Hirdetés

2020. december 3., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) alkatraz3000


alkatraz3000
senior tag
LOGOUT blog

Utolsó mondatra:

Akkor tuti megfulladtok ;)

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#2) Meggyi001 válasza alkatraz3000 (#1) üzenetére

Jújjjjj :D , tényleg, erre nem is gondoltam, az tuti :)

Olcsó gémer gép : https://hardverapro.hu/apro/olcso_gemer_gep_szemelyre_szabva_2/friss.html

(#3) petipetya


petipetya
nagyúr

Jó kis kaland. Természetesen én is ragadtam már be a liftben, hisz panelban lakom. Ám a miénkben még ekkor is simán lehet reumát kapni, annyira huzatos. Egyébként jó pár éve beépítettek egy segélyhívót, így vész esetén nem kell külön számot hívni. Működik, mert egyszer direkt kipróbáltam - el is mondtam az operátornak, hogy melyik címről vagyok és csak teszteltem.

"nincs rá lezsóidő"

(#4) Thrawn


Thrawn
félisten

Resident Evil - liftes jelenet ;]

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł DIV: Blessed Mother! Save us! łłł

(#5) Ed3r_X_ válasza Thrawn (#4) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Egyből ez jutott eszembe, hogy mi van akkor, ha a szerelő épp akkor húzza vissza a liftet, vagy éppen viszi le, akkor lesz itt vér, meg minden :)

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#6) Meggyi001 válasza Ed3r_X_ (#5) üzenetére

Igen igen, ezt mondtam én is a haveromnak késöbb, hogy kurv@r@ nem tudjuk, hogy a liftes épp mit csinál. Tuti ilyenekből vannak a balesetek :)

Olcsó gémer gép : https://hardverapro.hu/apro/olcso_gemer_gep_szemelyre_szabva_2/friss.html

(#7) #09819904 válasza Ed3r_X_ (#5) üzenetére


#09819904
törölt tag

Szakszerű mentés esetén ilyen nincs!
Elsősorban a vészjelzővel fel kell venni a kapcsolatot. Azután visszajelezni, hogy kb. vagy pontosan hol akadt el a lift. Ezután áramtalanítás van. Azt követően kézzel kell a liftet szintre hozni. Akár a "kerékkel" akár a fékező vassal. Majd utána lehet leballagni a lifthez és nyitni. Aztán a nagy akció után lehet ismét üzembe helyezni vagy lezárni. :)
Nálunk Schindler liftek vannak, és pár hete volt a nagy oktatás. Az utas, ha kiszáll akkor ott benne van a pakliban, hogy darálthús lesz belőle! Szóval ez az önakció nem játék.

(#8) Meggyi001 válasza #09819904 (#7) üzenetére

Nem játék az biztos, csak ott, abban a helyzetben, amikor kinyitotta a haver az ajtót bentről, ember legyen a talpán, aki még ha buta módon is, de nem ugrik ki egyből......gondolom más lett volna a szitu, ha többen vagyunk, nem ketten. Így ketten durva gyorsan kint voltunk, kb 2 ms alatt. Ha 10-en lettünk volna, az gondolom sokkal több lett volna, pláne ha van bent valami fóbiás, és tulakodás van....hát ja, nem egyszerű helyzet. Várjuk meg míg a szerelő kiszed 1 óra múlva, vagy az első adódó alkalommal "ugorjunk" ki? Ez volt az első ilyen "ijesztőbb" szitum az életben lifttel, lehet nem jól csináltuk, de ösztönös volt , az biztos...

Olcsó gémer gép : https://hardverapro.hu/apro/olcso_gemer_gep_szemelyre_szabva_2/friss.html

(#9) #09819904 válasza Meggyi001 (#8) üzenetére


#09819904
törölt tag

Nagyjából 10-15 centis az a fém vacak amivel a liftet lehet fékezni. Nektek két másodperc egy ugrás. Ha a liftkezelő egy erősebb faszi vagy épp a szintezőt nézi, akkor az nektek lehet két fél test is.
Elméletileg, ha szinthez közel van akkor nem necces egyenesbe hozni. De aki ment és fecsérli a dolgokat akkor ott reccs van.

Nyilván az ember akármilyen kemény mag, eléggé megrázza a liftben ragadás. De tudatosan kell mérlegelni! :)

(#10) Cthulhu Dawn válasza Meggyi001 (#6) üzenetére


Cthulhu Dawn
őstag

Pont a hetekben történt egy hibás lifttel valamelyik kínai egyetemen a következő. Száll be a diák mire hirtelen elindul fölfelé a lift neki pedig az egyik lába meg a felső teste ott maradt, és beszorult egy ilyen összecsukott testhelyzetben. Gondolom nem kell mondanom, hogy megfulladt. Én szerintem nem próbáltam volna meg kiszállni.

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#11) Meggyi001 válasza Cthulhu Dawn (#10) üzenetére

Fasz@ story ....... hát így utólag lehet én sem ugranék ki többet belőle....

Olcsó gémer gép : https://hardverapro.hu/apro/olcso_gemer_gep_szemelyre_szabva_2/friss.html

(#12) #09819904 válasza Meggyi001 (#11) üzenetére


#09819904
törölt tag

(#13) Meggyi001 válasza #09819904 (#12) üzenetére

Durva jó kép

Olcsó gémer gép : https://hardverapro.hu/apro/olcso_gemer_gep_szemelyre_szabva_2/friss.html

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.