- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sghc_toma
senior tag
dabadab (#123): persze, linuxon sokkal nagyobb szabadság van.. csupán azt szerettem volna mondani a #112-ben, hogy azért windows-on is megvan a lehetőség a kernel bővítésére..
doc (#124):
azt nevezem drivernek, aminek a belépési pontja a DriverEntry, és ring0-ban fut
btw, a Vista-val Windows-on is megjelentek a ring3 driverek.. de ez már tényleg nagyon off... -
sghc_toma
senior tag
legjobb tudomásom szerint a windowsos driver kb. megfelel a linuxos kernel modulnak: mindkettőnek az a lényege, hogy a kernel szintjén futtathass kódot, hozzáférj azokhoz az erőforrásokhoz, amikhez a kernel.. attól, hogy drivernek hívják őket, nem kell ténylegesen eszközmehajtóknak lenniük (lásd pl. rootkitek)..
-
Khan13
senior tag
Windows kernelt a vírusok miatt is védik... Ezért is háborodott fel sok védelmi szoftvert fejlesztő cég, hogy a Vistában már ugye nagyon keményen védett a kernel. Ez jó, biztonságos, a másik oldalról hátrány, akárki nem nyúlhat bele mint Linuxnál.
Amúgy jó olvasni az ilyen témájú vitákat, mindenki mond fűt-fát, kicsavarják egymás hozzászólásait, beszólogatnak stb. Sokat elárul az emberekről egy adott vitában a szereplése.
Szerintem a win, linux, osx nem egy kategória, hiába oprendszerek mind. Sem pénzügyi, sem megvalósításbeli, sem semmilyen szempontból. Kár őket így "egymásnak ereszteni".
Volt még az elején egy olyan hsz hogy a Linux használók nem mondják a winesekre hogy hülyék, csökkent értelmi képességűek stb. Sajnos mondják, és sajnos a winesek is mondanak sokmindent a linuxosokra
MS gépezet gázos, ha azt szídják azt megértem, de azt sem kéne ész nélkül. Linux fejlesztése érdekes.Nem vitaindítónak írtam! -
FTeR
addikt
fx kezdeti marketing gépezetéről mi a véleményed? az is arról szólt, h fikázta a másikat.
minden win-be integrált appot végig támogat a teljes életcikluson az ms. mindent ami saját.
ezzel szemben egy olyan felállásnál, ahol nehezen lehet sajátról beszélni, adja magat a probléma, h ki és hogyan tartja karban azt a sw kínálatot amit a telepítő lemezre gyömöszöltek.(mondjuk ha így haladunk, a win8-ban már a notepad is csak egy letölthető Live szolgáltatás lesz)
-
FTeR
addikt
így van. pl egy szavam sem lett volna, ha az akkorihoz hasonlatos vehemenciával fikázod a "felmérést".
arról van szó, h mindenki azon rinyázik, h kényszerítve van az új verzióra, holott a támogatás jóval túlnyúlik az új verzión, míg ez a felfogás teljesen hiányzik linux alatt.
itt jön az, h megéri-e fizetni érte, h ne legyen ilyen probléma.a ein mint egy rendszer egész működik. a támogatás azt jelenit, h mindent felügyelnek és frissítenek ami a gold változatban benne volt. ez linuxből alapból hiányzik, hiszen a rakat 3rd party cucc nem feltétlen van központilag nyomon követve.
nem igaz, win alatt is van frissítés, ami minden beállítást és appot megtart. gond csak akkor van, ha a kernel verzió elágazik (tipikusan ilyen volt a vista beta2). példának okáért én annó a Me-t úgy használtam, h a 98se-re telepítettem...
nyilván ennél is van hibahatár. pl amikor sorra azok a statok jöttek, h linux vezet szervereken, akkor is csak a webservereket tudták mérni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- További aktív témák...
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 27% - ASUS VivoBook S15 OLED! Snapdragon X Elite / 16GB DDR5 / 1TB NVMe Notebook!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4666
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

MS gépezet gázos, ha azt szídják azt megértem, de azt sem kéne ész nélkül. Linux fejlesztése érdekes.Nem vitaindítónak írtam!