Hirdetés

2019. október 21., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) VD


VD
(őstag)

Ötletes. Kíváncsi vagyok, mit fogunk viszontlátni belőle a következő években.

Az AUDI az a Volkswagen ami BMW akar lenni!

(#2) Dany007


Dany007
(veterán)

Megint csak egy szép koncepció sok buktával, amiből majd megint nem lesz semmi, ahogy az eddigiek nagy részéből se lett.

"kapacitív érzékelés esetén pedig az ujjbegynél nagyobb felületű érintések figyelmen kívül hagyása is könnyedén megoldható."

Na erre lennék én kíváncsi a gyakorlatban :D Ezentúl már arra is figyelni kell majd hogyan fog illetve hogyan ne fogd meg a telefont...

Arról nem is beszélve, hogy mennyire lesz ez sérülékeny, mondjuk ha lerakom az asztalra. Mondjuk úgy 1500x? Esetleg csúszkál az asztalon vagy akármi...

Na mind1, legalább próbálkoznak.

(#3) JR.CSé


JR.CSé
(senior tag)

A koncepció remek.De erősen kételkedem a megvalósításban.Láttam én már gyönyörű koncepciót a nokiától ami maradt a sülyesztőben.

"A lényeg lényege lényegében lényegtelen mert a definíció szubjektivitása annyira dekurbinált h nem fér össze a valóság egzisztanciájával."

(#4) domperke


domperke
(HARDVERAPRÓD)

Jó ötlet de sosem lesz belőle betű....sok a buktatója elveszik a süllyesztőben.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#5) atike


atike
(nagyúr)

Nekem nem tetszik. Ok, mozgolódik a Nokia, de ezt is minek? Innovatív. Az. De hogy használhatatlan (legalábbis ebben a formában) az is tény.

(#6) Maxentius


Maxentius
(addikt)

Ehh, hozzáér az ember az oldalához és a megfogásra reagálás helyett majd szépen elindít egy reklámot/webböngészőt akarat nélkül, ha porszem kerül a gépezetbe, ami hajtja... de az ötlet alapvetően nem tűnik rossznak, csak ugye ez is magában hordozza a technika ördögét.

Samsung Galaxy A70 | Gear S3 frontier | JBL E65ANC

(#7) b4zsi- válasza Maxentius (#6) üzenetére


b4zsi-
(őstag)

Nem reagál minden fajta érintésre....

(#8) hemaka


hemaka
(nagyúr)

Életképes?

"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️

(#9) Alwares


Alwares
(aktív tag)

Nagyon ötletes koncepció, valószínűleg soha nem lesz belőle termék. A kezelőfelületben vannak ötletes dolgok, amiket át lehetne emelni máshová. Pl a hátlap érzékelés nem lenne hülyeség. Játékok sokkal pontosabban kitakarás nélkül lehetnének játszhatóak.
De alapjában véve egy ilyen telefon használhatatlan lenne, kész zsonglőrködés lenne vele a mindennapok, eltérő kézméreteknél nem is biztos hogy jól működne.

(#10) maki12 válasza hemaka (#8) üzenetére


maki12
(senior tag)

Nem valószínű... :(

HTC U11 & Nikon D5300

(#11) leviske


leviske
(veterán)

Átvették a Microsofttól azt, hogy jövőképként már nem logikus megoldásokat tálalnak, hanem parasztvakítást, rengeteg "Awesome!" faktorral.

Ha megnézzük a közel tíz éve megjelent Nokia 7650-et és a most megjelent Apple iPhone 4S-t, akkor tisztán látszik, hogy a piac a funkcionalitás és a kényelmes használat felé hajlik. Hiába jöttek pörgethető-forgatható kijelzős, két irányba nyitható billentyűzetes és mikroméretű telefonok, a piac gyomra nem vette be.

Miért kell ilyen felesleges kutatásokba ölni a pénzt, mikor a cégnek meg anyagi gondjai vannak?

(#12) RaveForce


RaveForce
(veterán)

az a baj a nokiával, h álmodozni tud, de ha vmit lekéne rakni az asztalra akkor gondok vannak már.. :U

„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law

(#13) Ftomm


Ftomm
(őstag)

Az 5let nem rossz, de még nagyon nem érett meg rá az átlag felhasználó.
Már a mostani kapacitív gomboktól is kirázZz a hideg!

(#14) Lumos


Lumos
(csendes tag)

Ötletesnek tünik, de használhatattlan lenne. Mire lenne jó ha a hátlap is érintõs lenne? Állandóan fordigatni kellene. Nem beszélve arról, hogy akaratlanul is elindulnának az apps-ok ahogyan megfogja az ember. Nem tudom mit akar ezzel a nokia. Biztosan egy kis reflektor fényt. Az eddigi koncepciók épkézlábbnak tüntek. De ez kudarc.

(#15) Sir Riccio


Sir Riccio
(őstag)

Szépek ezek a koncepciók meg minden de azt kellene észrevenni, hogy a vásárló nem azért fog x vagy y márkát vásárolni mert annak látta egy koncepcióját amit tíz éven belül nem fog tudni megvalósítani, hanem azért mert az jó terméket kínál a vásárlónak megfelelő áron. Nem akarok semmiféle flame-et elindítani, de azt hiszem azt kár volna tagadni, hogy az Apple az első almafon bejelentése előtt nem dobálózott koncepciókkal, sőt tagadtak mindent, aztán meg átrajzolták a világ mobiltelefonokról alkotott elképzeléseit.Konkrét terméket kellene az asztalra tenni, és ha marad pénz/energia akkor ötletelni.

[ Szerkesztve ]

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#16) ollie válasza atike (#5) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Megnézted a videót? Mert az alapján egyáltalán nem használhatatlan.

***

(#17) gybazsi


gybazsi
(senior tag)

Vannak benne jó ötletek, de ez jelenlég még nagyon messze a valóságtól.

"az LFA a LegFaszább Autó rövidítése" - Bazsó Gábor (Totalcar)

(#18) Cannabis7


Cannabis7
(aktív tag)

videón jól néz ki, de a valóságban sztem elég szenvedés lenne a használata.

BB PIN: 2B6242F9

(#19) Dsert


Dsert
(tag)

Ez nagyon geek cucc lenne. Már csak egy karcolhatatlan bevonat kell rá meg meg kell oldani hogy mondjuk csak a jobb kezünk választott 2 ujját érzékelje és már meg is van a dolog :D Mondjuk én el tudnám képzelni az életben ezt, de szerintem túl bonyolult egy olyan ember számára aki csak telefonálni meg sms-ezni akar, sok vele a macera. De egy geek-nek tökéletes :))

(#20) raulicio


raulicio
(senior tag)

rettenetesek ezek a értelmetlen és gyakorlatilag használhatatlan koncepciók. Azt hiszem a Nokiának fontosabb dolgokra kellene koncentrálnia.

[ Szerkesztve ]

(#21) Rickazoid


Rickazoid
(addikt)

Amikor 1:54-nél elkezdett sötétedni a videó, azt hittem valami más következik.

Amúgy komolyan, milyen végzettség kell ilyen koncepciók kidolgozásához? Mert ekkora baromságot én is ki tudok találni bármikor.
Mellesleg kíváncsi lennék, hogy koncepciós szinten hogy álmodták meg az irányított maghasadást és a sugárzás tökéletes elnyelődését ilyen kis méretben, ugyanis minimum egy mini-atomreaktor kéne, hogy egy ekkora kijelző egész nap és éjjel így világítson vezetékes áramellátás nélkül, az op.rendszer pedig röccenés nélkül kezelje az egészet ilyen folyékonyan és ennyire sokrétűen.
Ráadásul honnan tudná egy ilyen telefon, hogy melyik ujjat is kell figyelembe vennie? A gondolatolvasást is hozzáképzelték már a tervezők? Akkor minek az érintőkijelző?
Nokia... az utolsó értelmes koncepció továbbra is a Morph lenne, ha nem lenne átlátszó az elképzelés.

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#22) LEFTHORSE1


LEFTHORSE1
(őstag)

Én azt hiszem értem a lényeget, a videó megnézése után elnyerte tetszésemet, viszont ide nem kapacitiv kijelző kellene és nemis rezisztiv, hanem olyasmi ami csak egy bizonyos dologra reagál, pl a hüvelyk újj körömre öntapadósként ragasztott csip közelségére, vagy újjbegyre tetovált fémtartalmu festék, vagy ujjbegy bőr alá ültetet apró mágnes. Ha jól megfigyeljük mindig a hüvelykújjunkat használjuk a mobilunk vezérlésére, bármelyik más újjperecünk tenyerünk fölösleges sőt boszantó ha a kijelzőhőz ér, nos ez valahogy így kellene, ja és a tetején meg az alján egyáltalán nem kéne legyen kijelző

Cseberből vederbe

(#23) LEFTHORSE1


LEFTHORSE1
(őstag)

2X

[ Szerkesztve ]

Cseberből vederbe

(#24) Gadgetfun


Gadgetfun
(tag)

Nekem tetszik! Vevő lennék egy ilyen telefonra... :)

"Minnél ostobábbnak gondolnak az emberek, annál jobban meglepődnek majd, amikor megölöd őket" - Jó, tudom hogy az "fan" de mikor bereggeltem elgépeltem, és lusta voltam kijavítani...

(#25) Rickazoid válasza LEFTHORSE1 (#22) üzenetére


Rickazoid
(addikt)

És hogy oldanád meg a legalább 4 ujjas multitouch-ot, a hangerő-, kamera, ki-be kapcsoló gombok kezelését, amiket nem feltétlenül hüvelykujjal használunk? Illetve a hangerőt talán van aki, a ki-bekapcsoló meg elhelyezéstől függ, bár egy csupa érintőkijelzős telefont sosem tudnál kikapcsolni, hisz nem lenne mivel bekapcsolni. Mindenesetre még mindig marad a multitouch és a kameragomb kérdése.

Amúgy:
"öntapadósként ragasztott csip" - leeshet, és víz sem érheti
"újjbegyre tetovált fémtartalmu festék" - imádkozz, hogy ne kelljen MRI gépbe feküdni és ne is légy allergiás rá
"ujjbegy bőr alá ültetet apró mágnes" - ne nyúlj elektronikai eszközökhöz, amik nem szeretik a mágneseket, végképp ne szedj szét semmilyen elektronikai eszközt, plusz MRI gépbe se feküdj vele

[ Szerkesztve ]

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#26) =Mentor=


=Mentor=
(őstag)

Ezt a sok fanyalgót, bezzeg ha más rukkol elő hasonlóval akkor örömujjongás van a köbön, de a Nokiát szidni kell mert az a divat...

:U

[ Szerkesztve ]

(#27) mrlujoak


mrlujoak
(veterán)

Van benne ráció, és még a reklámos dolog sem elvetélt ötlet.
Bár elég muris, hogy a telefonbeszélgetésem alatt a készülék hátlapján egy tamponreklám figyelget, de hát ha ez a jövő, akkor miért ne?

(#28) Rickazoid válasza =Mentor= (#26) üzenetére


Rickazoid
(addikt)

Ne keverd össze egy értelmetlen koncepció leszólását a Nokia leszólásával. Vannak a Nokiának jó ötletei, de ez most nem az.

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#29) EkSYS


EkSYS
(senior tag)

Én nem nagyon komálom a Nokia termékeket, de szerintem ez most jó ötlet. Egyedi. Csak ahogy lenni szokott, a samu meg a többiek már a ráncfelvarrást tervezik amikor a nokia még csak egy elő teszt példányt mutat be valahol :)

Eki - az eredeti

(#30) Quasi_modo


Quasi_modo
(nagyúr)

Vannak a videoban jó ötletek az UI-t illetően. Olyanok, amiket a mai mobilokkal is meg lehet valósítani. Pl. az ébresztés beállítása.

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD > N808 PV > Z3 Compact > Galaxy S8 Black > Galaxy S10 Black + Zeblaze Thor Pro

(#31) Bortolinni


Bortolinni
(csendes tag)

Nem tudom hogy a nokia mit fog elérni a közel jövőben hatalmasat kell alakítania hogy a jövőben is értékelésre kerüljön az áruja.

(#32) Entryy


Entryy
(aktív tag)

Ha meg tudják oldani, hogy csak az előre beszkennelt két ujjbegyünk részletét érzékelje, akkor gyakorlatilag nincs gond a teljes érintőfelülettel!

Kvázi az első indításnál "lefotózza", "beszkenneli" (nekem pl a jobb mutató és hüvelyk ujjaim képernyővel érintkező részét) és csak azokra reagál!
(A multitouch 2nél több ujjat érintő részét meg lesz*rom, az már nekem nem kényelmes, de az is megoldható)

Ha a hardware bírja a folyamatos azonosítást akkor nem értem hol a probléma?
Még biztonsági funkciónak is elsőrangú lehet.

Az itt hőbörgők fantáziája kanyarban sincs a Nokiás v. almás mérnökökéhez képest.
Ha rajtatok múlna még mindig barlangban ülnénk és félnénk a tűztől!

Kellenek az ilyenek, hajrá Nokia!

[ Szerkesztve ]

http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

(#33) Rocksztarger


Rocksztarger
(csendes tag)

Úristen, ez komoly? Minden oldala képernyő? :)) :))
Amúgy jó ötlet volna, csak nem biztos, hogy kivitelezhető.

jegyezd meg jól, míg a föld kerek: mindig lesznek ANDROIDOK

(#34) bakter24


bakter24
(őstag)

Pár jó ötletet látnék benne:

- Hangerő nem gombbal, hanem húzással az oldalán -> Ez jó lenne, lenne értelme.
- Hátlap érzékelés a játékok miatt, vagy a böngészőben görgetni.

Viszont, hogy mindenhol kijelző legyen?! Na ez ami totál felesleges. Majd akkor legyen mindenhol kijelző, ha mindenhol lesz szemünk. Pl az ujjainkon, meg a tenyerünkön. Akkor tudnánk zsebredugott kézzel E-bookot olvasni :DDD Lapozás nékül!

"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."

(#35) Quasi_modo válasza bakter24 (#34) üzenetére


Quasi_modo
(nagyúr)

Hátlap érzékelés a játékok miatt, vagy a böngészőben görgetni.
Ez nekem inkább azt jelenti, hogy nem kijelző kell mindenhova, hanem csak ujj érzékelés.

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD > N808 PV > Z3 Compact > Galaxy S8 Black > Galaxy S10 Black + Zeblaze Thor Pro

(#36) RaveForce válasza Quasi_modo (#35) üzenetére


RaveForce
(veterán)

de az nem olyan eyecandy h lehessen vele villogni ilyen videokban :DD

„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law

(#37) maki12 válasza Quasi_modo (#35) üzenetére


maki12
(senior tag)

:K

HTC U11 & Nikon D5300

(#38) Quasi_modo válasza RaveForce (#36) üzenetére


Quasi_modo
(nagyúr)

Aki csak villogni akar azt nem veszem komolyan...

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD > N808 PV > Z3 Compact > Galaxy S8 Black > Galaxy S10 Black + Zeblaze Thor Pro

(#39) vivike77


vivike77
(tag)

Nem olvastam végig a hozzászólásokat és lehet beírtátok már. Szerintem ez olyan lessz mint a Morph Concept, csak tervbe lesz és ott is marad. Ha egyáltalán van is ilyen tervbe :) Morph videó

(#40) maki12 válasza vivike77 (#39) üzenetére


maki12
(senior tag)

Valósinű hogy nemlesz ebböl semmi! :(

HTC U11 & Nikon D5300

(#41) Bortolinni


Bortolinni
(csendes tag)

Nem lesz szerintem Mobile bravia engine benne talán egy kis LED lesz benne :D

(#42) Fórum tag


Fórum tag
(csendes tag)

Hmm, érdekes ötlet, de lenne 1 kérdésem.
Előfordult már, hogy az X8-am zsebben hordva lenémitodott és annak csak az elején van kijelző.
Itt minden vezérlő érintős. Hogy oldják meg pl, hogy a zenelejatszó ne ugráljon vagy állandóan elő kell venni minden muvelethez?
Ez se holnap lesz kesz termék...

Számítógép, laptop, tablet és mobil új és használt, adás-vétel, szerviz.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.