasonló emberek! :K

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#21) J.J. András


J.J. András
őstag

Szervusz,

csak sok egészséget, és boldog labdázást és sok-sok szeretetet kívánok a kiskuty-nak :)
Nekem még így "dínósan" is tetszik, cuki pofija van.

Ha megengeded, pl. a DECATHLON-ba beadok egy nagy adag tápot, ahol névvel átveheted....
Privátban megírod, mi volt az pesti állatkórház, ahol megütötték a kutyust? (ez számomra döbbenet volt, és mélyen felháborít, főleg ha egy állatok gyógyítására felesküdött ember tesz ilyent, hiszen diplomás....)

Még egyszer, legyen teljes élete Veled, Veletek, én úgy gondolom boldog, hogy ott lehet ezen földi kis életében Veletek :R :R

Üdvözlettel: András

'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''

(#22) temes69


temes69
aktív tag

Sziasztok,

Ezt csak úgy mindenkinek írom aki ide látogat: évente egyszer minden kutyát érdemes elvinni egy teljes vérkép vizsgálatra függetlenül attól, hogy beteg e vagy sem. Ott minden kiderül akár kezdődő betegségeket is el lehet kapni így.

(#23) orion1025 válasza J.J. András (#21) üzenetére


orion1025
őstag

Szia, írok egy üzenetet!

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#24) futo001


futo001
senior tag

Hát ez eddig nem esett le. :C Még el is neveztük az effektust kanyarnózinak, nem jöttünk rá, hogy nem éri el a fura állkapocsszerkezettel a kaját. :DDD

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#25) Synthwave


Synthwave
HÁZIGAZDA

Tyutyukaaa!

<3333

Még jobban lesz, és hosszú életet fog élni, ne aggódj!

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#26) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

Eszelős összeg...
európai árak, mert kötve hiszem, hogy ez nyugaton 3-4xer drágább lett volna n. 2 misi? még az osztrák német is kiröhögné ha az orvos ezt mondaná.

szar fizetések

De egyébként ezért sincs se kutyám se macskám...kaja táp egyebek oltás, a fizetésem 1/5-e csak az állatra menne.

(#27) kovy79 válasza angyalpc2 (#26) üzenetére


kovy79
őstag

Pedig de...
München, Linz, repkedtek az 1000€-k. Előbbi helyen egy MRI 1.200€ (NEM műtét).
Pl. adott vizsgálat Debrecenben 70.000.- Forint, Németországban 3-400€. A 3-szoros szorzó mindenhol megvan.
Sajnos nálunk nem segített semennyi pénz... :(
Egyébként sokunknak nem állat, hanem családtag. Családtagnál pedig nem mérlegelsz. És náluk igazabb családtag nincs, tőlük csak és kizárólag szeretet kapsz. Sok ember még a saját, valódi családját sem nézi állatnak sem...
orion1025, nagyon cukik a kicsik, jó egészséget nektek!

[ Szerkesztve ]

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#28) Synthwave válasza kovy79 (#27) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Hát, nem véletlen, hogy a németek a mindenféle orvosi beavatkozások hírére inkább elmennek egy külföldi nyaralásra, és ott ejtik meg. : /

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#29) kovy79 válasza Synthwave (#28) üzenetére


kovy79
őstag

Német ismerőseink kutyusait sikerült rendesen helyben hagyni a német "szakiknak".
Térdműtét 1.500€, másik esetben ivartalanításkor bent felejtett méhdarab (párszáz €).
Elvittük őket hozzánk 3 napra Debrecenbe és a két kutyust 200.000.- Forintért rendbe tették (mindkettőt műtéttel). Mai napig, minden találkozáskor hálálkodnak nekünk.
Biztosan otthon is van, de Németországban rengeteg az olyan orvos, aki a kb. hasmenést tudja gyógyszerrel kezelni, de itt ki is merült a "tudománya"...

[ Szerkesztve ]

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#30) orion1025 válasza kovy79 (#29) üzenetére


orion1025
őstag

Számomra az az elszomorító, hogy itt élek a nyugati határnál, azt gondolná az ember, hogy azért felkészültebbek is az orvosok, de csalódás 2023-ban is, eddigi tapasztalataim szerint még mindig megrekedtek szakmailag egy kezdeti stádiumban, legyen szó bármilyen beavatkozásról. Olvasgatva több helyen, nekem csak az jött le, hogy itt a nyugati szekcióban nem igazán van érdemleges állatorvos, akinek van tudása is, illetve megfelelő felszerelése.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#31) kovy79 válasza orion1025 (#30) üzenetére


kovy79
őstag

Minél több a pénz, nagyobb a jólét, annál egykedvűbbek, unottabbak, érdektelenebbek, ebből kifolyólag felkészületlenebbek a "szakemberek" (tisztelet a kivételnek).
Ha nincs annyi pénz, akkor rá van kényszerítve, hogy gondolkozzon, "máshogy" oldja meg a problémát.
Ez az élet sok területére igaz.

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#32) CapriBoy

A legjobbakat kívánom!!

(#33) Jeanne d'Arc

Nagyon cuki kutyus, rendes vagy hogy ennyi energiát, pénzt áldoztál Rá. :)

iPhone felvásárlás előfizetéses is!

(#34) orion1025 válasza Jeanne d'Arc (#33) üzenetére


orion1025
őstag

Szerintem ez evidens, hogy ha az embernek van egy élőlénye, akkor azt nem csak úgy a sorsára kell hagyni, ezért minden tőlünk telhetőt megtettünk. Reméljük "ennyivel" megússzuk jó sokáig, és nem lesz lejtmenet az egész történetben, pláne nem történik még egy ilyen hirtelen esemény, ahogyan ez is kezdődött.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#35) Jeanne d'Arc válasza orion1025 (#34) üzenetére

Sajnos a mi szomszédunk az új pasija miatt egy 11 éves tacskót dobott ki, mert nem jöttek ki egymással. Szombaton telefonált, hogy viszi a menhelyre. Mint később kiderült azért hívott minket, mert tudta, hogy mi megoldjuk. Meg is oldottuk, fél óra múlva a kocsiba ültünk és vittük le a Mátrába apukámhoz teljesen menetkészen. Össze csomagolta a holmiját , póráz, táp, stb és a kezembe adta. Viszlát, ennyi volt. Közel 50 éves nő, nem tini. Ő azóta sem érti, miért romlott meg a viszony köztünk. Hát ezért. Az én szememben az ilyen nem ember, hanem egy eltaposni való csótány. Szóval vannak sajnos ilyen emberek is. :(

iPhone felvásárlás előfizetéses is!

(#36) orion1025 válasza Jeanne d'Arc (#35) üzenetére


orion1025
őstag

Az "szép" történet, eddig milyen élete lehetett mellette szegény állatnak. Én pár éve "kaptam" hasonlóan egy kölyök macskát, itt lett hagyva nekem... Szerencsére másnapra lett is egy remek gazdája, de csak szerencsénk volt, már komolyan terveznem kellett, mit is fogok kezdeni vele.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#37) Zoli-bácsi


Zoli-bácsi
senior tag

Szia, kitartást és jobbulást a kutyusnak.

Az Orvostudományi Egyetemet mindenki felejtse el aki azt akarja hogy meggyógyuljon a kutyája. Nem részletezném az én történetemet, de fel kellene égetni az egész helyet, hogy még véletlenül se nyúljanak állatokhoz...

(#38) orion1025 válasza Zoli-bácsi (#37) üzenetére


orion1025
őstag

Köszönjük!

Sajnos mi is hallottunk eseményeket, és nem voltak túl kedves dolgok.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#39) temes69 válasza Jeanne d'Arc (#35) üzenetére


temes69
aktív tag

Remélem ezt a nőt meg a pasija dobja majd ki hasonló körülmények között. És akkor még a tacsi sem lesz mellette, mert az meg már vidáman el a Mátrában :)

(#40) Jeanne d'Arc válasza temes69 (#39) üzenetére

orion1025: Amíg élt a férje, arany élete volt, aztán jött a váltás.
Sajnos már nem él a kutyus. Teljesen egészségesen ment le, majd 3 hónap múlva apukám amikor oda ment hozzá, hogy megnézze miért nem kelt fel, már nem élt. Minden túlzás nélkül, belehalt a bánatba. Arany kutya szívnek ez már sok. Meghal a gazdim, kidobnak…
Én soha nem kívánok senkinek rosszat, de remélem igazságot fog szolgáltatni a sors.

iPhone felvásárlás előfizetéses is!

(#41) temes69 válasza Jeanne d'Arc (#40) üzenetére


temes69
aktív tag

Szegényke, nagyon sajnálom :O

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.