- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
na végigolvastam....
nők....mindegyik telve romantikával a latinos sármos herceget várja
-
Gergő_
őstag
válasz
művésznő4 #23 üzenetére
Megkérdezheted, hogy miért akar megváltoztatni(feljebb említetted), annak végső soron mi értelme lenne?
Vannak olyan kérdések, amivel be lehet húzni valakit a csőbe, kitárulkozik...
Az, hogy egyedül megy hozzád vagy sem, gondolom nem az utolsó pillanatban derül ki, a repjegyet jóval előre meg kell venni...
Továbbra is azt tanácsolom, hogy légy óvatos.
Nekem volt algír származású osztálytársam a középiskolában, igaz itt szocializálódott. Szerintem szinte mindegyik arab "ugyanolyan", egy teljesen más kultúra ami nem befogadó, mégis Európában keres menedéket.
Az a kevés, aki megpróbál asszimilálódni, egyáltalán nem jár össze a többivel és nem a gyűlölet élteti a lelkét, hanem a tenni akarás, gyarapodás. Ismertem ilyet is. -
művésznő4
senior tag
Uhhh, pedig még néhány ilyen jó tanács és....és....és tényleg elkezdek pánikba esni.
Amúgy viccet félre téve, tényleg köszönöm az infókat!
Én még ugye, nem sokat tudok róluk, nagyon új nekem ez az egész és amennyire vonz, legalább annyira taszít is és érzem a visszahúzóerőt. Szóval...igyekszem óvatosnak lenni, de úgy elég nehéz, ha közben meg ennyire kedvelsz valakit/valakiket...
Jó kérdés, ilyenkor mit tehet az ember...
-
művésznő4
senior tag
válasz
pillangórose #16 üzenetére
Szia kedves Pillangórose!
Hűha! A 9 év, az már valami!
És hogy ismerkedtetek meg? Komolyan érdekelne a sztori...
Szerencsére, eddig nekem is csupa jó tapasztalatim voltak, bár még mindig van bennem egy egészséges távolságtartás velük szemben. Furán hangozhat, de én valahogy mindig is tartottam kissé az Európán kívüli népektől.... Nem, félreértés ne essék, nem a bőrszínükkel van a bajom (irigylem is őket nagyon, a magam kis "kihypózott színű" bőrével..
), de a viselkedésük, szokásaik, életformájuk és kinézetüktől annál inkább idegenkedem... Amúgy elég vicces helyzet, mert mikor megemlítettem ezt a barátomnak, ő nagyot nevetett és azt mondta, hogy érdekes, ők pontosan ugyanígy éreznek velünk kapcsolatban!
Na, ezen leesett az állam. Mondom, mi bajotok van az Európaiakkal???!!Azt mondta, hogy semmi, csak olyan mások vagyunk....
Hmm...érdekes dolgok ezek. Gyakran bele sem gondol az ember, hogy mi is furcsák lehetünk más emberek számára...
Nos, kedves pillangórose, kívánom, hogy ezután se csalódj soha a barátodban!
Jah, és igen, az internetkapcsolat.... Hmm... Mi legtöbbször skypon beszélgetünk, nagyon ritkán msn-en. Túlnyomórészt írásban, de amikor csak tudunk, mikrofonon is próbálunk gagyogni valamit. A webcamera képe néha kicsit akadozik és ritkán a net is elmegy pár perc erejéig, de aztán minden visszajön és folytatjuk tovább. Ezt főleg a gyenge netemnek tudom be, meg persze a távolság is akadály lehet. Az esetek többségében viszont egész jók és folytonosak a beszélgetéseink.
Miért, neked probléma szokott lenni vele? -
művésznő4
senior tag
danih: Miért jön a bátyja egyébként?
Neked és Gergő_-nek egybe válaszolnék, ha nem gond.A bátyja, Nadjib, nem biztos még, hogy jön, csak egy ilyen lehetőség is felmerült... Az Anyukájuk nagyon félti őket, amit teljes mértékben meg is értek! Én is így lennék a helyében. Drága fiaimat, neki a nagy világnak, egyedül, egy másik kontinensre....ahol nemhogy nem ismernek senkit, de még soha nem is jártak ott! Csak gondoljatok bele...
Én talán el sem engedném őket! Bár lehet, hogy ez csak az én túlféltésem...nem tudom.
Nadjib csakis kísérőnek jönne, mert Lotfit valószínűleg nem engednék el egyedül... Na, meg persze, hogy kicsit világot lásson, meg hát akkor már velem is találkozna természetesen. Anélkül haza sem engedném, hogy ne beszéltünk volna!Mindenesetre, én tényleg nagyon örülnék, ha ő is jönne, mivel Lotfi után vele vagyok a legjobba a családjukból.
Bár ő közel sem tud olyan jól angolul, mint az öccse, de azért megtudja magát értetni, ha akarja.
Letelepedésről szó sincs! Sosem hagynák ott a hazájukat, mert imádnak ott lakni! Nem értem, miért
, bár nyilván, mindenki a saját hazájához ragaszkodik a legjobban, és ez így is van rendjén...
Kivéve talán házasság esetén lennének képesek más országba költözni, bár szerintem, akkor is a hölgyikét győznék meg arról hamarabb, hogy ő hagyja ott az otthonát. Szóval, BIZTOS, hogy haza fognak menni! Ráadásul össz-vissz, 1 hétre jönnének, vagy akörül.... Ez csak afféle villámlátogatás lenne, vagy mi, hogy láthassanak, a letelepedésről viszont biztosan állíthatom, hogy ilyesmi meg sem fordult a fejükben!
-
művésznő4
senior tag
Az arab (inkább muszlim) srácok nagyon tudják, hogyan lehet levenni az európai nőket a lábukról. Szerintem jobban, mint egy átlag európai srác
Az már egyszer biztos, hogy olyan bókokat és gesztusokat soha nem kaptam még azelőtt, mint tőle!
Tényleg nagyon értenek a nőkhöz és nemcsak próbálkozgatnak, hanem pontosan tudják melyik út vezet egy hölgy szívéhez....
Őszintén szólva, még én magam is meglepődtem, hogy mennyire!
Persze ő azt mondja hogy igen, de nem valami meggyőző, összejövetelekkor pl. látszik, hogy nagyon a háttérbe van szorítva ura által.
Ez érdekes. Nem mondom, hogy mindegyikőjük ilyen, de mivel Lotfi is, és én is erős személyiségek vagyunk, nekünk is volt már egymással egy-két komolyabb csatánk, mikor nem értettünk egyet valamiben. Sokan mondják, hogy van bennem egy enyhe feminista vonulat, pedig ez nem igaz...Legalábbis én ezt mindig is tagadtam!
Ennek fényében viszont, nem hiszem, hogy hosszú távon is kijönnénk egymással, akármennyire is kedveljük még most egymást. Gyakran érzem rajta azt, mintha rám akarná erőltetni az akaratát és számtalanszor mondta már, hogy túl elnéző és irgalmas vagyok az emberekkel és szeretne megváltoztatni, hogy olyan legyek, mint ő! Hmm....
mondjuk a magyar barátok is ugyanezt szokták mondani, szóval....lényegtelen ebből a szempontból, hogy ő muszlim-e vagy sem.
Ezzel az utolsó mondatoddal viszont rávilágítottál a "félelmemre". Kicsit tartok attól, hogy ez a jó szándéknak tűnő akaratosság, később esetleg valami durvább verzióba megy át... Bízom benne, hogy ez nem kultúrával jár, vagy legalábbis nem veszi át minden egyes ott élő ember...
-
művésznő4
senior tag
Csemi! Ha most azt mondanám, hogy "Igen" vagy hogy "Majdnem", akkor az egész el lenne vicceskedve és senki nem venné az állításomat komolyan... Vagy esetleg épp az ellenkező hatást váltaná ki az olvasókból, hogy: "Jaaajj, tipikus rámenős muszlim fiú....ezek olyanok, mint a törökök. A turista lányokat is, csak úgy cserélnék elfele a rengeteg tevéért...
" Ő viszont meglepő módon, egyáltalán nem ilyen! Igaz, azt sem állíthatom, hogy "Neem, még soha nem fordult meg a fejében olyasmi, hogy esetleg Ő....meg én....a jövőben...!", mert az sem lenne teljes mértékben igaz... Lotfi nagyon is egy komoly és megfontolt fiú. Nem tagadja, hogy odáig van értem, de házasságon egyelőre nem gondolkodik, várja a megfelelő lányt és a megfelelő időpontot. Furcsa, de a rengeteg ellentét ellenére, nagyon is hasonlóan gondolkodunk és bár elég vallásos ő, és a családja is, de képes elvonatkoztatni és egy mai, modern srác fejével gondolkodni.
Amúgy, amiket leírtam, a 80-90%-át a fiútól vettem.
Angolul kérdeztem ki tőle mindent részletesen és aztán lefordítottam a dolgokat. Ez teljes mértékben az ő véleménye, nem könyvekből szedtem, meg ilyenek.
Csak a nagyon száraz, "hivatalos" részeknek néztem utána biztos forrásból, amire nem voltam biztos, hogy a fiú pontos választ tudna-e adni, mint pl. a vallási és etnikai megoszlás, stb. Hülyeséget meg nem akartam írni, ugye. Az összes többi viszont saját szerzemény... -
pillangórose
újonc
Kedves Művésznő!
Én is ismerek egy algériai fiút, már 9 éve. Amit írtál az mind igaz, ezek az emberek nagyon kedves, barátságos és korrekt emberek. Én megbíztam ebben a fiúban, és még sosem csalódtam. Nektek nincs problémátok az internetkapcsolattal?
-
danih
veterán
válasz
művésznő4 #10 üzenetére
Az arab (inkább muszlim) srácok nagyon tudják, hogyan lehet levenni az európai nőket a lábukról. Szerintem jobban, mint egy átlag európai srác
(persze itt ha azt mondom 'arab' majdnem minenki a forgalmasabb helyeken seftelő emberkékre gondol, pedig nem róluk van szó)És legalább boldog a férjével? Nyugtass meg, kérlek...
Nehéz kérdés. Persze ő azt mondja hogy igen, de nem valami meggyőző, összejövetelekkor pl. látszik, hogy nagyon a háttérbe van szorítva ura által.Miért jön a bátyja egyébként?
-
művésznő4
senior tag
Hűha!
Az a "baj", hogy nagyon megszerettem Őt és a családját, ők pedig egyenesen rajonganak értem! Ha minden igaz, a fiú nemsokára Magyarországra fog utazni az egyik bátyjával, hogy láthasson... Kicsit tartok attól, hogy olyan nagy hatással lesznek rám, hogy esetleg....De inkább nem festem az ördögöt a falra. Remélem, én azért szilárdabb vagyok, mint az a hölgy ismerősöd volt...
És legalább boldog a férjével? Nyugtass meg, kérlek...
Tényleg! És a nő akkor kiköltözött a hapsival? -
művésznő4
senior tag
Nos, danih, erre bizony nem látok sok esélyt...
Már csak a hitünkből kifolyólag sem... Összeegyezhetetlen egyszerűen a dolog. Pedig tényleg nagyon kedveljük egymást, de belőlem SOHA (!) nem lesz muszlim nő!Ez biztos! Én homlokegyenest más dolgokat valljuk, ráadásul még csak az Istenünk sem egy... Azért ez már alapja lehet egy rossz házasságnak szerintem.
-
mm779
tag
válasz
Mr.Csizmás #4 üzenetére
Igen inkvizíció... Ha neked ez jött le abból amit írtam, akkor suliba se nagyon jártál (templomba én se mindig járok).
-
mm779
tag
"A hit feltétlen terjesztése, bárhogy és bármi áron (akár fegyveres módszerekkel is), a hitetlen gyaurok ellen."
"A keresztény, zsidó vallást, hamis hitnek és tanításnak tartják. Szerintük ezek csak tévelygések és megcsalattatások, nem hajlandóak bármilyen más felekezetet magukon kívül elfogadni."
Biztosan "nagyon szép" a kultúrájuk, de én többek között ezért is jobban örülnék, ha nem özönlenék el Európát ezerszámra, hanem megmaradnának maguknak szépen az Afrika-Közel-keleti régióban. Európának keresztény gyökerei vannak és ha egyszer majd szeretnének "akár fegyveres módszerekkel" is téríteni, arra én nem igazán lennék vevő.
-
danih
veterán
Az algériaiak odavannak a gyönyörű, fehérbőrű nőkért, a szőke hajszín pedig igazi különlegességnek számít.
Az tuti, az összes arab imádjaVoltam pár éve Libanonban egy barátomnál. Hozta az orosz nőjét is - mindenki megfordult utána az utcán...
Csak vigyázz, nehogy kendővel a fejed körül végezd, mint a feleségem egyik volt évfolyamtársa -
sz4blya
tag
érdekes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo *Bevezető:*Bár sok érdekes, tudományos írást találhat az ember a világ lenyűgöző helyeiről, ha bemegy egy könyvtárba...
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest