Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1988
tag
válasz sajo13 #13021 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, nekem is teljesen megfelel ez a telo! Bár igazából ez az első okostelefonom, szóval nem nagyon tudom mivel összehasonlítani... (eddigiek: 3210,3310,3410 , k700i,w810i, lg arena)
-Telefonálásra, smsezésre teljesen jó, amennyit én zenét hallgatok vele, tökéletesen megfelel
- van 2 GPS progim, a Nokia OVi-s meg a Sygic (főleg utóbbit használom) - ha ismeretlen helyre megyek, akkor odanavigál, gyorsan talál jelet és sohasem veszti el
-videók nézésére is megfelelő, ha épp vonatozás közben unatkozol, bár a fotók minősége szerintem szörnyű, na de arra ott a fényképező, ha normális képet akarsz csinálni (bár az lg arena tökéletesen megfelelt fotózásra is ,de úgy érzem ez nem olyan fontos, megvagyok nélküle is)
-wifi szerencsére működik, fringgel sikerült skype-os videóhívást is kezdeményeznem, engem is tudtak hívni, nimbuzzon működött az msn-es hívás, szóval szerintem ha javítgatnak még a progikon akkor lesz ez jobb isBár azért van 1-2 telefon amit kipróbálnék: pl. HTC Hero, Samsung Omnia... bár nem tom mivel jobbak, mert azért egyelőre Symbianra van a legtöbb program, vagy rosszul tudom? Világosítsatok fel, mert igazából csak pár hete ismerkedek az op.rendszeres mobilokkal
Bocsi hogy ilyen hosszú lett!! ÜDv
Steve -
kp78
addikt
válasz sajo13 #13089 üzenetére
Miután beléptél a Nimbuzzba, options > settings > accounts.
Itt tudod törölni bármelyik szolgáltatást, vagy újat hozzáadni.
Ha félreértettem a kérdésed, akkor bocsi„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz sajo13 #13102 üzenetére
Akkor bocsi.
Nekem csak skype + msn van beállítva, de még sosem volt olyan, hogy ne tudott volna csatlakozni vmelyikhez„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
tariattila
veterán
válasz sajo13 #13119 üzenetére
Ez a beszéd...nem a dadogás...
Valószínű akik nimbuzzolnak nem mozognak wifi és mobilnet között ide-oda hanem van egy fix wifijük...erre jó lehet az is...
Sajnálják azt a 690Ft-ot egy 40MB-os csomagra amivel a korlátlan szabadságot élvezhetnék...Nem tudom...(ha csak 20percet beszélek Fringen, már vissza is jött az ára!)
Régebben amikor még az E51-emen kezdtem a netezést én is rohangáltam kerestem a free wifipontokat...(akkor még nem tudtam a mobilnet milyen nagyszerű)
Ma már nem érdekelnek a hot-spotok...rá se kell figyeljek a telefonra mindenhol csatlakozik autómatikusan ahova kell... (erre pedig a Fring alkalmas!)[ Szerkesztve ]
-
TooN
aktív tag
válasz sajo13 #13353 üzenetére
"A 31-es szoftver még nem tudott ékezetes neveket keresni a telefonkönyvben, a 40-es már tud, viszont a dupla betűket sajnos a 40-es sem tudja
Pl: Anyu (N betű leütése után nem ajánlja fel az Y-t) vagy Petyus..stb"Pont ezért használom én angol nyelven, mert úgy már működik a dupla betűkre keresés!
Korábban nekem is magyaron volt és szenvedtem vele, de most simán működik!
Viszont az az 5800, amiről írtam, a kollégámé, azon keres dupla betűket, így szerintem tuti nem magyar nyelvre van állítva a telefon beviteli nyelve!
...::: SGA5 & Lenovo Phab+ :::...
-
kp78
addikt
válasz sajo13 #13555 üzenetére
Nálam sem megy
Bár ha csak aznapit mutat, akkor nem is érdekel annyira.
Ami az ingyenes Nokia navinál van most az is egész jó, korábban meg az Accuweather-t használtam.[ Szerkesztve ]
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
tariattila
veterán
válasz sajo13 #13661 üzenetére
Nagyon ügyes vagy!!!
ZSÍÍÍÍÍÍÍÍÍRkedvencem...műkszik...bár telepítésnél a szokásos kompatibilitási anyázást eljátszotta de ez nem nagyon érdekel...
MASSIVE RESPECT
a zsíroskenyér háttér és az üdvrivalgás igazi hungarikum !!! Csak így tovább
Még 1X ügyivagy!
[ Szerkesztve ]
-
rin02
aktív tag
válasz sajo13 #14580 üzenetére
Én is tapasztaltam. Sajnos ez ilyen.
Visszatérve az én dolgomhoz szerintem azt fogom csinálni, hogy letörlöm a wave blazert, az úgyse tetszik, és megpróbálom visszaállítani az előző mentésből, ha jó, akkor nyugodtan HR-elek, ha nem, akkor inkább így marad. Egyébként nem most akartam megcsinálni, mert 2 hónapja HR-eltem,csak ha majd egyszer szükség lesz rá, nyár fele. De azért köszönöm a segítségeteket.Nokia 5800 GY.I.K.: http://logout.hu/cikk/5800_a_nokia_iphone-ja/bevezeto.html
-
stewe780
őstag
válasz sajo13 #14580 üzenetére
ésmég:
- ha bejelentkezem az ovi.com-on, majd rákattintok a store-ra, újra be kell jelentkeznem, azt sem tudja ki vagyok
- sehol nincs verziószám. Oper mini, meg Ovi maps. És ennyi. Van egy neve, mintha az alkalmazások fejlesztéseit leállították volna az idők végezetéigA bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
bazsika89
tag
válasz sajo13 #14811 üzenetére
Természetesen pont a füledbe illő szilikon (nekem közepes méret). A jobb oldali füleshez húzz 1 kicsit több vezetéket így nem lóg le annyira a távirányító, hiába szaladgálok, táskát hordok vagy csak sétálok. Másik megoldás esetleg a WH-700, teljesítémányben szinte azonos, viszont kialakítása fém. A fülbe pedig olyan mélyen szigetel, hogy ki sem tud esni, nekem néhány esetben el is dugult tőle a fülem és nem hallottam. Ezt azért cseréltem le WH-701 re mert a távirányító nekem fontos. Azon csak hangerő és hívás felvevő gomb van.
Nokia 5800 -> Galaxy Spica -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> Samsung S3 -> LG G2 -> Nokia Lumia 930 -> Lumia 950 + Lenovo MiiX 2 10,1 -> Honor8 -> Mate 9
-
stewe780
őstag
válasz sajo13 #14990 üzenetére
Nem csak neked, úgy általában az opera mobile memóriazabálásához. A mini esetében ugye nem alapozhatnak a hardverspecifikációra, mert minden telcsi más. Viszont az op.mobil esetében igen. Úgy tudom, hogy az nem java alapú, csak s60-on fut. Na gyorsan végigfutottam minden s60v5-ön. Az összesben 128MB a ram. De a v3-asoknál a jobban húzó nevek közül az e52 (nagyon vigyázzatok vele!!) és az e72-ben is. De mondjuk hirtelen rákerestem itt a mobilaréna tesztekben az új SE vivaz-ra, ami szintén s60v5, na abban 256MB ram van, de sürgősen írja utána a teszt, hogy a felhasználható memória mérete 60MB körüli. Szóval a lényeg az, hogy az operának tisztában kell lennie a op. mobile fejlesztésekor, hogy meddig nyújtózkodhat memóriailag, nem legyinthet egy nagyot, hogy majd a hardver megoldja.
A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
HaliAdi
tag
válasz sajo13 #15205 üzenetére
Nincs jó sok pénzem, válság van
Itt mindenki az 5800-t támogatja
ZoliM@ster is
Mindenkinek köszönöm kommentjét!
ez az 5800 vs Iphone vita mindenhol arat Iphone-s fórumon isÜdv: HaliAdi ! /Ha valakit érdekel egy termék, az PÜ-t is küldjön + jelezze, hogy milyen témában ír... köszönöm /
-
tariattila
veterán
válasz sajo13 #15236 üzenetére
ja képben vagyok az adatok tekintetében... egyedül a hangjára lettem volna kiváncsi, hogy
ugyan azt tudja-e... (mondjuk a kijelzője masszívabbnak tűnik rezisztívsége ellenére...és az 5800 csúf keretétől fényévekkel jobban néz ki... de bakker az ÁR az fájóóóó
nem az n97 lenne drága (79) csak az 5800 ér sz@rtsemi a gond a gps-el?
[ Szerkesztve ]
-
-
legenda
válasz sajo13 #15241 üzenetére
már az sok, amiket említettél (nagyobb kijelző, jobb kamera, qwerty billentyűzet, nagyobb akkumulátor, iránytű, widget), azokon kívül ami még dob az árán; 32 gb tároló, valamint jobb gps és wifi modul! az apróságokat most nem sorolom fel...
és azt sem szabad elfelejteni, hogy az 5800 esetén az a proci csak a 20-as szoftver óta 434 mhz , eredetileg 369 mhz volt!
az 5800 telcsin a widget féle dolgot használni kínlódás, visszaolvasva találsz tapasztalatokat! az n97 esetében frankó, és teljesen személyre szabható!
mondjuk mint írtad is, nem próbáltad még az n97 telcsit, így szerintem ne is próbáld összehasonlítani a két telcsit, térjünk majd vissza akkor a témára, ha volt nálad egy ideig n97 telcsi, próbálgattad, használtad! másként fogsz vélekdni, hidd el![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
hülyegyerek
addikt
válasz sajo13 #15260 üzenetére
Ne csodálkozz.Nem várok sokat tőle,de akkor is sokkal rosszabb képet csinál,mint egy n96.Ja és én mindig mobillal fényképezek ,mert nincs szükségem jobb minőségű képekre.
u.i.:amúgy az innov8-ről hallottál már?hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
64b0r
aktív tag
válasz sajo13 #15293 üzenetére
Az igaz, hogy ugyanannyi, de T-től már 10 ropiért elhozható a telefon. Az meg nem mindegy, szerintem havi 3000 nem nagy érvágás 12 hónapon keresztül. Annyi mintha lenne egy második előfizetésed/dominós számod. És ez kamatmentes úgyhogy lehet, így jobban is lehet vele járni, ha igaz, hogy újra jön a 270Ftos euro...
On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.
-
legenda
válasz sajo13 #15315 üzenetére
a szabad ram alatt nálad mi értendő? mert tötb szempontból is értelmezhető!
amúgy szerinted csak a proci és a ram számít? sajnos - vagy szerencsére? - ez közel sem igaz! amúgy a firmware is sokat számít! lásd; az 5800 esetébe csak a 20-as szoftver óta annyi a proci órajele - csupán firmware módosítással -, mint az n97 esetében alapban!
de ha annyira pc-hez ragadt vagy, akkor írok arra példát; teljesen azonos opendszer, teljesen azonos intel proci, és azonos mennyiségű és típusú memória, de eltérő chipset; intel chipset mellett repülni fog a konfig, sis chipset alatt pedig lomha lesz!
sis chipset mellett olcsóbbak is a hardverek - okkal!
mindez csak a chipset miatt, pedig azonos a proci és a memória, valamint az oprendszer is!
az n97 telcsit nem tudom belassítani, tegyek bármit is! az 5800 már inkább rávehető!
sosem az elméletben gondolkodj, a gyakorlat gyakran eltér, és sosem hasonlíts össze két eltérő szériás telcsit teljesítményben, csak proci és ram alapján, mert sok más befolyásoló tényező is van![ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz sajo13 #15317 üzenetére
de nem mindegy, hogy mi(lyen alkalmazások telepítése és futása) után marad az a szabad ram... n97 telcsinél a t-s szoftver esetében például 60 mb marad! a sima szoftver esetében ha minden telepítve és frissítve van (facebook, youtube, traveler, ovi..stb) akkor bő 40 mb!
a teszteket hagyjuk, a gyakorlati használat alapján azok sem mindig a valóságot tükrözik... nézd meg például itt; link
nincs más butítva az 5800 esetében, csak nem egy (ár)katergória a két telcsi, ez van...[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
válasz sajo13 #15358 üzenetére
akkor az kompatibilis a gyári lejátszó szoftverrel...hehe
Az vagy tizesével hangosodik...
A PowerMP3 meg tudta csinálni, hogy százalékonként lehet állítani??????? A Nokia az anno csúcs ZENEI telefonján pedig nem????? Érdekes...
Na nem is zsörtölődök tovább mivel androidék még kevésbé fejlettek zeneileg...egy szerencsétlen hangszínszabályzót nem tudnak már mióta belehegeszteni...
Powermp3/sennheiser így elmegy...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóipari tréningek (képzések) mérnököknek, auditoroknak (is)
- Hardcore café
- Vallás
- Milyen házat vegyek?
- Suzuki topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest