Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz karldergroße #16727 üzenetére
1. amóta ingyen van a Nokia maps, hardverben, szoftverben sincs különbség.
Talán csak annyi, hogy Navi Editionhöz adnak autós szettet.
25e? korábban volt hozzá térkép, ma már nem számít, így nem indokolt az árkülönbség. csodálkozom, hogy megmaradt.2. Érdemben nem tudok nyilatkozni. Ez is elnavigál, de ahogy olvasom, a tékép és útvonalválasztás nem a legjobb. Egy célhardver jó térképpel lehet, hogy jobb választás.
3. Elvileg igen. Jogtisztához ott az Ovi store. Könnyű használni.
4. igen.
5. az én igényeimnek megfelel
-
ZoliM@ster
aktív tag
válasz karldergroße #16727 üzenetére
1.Már gyakorlatilag semmi,mivel a Nokia Mapsot ingyenessé tették.De vannak még más megoldások(Garmin,Sygic stb.)
2.Ugyanazon a színvonalon használható,sőt ha használsz netes pozícionálás segítséget,akkor még kb. annyi idő alatt talál jelet is.Belső vevővel is 1-2 perc alatt megvan.Nagyon ritkán veszíti el a jelet.
3.Egyértelmű.Vannak ilyen oldalak(nokiaprogramok.hu),de meg is vásárolhatók az ovi áruházból.
4.Természetesen lehet.A billentyűsor mellett ott vannak a '," stb. jelek.Először ezekre ráböksz,majd arra a betűre,amire akarsz ékezetet.Pl. é betűt,akkor először ' gomb,majd e betű.És kész az é
5.A zenelejátszó nagyon frankó.Ill. a hangja is a telefonnak,ahogyan szól.
Samsung Galaxy S22 Ultra
-
vtorok
tag
válasz karldergroße #16731 üzenetére
Ld.: 16708 hozzászólásom. Nálam működik, bár valóban nem minden állomásnál írja ki a nevét.
-
taip
senior tag
válasz karldergroße #16731 üzenetére
Lásd a hozzászólásomat. (Nem igaz, hogy ennyit sem lehet visszaolvasni...)
http://mobilarena.hu/tema/re_nokia_5800_megkesve_bar_de_torve_nem/hsz_16691-16691.html
[ Szerkesztve ]
Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
Thibbie22
tag
válasz karldergroße #16772 üzenetére
Az 5800-ban van WIFI is és GPS is. Valamint ehhez 8 gigás kártya jár. Talán még a kijelzője is nagyobb, de ebben nem vagyok biztos, viszont az tuti, hogy kamera villanó sincs az 5230-ban, csak 2MP a kamera, nincs előlapi a videóhíváshoz és nincs WIFI sem.
5530-ban pedig 3G és GPS nincs.[ Szerkesztve ]
Last 1 year: N95 Sand->N95 8 GB->N82->5800 XM Red
-
Thibbie22
tag
válasz karldergroße #16774 üzenetére
Jaja, jól tudod. Abban GPS van, de wifi nincs.
Last 1 year: N95 Sand->N95 8 GB->N82->5800 XM Red
-
dionaea
őstag
válasz karldergroße #16815 üzenetére
Sztem hosszú távon picit árthat de én is meló helyen más töltőt használok és semmi negativumokat nem tapasztalok akksi terén.
5800 symbian a hiányosságokat számológép, naptár meg mindent tudsz pótolni program hegyek vannak. gps az macerás sajnos melyiyk szoft van a telón? Ajánlom a kiegészitett gpst. Igaz netet használ az adatok letöltésére de minimális a forgalom sztem egy hónap alatt rendszeres használattal 300-400 ft max
-
Gabesz1019
senior tag
Üdv a csapatban!
Ami a GPS-t illeti, szabad térben próbálkozz vele lehet, hogy először várni kell 1-2 percet, de utána már gyorsan talál jelet.
SMS-t szerintem meg lehet szokni én már nagyon hozzá szoktam a qwerty billentyűzethez, de ott az alfanumerikus billentyűzet is.
Számológépből tuti lehet leszedni olyat amiben van tudományos mód.
Töltőről nem tudok mit mondani, de szerintem inkább a saját öltőjével használd.
-
Detros12
tag
Üdv itt a klubban, remélem tetszik a teló. én is a régi nokiám töltöjével töltöm ami pont olyan mint ez és nem látok semmi változást.
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
- A készülék néha akkor is elfordítja a képet, ha nem akarom (pl. ha csak kicsit megdöntöm.)
Ezt az új V50-es szoft orvosolja;engem rohadtul idegelt a nagy érzékenység
- 5310-esem volt előtte, szerintem annak jobb a fülese, tisztábban szól.
Az 5800nak jobb hangja van mint az 5310nek (sennheiser cx500),a távirányító minden esetben ront a hangképen,de egy telefonnál azért ez nem oly perdöntő,de cserébe nem egy nyamvadt gomb van rjata,hanem komplett távirányító;míg az 5310 szvsz egy kukába való kis fosch
- A készülék nem talál GPS-t.
Sajna ez jellemző a legtöbb beépített gps-es telókra,de A-GPS-szel tényleg patent
- Elég nehézkes így SMS-t írni, bár szerintem majd hozzá lehet szokni.
Én n73 után váltottam,és ha hozzászoksz a qwertyhez,ami baromi jól van megcsinálva,hidd el,hányni fogsz a régi módszer csigalassúságátóllNE NAGYON LAKD BE A TELÓT. TEDD FEL RÁA V50ES ÚJ SZOFTOT,NAGYSÁGRENDEKKEL JAVÍTJA A TELÓT SEBESSÉGBE,HASZNÁLHATÓSÁGBAN.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Intel q8200
senior tag
válasz karldergroße #16921 üzenetére
Próbáltad újra rakni a programot vagy frissebb változatot leszedni?
iPhone 14 pro
-
jety91
őstag
válasz karldergroße #16946 üzenetére
És az nem lehet, hogy a gép amire csatlakoztatod az a hibás és nem a telefon?
-
legenda
válasz karldergroße #16946 üzenetére
szerintem nem/sem a nokia programokkal lesz ott a gond...
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
sheep
addikt
válasz karldergroße #17069 üzenetére
hali
valami nagy gond lehet a készülékeddel, az alábbi "hibák" az én telómon nincsenek:
-lehet új üzemmódot létrehozni és szerkeszteni ugyanúgy mint régen
-névjegyeket nálam rendesen keresi
-automatikusan frissít a zenelejátszó
-híváskor sima zöld csík
-ébresztőhöz lehet zenét választani (óra-opciók-beállítások)
a többit nem néztem (naptár stb), mert nem használom
a garmint tegnap raktam újra (új memkártya), és tökéletesen működik
üdv[ Szerkesztve ]
9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
jety91
őstag
2: Nálam minden rendben
3: Ezzel sem akadt eddig problémám a mostanival, de ezelőtt a 2 betűs mássalhangzókkal volt gondja a telefonnak, de azt már régebben orvosolták
4. Ráböksz a tel.könyvbe a névre azon belül a képre majd: Kép->Eltávolítás
Ha nem ajánlja fel akkor valami nagy gebasz lehet nálad
5. Nálam a telefonnal készített képek vannak kint háttérnek, ami szerintem elég nagy felbontás ahhoz, hogy a méretfüggőséget kizárjuk. Egy dolgot vettem én is észre itt, hogy néha sokat gondolkodik a képen amikor hívnak, de viszont 2-3s után nálam megjelenik.
6.Frissítés után nyomtál egyáltalán Hard Resetet
10.Beállítások->Telefon->Dátum és idő és ott van a jelzés hangja menüpont
14-15.Ezzel jár a fizikális gombok elhagyása sajnos
16.Ízlések és pofonok kérdése, nálam sokkal átláthatóbb így
17. Páran ajánlgatták az 50Ft-os fóliát a telefonra (nekem Brando van 2000Ft)Kapásból ments le mindent PC/OVI Suite-al a telefonodról (programokat, beállításokat ne)
Formázd le a memóriakártyád és adj neki egy Hard Resetet!!!
(Zöld+Piros+Kamera+Bekapcs gombok egyszerre lenyomásával a fehér képig kikapcsolt állapotban, majd ha sikeres a HR akkor a nyelvet fogja kérdezni a telefon bekapcsoláskor)Úgy látszik a 20->50-es frissítés akkor változásbeli különbséget hozott, hogy a telefonod megbolondult tőle.
[ Szerkesztve ]
-
deka10
senior tag
1 az ikonok itt valóban mások de egyébb programokkal azért lehet javítani rajta én már megszoktam nekem így jó.
2 nálam lehet új üzemmódot készíteni
3 a névjegyekkel sincs problémám (én nem szoktam külön választani Vezeték névhez írok mindent pl: vezetéknév: Szabó Antal )
4 rámész az adott személyre kat egyszer majd alul a képre katt majd a kép és máris ott van megtekintés módosítás és eltávolítás
5 nekem egy két kép van berakva személyekhez de azok működnek
6 ha ki van oldva a bill. zár akkor ikon, ha le van zárva akkor csík
7-8 a zenelejátszót én csak zenehallgatásra használom, nem szoktam nézegetni, van egy lista amit hallgatok oszt annyi
9 ha sokat nyomkodom nekem is lemerül egy nap alatt de ha dolgozom és csak telefonálok és készenlétben van akkor elmegy 3 napot
10 belemész a jelzések opciók beállítások és jelzés hangja
11 van rá lehetőség csak külön progi kell, nekem ami fontos minden elérhető
12 ha jól tudom vannak olyan témák amiknek más a színük, de magát a beállítást most én sem találom bár lehet nincsen
13 a szinkronizációt nem tudom hogy hajtja végre de nálam lehet ismétlődést beállítani
14 erre is vannak progik hozzá lehet rendelni a fizikai gombokhoz néhány alkalmazást bár ez egy érintős teló ezért nincs rajta sok gomb
15 erre is vannak programok pl. the pencil
16 a felső 3 ikonnal tudod visszanézni a nem fogadott a fogadot és az indított hívásokat
17 az csak egy csomagoló fólia bár ennyi erővel rakhattak volna rá olyat amit lehet normálisan használni bár én most vettem csak (már van másfél éves a készülék és most cseréltettem rajta érintő lapot és keretet) mert most láttam rá normálisat
18 én már egészen megszoktam nincs vele gondom az anyaga valóban nem a legjobb de azért nekem esett már párat és nem hullott szét és idővel lehet rajta ezt azt cserélni
Hát kb. ennyi ja és frissítés után érdemes a HR (olvass utánna itt a fórumon is volt róla szó) mert sokmindent megold, de a szervízes frissítés a legjobbHa azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!
-
akyyy
senior tag
én cak azt mondom a gps-hez, hogy az nem a telefon hibája, ha egy utca nincs a térképen. vehetsz akármilyne gps-t, azokon se lesz rajta, amugy a nokia az navteqet használ, gps-ek általába topmapot (legjobb), google pedig teleatlast. garmint nemtudom
-
jety91
őstag
válasz karldergroße #17073 üzenetére
Memóriakártya formázása:
Belépsz a fájlkezelőbe és ott az E meghajtót kiválasztva opciók Memkártya opciók->Formázás
Ezzel kezd.
HR:
- Kikapcsolod a telefont.
- Hívás + Lerakás + Kamera gombot lenyomod egyszerre, majd rányomod a bekapcsolás gombot addig míg meg nem jelenik a fehér képernyőKicsit gondolkodni fog mivel a Z meghajtóról átmásolja az egész oprendszert
Sikeres HR után a nyelvválasztó fog fogadni és nem a PIN kód
Ha nem akar sehogyse összejönni, akkor írd be a tárcsázóba ezt: *#7370#
De mielőtt fognád a fejedet hogy minden eltűnt, ments le mindent PC/OVI Suite-al!!!
(A mentésnél nem ajánlatos beállítást, programot lementeni, inkább újra beállítani/felrakni mindent)[ Szerkesztve ]
-
deka10
senior tag
válasz karldergroße #17077 üzenetére
2 HR után próbáld mikor még nem állítottál vissza semmit, működnie kell
3 keresi az összes cs betűt ezért tovább kell írni a "csi"- re már feladja, ez valóban nem úgy van mint az s40-nél nem csak a legelső betűre keres rá
4 tehát névjegyzék-név kiválaszt-még egyszer katt-(a legalsó) kép neve-kiválaszt-még egyszer katt-ekkor felugrik kép ill szerkesztés, a kép mellett van egy kis nyíl ha mégegyszer rákattintasz akkor megjelenik amit írtam, ha nem akkor HR talán megoldja ( ez abban az esetben ha van hozzárendelve kép)
13 valóban nem lehet állítani hogy meghatározott napokon jelezzen, de ezért symbián lehet rá programokat telepíteni úgy tudom a Handy-nek van ilyen progija a többiek lehet jobban tudnak segíteni én nem használom
16 nekem ez így jó mert így nincsenek ömlesztve és én válaszhatok, hogy mit szeretnék[ Szerkesztve ]
Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!
-
taip
senior tag
válasz karldergroße #17088 üzenetére
Régebben rosszul kezelte a telefon a vezetéknév-keresztnév sorrendet. Ha beírtam pl. a vezetéknévhez, hogy Varga, a keresztnévhez meg hogy Katalin, akkor a hívásnál kiírta, hogy Katalin Varga hív. Ezt csak úgy tudtam kikerülni, hogy a teljes nevet a vezetéknévhez írom. Nem tudom, ezt kijavították-e, szerintem nem.
Amiről te írsz, az szerintem nem bug, hanem feature. Miért baj az, (az előző példánál maradva) ha elkezdem beírni, hogy "va", akkor a Varga Katalint ugyanúgy felajánlja, mint a Kovácsné Varga Katalint?
Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
deka10
senior tag
nahát én bevittem annyiféleképp névjegyzékbe a Lukácsné teljes nevét ahány féleképpen lehet a keresésnél az lu-nál már ki is adta. A 4-es pedig névjegyzék megnyit az adott név amihez van rendelve kép megnyit és ott a legalsó „kép neve” rákattintasz és megjelenik két lehetőség az egyik a „kép” a másik a „szerkesztés” itt a képre kattintva jön elő az eltávolítás lehetősége.
-
jety91
őstag
4. Nem szerkeszteni kell, hanem rákattintasz a kontaktra majd a kép neve feliratra és ott kép->eltávolítás
Reméljük most már meg vagy nagyjából elégedve a telefonnal
-
jety91
őstag
válasz karldergroße #17115 üzenetére
Nem tudok róla nyilatkozni, nem használok/használtam wapot sose.
Ha biztosan jól van beállítva, akkor menj egy vodka boltba és nézesd át velük, hogy tényleg klappol-e minden.
Ha azt mondják szerviz, menj haza és oszd meg a tapasztalatokat velünk, hátha nem kell oda vinni -
deka10
senior tag
válasz karldergroße #17115 üzenetére
Igen ezt az 50-es szoftban átírták régen ez úgy hangzott "Web: az átjáró nem válaszol" valmi beállítás probléma lesz így elsőre, hívd fel a vodás ügyfélszolgálatot, hogy állítsák be a készülékeden az int. hozáférést.
-
dionaea
őstag
válasz karldergroße #17149 üzenetére
Látod elég sok gondra meglett a megoldás,Szokást igényel pár funkció. Amiben 100% ig igazatt adok neked az elszott a tetején levő töltő csati. Nekem már cseréltek foglalatot, mivel ki lazitotta az egészet és nem működött se a töltés sem az adatkábel.
Ha megszokod a hibáit akkor jól használható kis teló. És ki fog derülni hogy nem is hiba csak más.És ez nem is 5800 ra értendő hanem az s60 ra -
BiP
nagyúr
Nekem E51-em van mellette, így pár S60-as dolgot már nem kellett megszoknom, ennyi előnyöm volt
1: Nem tudom, arra gondolsz-e, hogy felül ikonok (csak 4 ), alatta pár értesítési dolog. keresés, email, naptár, wlan ? Ilyen funkció van.
3: Én ezt szeretem jobban, néhány névre nem emlékszem mindig, hogy teljes névvel van-e eltárolva vagy csak keresztnévvel. Inkább többet írjon ki, mint újra kelljen keresnem. Amúgyis legrosszabb esetben is max.2-3 betű után annyira leszűkül a lista, hogy 1 képernyőre kifér, és akkor választhatsz. Meg lehet szokni.
8: én sem a sajátjával használom. 3.5-ös jack előnye
9: szerintem tök átlagos az akksija. Bármilyen telefont le lehet meríteni 1 nap alatt, ha még új és sokat nyomogatja az ember. Tény, hogy nagy a kijelző, és sok az akksizabáló cucc rajta (wlan,gps) ezért könnyebb lemeríteni használattal.
11: ezt én is sajnálom. De vannak olyan témák/progik, (lehet, hogy csak hackelve megy, nem tudom) amikkel lehet még kitenni.
12: szerintem ezt is meg tudod oldani egy megfelelő témával.
13: bevallom, sosem hiányoltam, pedig az E51-em sem tudja. Legrosszabb esetben beállítasz két ugyanolyan eseményt a hét 2 napjára heti ismétlésekkel.
15: tényleg macerásabb a gombos telókhoz képest. De most gyorsan leteszteltem, elég gyorsan megy. Ha már kijelölős módban vagy, a menüben tök ugyanoda kell nyomkodni, ergó 2 duplakattintással megvan. (névre dupla, majd a menüben a kijelölés/elvetés sorra dupla) viszonylag gyors.
16: mint már írták, megszokás kérdése, én pl. így szeretem e51 óta, az összesített lista(pl.6300) a furcsa.
17: csíkos fólia tényleg baromság. Azonnal le kellett szedni.
18: az 5310 túl vékony Az elején nekem is vastagnak tűnt, meg lehet szokni hamar. Legalább kézben könnyebb tapicskolni, mert meg lehet rendesen markolni.
+1: Hát ezt én sem értem. Én mondjuk már azt sem, miért a tetején van? A telefon alján jobban szeretem ezeket a csatlakozókat. Sokkal könnyebb úgy telefonálni is vele, meg a zsebembe is könnyebben raktam el. -
sajo13
senior tag
Bizony sokmindenben igazad van, vannak hülyeségei a telefonnak, de azért jól használható és mint tudjuk tökéletes készülék nincs és nem is lesz, mert akkor ki veszi a következő modelleket? Szerintem egy HTC-ben is lehetne találni pár bosszantó hibát és 2x ennyi pénzért még idegesítőbb lenne.
Amúgy a v50-ben az OVI szinkron menüpont helyett(értelmét nem látom) inkább pár apró felhasználóbarát dolgot tettek volna bele, pl. csoportos kijelölések, mert bosszantó hogy menüben kell kotorászni és nyomkodni, a névjegyzékben a keresés sem tökéletes, de ezt már kitárgyaltuk, klasszikus példa nálam az ANYU, N betű után nem adja be az Y-t. Engem az is bosszant, hogy korábban az mp3 lejátszómon billentyűzár(lock) állapotban is lehetett használni a külső hangerő gombokat, itt nem (a gyári gagyit nem használom, helyette Sennheiser fülesem van) -
Quasi_modo
nagyúr
válasz karldergroße #17222 üzenetére
fél óra alatt két egységet leszívott az aksiból, pedig folyamatosan rajta volt az autós töltő. Így egy hosszabb útra el sem lehet indulni.
Ezt nem lenne szabad csinálnia. Talán még akkor sem, ha nincs töltőre dugvavalami
-
64b0r
aktív tag
A plusz egy hibára egy ötlet:
Nekem is ugyanez volt a bajom, nem akartam új bőrtokot venni a telefon mellé, a régibe meg nem lehetett headsetestül betenni.
Megoldás: Fogtam magam, bementem bőrdíszműveshez, és száz forintért üttettem rá egy lyukat övlyukasztóval. Persze nem tökéletes megoldás, mert egy kézzel macerás elővenni-eltenni, de zenehallgatásnál úgyis ott a távirányító, vezetés közben meg a headset felvevő (ugyanaz, tudom).On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.
-
törölt tag
válasz karldergroße #17222 üzenetére
én meg ma használtam bp-n és át akart küldeni pár zsákutcán, na és mintha hátrébb lettem volna néha a térkpen ami zavaró mert volt hogy amiatt nem kanyarodtam le pedig kellett volna
ahonnan indultam onnanmeg nem akart útvonalat tervezni, mert szerinte nem szerepel a térképen vagy mi(ez is bp), és csak miután ráhajtottam az útra csak akkor tudtam beállítani(piros lámpánál)
kétszer el vesztette a jelet(csak belsővel) -
sheep
addikt
válasz karldergroße #17247 üzenetére
a hátralévő időt a sebességből számolja, nálam szinte percre pontosan működik
az elkerülés módját jól beállítottad? ott meg lehet adni hogy milyen utakat kerüljön el (földút, alacsonyabbrendű út, közepes út, stb), és még ott van hogy választhatsz a gyorsabb és a rövidebb út között
sztem jól be lehet lőni9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
FRENK1988
veterán
válasz karldergroße #17308 üzenetére
Ki mondta, hogy a Nokia Maps-ot kell használni? Van Sygic, Garmin. Csak hogy a nagyobbakat említsem
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
stewe780
őstag
válasz karldergroße #17308 üzenetére
A nokia maps nem gondolatolvasó. Ha tudod merre mész kár bekapcsolni, úgysem arra küld. Ha viszont baromira nem tudod merre jársz, vagy teljesen ismeretlen címre mész, nagyon jól jön, és nem fog érdekelni, hogy 10km-t kerültél, mert nem is tudsz róla. Ha a munkádból adódóan, vagy bármi más miatt minden nap kell használnod akkor igen, ajánlott inkább egy igo8. Az ovi maps inkább a havonta/félévente megyek ismeretlen helyre usereknek jó. Az emberek többsége nem téved el naponta.
A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
vtorok
tag
válasz karldergroße #17343 üzenetére
Esetleg az lehet, hogy városban nem a megengedett sebességgel számol, hanem mondjuk 30km/h átlaggal. Így a példádban szereplő estben a városi 15km 30 perc, a főútvonali 40km pedig csak 26perc. De ez csak feltevés. Nekem az utóbbi két utamon (Budapesten belül, ill. Bp. Fót úton) nagyjából jól adta meg az érkezés idejét.
Üdv.
-
Kleroo
veterán
válasz karldergroße #17343 üzenetére
A szignózás egyszerű.(egyszer lekérsz az imiedre szignós fájlokat,amit beraksz egy progiba,és a későbbiekben csak a szignózandó sis-fájlt tallózod be melléjük)
De amúgy sem egy vagyon egy "márkás" GPS progi.
Ezt pedig INGYEN kapod. Szerintem a fizetősek között is jó.Nehéz volt megszokni a butábbnak tűnő,ámde remekül navigáló Garmin után.Valamint ingyenessége ellenére gőzerővel fejlesztik.Nagyon durva problémák jöttek elő nálad. ilyeneket én nem tapasztaltam,csak apróbb dolgokat.(vagyis hogy túl gépiesen gondolkodik,vagy hogy mondjam )
Abban meg pláne igaza van Stewenek,hogy GPS akkor kell ha gőzöd nincs hová mész.Máskülönben fejlesszük csak a tájékozódásunkat. ha pedig futár vagy,akkor csak telik már egy Jó kis Garminra(külön GPS).
Neke tökéletes ez is. ha tudom hová megyek de nem jártam ott,akkor segítségnek fut a háttérben,és felülbírálom ha úgy gondolom. Ha fingom nincs hova megyek,,akkor ráhagyatkozom,és elvisz a célhoz ...INGYEN
És ennél már csak jobb lehetHodor. Hodor? Hodooor!
-
varga.balazs
aktív tag
válasz karldergroße #17599 üzenetére
hali! hát egyrészt nem tudom mit értessz üzleti modellen, de szögezzük le, hogy ez nem az. arra ott az e széria. olyan gyári számológépről én még nem hallottam, ami alapból tud szinuszt számolni, de szerintem ez egy olyan dolog, hogyha valaki azt akar számolni vesz egy számológépet, nem a telefonján számolja. üzeneteknél hát ez van, viszont egyszerűbb kitörölni akkor ha elolvastam, és akkor nem halmozódik fel. zenelejátszó meg azért ilyen egyszerű, hogy aki esetleg kevésbé ért hozzá, az is tudja kezelni. meg ugye az is hülyén nézne ki ha a menübe lenne egy súgó meg egy kilépés pont. füles az meg olyan kérdés hogy én másikat használok, de a gyárival se volt semmi bajom. na meg én 37ért vettem fél évesen kifogástalanul. tehát ami használt nem biztos hogy rossz is. nem kell sokat kiadni olyanért ami nem 100%osan tetszik és hát szerintem ennyiért egyik legjobb telefon, de ezt más mondta pont itt.
-
vtorok
tag
Sok mindenben egyetértek veled. Pl. naptárfunkciók, kijelölés, számológép. Ezek mind olyan dolgok, amik szerintem is nehezen tolerálhatóak egy ilyen viszonylag drága készüléknél. (Azért írok viszonylag drágát, mert én is eléggé leárazva vettem, de eredetileg az volt.) Egyébként megnéztem az sms-eket: ha elkezdek kijelölni, a bal alsó ikon elszürkül (válasz ikon), de az új üzenet ikonja nem. Egyikük helyett, vagy akár mindkettő helyett simán lehetne ott egy kijelölést ki-be kapcsoló ikon.
A GPS szerintem nem harmatgyenge. Eleinte ugyan én is szidtam kicsit, de most már remekül működik. Igaz, összehasonlítási alapom nincs, de egyelőre megteszi.
Az új szoftverral elment az RDS! Én is tapasztaltam, gáz.
A mérete nekem rendben van, így is nehezen kezelem fél kézzel, ha kisebb lenne, attól félnék, kiesik a kezemből.De azért sok szerencsét az eladáshoz!
-
stewe780
őstag
Komolyan mondom nem ertem a gondjaidat. Most ezert adnad el a telefont, mert egy naptar bejegyzes helyett kettot kell beirnod? Meg, hogy nehezkes a kijeloles az uzenetek kozott. Konyorgom. Ez a telefon korlatlan szamu uzenetet tud tarolni. Majd fel, vagy egy ev mulva radugom a szamitogepre, es letorlom azzal. Addig meg szarok az egeszre. Ez az RDS is, ugy tunik, hogy csak nekem nem hianyzik. A meretet illetoen meg, en meg vettem ra egy szilikon tokot is, es baromira orulok, hogy amikor telefonalok, hosszu ido ota ujra erzen, hogy van valami a kezemben. Sokszor probaltam mar meggyozni hasonlokat a telefont illetoen. Nekem nagyon bejon, de ugy erzem egy ido utan fel kell adni. Ha nem tetszik a telefon, tul sok funkcio nem jol, vagy nem ugy mukodik ahogy szeretned, el kell adni a 3.14csaba es tipli. Akinek ilyen jellegu gondjai vannak, ennyire megszokott egy tipust, kihasznalta minden funkciojat, annak ugysem lesz jo a masik sem, tok mind1 mire valtasz. Persze ezt neked kell megtapasztalnod, mert most valoszinu ugysem hiszed el, hogy egyetlen masik rendszer sem fogja az 5310esed funjcioit 100%-ban teljesiteni. Lattunk mar olyat is tobb esetben, hogy valaki az 5800-rol valtott masra, aztan vegul visszatert, mert semmi mas nem nyujtotta mindenben azt amit itt megszokott, az a tobblet, ami meg pluszban jott, nem volt aranyban az anyagi raforditassal.
A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
androcles
tag
Üdv neked és a többi tubisnak! Jómagam is kb.egy hónapja vettem ezt a típust, de nekem veled ellentétben nagyon tetszik. A symb.-ra azt mondják elavult meg blabla, de én meg vagyok vele elégedve. A készülék szolgáltatásai és kezelői felülete is bejön, szerintem mindent tud, amit egy átlagos felhasználónak kell,de ha az ember telepít rá programokat,akkor még többet is - tudományos számológépet is bármikor tudsz rá telepíteni, többfélét is láttam már fenn a neten 5800-ra. Volt már mindenféle telefonom, samu,nokia,se, Win-es stb. de eddig ezzel vagyok eddig a legjobban megelégedve. A hangja szerintem egy jó fülessel (nekem senh.cx 300-van) veri még az SE W szériát is, ezt azért tudom mondani, mert W810i-m volt utoljára a mio a701 mellé,és annak a hangja se volt semmi. Kihangosítva a hangszórója gyönyörűen szól,akár rádiót,akár zenét hallgatok vele (otthon, nem a buszon stb. ). A gps-t is használtam már hosszabb úton is, az eredeti ovi térképekkel,és nekem hibátlanul navigált, a kezelőfelülete nem IGO szint, mint a Mio a701-es volt,de nem is kerül semmibe ha hivatalos verziót akarsz...
Ami nekem sem tetszik, és egyetértek vele, hogy nem lehet normálisan kijelölni több tételt,ez tényleg gáz,de együtt tudok élni vele. Nem tetszik továbbá nekem sem, hogy nincsen RDS a rádión - ez nagyon gáz,különösen abból a szemszöbgől nézve, hogy az előző sw-ben sem volt,gondolom marha nehéz lett volna orvosolni...én nem is frissítettem 50-esre, mert netezésre nem használom, és amúgy nem sokértelmét látom. Nem tetszik továbbá, hogy ez a második készülékem,(az első ledjei nem működtek elemlámpa funkcióval),na ez a másodiksem működik,csak ha bekapcsolom a hülye jelzőfények vagy milyen funkciót, akkor furcsa módon van elemlámpa is...erre idáig nekem senki nem tudott okosat mondani, hát letöltöttem a stroboszkópprogramot,ami igaz h. vibrál,de sötétben látni vele ha este jövök haza és besétálok a garázsból... Nem tetszik továbbá a készülék házának az anyagminősége,az enyém még teljesen újszerű, mégis recseg-ropog és az illesztések is lógnak, szerintem az a legnagyobb hibája egyébként.
Mindent összevetve: nagyon hamar meg tudtam szeretni (nem szokni, mert az más érzelmi viszony) és a legjobb készüléknek tartom az elérhető kategóriában.Viszont lenne egy kérdésem,ami talán egy kicsit égő,de nem tudok rájönni,hogy miért nem teszi ki a zenelejátszó kezelői felületét a föképernyőre a készülék,ha a háttérben akarom futtatni a zenelejátszást? Ha a zenelejátszóból akarok kilépni,akkor leállítja a zenét is, az opciókban meg nem találok háttérben futtatást...ha meg a menügombballépek ki,akkor meg nincsen zenelejátszó kezelői felület a főképernyőn?!
Na,ez jó hosszúra sikeredett"Nagyon soká tart, míg az ember rájön, hogy nem értett meg semmit..."
-
64b0r
aktív tag
válasz karldergroße #17601 üzenetére
"...abból indultam ki, hogy ez a telefon azt MIND tudja, mint egy 5310-es és azon felül még persze többet..."
Szerintem számodra az a legnagyobb probléma, hogy még nem használod elég ideje a symbiant, vagy egyszerűen nem neked találták ki. Ugyanis pont a rugalmasságot értékelik benne azok, akik ismerik és szeretik ezt a rendszert.
Ha valamit hiányolsz rá, azt telepítheted, mert van rá alkalmazás. Ez kicsit olyan, mintha amiatt panaszkodnál, hogy xar a windows (egyébként az tényleg az ) mert nem jár hozzá normális böngésző/filekezelő/particionáló/videólejátszó/zenelejátszó. Telepítsél rá, és lesz!Én pont le..arom hogy milyen a naptár, mert van rá jobb progi is. Sőt van olyan program is, ami naptárbejegyzés alapján mondjuk elküld egy előre beállított smst.
Olyan szinten összekapcsolhatók az egyes funkciók, hogy annak egy sima telefon a nyomába sem érhet. (pl. a régi telómban nem volt giroszkóp, mégis találtam olyan labirintusos játékot, ahol a telefon döntögetésével lehetett irányitani a golyót - én először lehidaltam, amikor megtudtam: a telefon kameráját használta az elmozdulás figyelésére!)
Számológépekkel is Dunát lehet rekeszteni. Nem csak sin/cos-t tudnak, hanem függvényt deriválnak vagy van olyan is, ami meg is rajzolja neked a függvényeket.
A kijelöléssel kapcsolatban egyetértek, lehetne felugró menüvel kijelölgetni, viszont saját példámból tudom, hogy én mindent meg tudok oldani gyorsan a mindent megjelöl + kijelölt elvetése kombinációval. Vagy a fontos sms-eket másold át egy másik mappába (amit elnevezhetsz "fontos"-nak, mert symbian ilyen szinten rugalmas: szinte bárhol csinálhatsz mappát, és szabadon elnevezheted) és utána kitörlöd az összes spam sms-t.
Zenelejátszónak szintén vannak gyengéi, viszont a sybian számomra megint megmenti a dolgot:
Egyrészt megintcsak alap, hogy akármilyet telepíthetsz rá, amihez kedved szottyan, akárinternetrádiós is akad.
Másrészt mondok egy olyan szinten kényelmes dolgot, hogy lehidalsz (bocsi, nem ismerlek, de eddig bárkinek mutattam, lepadlózott tőle):
Azt nyilván tudod, hogy a symbian képes hangfelismerésre, és tudsz hangtárcsázni csak az ismerős nevének bemondásával, nem kell előtte egyesével felvenni ahogy bemondod, írásból felismeri. Namármost, ezzel a funkcióval programok inditása is megy. Bármelyiké!
Próbáld ki egyszer, hogy headseten hosszan lenyomod a felvevőgombot, majd belemondod, hogy "zenelejátsztó". A csippanás után megnyomod a playt a távirányítón, és már szól is a zene, amit legutóbb hallgattál.Nyilván ennek a rendszernek is vannak hibái, de olyan szinten átformálható, amivel egy egyszerű v40 nem veheti fel a versenyt.
Kicsit hosszú hozzászólás lett, de nézd el nekem, mert szeretném, felismernéd, hogyan hozhatod ki a legtöbbet az új telefonodból. Nyilván egyik telefon se elégítheti ki az összes igényt, ezért mindenkinek más lesz a kedvenc telefonja. Egyik teló ezt tudja jobban, a másik meg azt.
Viszont a symbianban megvan az a rugalmasság, hogy képes a kedvenceddé alakulni, ha tudod, hogyan formáld.
Te a statikus valójában tekintesz erre a telefonra, azaz, hogy mit tud, mit nem tud, és ez alapján mondod rá, hogy ez jó - ez meg nem jó. És nem látod azt, hogy mi mindent "képes tudni". ( - kicsit suta a megfogalmazás, de remélem érted, hogy mire gondolok)Úgy gondolom ahogy egyre jobban megismered a telefonodat, rájössz, hogy mi mindent ki tudsz hozni belőle, és remélem kedvedet fogod lelni benne, és akkor talán nem érzed majd kidobott pénznek, amit ráköltöttél.
Örömteli használatot kívánok, és jó kísérletezgetést az első symbianos mobiloddal!On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.
-
Cyberpunk
félisten
"Amúgy meg rosszabba hangja fülessel, mint az 5310-esnek. "
Ezt jól meg mosolyogtam pont hogy szerintem messze ez a telefon szól a legjobban a jelenlegi felhozatalból.
Nem a gyatra gyári fülest kéne használni és nem gyenge minőségű mp3-at hallgatni.
A gyári lejátszónál meg van több jobb is csak keresgélni kéne a nokiaprogramok.hu-nSzerintem a GPS része teljesen rendben van nekem 1 perc alatt talál jelet. Domborzati és légköri viszonyoktól függően.
A múltkor például kb. 150km-ert autóztam vele úgy hogy végig navigált külső GPS antenna nélkül és egyszer sem vesztett jelet.A naptár és SMS problémák azok tényleg vannak ezt elismerem de hát nincs tökéletes telefon ebbe bele kell törődni.
Ezek ellenére hamarosan én is megválok tőle nem azért mert sz@rnak tartom hanem mert úgy mond magasabb szintre akarok térni. Ergo csúcs mobil kell
Persze ha nem tetszik az a te dolgod mindenki azt vesz amit akar.Hope was the right choice, and it always will be.
-
dionaea
őstag
Szerintem add el nem kell szenvedni. Ez ilyen ,vagy megszokod vagy nem a dologk 90% javitható progik telepitéssel. Naptárban minek irod be a dolgokat ha tudod, hogy rendszeresen mész?. ez nekem magas, de gondolom azért mert igy szoktad. Nézz progit vagy vegyél egy s40 et ami szerinted nagyon jó rendszer. Neked lehet az tetszik azt szoktad és e miatt vagy elfogult. Sms igazad van nem valami nagy a szabadság de de elfér a telón sztem bőven. Ha havonta lemented mappába pl májusi sms akkor már könnyebb pc suitban meg azt rendeszel amit akrsz.
gps harat gyenge naponta használom és hibátlan igaz nem vagyok spur kiadni havi 200 ft t a kiegészitett gps-értEz egy 65k s teló. Jól belőtt árú teló. Ne mond hogy nagyon nagyon dárga. Ja lehet te annyiért vetted és ez a bajod hogy már 35 ért lehet venni használtan 40k ért szép állapotban.
Vannak hibái de a 120k s htc knek is biztos. Nem üzleti teló .
Tanács add el, mert nagyon nem jön be neked. Remélem nem bántottalak meg. -
apollo12
veterán
válasz karldergroße #17623 üzenetére
jobban jársz ha meg hekkeled a telefonod
-
64b0r
aktív tag
válasz karldergroße #17623 üzenetére
Csak kérdezz nyugodtan, bár nem garantálom, hogy mindenre tudok majd válaszolni.
On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.
-
jety91
őstag
válasz karldergroße #20880 üzenetére
Rövid vélemény erre a "kis" regényre.
Kicsit lehetne tagoltabb, eszméletlenül ömlesztett szövegSok mindenben alapból ez igaz az S60 érintős verziójára, de ezeknek a 90%-a orvosolható.
Zenelejátszó: Számomra nincs szükség az albumra úgysem sasolom a zenéket, hogy mi szól általában tudom, és nem érdekel milyen albumot hallgatok éppen. A többivel egyet értek, bár nem halok bele azokba a mozdulatokba.
Naptár: Igen ez egy visszalépés az 5800-nál, de nem próbáltam ki szerintem a C6-os szoftverben ez már megy.
Számológép: Tudnék vagy 10 számológépet linkelni neked, ami tudományos, szóval csak olvasgatni kéne a neten ilyenek után.
Ébresztőóra: Én szerintem sokkal jobb így nem fogsz véletlenül sem egy jelzést kitörölni, még holtkómásan sem, mivel oda kell figyelned mi a fenét törölsz.
Napló: Nekem is az a bajom vele, hogy különbontja, szvsz feleslegesen. De már 2,5 év után megszoktam...
Űzemmódok: Kinek mi, én nekem ez jobban bejön mint S40-en
Kijelző(HomeScreen): Mivel az első S60 érintős telefonról beszélünk, így ezt el kell fogadnod. Marad a B variáció, hogy felraksz többféle kezdőképernyőt a telefonra vagy a C6 szoftverét.
Térkép: A gyári navit nem nagyon használom navigálásra, de szerintem belehet azt is állítani rendesen...
Szóval, ha kicsit utánajárnál a dolgoknak simán megbarátkozhattál volna vele több-kevesebb sikerrel. Sok előnye van az érintőkijelzőnek, de ha nem tudod kihozni a maximumot belőle (NOKIA nem tudja alapból), akkor elhiszem hogy eladod a készüléket.
Én most a C6-os nokia szoftverjét használom, és még sokan közülünk. Mindenkinek eddig pozitív tapasztalata volt az 5800 fw-hez képest, így talán végre tényleg lesz egy bitangjó fw ehhez a telefonhoz.
Mint látod a NOKIA nemképes ilyen dolgokra odafigyelni, mivel ők azon az állásponton vannak: "A jót nem szabad elrontani, csak foltozgatni."
-
Ricardo
titán
válasz karldergroße #20883 üzenetére
Egyrészt igazat adok, hogy lehetne jobban optimalizálni a dolgokat alapból is, másrészt viszont, az okostelefonok olyanok mint a számítógép. Ha nem jó az eredeti teszel fel másikat. Az asztali gépen te az alap képmézegetőt videólejátszót, zenelejátszót...stb használod? Az emberek 90%-a cseréli őket mert léteznek jobbak, szebbek, hatékonyabbak.
-
dobolan
senior tag
Helyes, hogy eladtad, mert a leírásod szerint nem neked való típus ez a telefon. Szerintem nem kell sok időnek eltelnie ahhoz, hogy nem csak alkalmazásokat veszel a telefonodra, hanem akár operációs rendszert is olyat, ami neked szimpatikus. És innentől már nem telefonnak hívják, hanem számítógépnek, akkora, ami a zsebedben elfér. Ennyi, a jövő nagyon errefelé megy.
Kicsit kisarkítva, egyáltalán nem érdeke a gyártónak minden igényedet kielégíteni már a vásárláskor, mert akkor nem fogsz vásárolni később. Telerakja a legolcsóbb szoftverekkel, aztán majd mikor látsz nála jobbat, és tudod, hogy a telefonodra lehet telepíteni, úgyis megveszed. Meg különben is, szerintem külön munkacsoport foglalkozik azzal, hogy ne tudjanak olyan telefont gyártani, amivel minden tekintetben elégedett vagy.
Az okos telefonok nagy előnye az alakíthatóság, ha valami nem tetszik, telepítesz helyette mást, persze bizonyos határok között. De azért azt is figyelembe kell venni, hogy ez nem lesz soha olyan, mint egy optimalizált céleszköz. Pl. a Nokiamaps szerintem a célnak tökéletesen megfelel, nekem eddig mindíg tudott utat mutatni oda, aminek a helyét nem ismertem. Ha pedig arra használod, hogy az általad jól ismert utakat vizsgálod vajon ki az okosabb, az teljesen felesleges, se a programot se a telefont nem arra tervezték, hogy úgy használd, mint egy navigációs célkészüléket. Ez már többször volt itt téma a fórumon, nem szabad tőle elvárni.
-
MODERÁTOR
Nézd, az elmondásod alapján azt mondom, hogy neked akkor nem feltétlen való okostelefon. Ezeknek pont az a lényege, hogy UTÓLAG szinte bármit le tudsz cserélni, olyanra, ami kielégíti az igényeidet. De ez ugyan úgy igaz akár HTC, akár Samsung akár bármilyen smartphone-ra. Nem véletlen fontos tényező egy ilyen telefon tesztjénél sem, hogy milyen market, milyen támogatottság áll mögötte.
Az alapján amit te mondasz, neked kell egy telefon, amit megveszel, működik, és kész. Erre meg ott a zárt platform, amiknél azért jobban rágyúr esetleg a gyártó a beépített alkalmazásokra, mivel ott nem lehet lecserélni.
Részben igazad van, amit a szoftverről leírtál, de én pl teljesen megvagyok vele. Nem HTC Sense, nem iPhone, de én eddig mindent meg tudtam oldani rajta, amit szerettem volna
Neked nem jött be, eladtad, megesik az ilyen. Sok sikert, hogy megtaláld a neked megfelelő telefont(#20886) bela85: C6-ra nem lehet másik főképernyőt felrakni. Legalább is jelenleg..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
SomaV
csendes tag
Ha valaki nem tud úszni és belefullad a vízbe, nem biztos, hogy a víz a hűlye! Szerintem te nyugodtan maradj az s40-esnél, nem való neked az okostelefon! Minden (és még sokkal több!!!)általad hiányolt funkció, letölthető,nem úgy az s40-en, ahol "eszi, nem eszi, nem kap mást".....
-
Kleroo
veterán
Ehh!
User error.
bővebben már kifejtették a kollégák
de a legjobb döntést hoztad,hogy visszacerélted a te szintednek valóraHodor. Hodor? Hodooor!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 pro -128 gb - deep purple - független - szép állapotú!
- iPhone 14 Pro 128GB LILA 92% Akku JÓTÁLLÁSSAL
- iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green 84% akku, kártyafüggetlen, hibátlan állapot
- Xiaomi Mi 10 5G 8/256GB Corall Green
- iPhone SE 2020 64 GB extra ajándékokkal, Foxpost az árban
- Bontatlan HONOR 200 PRO 12/512 GB DualSIM Fekete Kártyafüggetlen, 3 év hivatalos garanciával eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest