Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
"...tehát bemész a hardverapróra, megkeresed az illetékes kollégát, megkapod tőle ezt a határozatot, egy coa matricát és kulcsot."
Ettől még nem lesz a Windows jogtiszta. Pontosabban nem feltétlenól lesz az.
A COA matrica, csak az OEM Windowsok jellegzetessége. Ezen esetben nem a felhasználóhoz, hanem az eszközhöz kötődik a Windows. Az eszköz nincs olyan képesség birtokában, amivel képes lenne eladni a saját szoftverét.
A dobozos termékek esetében nincs matrica. Ettől függetlenül ezek legálisan értékesíthetőek.Nagyjából csak ezek.
A mennyiségi licenc alapú szoftverek vásárlása kétséges. Valaki vagy vagy valamelyik (gazdasági)szervezet fizet érte. Olyan mint egy időzített bomba, nem lehet tudni mikor robban illetve mikor kerül feketelistára.A közkézen forgó COA matricák többsége a nagy OEM gyártók gépeiről leoperált matrica.
A desktop/notebook kapott egy eredeti matricát. Az előre telepített rendszer viszont mennyiségi licenc alapú.
A COA matrica jelenti az eredetiséget.A forgalmazók egy része okosban utazik illetve utazott.
Gép operációs rendszer nélkül, matrica lemelegítve. merevlemez letörölve.
Gép előtelepített operációs rendszerrel. Matrica melegítve, merevlemez marad az eredeti állapotában.A megmaradt matrica eladható valamilyen áron.
Sajnos ennek a matricának a megvétele orrgazdaság kategória. Lopott termék. Ennek a megakadályozása érdekében tért át a Microsoft a hardveres licenc azonosításra.Hogy mindenki tisztán értse.
Van egy notebook a birtokomban, ami már hardveresen támogatott Windows licencet tartalmaz. Naponta ezerszer telepíthetem újra a Windows hetest. Minden kérdés nélkül, aktiváltként települ. Erről már áttértem Windows 8-ra. Majd erről Windows 10-re.
A gép alján van egy COA matrica, amivel "jogtisztán" telepíthetek egyszer egy hetest egy új gépre. Egy apró trükkel még ma is Windows 10-re tudom frissíteni.
A kérdés a következő.
Ha lemelegítem a gépem aljáról a matricát. Jogtiszta lesz vagy sem egy új gépemre való telepítése.
Ha eladom féláron a COA matricát, ami felhasználható. Orgazda lesz a vásárló vagy sem?Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Lightyear - befektetési app
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Házimozi belépő szinten
- Napelem
- Politika
- Windows 11
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest