Hirdetés

2024. április 13., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Mr Dini


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Kérem, hogy ne találgassunk a nevekkel. Egy ismert kávézó is alkalmazza elvileg ugyanezt a technológiát (az egyik linkelt Githubos projektben említik), meg egy piac-kész termékről van szó egy for-profit cégtől származik. Remélem azért, hogy más is ugyanúgy meglepődött, mint én, amikor felfedeztem ezt.

A nehezebb/unalmasabb témáért pedig elnézést kérek. Ez most így alakult.

[ Szerkesztve ]

Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

(#2) xabolcs


xabolcs
őstag

:R

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#3) UnA válasza Mr Dini (#1) üzenetére


UnA
Korrektor

Nem volt unalmas téma, nekem tetszett :)

Sajnos én megátalkodott anarchista és open-source rajongó vagyok, és ezek miatt sem értem, hogy erre az egész bűvészmutatványra miért lenne szükség. Ahogy te is írtad többféle egyéb módszer létezik, mindenféle trükkös adatgyűjtés nélkül is.

(#4) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Közösségi médiában esetleg ki lehetne posztolni. Facebok új fake login, lehetőleg egy netkávézó, könyvtár szerveréről csatlakozva, hogy ne lehessen lenyomozni. Vagy valamelyik videómegodztó oldslon, torzított hanggal, arc nélkül elmondani mindezt.

(#5) Gargouille


Gargouille
őstag

Nagyon szép munka, élvezettel olvastam. :C

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#6) denko


denko
senior tag

ugyes ugyes találat, csak meg sem lepödtem, csak gondold bele facebook, google, mennyi mindent tud rolunk.
Ez csak 1 példa amit kiástál 10 ezr közül, de azért szép fogás.

(#7) Mr Dini válasza Jack Hunter (#4) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Megfordult a fejemben hasonló, például, hogy név nélkül írok a NAIH-nak emailt, aztán reménykedek, hogy reagálnak, de az a baj a videóval, meg a publikus posztolással, hogy hiába takarnám ki a fejem/adnám ki random IP-ről, simán kinézem a hatóságokból, hogy elkezdik elemezni a hátteret, ha feljelentenek, vagy megnézik, milyen szavakat használok gyakra, aztán eljutnak hozzám. Lehet felesleges paranoia, de ne szeretek kockáztatni. Ezzel a cikkel is okkal vártam (sajnos) rengeteg időt.

Eleve nem lenne ilyen probléma, ha kicsit megreformálnák a GDPR bejelentési procedúrát.

Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

(#8) Mr Dini válasza denko (#6) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Ebben teljes mértékben egyetértek, csak a különbség az, hogy egy Google, Facebook stb esetében a tracking általában letiltható böngésző kiegészítővel és még mindig használható az oldal. Illetve léteznek privacy search enginek, amik a Google találatait is használják, hogy nekem, mint usernek, minél kevesebb kontaktom legyen közvetlen a nagytesóval.

Itt, a streaming platform esetében sok esetben nincs alternatívám (legálisan) hozzájutni ugyanahhoz a médiához, mint ami náluk elérhető, mert nincs fent sehol máshol. Ha érdekel, kénytelen vagyok kiadni az adataimat.

Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

(#9) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

Számomra az a furcsa, hogy mit küzdöttek azzal, hogy "titkosítsák" ezeket az adatokat, amiket begyűjtenek? Sima txt-ben továbbíthatnák nyugodtan, pár fanatikuson kívül senkit sem érdekelne.

Ha mondjuk begyűjtenék a fényképeket, hívásadatokat, szöveges üzeneteket a telefonról és azt továbbítaná a netflix minden loginkor, valamint folyamatosan, majd ezt a netflix nyilvánosságra hozná, bemondaná a tévé, akkor mennyivel esne vissza a netflix előfizetések száma?

Szerintem mérhetetlenül kevéssel.

(#10) Mr Dini válasza Krugszvele (#9) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Azért titkosítják, hogy a hacker ne tudja kitalálni az egyes mezők értékeit és tudja feltölteni kamu értékekkel a payloadot gondolom. Így ötleted sincs, hogy mit küldenek, szóval jóval nehezebb a dolgod,

Ebből következtettem (a cikkjükből):

The obfuscation hides from attackers what signals Shape collects, leaving them groping in the dark to solve a complex multivariate problem.

Szerintem mérhetetlenül kevéssel.

Elképzelhető, de még így is jobb lenne, mert az emberek legalább tisztában lennének vele, hogy mi történik (szerintem).

Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

(#11) thesound


thesound
őstag

Ez megint jó volt.
Erről már hallottam korábban is, hogy CAPTCHA-ra hivatkozva figyelik az egérmozgást...stb. és a captcha így csak egy checkbox tud lenni. Nincs beírandó, válaszd ki a bicikliket...stb. Aztán hogy miket gyűjtenek még...
Egyszer láttam egy yt videot ami arról szólt, hogy egy fazont -a tudtával- egy random hétig figyelték és, hogy mennyi mindent állapítottak meg róla a mindennapi trackinggel és pici netes kutakodással. Döbbenet volt.

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.