Hirdetés

2022. november 26., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) pepejoe


pepejoe
tag

Esetleg csinálhatnál valamilyen crowfunding-ot is. Remélem gyorsan összejön az adomány.

(#2) totron


totron
őstag

Azért azt érzed, hogy békeidőben sem tömegeket bevonzó témakör, hát még most. Inkább vérlázításként képes lecsapódni, mint segíthető állapotnak. Ne érts félre, tudom mit jelent egy kutya az ember életében, de most az emberek egy jó része is szűkösen van-lesz...

(#3) Viktor0610 válasza totron (#2) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Azért én utaltam egy keveset, ha már megjött a fizu. :K
Amúgy nem értem, mi lenne benne vérlázító?

[ Szerkesztve ]

"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait!" :D

(#4) orion1025 válasza Viktor0610 (#3) üzenetére


orion1025
őstag
LOGOUT blog

Köszönöm szépen Neked is!

totron: sajnos nem látom az összefüggést a jelenlegi gazdasági helyzet, és a saját problémám között, arról pedig végképp nem tehetek, hogy most alakult így ez a történet. Senkinek nem kötelessége segíteni, ellenben elfogadom az álláspontod, így is meg lehet közelíteni a történetet. Nekem pedig az a véleményem, hogy az emberek maguknak okozzák a problémájukat, az állatok viszont sem megelőzni, sem megoldani nem tudják ezt, ellenben mi emberek, igen. Ha éheznék, akkor sem kéregetnék, az egy másik tészta, ellenben a kutyánkat milliószor előrébb rangsorolom magamnál.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#5) Narxis válasza totron (#2) üzenetére


Narxis
nagyúr

És akkor mi van? Aki tud az ad, aki nem tud az nem ad esetleg szól olyannak aki tud adni. Ha a tökéletes vagy ahhoz közeli gazdasági állapotra várna akkor sose lehetne egy ilyen felhívást, kérést kitenni.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#6) Gargouille válasza totron (#2) üzenetére


Gargouille
őstag

Szerintem teljesen korrekt volt a kérése, ebben pont nincs semmi vérlázító. Ha azt írta volna, hogy röhögve kifizettem 400000Ft-ot a cápaízű szaloncukorra a kutya karacsányfájára bebeeee, na az lehetne vérlázító. De így ebben a formában megfogalmazva ez egy tök emberséges kérés. Megközelíthető onnan is, hogy még ezekben a nehéz időkben is van benne annyi, hogy akár lehetőségein túl is próbál törődni a kutyájával és megtenni mindent, hogy ne nyomorékként élje le a hátralévő életét. Szerintem ez inkább becsülendő mint vérláztó. Pont az ilyen dolgok tesznek minket emberré.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#7) totron válasza Gargouille (#6) üzenetére


totron
őstag

Örülök, hogy embertelen lehetek. Nem kevés ember realitása lesz idén, meg azután fogyás, a didergés télen. Ezekhez mértem a problémakört, finoman megfogalmazva. Élesebb kritikák is szoktak keletkezni hirtelenebb felhasználóktól (nem feltétlenül erre a fórumra gondolok), felkészíteni próbáltam - továbbra is tartom.

(#8) Gargouille válasza totron (#7) üzenetére


Gargouille
őstag

Nem gondoltam, hogy embertelen lennél, nem feltételeztem rossz szándékot és teljesen igazad van abban is, hogy a legtöbb embernek ennél lényegesen húsbavágóbb nehézségekkel kell szembenéznie. Mindezek mellett is azt gondolom, hogy nem feltétlenül kell szembeállítani egymással ezt, meg az általános megélhetési problémákat. De osztom, hogy lehetnek hirtelenen vélemények, ebben szintén van igazság.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#9) orion1025 válasza totron (#7) üzenetére


orion1025
őstag
LOGOUT blog

Nézd, engem nem kell felkészíteni semmire, sem megfagyni nem fogok télen, sem éhezni, de ilyen költségeket, ilyen gyors határidővel szerintem az átlag ember nem tud kigazdálkodni. Illetve azt sem értem, ha már itt tartunk, hogy valakinek adott esetben 200Ft utalása miért lenne megterhelő ebben a háborús időben. Gyanítom, ha egy gyermekkel kapcsolatos probléma miatt kezdtem volna el ezt az egészet, akkor az okés lenne a szemedben, holott a kettő egy és ugyanaz a helyzet, csak míg a társadalmunk (sajnos) többségénél előbbi elfogadott, utóbbi bűn, mert csak egy állat. Illetve ha ennyire nem tetszik a kezdeményezés, akkor miért foglalkozol az egésszel?

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#10) SFU


SFU
tag

Szia!

Nekem is van kutyusom úgy, hogy azelőtt ha egyet megláttam az utcán, átmentem a másik oldalra, úgy féltem tőle...:D

Most meg együtt alszom vele, ugyanúgy szeretem, mint a gyerekeimet, vagy az unokámat.

Utaltam egy kis money-t a kukackának, remélem, mihamarabb felépül/meggyógyul és még sokáig veletek lesz.

Üdv!

:)

„pauca sed matura" (Gauss)

(#11) Algieba válasza totron (#7) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog (1)

Kivételesen demagógiát érzékelek az elgondolásodban. Ez dettó mint kiskorunkban, amikor nem akartunk megenni valamit és szüleink az afrikai éhező kisgyerekkel jöttek nekünk. A magyar ember saját magának kapar. A posztoló a kutyáját akarja menteni, ami érthető reakció részéről. Aki pedig nem akar megfagyni, éhen veszni, az is mobilizálja magát.

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#12) orion1025 válasza SFU (#10) üzenetére


orion1025
őstag
LOGOUT blog

Köszönöm Neked is, és írtam egy üzenetet!

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#13) Earl_Muttley


Earl_Muttley
aktív tag

Sajnos egy igen jelképes összeg megy csak ebben a hónapban, de azt viszont villámtempóval repítettem! :R

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#14) orion1025 válasza Earl_Muttley (#13) üzenetére


orion1025
őstag
LOGOUT blog

Köszönöm szépen, írok egy üzenetet, eszembe jutott hol találkoztunk már!

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#15) Intruder2k5 válasza totron (#7) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Itt fejezd be ezt legyél szíves! Mindenkinek lehet problémája, neki most épp ez van, és ezzel nem segítesz rajta. Ha szerinted ez most épp nem fontos, akkor az írás nyilván nem neked szólt, tekerj tovább! Köszönjük!

Szakmai kérdésekkel és moderációval kapcsolatban privátban ne keress!

(#17) 7


7
addikt

Nem tudom, kutyáknál hogyan működnek az alapítványok, mert én elsődlegesen nyulas körökben mozgolódom. Ott a főbb nyulas alapítványtól pont ilyen esetekben szoktak támogatást kérni a nyúlgazdik, néha sikerül, néha kevésbé.

Amit viszont megemlítenék (nyulakból kiindulva), hogy ha mégsem sikerül megmenteni a látását, akkor se csüggedjetek; egyrészt piszkosul gyorsan tudnak alkalmazkodni az állatok (főleg ilyen fiatalon), másrészt mivel háziállat, ezért egyébként is megkapja a neki szükséges segítséget és figyelmet tőletek.

Ezzel együtt sok sikert kívánok a gyógyításhoz és gyógyuláshoz. :K

(#18) Intruder2k5 válasza 7 (#17) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ezt megerősíthetem én is. :K Nekünk is van egy ~17 éves puli keverék kutyánk, aki már a korából adódóan nagyon rosszul lát. Ráadásul már süket is, de ez most részletkérdés. Még nem teljesen vak, szerintem árnyakat, alakokat, mozgást lát, de fel már nem ismer senkit a látása alapján. Ha jön velem szembe, és megállok mozdulatlanul, akkor simán elmegy mellettem fél méterrel úgy, hogy észre sem vesz, vagy az utolsó pillanatban tér ki, épp csak nekem nem jön. De mindeközben tökéletesen tájékozódik a három-négyszáz négyzetméternyi udvaron, ahol mindig is élt.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel és moderációval kapcsolatban privátban ne keress!

(#19) orion1025 válasza 7 (#17) üzenetére


orion1025
őstag
LOGOUT blog

Köszönöm biztató szavaid, már próbálkoztunk, de sajnos az egyesületek is szorult helyzetben vannak, mert a mostani piaci helyzet miatt rengetegen leadják a háziállatukat, vagy pusztán szabadjára engedik, és bőven a teljesítőképességük felett kell produkálniuk a menhelyeknek. Többek között pont ezért szoktunk adományozni annak, ahonnét Riley is származik, illetve élelmet vinni, adománygyűjtő napokon nem kevés zsákbamacskát is veszek, nem a benne lapuló ajándék miatt, hanem ezzel is támogatom őket pluszban. Bármi is lesz a végeredmény, magára nem fog maradni, de még nem szeretnék bármi rosszra gondolni, arra még ráérek. Reményeim szerint két hét múlva tudunk menni, ez az attól is függ, mikorra kapunk időpontot, de elvileg két hét körül kell számolnunk.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#20) futo001


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Mindjart utalok egy kicsit en is. Transferwise lesz hanyatlo nyugatrol ahol mind megfagyunk aztan megesznek a medvek. :DDD
Jobbulast a kutyesznak.

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#21) futo001 válasza totron (#2) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Mi pontosan ugyanannyi penzt forditunk jotekonysagra, mint bekeidoben. Szerintem kicsit sem verlazito egy ilyen keres sot a hulyeseg az lenne, hogy nem ker segitseget az, akinek szuksege van ra, foleg most.

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#24) nullpoint


nullpoint
senior tag

Többször átolvastam, nem tudtam értelmezni, ha adok, akkor örökbe adom a pénzt, vagy kölcsön?

(#25) Viktor0610 válasza nullpoint (#24) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Tippelek: örökbe.
De ha ez felmerült benned, akkor inkább várj még egy kicsit (míg lezárja a bejegyzést). ;]

"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait!" :D

(#26) nullpoint válasza Viktor0610 (#25) üzenetére


nullpoint
senior tag

Azért nem volt egyértelmű, mert írta hogy hirtelen nem megy a kiadás, azt hittem addig kellene csak a pénz amíg félre tud megint tenni, és akkor visszaküldi mindenkinek.

(#27) orion1025 válasza nullpoint (#24) üzenetére


orion1025
őstag
LOGOUT blog

Köszönöm felvetésed. Ha ilyen problémád merül fel, megkereshettél volna nyugodtan, egyeztetünk, hogy a támogatásod további sorsa mi legyen.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#28) ata007


ata007
tag

En vagy nem latok szamlaszamot, vagy mi, de jo lenne ha elkuldened, kuldenek en is egy csekely osszeget.

Koszonom!

(#29) DrBubo77 válasza ata007 (#28) üzenetére


DrBubo77
addikt

Az eredeti bejegyzésben benne volt a számlaszám.

https://bit.ly/poirot-oldal

(#30) Thusor válasza ata007 (#28) üzenetére


Thusor
őstag

Írj neki privátba és elküldi a számlaszámot. Én így tettem és megkaptam. A mai nap én is küldök egy kisebb összeget, remélve hogy ezzel minél hamarabb elérik a gyógyulást.

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#31) ata007 válasza Thusor (#30) üzenetére


ata007
tag

Koszi, irtam.

#DrBubo77: Igen, ez igaz, de azt a bejegyzest mar nem latom/talalom.

(#32) DrBubo77 válasza orion1025 (#27) üzenetére


DrBubo77
addikt

Utaltam én is egy kisebb összeget. A Revolut szerint holnap érkezik meg.

https://bit.ly/poirot-oldal

(#33) UnA válasza pepejoe (#1) üzenetére


UnA
Korrektor

De miért kapjon támogatást egy varjú? :)

(#34) orion1025


orion1025
őstag
LOGOUT blog

Szeretném itt is megköszönni azoknak az embereknek, akik megkerestek üzenetben, igazán jól esik. Esetleg ha valaki járt már ilyen cipőben, és tudna információkkal, vagy csak morzsákkal szolgálni, annak is örülnénk, mert napokig csak telefonálgattam, mire megtudtam pár olyan dolgot, amik fogalmam sincs miért nem publikusak, de lényegesek. Sajnos a kutya másik szeme is gyorsan romlik, mert eddig nem igazán látszott rajta szemmel látható elváltozás, de ma már itt is kezdődött az elszíneződés/opálosodás folyamata, ezért pénteken már megyünk is vele.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#35) Intruder2k5 válasza orion1025 (#34) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Esetleg kérdezz rá a Kutya topik-ban, ott talán előbb lesz válasz erre.

Szakmai kérdésekkel és moderációval kapcsolatban privátban ne keress!

(#36) orion1025 válasza Intruder2k5 (#35) üzenetére


orion1025
őstag
LOGOUT blog

Köszönöm, már sort akartam keríteni rá, egyelőre más oldalak, más kutyás témái között próbálkozok/próbálkoztam, ahol már láttam ilyenről diskurálást, de akiktől információkat kaptam, ők helyben, vagy nagyon közel laknak a fővároshoz, így a kontrollokra bejárás egyszerűen megoldott részükről. Legfőképp ezen a téren vannak fekete foltok, a többi részét már egészen jól sikerült logisztikázni, illetve szelektálni, hogy mi a legolcsóbb irányvonal a műtét utáni idővel kezdődően, illetve temérdek apróság még hiányzik, amit attól az orvostól sem kaptam meg, aki csinálja a beavatkozást, mert szimplán nem válaszolt a feltett kérdésre érthetetlen módon, ami bosszantó.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#37) C0R0


C0R0
csendes tag

Kitartást! Kellő utánajárással meglesz minden infó!
Sajnos ez ilyen az orvosokkal (vagy minden szakmával?), az opciókat mondja el aztán a tudatlan páciens meg választhat, konkrét javaslatot ritkán fogsz hallani, mert akkor felelősséget is kell vállalnia.

(#38) totron válasza Intruder2k5 (#15) üzenetére


totron
őstag

Még mindig az első üzenetem tudom a te figyelmedbe is ajánlani, minden utána lévő reakció túlspilázás volt és felesleges érzelemmel való reagálás (értem, hogy a kérdést kiíró* benne van érzelmileg, de akkor is túlzás). Hihetetlen, hogy ennyire ki kell forgatni egy sima hozzászólást, amit egymás közt csak felerősítetek. Nincs mit befejezni, légy objektív. Mire hergeled magad? Nincs mire. Attól, hogy nem fátyolos tekintettel, bőszen bólogató tartalmú egy komment, nem gondolom, hogy rögtön antikrisztikusnak magának kellene kikiáltani, köszi az árnyalt szituáció-értelmezést. De fortyogjon akkor a mindenkor helyes érzelemirányítottság, ahogy kell.

*Kislánnyal se lenne más, de ismerem azt a réteget, akiben az mindent felülír, itt nem erről van szó.

(#39) orion1025 válasza totron (#38) üzenetére


orion1025
őstag
LOGOUT blog

Én bevallom őszintén, még mindig nem értelek. A Te szemszögedből nézve, csúnyán mondva, egy kutya jelen gazdasági helyzetben dögöljön meg, mert csak egy kutya, semmi más, a rezsi az fontosabb, no meg az itthoni politikai helyzet, mert válság van. Amikor jött a covid hullám 2020 márciusában, többek között engem is szemrebbenés nélkül lapátra tett a munkahelyem, ahogy a cég 75%-át, pedig nem alacsony pozícióban dolgoztam, és ott álltam egy behúzott kézifékes országban, hogy kaptam fél havi fizetést, aztán jó napot kívánok, munkahely meg nuku a városban. Akkor is volt kutyánk, ugyanúgy megkapott mindent, ahogy az egyik helyi állatvédő egyesület is, nem a piaci helyzet döntött ezekről, pedig nem kértünk senkitől semmit, megoldottuk. Most sajnos nem tudjuk megoldani az elrugaszkodott költségek miatt, de ha Te úgy gondolod, ez Téged zavar, engem nem bántasz vele, jelen esetben saját magad minősíted, mert az emberek többsége nagyon nem azt a nézetet vallja, amit képviselsz, tehát ezen kellene elgondolkodnod picit, mielőtt a saját igazad hajszolod. Ha egy kötelező jellegű elvárásom lenne, akkor jogos lenne a felvetésed, de ahogy nekem sem tetszik adott esetben valami, mert nem az én nézőpontom képviseli, na bumm, lapozok tovább, kész.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#40) totron válasza orion1025 (#39) üzenetére


totron
őstag

Mindenek előtt túltárgyaltuk. Aztán meg: érts. Ne félre és ne többet vagy kevesebbet, ennyi a titok. Kívánok sikert ehhez a küldetéshez.

(#41) Earl_Muttley válasza totron (#40) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Szállj már le a magas lóról. Mindenki érti, mire gondolsz, csak nem értenek egyet vele. Egy törött lábú emberhez sem mész oda, hogy "neked csak eltört, másnak meg levágták, az jobban rászolgál a segítségre". Így itt is teljesen feleslegesen adod elő, hogy nlesznek emberek, akinek rosszabb lesz. Ezzel nem segíted a posztolót, sőt igazából senkit sem.

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#42) lomposfarkas


lomposfarkas
tag

"ellenben a kutyánkat milliószor előrébb rangsorolom magamnál."
Ez a világnézet durván beteges...

(#43) Mr X válasza totron (#40) üzenetére


Mr X
addikt

Senki nem értett félre, a mondandóddal ellentétben nem a bejegyzés volt a vérlázító, hanem a te hozzászólásod. A posztoló nem kérte, hogy bárki a gyerekei elől vegye el a falatot, hogy neki adakozzon. Ebbe egyedül te kötöttél bele, most ne próbáld meg eladni, hogy "nem is úgy gondoltam".

(#44) totron válasza Mr X (#43) üzenetére


totron
őstag

Uncsi ez. Ha a te fogalomtárad a belekötés:/ig terjed ebben az esetben, akkor talán nincs is miről beszélni, de azért lássuk: Nem próbálom meg másnak eladni, csakis annak, aminek eredetileg is szántam, még mindig, ha megfigyeled, és nem kellene forszírozni sem, ha mindenki annak lett volna hajlandó érteni, ami. A félremagyarázás nincs ínyemre. Nincs benne semmi vérlázító, csak kívül esett az ilyen helyzetekre megszabott, kötelező, szűk kötött pályán. Attól, hogy egymás véleményére rákötve körbevállveregettek, attól még egy recesszió kellős közepén - vagy talán még csak elején - vagyunk, akkor is, ha nem tetszik, akkor is, ha egyéb aktualitások, problémák is társulnak mellé az ember személyes életében. Nem egy átlagszituációban vagyunk, átpriorizálódhat sokminden. Ha összejön az is csak azt mutatja, hogy nem olyan tré a helyzet, akkor király, de ha nem jön össze se lepődjön meg - átmegy végre az üzenet? Hagyjuk. Nem mindenki érzi a kenyérre kell szintjén a dolgot (még), ha van miből fogyni, akkor csak a többszázezres telefont kell elengedni és még mindig marad muníció a buborékból való kióbégatásra, másik felesleges, csoportos lehurrogására. Sokan, ide írogató, fiatalfelnőttként nem érzik az életet, annak szintjeit és ez a tény nem a posztoló vagy az ügye ellen megy, akármennyire is jóleső belemagyarázni, inkább ez a szomorú. Nem gondolom tényleg, hogy mindennek a puszta említése ennek ekkora bűn lenne, mint amivé tettétek itt. Akár egy egészséges diskurzus indítóeleme is lehetett volna, de ennyi tudott kerekedni amennyit itt látunk. Körbe járunk, zárnám ezt az értelmetlenséget.

(#45) ata007 válasza totron (#44) üzenetére


ata007
tag

Hat mis is zarnank mar ezt a temat, de valamiert meg mindig nem hagyod. Mindegy. Ha tudsz, akarsz, van mibol, aterzed, stb. , Segitesz. Ha nem, nem. Ennyi. Nem kell mindenr megmagyarazni, filozofalni, atbeszelni. Senki nem fog eledalni az utcan, kerdore vonni, miert nem, ahogyan elem sem, hogy miert. Sot! Dicseretet sem varok erte! Maradjunk ennyiben. Tovabbi szep napot, es konnyu eletet mindenkinek!

(#46) Earl_Muttley válasza totron (#44) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Latom, nem engedsz abbol a tevhitedbol, hogy igazad van… :D

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#47) totron válasza Earl_Muttley (#46) üzenetére


totron
őstag

A megfelelő szituáció- és szövegértelmezés intézményeit tudom csak a figyelmedbe ajánlani.

(#48) Earl_Muttley válasza totron (#47) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Mar megint a magas ló :D

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#49) totron válasza Earl_Muttley (#48) üzenetére


totron
őstag

Nincs magas ló, illik szétválasztani a beszélőt és a befogadót, amihez önismeret, érzelmi intellgiencia kell - különben törekvés sincs azt látni ami van. A szándékos félremagyarázás vagy simán csak holtbiztosnak levés egy értelmezésben csak parttalan vitákba visz. Utoljára: Nem jó az analógiád, nem ezt írtam amivel példálózol. Ha neked ennyi és csak ennyi tud eljutni, az a te dolgod, de ne vetítsd ki rám.

(#50) Earl_Muttley válasza totron (#49) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

A mondandod vitatasaig el sem tudok jutni, annyira irritalo ez a stilus, amiben kommunikalni probalsz.

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.