Hirdetés

2019. november 21., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) twollah1976


twollah1976
(őstag)
LOGOUT blog

200 font...

Az elobb raktam a mellkasomra a hideg borogatast.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#2) akaido


akaido
(őstag)

A 300 dolláros macska rúgja meg....

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.🚗

(#3) energy4ever


energy4ever
(őstag)

Ahhoz kepest nem veszes, hogy ~20K egy RGB-s markas egerpad, es ~40K egy markas gamer vezetek nelkuli eger. Plusz 10-15ezret megerhet, hogy sosem kell tolteni az egeret. Igy nezve nem veszes.

Egyedi ventiracsok gyartasa: https://hardverapro.hu/apro/egyedi_ventiracsok_olcson_modding_fan_grill_akar_vizesradira_/hsz_1-200.html

(#4) Tanisz válasza energy4ever (#3) üzenetére


Tanisz
(senior tag)

Kb 377 HUF a GBP középárfolyama.
Ez a ketyere banki árfolyamon kb 75-76e HUF, az azért nem kevés :)

Szóval az a +10-15e HUF inkább +30-35e HUF a 40e-hez :)

http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

(#5) Pipszi01 válasza Tanisz (#4) üzenetére


Pipszi01
(csendes tag)

Egêrpaddal együtt írta a +10-15 ezret kedves Tanis :) Úgy pedig már helytálló :)

(#6) Tanisz válasza Pipszi01 (#5) üzenetére


Tanisz
(senior tag)

Valóban, benéztem :) Elnézést :)

http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

(#7) tntmax


tntmax
(aktív tag)

Ronda egy mutáns de legalább jó drága.. mi ez a mad catz egyébként, ránézésre elég bazári. Úgy 4-5k-t érhet.

(#8) energy4ever válasza tntmax (#7) üzenetére


energy4ever
(őstag)

Konzolokhoz ok gyartjak a legjobb minosegu kontrollereket.

Egyedi ventiracsok gyartasa: https://hardverapro.hu/apro/egyedi_ventiracsok_olcson_modding_fan_grill_akar_vizesradira_/hsz_1-200.html

(#9) sh4d0w válasza energy4ever (#3) üzenetére


sh4d0w
(nagyúr)

Tényleg van, aki 20K-t kifizet egy RGB-s egérpadért?

https://coreinfinity88.blogspot.com

(#10) Csandi válasza sh4d0w (#9) üzenetére


Csandi
(csendes újonc)

Én igen :DD

(#11) Duracellm...


Duracellm...
(veterán)

Egy biztos, nem szabad túl magas elvárásokkal rá nézni, hiszen a vezetékmentes működés miatt éheztetve van a szenzor.
A vezetékmentes adatátvitel miatt van késés, lehetnek akadások.
Az akkumulátor nélküliség miatt, már az RF táp-kör éppen aktuális teljesítő képességére is támaszkodnia kell az előző kettő résznek.

(#12) SunMount3r


SunMount3r
(veterán)

Az oké, hogy a wireless a jövő, meg én is sokszor a pokolba kívánom a kábeleket, de nem minden áron. Ezek az indukciós, meg hasonló technológiák meg nem tudom mennyire "biztonságosan" már általában, de ugye egy kis alkalmi hiba is elég... Megkötném a kompromisszumot még jó időre az aksis egerekkel, főleg amiket lehet menet közben USB kábelről tölteni. A másik része a késleltetés/LAG/precizitás, amit eddig csak a Logitech-nek sikerült áthidalni, de az már aranyárban van elég szűk választékban.

(#7) tntmax: Régi periféria gyártó már és mániájuk az ilyen Cyber-Techno-Transformer kinézetű cuccok gyártása, legtöbbször elég közepes, vagy gyenge eredménnyel. Voltak azért jobb cuccaik is, pár Joy és Gamepad (sőt az egész Saitek márka az övék volt), de az egér szekcióban nem igazán villantottak eddig. Itt megmaradt ez a parasztvakítós vonal a sok "sose használod", "vagy ha használod is, még rosszabb lesz" extrém ficsőröknél, amik főleg csak design marketing fogások a tini gémőr réteg számára. Már be is fuccsoltak egyszer, csak valami csodával határos módon vissza rántották őket a csődből. Nekem semmi bajon nem lenne vele, ha főleg nem csak ez a bazári, fogd meg semmi vonalat tolnák a rengeteg gagyi kukábavaló cuccal.

(#13) Aprósólyom válasza energy4ever (#3) üzenetére


Aprósólyom
(őstag)

De nem úgy vezeték nélküli, hogy bárhova teheted. Hozzá vagy kötve a "táblájához". Az pedig bizony vezetékes. Oooops?! Ebből a nézőpontból mennyire éri meg? Mert én inkább hasonlítom egy vezetékes egér képességeihez, mint egy akkus vezeték nélkülihez, amit tényleg(!) vezeték nélküli.

(#14) csicso82


csicso82
(nagyúr)

Ezt így értelmetlen. Ha egy kicsi, könnyű egérről lenne szó ahol a méret és a súly is fontos azt mondom jó, de ennél a nagy monstrumnál kb. mindegy.

(#15) bazsi83vp


bazsi83vp
(aktív tag)

Szerintem teljesen jó koncepció azok számára, akiket zavar az akármilyen vékony kábel, de viszonylag fix helyen gépeznek.
Igazából ez egy vezetékes egér, ahol megszabadulsz attól, hogy a kábel gátolja a szabad egérmozgatást a padon és még az akksi töltöttségi szintjére sem kell figyelned.
Persze puding próbája az evés. Érdekelne, hogy mekkora a késleltetése a rendes vezetékeshez és persze egy hasonló árú wireless egérhez képest. Persze ha munkaeszköznek használja valaki, akkor kb mindegy.

(#16) arty válasza energy4ever (#8) üzenetére


arty
(addikt)

inkább B kategóriás gyártó (konzolperifériában), de persze vannak kimondottan jól sikerült cuccaik is

stadion, kisvasút, freemail

(#17) Kopi31415 válasza SunMount3r (#12) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Ahhoz képest két egerem van tőlük, mindkettő lassan tíz éves lesz, remekül teszik a dolguk, és ami a legfontosabb, teljesen be tudtam állítani az igényeimnek megfelelő formára és tömegre. Az MMO oldalsó joystickja pedig gyakorlatilag kötelező funkció már számomra, ahogy az oldalirányú görgőt is remekül tudom használni napi tíz óra nyüstölés mellett is.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#18) energy4ever válasza Aprósólyom (#13) üzenetére


energy4ever
(őstag)

Nem rancigalsz az egerrel kabelt is. Sokan csak azert vesznek vezetek nelkulit, mert az zavarja oket, hogy jon a kabel az egerrel.
Mellesleg a vezetek nelkuli egerek toltoje is kabeles. ;]

Egyedi ventiracsok gyartasa: https://hardverapro.hu/apro/egyedi_ventiracsok_olcson_modding_fan_grill_akar_vizesradira_/hsz_1-200.html

(#19) Duracellm... válasza energy4ever (#18) üzenetére


Duracellm...
(veterán)

Vezetékkel akkor van baj, ha nincs megfelelően előkészítve használatra, nem volt kiegyenesítve és nincs rendszeresen oda-vissza feltekerve, akkor érezhetően visszarúg, tolja az egeret vagy ami a legrosszabb bele akad a padba.
Ha be van járatva a kábel, jól van elhelyezve az asztalon, elég csak 1x megtekerni az egeret jobbra és a kábelben keletkező feszültségtől szinte lebegni fog a pad felett a vezeték.

(#20) Aprósólyom válasza energy4ever (#18) üzenetére


Aprósólyom
(őstag)

Erre néhol én magam is figyelmes lettem. De kis helyzet és önelemzés után rájöttem, hogy a kábel súlya, rugalmassága inkább csak mentálisan okoz zavart. Ha nem akad el a kábel az egérrel együtt, akkor aim képességek szempontból semmilyen hátrányt nem okoz semmilyen vezetéktípus, amit egereknél használnak. Persze kell hozzá egy kis asztali rendezés, rendszerezés is. Azt már off-ba teszem lentebb.

(#19) Duracellm...: +1 Pont így látom én is. Az egér szükséges mozgásterületét felmérem. Az megadja, hogy a kábel kb. milyen mértékben és irányban kell mozogjon. Kicsit alakítgatom a kábelt is, megnézem a természetes állapotát, ahol a legkevésbé van belső feszültsége, hogy "laza" legyen és ezután kiválasztom a kábelen az asztalon a megfelelő pontot, ahol összerögzíthetem a kettőt, hogy ne mászkáljon el a kábel össze-vissza a saját súlya és a mozgásból fakadóan. Így mindig ideális poziban van a kábel alap esetben. Sőt, az kábel merevsége ellenére is szinte érzékelhetetlen hogy vezetékes egér (nem túlzok), bármerre is kell rángassam. Egy Cougar Arena egérpadom van, kb 45*30cm szabad mozgástérrel.

(#21) Synthwave válasza Duracellm... (#19) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Egy eredeti Mouse Bungee (~1,5k from China) egy paracord moddal kiegészítve pedig mindig és mindenhol a stílusos Egérmennyországot hozza asztalaink siralomvölgyére.

:))

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#22) csicso82 válasza Duracellm... (#19) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Nekem egy Razer Mouse Bungee-em van potom 7 ezer forint volt szinte ingyen adták: :DD

(#23) bazsi83vp


bazsi83vp
(aktív tag)

Ez pedig a saját "találmány":
Ha már asszonypajtás elhagyta.... újrahasznosítjuk. :D

(#24) MeszesKPT


MeszesKPT
(aktív tag)

Ennek így semmi értelme, ezzel nem fogom a kanapéról irányítani a gépet.

(#25) Aprósólyom válasza Synthwave (#21) üzenetére


Aprósólyom
(őstag)

Én egy kb 50Ft-os öntapadós kábelrendezőt használok. :P A kihúzható klaviatúra tartó aljára ragasztottam. Oly módon kanyarintottam be az egér és bill. vezetékét, hogy nem érezni a kábel tehetetlen tömegét. Nem látom jobbnak a bungee-k megoldását, ha csak nem kell egy univerzális megoldás arra az esetre, hogy ha valaki folyton LAN-okra jár és szeretne mindenhol jó "egérélményt". Otthon egyszer kell csak berendezni a setup-ot.

(#26) csicso82 válasza Aprósólyom (#25) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Az enyém "drága" volt, de kb. egyszeri beruházás, 20 év múlva is el tudja majd látni a feladatát. A ragasztós alját nem tudom meddig tudom életben tartani, de az is megoldható.

(#27) Synthwave válasza Aprósólyom (#25) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Nyilván azért használtam a "stílusos" jelzőt, mert 1500 forintos habzsidőzsi van, és nem csak a kábelt fogja, de jól is mutat, egy kis flanc. Plusz, ahogy írtad, könnyedén áthelyezhető más setuphoz.

Konkrétan erre gondoltam:Van más színben is.

Egy darab celluxszal is meg lehet oldani (vagy ha nem ótvaros fajta a kábel és hely is van, lehet nem kell semmi rögzítés), de az nem olyan feeling. A lélektani határt 3000 forintra taksálom, többet nem költenék ilyesmire.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#28) Aprósólyom válasza Synthwave (#27) üzenetére


Aprósólyom
(őstag)

1500ft-os habzsidőzsi :DDD Azért celluxszal?! Az kicsit gyenge, meg ragad után minden.... Én szerencsére hosszú-hosszú évek óta ugyan annál az asztalnál játszom.
Én ezt javaslom [link] Szerintem nagyon hasznos a bútorok mögötti kábelvezetésre. Nagy tapadási felületen erősen ragad, több/nehezebb kábelt is elbír, olcsó.
Gyajjjjj..., nekem ez nem tetszik. :)) Pár év skandi lét után én mélységesen minimál design szerelmes vagyok. Minél kevesebb az asztalon, a polcokon, annál jobb és szebb. ÉS amennyi Budapesti lakásban jártam már az előző munkából fakadóan, így ez csak tovább erősödött bennem.... A jómódúaknál rend, tisztaság: Minél gazadagabb a lakás tulaj, annál kevesebb minden van elől, mindennek helye, csak a szükségesek vannak szem előtt, mert el van téve minden, stb.... És minél szegényebb volt a tulaj annál több minden össze-vissza. Rengeteg felesleges, nem minden nap használt eszközök és ruhák elől, rendezetlenül, rosszabb esetben koszban. Rájöttem, hogy nekem is van hova fejlődnöm. :) Ilyen motivációk miatt alakul nálam a minimál setup.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.