Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10) quailstorm válasza Mr. Y (#9) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ha a Nokiára nem találtál, az már a saját felelősséged, E7 és N8 majdnem a vége volt a Symbiannak, egészen széles alkalmazáskínálattal. (S60v3-tól Belléig sok app előrefelé kompatibilis, de v5-től pláne)
Gameloft korabeli rekláma
Ezen kívül a Java vackokat is ugyanúgy képes volt futtatni, mint a Samsung.
Teljesítményt és tudást tekintve az N8 kb. egy Sony Xperia X10i szintjén volt, játékkínálatban is. Multiask terén meg jobban állt. Programozni persze nehezebb volt és nem volt centralizált appbolt se.

Ha vennél egy androidos telefont és nem lépnél be google fiókkal, majd fikáznád, hogy semmi nincs rajta, az ugyanúgy nem lenne fair.
Igen, Nokián ez kicsit rosszabb volt, mert volt az Ovi store, meg a sok egyedi weboldalas fejlesztő, egyedi fizetési lehetőséggel, de attól még egy N8 pont beölti a 7MB-os CAD export PDF-et is gond nélkül és egész gyorsan, meg OfficeSuite is volt rá, és bármi, amit leprogramoztak.

Míg a Javas Samsungnál limitálva voltál a HTML+Flash widgetekre és a J2ME appokra, amivel a rendszerbe/erőforrásokba egyáltalán nem tudtál belenyúlni, emiatt 99.9%-a a Java appoknak játék.

Én meg azért írok, hogy cikkben/blogbejegyzésben ne írj orbitális pontatlanságokat.
Ha azt írod Symbian-szerű, akkor arra gondolna az ember, hogy lehet natív appokat telepíteni. Pedig ez nem igaz.

Ja és a Samsung sem Java rendszerű, ugyanis olyan sose volt. Az is beágyazott RTOS amin futott egy JavaME virtuális gép valamennyi API támogatásával. De a telefon működéséhez pontosan semennyi Java se kellett. Persze ha telepíteni akartál rá valamit, az Java kellett, hogy legyen, vagy Adobe Flash Lite.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.