Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-04-25 12:14:54

LOGOUT.hu

Mi is ez a Pebble? Röviden: a mai összes okosóra úttörője. ;)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4704) majdnemkocka válasza axioma (#4699) üzenetére


majdnemkocka
tag

Egy kis guglizás/fórumozás megkímélt volna ettől a hacacárétól... (hálózati töltőfejet egyik Pebble-hez sem adtak, sima USB végű a zsinór)
A Time-nak és minden későbbi Pebble-nek "smart" csatlakozója van, hogy tudja fogadni az okos óraszíjakat (azt a kb. három félét, ami készült, ugye) és mivel a Classic nem tudna mit kezdeni velük, így a csatlakozó fizikai kialakításán is változtatni kellett. A pinek távolsága szerencsére maradt, csak a kiosztás nem, úgyhogy egy régi kábelből lehet újat hekkelni:
- a két középső csatlakozó közti műanyag elválasztót ki kell reszelni (elég annyira, hogy beférjen az új lukba)
- a földet (fekete kábel) át kell forrasztani az egyik mágnesre
- a +5V-t (piros kábel meg vagy hagyni a helyén (ekkor csak az egyik állásban fog tölteni) vagy átforrasztani a másik belső lábra is (ahol a fekete volt) (ekkor mindkét állásban tölteni fog).
Képekkel illusztrált leírás ITT (esetleg mehet az összefoglalóba is), smart csatlakozó hardverleírás ITT (ha valaki nem hinne nekem :D)
Ha nincs kedved szétnyírni a Classic töltőt, akkor egy ceruzából, egy random USB kábelből, némi kétoldalas ragasztószalagból (opcionális) és egy befőttesgumiból egész jó vésztöltőt lehet barkácsolni (összefoglalóba ezt is :D ), az így fog kinézni:

[ Szerkesztve ]

A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.

(#4705) koncsik válasza majdnemkocka (#4698) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

KIckstart, bocsi. De ez az, köszönöm :R

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#4706) axioma válasza majdnemkocka (#4704) üzenetére


axioma
veterán

Jogos, megnezhettem volna. Sajna nem mindig optimalisan csinalom a dolgokat.
A kolcson kabelt nem akarom szethekkelni, de a vesztoltore mar en is gondoltam:) Ellenben kiderult, hogy csak nem elegge nyomkodtam meg az ora gombjait (ugye leirasom sincs), de amugy van benne toltes, letoltottem az app-ot, parositottam, latjak egymast. De mar ketszer hibara ment az update... Illetve 2x lattam. A masodik mar egybol ugrik 50%-ra, illetve most gondoltam ujrainditom a pebble app-ot, erre harmadjara is belekezdett, pedig csak akkuallapotot akartam volna kiszedni belole.
Remelem akkro nem indul el a frissites, ha nincs eleg szufla benne!
Most is update failed... valami remlik hogy volt ilyen masnak, visszakeresek, csak nem voltam netkepes allapotban a delutan, most meg le vagyok farasztva.

Szerk. a ceruza farigcsalasa kozben rajottem, vszinu nem elobb ellenorzi hogy van-e eleg szufla es akkor tolti le, hanem letolti, aztan ellenorzi, hogy indulhat-e az update, nem merulhet-e le kozben. Szoval ha feltoltottem akkor ujraproba (igy utolag remlik is mintha par honapja valaki ezt mar vegigjatszotta volna).

[ Szerkesztve ]

(#4707) Viper26


Viper26
nagyúr

Pebble vásárlás esetén van plusz költség?

iPhone 14 | FR955

(#4708) air válasza Viper26 (#4707) üzenetére


air
nagyúr

Ha a hivatalos webshopból veszed, nincs.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#4709) Viper26 válasza air (#4708) üzenetére


Viper26
nagyúr

Ez érdekes, mert anno garanciában cseréltek egyet, és akkor újra kifizettettek velem mindent. :DDD

iPhone 14 | FR955

(#4710) peanar


peanar
senior tag

Sziasztok.
Kicsit csalodtam a pebbleben, igencsak negatív véleményt alakított ki bennem a frissítés rákényszerítésükkel! Nem értem mi részükről ez a tolakodás, trollkodás, de pár frissítés óta ha x idő elteltével az új fw megjelenése után nem frissítettem a számomra jól bevált, jól működő rendszert, akkor egyszer csak megjelenik az órán egy üzenet, hogy az appnak szüksége van az óra új fw-jére (vagy valami hasonló) és ezután az órával nem lehet mit kezdeni, nem lehet kilépni az üzenetből! Nem gugliztam rá, hogy lenne e valami más megoldás, mint ahogy az óra újraindításával sem próbálkoztam (bár az utóbbi nem hinném hogy megoldotta volna, max ideig, óráig) mert eddig mindkét alkalommal mikor utol ért a "végzet", pont indultam valahova és idő hiánya miatt jobbnak láttam a frissítést, hogy használni tudjam az órát.
Ezzel a lépésükkel, húzásukkal nem tudok megbékélni, én úgy gondolom hogy én szeretném eldönteni, hogy akarom e frissíteni az óra fwjét, vagy sem.
Uff...kidühöngtem magam😁

(#4711) air válasza Viper26 (#4709) üzenetére


air
nagyúr

Most mi van?
Mit fizettettek ki garanciális cserénél? :Y
És annak mi köze a vásárláshoz?

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#4712) Viper26 válasza air (#4711) üzenetére


Viper26
nagyúr

Az, hogy újra fizetni kellett (áfa+vám), holott a cserélt óra esetében ez megtörtént.

iPhone 14 | FR955

(#4713) axioma válasza Viper26 (#4712) üzenetére


axioma
veterán

Netto jogszabalyilag ez egy erdekes eset, mert itt nem kell a regit visszakuldeni. Alapbol, ha megvan az eredeti vamolas valamilyen papirja vagy adata, es a kifele feladoveveny, akkor mint garis cseredarab nem vamoljak [ld. kulfoldi rendelesek topik, talan]. Igaz, itt kikuldes nincs, lehet h ilyenkor erdemes generalni egyet...
Viszont a pebble ide eu-bol szokott tudtommal szallitani. Lehet, h eu-n kivulrol szarmazo darab cserejenel [KS?] ezt nem figyelik, de minimum erdemes megprobalni kerni toluk.

(#4714) Williamgrant válasza axioma (#4713) üzenetére


Williamgrant
veterán

Lehet USA-ból küldték neki a csere darabot, mert az EU raktárban már nem volt.

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#4715) majdnemkocka válasza peanar (#4710) üzenetére


majdnemkocka
tag

Amellett, hogy nem rémlik, hogy lett volna különösebben problémás frissítés, szved joga utálni a frissítéseket. Ám azt se feledd, hogy szoftverfejlesztői szempontból könnyebb egy (a legfrissebb) FW verziót támogatni, mint az összes eddigit, ami előfordulhat (főleg egy olyan viszonylag pici cégnél, mint a Pebble).

A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.

(#4716) Viper26


Viper26
nagyúr

Van már itt valakinek Pebble 2?

iPhone 14 | FR955

(#4717) sszemtelen válasza Viper26 (#4716) üzenetére


sszemtelen
őstag

Az előrendelőknek tuti nincs. ;] :(

(#4718) Viper26 válasza sszemtelen (#4717) üzenetére


Viper26
nagyúr

November volt az oldalon, annak meg mindjárt vége, szóval nem értem mi ez a csúszás a részükről.

iPhone 14 | FR955

(#4719) ollie válasza Viper26 (#4716) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Kollégámnak hónap eleje körül megjött.

***

(#4720) sszemtelen válasza Viper26 (#4718) üzenetére


sszemtelen
őstag

A @PebbleSupport-nak Twitteren egyenlőre fogalma nincs hogy mikor lesznek postázva azok az előrendelt órák, amiket már a walmartban boldog-boldogtalan vásárol. :)

(#4721) Viper26 válasza ollie (#4719) üzenetére


Viper26
nagyúr

És az oldalon kiírt árat fizette, vagy...?

iPhone 14 | FR955

(#4722) ollie válasza Viper26 (#4721) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

KS-es volt neki.

***

(#4723) Viper26 válasza sszemtelen (#4720) üzenetére


Viper26
nagyúr

:Y

iPhone 14 | FR955

(#4724) noorbertt


noorbertt
őstag

En mar reg vissza kertem volna az arat es elkuldtem volna oket a sunyiba. Ha meg mindig nem lenne nalam az ora. A KS verzio meg kicsit vicces volt szamomra, legalabb teljesen kilenne irva :)..

(#4725) axioma válasza majdnemkocka (#4704) üzenetére


axioma
veterán

Na csak el voltam foglalva, de siker a barkacs, ezer koszonet! A vicc az, hogy nem csinaltam olyan szep stabil kitamaszthatora, igy kb 1-2 percig fogtam csak rajta a toltest, es megis elindult az ora, frissitette magat es 90% akkut mondott... ugyhogy mukodik :K [ezek szerint csak valami kis ratoltest kell la'sson az elso frissites elott].
Me'g csak probalgatom, app-okat meg wf-eket keresek [amig nem csinalok magamnak... bar most van egy ami kb jo infotartalom, de nem annyira tetsz a szamstilus es elrendezes... meg ke'ne egy nem bcd binaris is ;-) ] A 2048-at meg meguntam 4096-nal, azert oran eleg kreten dolog jatszani, csak ezt kiprobalnom muszaj volt...

Szoval most mar teljes joggal beleptem a felhasznalok koze is. Remelem lassan lesz p2-es topik is [ami e'lo", nem csak a 'mar majdnem van' hirek melletti].

(#4726) Pőze


Pőze
aktív tag

Sziasztok. Nem is tudom hol kezdjem. De nagyon megtelt a zsák. Vettem egy pebble classicot. Azt meg sikerült bekapcsolni az elején de lemerült teljesen és nem töltött ezért vissza küldtem és kaptam egy másikat és ez is sz@r. Bekapcsoltam párositottam a telefonnal elkezdte frissíteni aztán update failed és nem kapcsol be csak villog a töltés és a pebble boot képernyő között. Töltö nélkül nem is csinál semmit. Ezt hihetetlen. Mit csináljak?

[ Szerkesztve ]

(#4727) Williamgrant válasza Pőze (#4726) üzenetére


Williamgrant
veterán

Ötlet: Hivatalos forrásból vegyél Pebble-t.
A visszaküldős rész miatt nagyjából egyértelmű hogy nem a support@pebble.com-on keresztül intézted a hibás termék cseréjét.

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#4728) Viper26


Viper26
nagyúr

Én a magam részéről írtam a support-nak, hogy mi a helyzet a szállítási idővel, és utána rendelek (ha fogok).

iPhone 14 | FR955

(#4729) Chal


Chal
addikt

PT2 kapcsán azt írja pár user a Redditen, hogy eléggé felkúrták magukat, próbáltak cancelezni, de kaptak egy e-mailt, hogy sajnos már nem lehet, mert rövidesen szállítják a cuccot. Azt javasolta a support, hogy ha megjön a trackingről meg a szállításról a visszaigazolás, akkor azt vissza lehet már utasítani, ekkor visszamegy hozzájuk a csomag, és amint megkapják, intézik a refundot. Érdekes, ez alapján mintha a szállítónál lennének már az órák. Meglátjuk.

Mondjuk olyat is írnak, hogy még az FCC engedélyt sem kapták meg (ez ugye publikus, de nem kerestem rá), és a fejlesztők sem kaptak még tesztpéldányokat. Ez alapján a fenti duma lehet hogy kamu a részükről.

[ Szerkesztve ]

(#4730) Chal


Chal
addikt

Megtaláltam közben az FCC-nél őket:

https://www.fcc.gov/oet/ea/fccid

"RGQ" a Pebble prefixe, ezt kel beírni a "Grantee Code"-hoz. A PT2-re tényleg nincs semmilyen engedély kiadva. A P2-re viszont már megkapták augusztusban.

(#4731) pampika válasza Viper26 (#4728) üzenetére


pampika
őstag

pár hete annyit írtak p2-re, hogy kimennek a KS rendelések, utána jön a többi, vagyis a pre-order. hónap közepe-vége felé.
közben ugye volt black friday, ott figyeltek az órák fekete/fehér színben, amazonon azóta is simán meg tudod venni. és hónap vége van...
pont ma írtam rájuk, h ugyan mizujság, de még nem reagáltak :F

(#4732) sszemtelen


sszemtelen
őstag

Megkérdeztem Pebble bácsiékat hogy mizu az előrendelt P2 órákkal:
"We’ll share an update with preorder customers within the next few days."
Vagy lesz valami, vagy lekoptattak. :D

(#4733) norti


norti
addikt

Itt van, miért van csúszás a Pebble gyártásban.

(#4734) pampika válasza norti (#4733) üzenetére


pampika
őstag

ez mind szép és jó (nem, nem jó a csúszás), de a sima p2 hr órák már rég kint vannak amazonon, a pre-ordereseknek meg semmi infó, h mégis mikor kapjuk meg. mikor bárki berendeli amazonról pár nap alatt...

másik remek hír
tldr:
a fitbit fel akarja vásárolni a pebble-t, akik anyagilag gatyán vannak. a fitbit pedig majd nem akarja folytatni a jelenlegi termékeket :U
hogy ez mit jelent KS, pre-order usereknek, valamint hosszabb távon a fejlesztőknek (is), eléggé jó kérdés. mert ha ez tényleg így lesz, akkor kb egy halott termék miatt rágjuk a körmünket :W

(#4735) sszemtelen válasza pampika (#4734) üzenetére


sszemtelen
őstag

Sőt. Usankába bemégy a Target-be, vagy a Wallmartba, BestBuy-ba, és bármikor leszedsz a polcról akár több darabot is. De a Pre-Ordereseknek nem jár óra.

(#4736) pampika válasza sszemtelen (#4735) üzenetére


pampika
őstag

igen...ez cseszi a csőrömet, h se infó, se készlet. mikor szemmel láthatóan létezik készlet.
mondjuk az is vicc, amit a lime színnel csináltak, mert azóta is csak a KS rendelőknek jutott. mintha vmi ritka szuperanyag kellene ahhoz, hogy ne sima feketére színezzenek egy szilikon óraszíjat... :W

(#4737) Chal


Chal
addikt

Mondjuk mindebből az körvonalazódik csak ki, hogy minél több pénzt próbálnak beszedni, mert bajban vannak. "Preporder-t nem szállítjuk le -> tartalék" -- "amit már legyártottunk, eladjuk a Wallmartban -> bevétel -> tartalék". Ha cashflow gondjaik vannak, akkor belátható, hogy így 1db órát "kétszer adnak" el átmenetileg. Egyszer kifizette egy preorderes/KS-es, és mivel neki nem adják oda, így egy Wallmartos vásárló is kifizeti, csak neki annyival jobb a helyzete hogy meg is kapja. Talán így próbálják menteni a helyzetet?

Abba pedig belegondolni is rossz, hogy mi lehet azzal a halom pénzzel amit a PT2-esektől szedtek be.

Egyébként kurvára nem értem hogy hogy lehetett odáig jutni, hogy már felvásárlás/beszántás pletykák terjengenek. Jó termék, konkurencia nélkül. Mert nagyon sok user van, aki az androidos/ios-es "mini számítógépet erőszakoljunk egy órába" retteneteket nem tekintik alternatívának, és számukra más opció nem nagyon van, csak a Pebble. Én azt gondoltam hogy ez sokkal nagyobb piac és fegyvertény ennél, de lehet, hogy mégsem?

[ Szerkesztve ]

(#4738) pampika válasza Chal (#4737) üzenetére


pampika
őstag

Pre-ordertől még nem kértek pénzt. Majd akkor vonják, amikor szállításra kerül. Ezért sem értem, mire várnak? Ott vár rájuk egy csomó fix vásárló...

(#4739) sszemtelen válasza pampika (#4738) üzenetére


sszemtelen
őstag

A KS-esektől húzták csak be eddig az árát. És pont azok nem kapják meg az órákat (KS), akik segítették, és támogatták a céget hogy létrejöjjön a termék..

(#4740) Chal válasza pampika (#4738) üzenetére


Chal
addikt

Ehh bocsi, tényleg, ezt elfelejtettem. Én KS kampányban rendeltem (izé, támogattam :) ), és kialakult a csőlátás :D

(#4742) sszemtelen válasza Pulsar (#4741) üzenetére


sszemtelen
őstag

Ha valami baj történne ebből, én jelenlegi app kínálattal is elleszek, ha egyszer ideér ez a nyüves.. :D

[ Szerkesztve ]

(#4743) Viper26 válasza sszemtelen (#4742) üzenetére


Viper26
nagyúr

Ez akkor is fos egy helyzet.

iPhone 14 | FR955

(#4744) pampika válasza Viper26 (#4743) üzenetére


pampika
őstag

az...és pebble-ék se igyekeznek tisztábban látni :W

(#4745) ollie


ollie
MODERÁTOR

Uhh, ez nagyon gáz, ugyanis a KS-es pénzeket nem kötelesek visszafizetni...

***

(#4746) Viper26 válasza pampika (#4744) üzenetére


Viper26
nagyúr

Az első órájuk után most akartam újra beruházni náluk, de így nem fogok. :U

iPhone 14 | FR955

(#4747) axioma válasza ollie (#4745) üzenetére


axioma
veterán

Azta, akkor baromi mazlim van (mar ha a KS PT2-k nem erkeznek meg, mert nem sokon mult hogy lebeszeljem magam rola; a sima P2 meg mar itt van rajtam, azt mar nem veszik el).

(#4748) ravebp


ravebp
senior tag

Átnevezzük lassan fitbitre a topikot? :)

Rave

(#4749) Chal válasza ravebp (#4748) üzenetére


Chal
addikt

Reméljük csak ennyi lesz :) Engem a neve nem érdekel, csak legyen a kezemben, meg működjön, meg legyen támogatás :) Ha ezt a Fitbit tudja, akkor Fitbit Time2-őm lesz :)

Bár csak ennyi lenne..., meglátjuk.

(#4750) Williamgrant


Williamgrant
veterán

A Pebble szerintem nem is akart Kickstarter kampányt az új modellekhez. Az egész olyan mintha fordítva lett volna, a KS jó ideje nem tudott semmi nagy durranást mutatni, az emberek a pénzüket nem viszik halott helyre. A Pebble a KS sikertörténete, a gyártás ütemezése viszont mintha nem a kampányhoz passzolt volna. Azt pedig simán el tudom képzelni, hogy mire a KS kampány jött, már le volt zsírozva az áruházláncos szerződés szigorúbb feltételekkel.

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.