Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) d@vee


d@vee
őstag

Mit irigyelnének meg? Hogy naponta kétszer is tölteni kell? :DDD
Nagyon durva specifikáció, szép kijelző, szerintem jól mutató külső, de ezzel az akksival egy kalap hugy. Sajnálom mert jó termék lenne.

Ja

(#2) Mr. Y válasza d@vee (#1) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Speciel most tesztelem, és bővíteni fogom a cikket vele, hogy ha csak a mobilnet van bekapcsolva, akkor mennyit bír. Most van 33%-on, 16 órája üzemel. Ez idő alatt neteztem rajta kicsit és 6 alkalommal telefonáltam. Kíváncsi vagyok, hogy így mennyit megy el

But who is watching the guardians?

(#3) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Symbian rendszerű okosórád biztos nem volt, az olcsó vackokon MTk-s moddolt FreeRT OS van.

(#4) quailstorm válasza quailstorm (#3) üzenetére


quailstorm
nagyúr

És még én is rosszul írom, mert az "okos" órákon Nucleus RTOS van, de van FreeRTOS kit is MTK IoT cuccokhoz.
Lényeg, hogy azok a filléres órák a filléres mamatelefonokkal és legolcsóbb 2G-s mobilokkal vannak egy platformon, és nincs rajtuk komolyabb OS.

[ Szerkesztve ]

(#5) Mr. Y válasza quailstorm (#4) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Ezt nem kétlem egy percig sem, de ha kicsit figyelmesebben olvasod el, nem azt írom, hogy Symbian rendszer futott rajtuk, hanem Symbian szintű rendszer. A kettő nem ugyanaz :N

Szerk.: Azok sem voltak a tipikus filléres vackok, egyik ha jól emlékszem ~14000, a másik ~21000 forintra jött ki

[ Szerkesztve ]

But who is watching the guardians?

(#6) quailstorm válasza Mr. Y (#5) üzenetére


quailstorm
nagyúr

A szintű sem felel meg egyáltalán. A Symbian egy preemptív multitaskos oprendszer felhasználói alkalmazások számára.
A Nucleus RTOS meg egy mikrokontroller oprendszerecske a minimum kiszolgáláshoz. A fő különbség, hogy a Nucleusost nem tudod utólag bővíteni semmilyen futtatható állománnyal. Ezen kívül a komplexitása is nagyságrendekkel kisebb.

A Nokia 100-at egy polcra tennéd az iOS3-mal? Mert kb. most ezt csinálod.

(#7) Mr. Y válasza quailstorm (#6) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Persze, hogy nem tenném. Csak volt nem egy Symbian rendszerű telefonom anno, ahhoz tudnám leginkább hasonlítani. Hívások, multytask, kamera, internet. Ezeket tudták tökéletesen. Viszont nem lehetett külső appokkal "fejleszteni"

But who is watching the guardians?

(#8) quailstorm válasza Mr. Y (#7) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ööööö, error. Itt van az N95 az asztalomon és köszöni szépen vannak azért rajta appok.
Milyen Symbianos telefonjaid voltak? Esetleg nem képzeled tévesen azt sima Series 40 Nokiákról, hogy Symbianosok voltak?
A Symbian a középkategóriás üzletitől az abszolút csúcsig terjedt eredetileg, és a végén ment a budget kategóriáig le. Lényegében 7650/SE P800 óta a külső appokról szól.
Meg ugye Symbire lehet C-ben, Qt-ban és Qt-QML-ben fejleszteni, ami pont a szeparátor vonal a full beágyazott RTOS vonaltól (mint amilyen az alap MTK-s okosóra).

[ Szerkesztve ]

(#9) Mr. Y válasza quailstorm (#8) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Nokia E7 és N8-asok voltak, ha már konkrétan Nokia. Azt tudom, hogy utána volt Jawa rendszerű mobilom, valamilyen Samu, és arra komplett játékok és egyebek voltak, amit a Nokiákra nem találtam akkoriban.
De mindegy is, kár ezen vesződni. Olyannyira nem vagyok benne a régebbi rendszerek ismeretében, mint te, ezért nem fogok vitatkozni, csak azt írtam le, amit saját magam tapasztaltam.

But who is watching the guardians?

(#10) quailstorm válasza Mr. Y (#9) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ha a Nokiára nem találtál, az már a saját felelősséged, E7 és N8 majdnem a vége volt a Symbiannak, egészen széles alkalmazáskínálattal. (S60v3-tól Belléig sok app előrefelé kompatibilis, de v5-től pláne)
Gameloft korabeli rekláma
Ezen kívül a Java vackokat is ugyanúgy képes volt futtatni, mint a Samsung.
Teljesítményt és tudást tekintve az N8 kb. egy Sony Xperia X10i szintjén volt, játékkínálatban is. Multiask terén meg jobban állt. Programozni persze nehezebb volt és nem volt centralizált appbolt se.

Ha vennél egy androidos telefont és nem lépnél be google fiókkal, majd fikáznád, hogy semmi nincs rajta, az ugyanúgy nem lenne fair.
Igen, Nokián ez kicsit rosszabb volt, mert volt az Ovi store, meg a sok egyedi weboldalas fejlesztő, egyedi fizetési lehetőséggel, de attól még egy N8 pont beölti a 7MB-os CAD export PDF-et is gond nélkül és egész gyorsan, meg OfficeSuite is volt rá, és bármi, amit leprogramoztak.

Míg a Javas Samsungnál limitálva voltál a HTML+Flash widgetekre és a J2ME appokra, amivel a rendszerbe/erőforrásokba egyáltalán nem tudtál belenyúlni, emiatt 99.9%-a a Java appoknak játék.

Én meg azért írok, hogy cikkben/blogbejegyzésben ne írj orbitális pontatlanságokat.
Ha azt írod Symbian-szerű, akkor arra gondolna az ember, hogy lehet natív appokat telepíteni. Pedig ez nem igaz.

Ja és a Samsung sem Java rendszerű, ugyanis olyan sose volt. Az is beágyazott RTOS amin futott egy JavaME virtuális gép valamennyi API támogatásával. De a telefon működéséhez pontosan semennyi Java se kellett. Persze ha telepíteni akartál rá valamit, az Java kellett, hogy legyen, vagy Adobe Flash Lite.

[ Szerkesztve ]

(#11) Mr. Y válasza quailstorm (#10) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Köszönöm az írásod. Elismerem, hogy igazad van, módosítani is fogom a bemutatót. Tény, hogy akkoriban nem nagyon mélyedtem bele ezekbe a dolgokba, játékra mindig ott volt a PC és a PSP. Mindazonáltal, eddig a bemutatott eszközről nem igazán volt szó a komment szekcióban :)

But who is watching the guardians?

(#12) quailstorm válasza Mr. Y (#11) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Előfordul :D
Ahhoz nem tudok mit hozzáfűzni, menőn néz ki, nagyon durva rajta a fullos droid, viszont nem vagyok célközönsége.

Esetleg annyit még a cikkhez, hogy a multy-ot ne erőltesd, multi-nak írják.

(#13) Mr. Y


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Módosítottam a bemutatót, kibővült

But who is watching the guardians?

(#14) Bec


Bec
tag

De jó hogy emlegetitek a Nokiát :) közel 20 éven át használtam én is! A Symbiant nagyon kedveltem,a droidot nem akaródzik megszokni..
A téma címéhez szólnék hozzá : nekem is van egy ilyen Optimus Pro és igen az akksin kívűl nincs bajom vele,a stock droid jól fut rajta. Szerintem nincs jól adaptálva a droid az órára,sok mindentől függ hogy mennyi ideig bírja pl. ha kikapcsolod a google szinkronizálásokat meg a store frissítéseket akkor jelentős akksit takarítasz meg,(nálam jelenleg 22 óra használatot ír az akksi manager)valamiért ha nincs semmilyen aktív kapcsolat akkor is (a háttérben) folyamatosan aktív,nem megy alvó üzemmódba. Így ha reggel leveszed a töltőről és csak az asztalon van egész nap sötét kijelzővel akkor is estére lemerülhet.Fos,de ezt többen jelezték a gyártónak és ígértek hozzá javítást frissítést.
Jelenleg 4 firmware van hozzá. 1.6-ról indultak,majd 2.5./2.6/2.7. a szokásos MTK tools-al könnyedén down- vagy upgradelhető. Állítólag hosszabb használat alatt annyira felmelegszik hogy a hővédelem miatt nem lehet használni (jogos) ez nálam még nem jött elő. A belső akksi 800mAh ami bőven elég kellene legyen 2 napig,viszont a rendszer állandóan dolgozik a háttérben ami okozhatja a gyors merülést.Ha ezt megoldanák a fejlesztők valahogy akkor szerintem elég jó szerkezet lenne. Így marad a naponta töltögetés.
Írtam a gyártónak és van lehetőség akksi rendelésre Ali-n. A cseréje biztos macerás lesz.
Ami szvsz. jó benne,telepíthető .apk --k,futtatható rajta turísta navi,Bt. fülessel zenehallgatás,kamera elfogadható,letölthető számlapok az AMOLED kijelzőn elég jól mutatnak,4G net,és túrázáshoz sportoláshoz nem kell cipelni a mobilt elég átirányítani a hívásokat az órára (a beszéd minősége teljesen használható).

(#15) Mr. Y válasza Bec (#14) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Én is írtam a gyártónak az akksi kapcsán, de azt követelik, hogy saját zsebre küldjem vissza nekik, aztn majd egyszer intézkednek...
Menjenek a....

But who is watching the guardians?

(#16) Bec válasza Mr. Y (#15) üzenetére


Bec
tag

Sajna a garancia náluk (a korábbi írások alapján) nehezen működik. Szerintem nem akksi probléma van,(eleinte arra gyanakodtam én is) ha megméred egy USB-s kijelzős töltővel kb.800mAh töltődik vissza a teljesen lemerültbe. Valaki írta hogy valami kínai kernel hiba van,ami nem engedi lekapcsolni a procit,így feleslegesen állandóan megy ami lezabálja az akksit. Van rá TWRP (Team Win Recovery Project ) és azzal telepíthető az ADB,így aki jártas a témában testre tudja szabni az egyes modulokat. (nem értek hozzá csak olvastam).pl. kikapcsolni ami sokat fogyaszt,állítólag így akár 3 napos használatot is kibír.

(#17) Mr. Y válasza Bec (#16) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Ez jó tipp, köszönöm, ezt meg fogom lépni. Csak előbb építek egy stabilabb töltő és kommunikációs rendszert

But who is watching the guardians?

(#19) kartalhu


kartalhu
tag

Sziasztok!
Kospet Hope órám egyik gombja kiesett. Tudtok szervízt rá?

(#20) Mr. Y válasza kartalhu (#19) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Szerintem bármely mobilos elvállalja, de ha nem, és esetleg a közelben volnál, segítek.

But who is watching the guardians?

(#21) Vikipizsama


Vikipizsama
tag

Meg lehet venni ezt az okosórát valahol számlásan is?

(#22) Bec válasza Vikipizsama (#21) üzenetére


Bec
tag

Itt nézted : [link]
Azért annyira nem rossz az akksi idő!
3 nap használat után még 3 nap van hátra..

(#23) Mr. Y válasza Bec (#22) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Te SIM kártyával használod? És mennyit és mit csinálsz rajta?

[ Szerkesztve ]

But who is watching the guardians?

(#24) Bec válasza Mr. Y (#23) üzenetére


Bec
tag

A képet a kospet fórumról másoltam be, nekem max. 1 napot bír. Nagyon sokat kerestem a probléma okát és azt kell mondjam hogy számomra útvesztő.. Meg root-olják az androidot (TWRP) hogy mélyebben hozzáférjenek,majd analizáló app.-okkal vizsgálódnak hogy miért nem alszik kikapcsolt képernyőnél (ez utóbbi több telefon márkánál is jelen van) egyes applikációk/folyamatok nem engedik mély alvásba a procit emiatt állandóan megy a háttérben és lezabálja az akkut. ADB-vel sok mindent sikerült megtudnom a mély alvás és az időszakos ébresztésekről amiből rengeteg van,több háttérben futó folyamatot letiltottam így, mégis csak 31 óra a max. készenléti időm. Valami még van ami "ébren tartja" ehhez mélyebben kellene elmerülni az Android vagy Linux világában. Talán ha itt lenne ilyen szaki aki segítene benne én szívesen témáznék vele. :R

(#25) Bec


Bec
tag

Még egy pár szó,a hasonló kialakítású Androidot futtató órákba (véleményem szerint) minimális eltéréssel vagy ugyan azt a hardware-t rakják,mert a flash tool-al más márkák firmware-je is tökéletesen probléma mentesen futtatható.
Arra kell figyelni hogy flasheléskor a boot.img az eredeti Kospet-es maradjon. Használtam heteken át a Zeblaze Thor 5 fw-jét pl. a teljes firmware is működik de az érintő képernyő fordítva működik,a Kospet fw-ből csak a boot.img telepítése helyreteszi (ez tartalmazza az alap kernelt) a Lemfo 9 firmware is működik de fejjel lefelé jelenik meg a teljes rendszer,ezt is a boot.img helyreállítja. Eleinte (valahol olvastam hogy hibás a kernel) e miatt kezdtem próbálgatni más gyártók fw-jét ami jelentős változást nem hozott akku időben. Gyanítom hogy a sorozatgyártásnál adódik valami alkatrész hiba,vagy hibás alkatrész ami miatt nem megy "mélyalvásba".
A beépített akku 800mAh, készenléti állapotban (Airplane módban) 4%/óra fogyasztást látok ami 32mAh/óra ez szerintem rengeteg!! Éppen hogy egy napot megy,és közben semmit nem csinált.
Ma érkezett meg a csere akku,(erre is gyanakodtam hogy selejtest raktak bele) kicseréltem többet pár nap múlva tudok mondani..

[ Szerkesztve ]

(#26) Mr. Y válasza Bec (#25) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Mikor megjött a cucc és észleltem a problémát, leveleztem a gyártóval, ők is arra gyanakodtak, hogy az akku nem jó. Csak hogy hiába kértem, hogy küldjenek egy új akkut, azt mondták, küldjem vissza a terméket. Persze, többe kerülne a leves...
Te honnan tudtál akkut rendelni hozzá?

Egyébként furcsa, hogy van, hogy egy napot sem megy el és van, hogy akár hármat is, 100%-os azonos használat mellett.

Mivel a gyári dokkolója szar, így nem is mertem kísérletezni a módosításokkal, egyáltalán azzal sem, hogy összekössem a PC-vel. Most jöttek meg a rugós pinek amiket rendeltem, ezekkel fogom megépíteni a saját dokkolót (3D nyomtatott kerettel), akkor már lesz egy stabil kapcsolat (és nem utolsó sorban a szívás is megszűnik a töltéssel) és akkor nekiállok én is belenyúlni.
Rengeteg telefon szoftverén végeztem már komolyabb változtatásokat, itt is csak egy biztos kapcsolat kell és utána témázhatunk róla :)

But who is watching the guardians?

(#27) Bec válasza Mr. Y (#26) üzenetére


Bec
tag

Nekem is a visszaküldést javasolták,nem éltem vele (szerintem drága és reménytelen,más termékekkel van tapasztalatom) Az akkut Aliexpress Kospet Store-ból rendeltem,15 db. 1$ bónt kell venni majd fizetéskor üzenetet hagyni hogy Battery Optimus Pro 3/32.
A gyári dokkoló néha szarul érintkezik,én egy USB-s fesz.kijelzővel használom ami kijelzi az felvett áramot így amikor nem érintkezik akkor 0.00mAh jelez miután picit megmozgatom felugrik 400mAh,így látható az is amikor teljesen feltöltődik.

[ Szerkesztve ]

(#28) Mr. Y


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Köszi.
Nálam teljesen reménytelen volt, 1 érintkező törött, 1 rugó hiányos, eleinte forrasztgattam össze-vissza, hogy legalább töltés legyen, de egy ideje beleuntam és megrendeltem a pineket. Azóta nyersen a panelt gyorskötözővel az órához rögzítem és kész is a biztos kapcsolat :)

But who is watching the guardians?

(#29) Mr. Y


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Azoknak, akik éreznek egy kis affinitást és rendelkeznek ilyen órával: LINK

But who is watching the guardians?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.