Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag

Elég szomorú hogy már nem lehet ebben a márkában sem bízni.
Nekem gázkazánom van tőlük ami 18+ éve szolgál megbízhatóan.
Jó pár év kihagyás után is viszonylag könnyen be tudtuk üzemelni, és pont a 16-17-es télen.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#2) nemlehet


nemlehet
őstag

Nyilván mivel rendes volt a bolt ezért nem esik jól ezt leírni, de hogy a gyártó mit mond az nem a te problémád. Te a bolttól vetted a készüléket, ők felelősek a jótállásért. Az hogy őket a gyártó elhajtja nem lehet a vevő problémája vagy vesztesége, tipikusan "Értem én csak lesz*rom" szituáció. Adjon másikat készletről vagy fizesse vissza az árát.
Ezt inkább a jövőre való tekintettel mondom, nagyon szeretnek a boltok ezzel takarózni, de nem kell neki bedőlni.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#3) D1Rect


D1Rect
félisten

Ha a konvektor a korszerűsítés, akkor eddig mi volt? :F

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#4) Deske89 válasza D1Rect (#3) üzenetére


Deske89
csendes tag

Valószínűleg szintén konvektor, csak valószínűleg vagy 20 évesek, ezek lettek most újakra cserélve, ahogy én értelmezem. Korszerűsítésnek meg vehetjük, mert egyrészt újak maguk az eszközök, másrészt gondolom a hőfok érzékelőjük is fejlődött, hogy nem akkora tartományok között mozog a szoba hőmérséklete például.

(#5) Luck Dragon válasza nemlehet (#2) üzenetére

"de hogy a gyártó mit mond az nem a te problémád. Te a bolttól vetted a készüléket, ők felelősek a jótállásért."
-Egy részt az én problémám ugyanis ahol az üzlet kapta a készülékeket ott kell visszajelezni nem másnak és ha vissza utasítják a dolgot addig nem csak az ő idejük megy hanem a miénk is. Utána még plusz idő a másik céggel való egyeztetés.

"Az hogy őket a gyártó elhajtja nem lehet a vevő problémája vagy vesztesége,Értem én csak lesz*rom" szituáció. Adjon másikat készletről vagy fizesse vissza az árát."
-Nem is lett az,ahogyan írtam is megkaptunk mindent másképpen. Nem itt vásárlók első alkalommal ,eddig mindig korrektek voltak.

"Ezt inkább a jövőre való tekintettel mondom, nagyon szeretnek a boltok ezzel takarózni, de nem kell neki bedőlni."
-Ebben az esetben szó sem volt ilyenről. De sajnos tényleg lehet olyan üzlet ahol ebben az esetben így is járhattunk volna ezt nem vitatom.

D1Rect
Ahogyan Deske89 is írta előtte is konvektorok voltak, mivel a házzal egy-két évet tervezünk még így kellett egy racionális döntés jövőre való tekintettel.
Teljes felújítás nem jöhetett szóba így csak maga a fűtéstesteket szerettük volna cserélni azonosra, mert fűtés nélkül csak nem lehetünk. :)

[ Szerkesztve ]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#6) Eastman


Eastman
őstag

Ahogyan olvasom, Neked nem kálváriád volt a FÉG céggel, hanem egy kisimított ügyed az értékesítővel, kivitelezővel, akik jó problémamegoldók és partnerként tekintettek rád, a megrendelőjükre.

Ami biztos, hogy a 2020-as év sok türelmet kíván mindenkitől. Ezt még a vaknak is látnia kell. Miért húzol be nekik egy negatív strigulát itt ország-világ előtt, amikor az ő képviselőjük azonnal lépett és lett jól működő fűtésetek? Nem értem. Milyen kár ért?

Közöm nincs a féghez, csak érdekel. Tényleg ez most a legnagyobb probléma?

Szerk:
Szerintem, ha nem hívod a gyártót, a kereskedő önállóan beszerzi a hiányzó vezérlőt, és Te nem is tudsz kettőjük "harcáról", ahogy írod. Persze minden (magyar) szaki dünnyög a címen, szidja a bokrot, ez itt népszo...
...kás. A kereskedők is, szinte már rutinból. Nem lőnék ezért így a fégre.

...tekintve, hogy vissza is lőhetnek. ;]

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#7) Luck Dragon válasza Eastman (#6) üzenetére

"Miért húzol be nekik egy negatív strigulát itt ország-világ előtt"

Nos azért mert itt maga a minőségi romlás az ami a legnagyobb probléma. Hiányos festés , nem működő vezérlő és ez háromból kettő. Tekintsünk el az ügyintézéstől ,de ahogyan szokták mondani semmi sem a régi. Ez itt pontosan beigazolódott.

De hogy egy picit jobban belemenjünk a minőségi részbe. Ez egy szabvány F8.50-es készülék.
Régiben több anyaga volt a külső burkolatnak, nem volt sorja a felső ajtó szélein,régen a fogantyú része is fémből volt ,most pedig kettő vékony műanyag, már nem lehet kapni öntvényből csak lemezest. Szóval ez az új korszaknak megfelelő újítások itt is tetten érhető. Ezt kell szeretni. :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#8) Eastman válasza Luck Dragon (#7) üzenetére


Eastman
őstag

Ja, "már a jövő sem a régi!"

Látod, ha ez utóbbi minőségromlásokat is leírod a bejegyzésedben, jobban érthető a panaszod.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#9) cskamacska válasza Eastman (#6) üzenetére


cskamacska
addikt

"Ahogyan olvasom, Neked nem kálváriád volt a FÉG céggel"

De azzal volt, és ennek ellenére jól jött ki a dologból.

"2020-as év sok türelmet kíván mindenkitől"

Az ilyen gyártók péklapátot és megszűnést érdemelnek, nem türelmet. :P Persze itt van némi ok-okozati keveredés, mert pont a döglődő gyártók szeretnek felelősséget nem vállalni, nincs az a vastag haszon amiből "jótékonykodhatnának". :( Nyilván itt jön a negatív visszacsatolás, hisz a kukacoskodás vásárlót és kereskedő partnert is bottal veri el tőlük, és még rosszabb helyzetbe kerülnek.

"Miért húzol be nekik egy negatív strigulát itt ország-világ előtt"

Nem írta hogy márkaboltban vették, random fütéstechnikai kisker meg nem "az ő képviselőjük" ;) Még egyszer: nem a FÉG miatt, hanem annak ellenére jött ki jól a buliból. Hitványabb kisker esetén pont mindent a nedves vevőnek kellett volna pluszban fizetnie, vagy elszenvedni a defektet. :U

"Tényleg ez most a legnagyobb probléma?"

Mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb. :K
Egyébként ez mekkora troll beszólás. :))

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#10) plömplöm


plömplöm
őstag

figyelembe véve, hogy a konvektorok cseréjekor az épület gázengedélyét aktualizálni kell, és ez csinos összeg és bosszankodás, én mindig javíttatom, nem cseréltetem, ezek annyira primitív eszközök, hogy kb mindig megmenthetőek. hamár csere, mert mittudomén, gömbre lett rugdosva, akkor meg központifűtés, többe kerül, viszont ég és föld a praktikum.

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#11) DeFranco válasza plömplöm (#10) üzenetére


DeFranco
nagyúr

szerintem (és erről nincs szakmai ismeretem csak amennyit felszedtem) akkor kell engedélyeztetni ha változik a teljesítmény.

(#12) plömplöm válasza DeFranco (#11) üzenetére


plömplöm
őstag

a gázengedélyen szerepelnie kell az eszköz típusának, pld egy gáztűzhely típusának is. ha változik a típus, invalid az engedély, hiszen nem az a típus van ott gyakorlatilag mint elméletileg. ráadásul fixen telepített eszköz, ha a bekötése bontódik, nyomáspróbázni kellene, mondjuk ezt már nehéz bebizonyítani :)

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#13) Eastman válasza cskamacska (#9) üzenetére


Eastman
őstag

Szerintem két világ között ragadtunk és gyanítom, hogy ez sokáig így is marad még. A filmekből ömlik ránk amerika, de a kereskedők hozzáállását tekintve mi a Lángoktól Öleltben még nagyon messze vagyunk tőle. Még ha a gyártó mindent meg is tesz/tenne a minőségért.

Kifejezetten szerencsés a posztoló a gázos történetével, a kereskedői problémamegoldással.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#14) nemlehet válasza Luck Dragon (#5) üzenetére


nemlehet
őstag

Egy részt az én problémám ugyanis ahol az üzlet kapta a készülékeket ott kell visszajelezni nem másnak és ha vissza utasítják a dolgot addig nem csak az ő idejük megy hanem a miénk is. Utána még plusz idő a másik céggel való egyeztetés

Nyilván az időkiesés probléma, ezt inkább úgy értettem, hogy rengetegszer próbálkoznak a cégek azzal, hogy a hibás termékez visszab*sszák azzal a kommentel, hogy a gyártó nem akarja kicserélni szóval ott állsz, hogy se pénz, se jó termék. Ezt rengetegen lenyelik, pedig nem kéne.

Ha ezt tudtad akkor bocs, csak nekem úgy jött le az írásból, hogy te a gyártó válaszát úgy vetted, hogy ez rád nézve anyagi kockázat, a bolt meg milyen rendes volt, hogy mégis kisegített.. Pedig nem, csak a jogi kötelességeit teljesítette, bár tény, hogy ez manapság már különlegességnek számít.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#15) solena válasza plömplöm (#12) üzenetére


solena
tag

Valóban szerepel a gázterven és a műszakin a típus, viszont azonos vagy kisebb teljesítmény esetén nem tervköteles a készülékcsere egy ideje. Csak az a lényeg, hogy új készülék esetén ugye, szakember csinálja a bekötést, ahol (ha jól emlékszem) a beüzemelés része a nyomáspróba, de ez utóbbiba már nem vagyok biztos.

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#16) Tikakukac


Tikakukac
titán

Ó, a FÉG. Igen, tudok én is pár sztorit.

Megmondtam legutóbb is a kéményeseknek, hogy nyugi, nyugi, ha rajtam múlik már csak 3 év és ebben a lakásban zárókupak kerül a gázcső végére és a kéményt is le lehet falazni belülről. Okádék az egész gázos és kéményes szakma amit művelnek néhol.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#17) pusszycat


pusszycat
nagyúr

Nekem is van sztorim Fég konvektorral. A szakik beszerelték, kipróbálták és jól megkérték az árát. Csak a lyukat amit vágtak a falba nem szigetelték körbe. Persze erre nem gondoltam. Nem is volt baj ameddig szelesre nem váltott az idő. Fura szag, de mi lehet ez? Honnan jön. Szóval visszafújta a füstöt. Elég sokáig gázban aludtam, mire leeset... Az, h most még itt vagyok kizárólag a véletlen műve. Nekem ugyanis meg kellett volna fúlnom. Szakik :((( középső ujjas smiley.

Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/104kg.]

(#18) Luck Dragon válasza pusszycat (#17) üzenetére

Azért ez elég durva :(

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#19) Krugszvele


Krugszvele
senior tag

Sajnos vannak helyek, ahol nem lehet mást felrakni konvektor helyére. Mondjuk, aki kitalálta, hogy nézd józsi itt ez a fal, mit csináljunk? Üssünk rá egy lyukat, bent meg égessünk el gázt, és jó lesz! Hatásfok 50-60%.
Ráadásul pattog-ropog, hangos, óriási helyet foglal, randa. De a társasházakban mit tud csinálni az ember?

Esetleg behúzatja a 3 fázist és rakat rendes elektromos fűtést, de az legalább kétszer drágább lesz, még a magasabb hatásfok ellenére is.

Így marad az ótvar tetű konvektor. Rohadjon rá az ég :)

[ Szerkesztve ]

(#20) 8th válasza Krugszvele (#19) üzenetére


8th
addikt

Vagy rakat a konvektor helyére egy kazánt és kiépít magának egy központi fűtést.

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#21) plömplöm válasza 8th (#20) üzenetére


plömplöm
őstag

társasházban nem biztos. nekem ezért van kb féláron turbós vaillant kazánom a falamon, mert aki ismerős felrakatta nyáron, le is kellett szedje az adott télen, mert a ház elkezdett pampogni, hogy "szemmel láthatóan tódul ki belőle a mérgező gáz!", úgyhogy igen, lecserélte egy elektromos stiebel eltronra, ez meg a nyakán maradt, én meg akkor vettem egy házat, amiben konvektorok voltak, így lett nálam központifűtés.
van lakásom társasházban, amiben konvektoros fűtés van, azt hűtősfűtős légkondikra akartam cserélni, de egyelőre nem jutottam tovább a ház hozzáállásán. a kültériket le kellene telepíteni a pincébe, ahol viszont a páratartalom miatt az élettartamuk nevetséges lenne.

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#22) Tikakukac válasza Krugszvele (#19) üzenetére


Tikakukac
titán

Szigetelés és okosan villannyal fűtés mindent visz. Károgott a főbérlő ezerrel, hogy na a villanyos hülyeségem majd mennyit eszik és alig bírjuk majd kifizetni. És hát úgy tűnik, hogy 3 éve konstans kevesebb a rezsink. Hoppácska.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#23) #72042496 válasza Krugszvele (#19) üzenetére


#72042496
törölt tag

"De a társasházakban mit tud csinálni az ember?"

Sokan klímával oldják meg. Nálam is ez vált be, a központi fűtést gyakorlatilag csak azért kapcsolom be télen kétszer fél órára, hogy lássam, hogy működik.

[ Szerkesztve ]

(#24) Lauda válasza D1Rect (#3) üzenetére


Lauda
félisten

A gázkonvektor egy jó megoldás a fűtésre, magas hatásfokkal dolgozik.

(#25) asdf_ válasza 8th (#20) üzenetére


asdf_
veterán

Vagy rakat a konvektor helyére egy kazánt és kiépít magának egy központi fűtést.

Ja, csak régi társasházban ehhez kéménybélelés kell, valamint ha jól rémlik, arra a keményre onnantól csak gázos berendezés köthető, tehát ha strangos kemény, akkor mindenkinek át kellene állnia gázos berendezésre, nem mellesleg ahol mindenhol konvektor van, ott nem feltétlenül van kémény és aztán vannak még olyan viccek is, hogy annak ellenére, hogy ugyanaban az országban vagyunk, és ugyanaz a jogi környezet, mégis a gázszolgáltatótól függ, hogy enged-e egyáltalán vízszintes, koncentrikus égéstermék-kivezetést (ha nem, lehet keményt építeni a tetőig), és pláne engedi-e ezt kivezetni mondjuk egy körfolyosóra. És rögtön meg is van, hogy miért cserél valaki konvektort konvektorra. Mert nem tud mást csinálni.

(#26) Lauda válasza asdf_ (#25) üzenetére


Lauda
félisten

Sok helyen kémény sincs, ezen kívül ennek költsége (központi fűtés+kémény hozzá) simán 1-1,5 millió forint lenne, de inkább 1,5-2 milkó..

[ Szerkesztve ]

(#27) Sanya válasza Luck Dragon (#7) üzenetére


Sanya
nagyúr

Csodálatos elme.

Rendelsz egy Apple tabletet az Amazontól, de a futár pépesre töri.
Akkor az Apple a szar, az Amazon, vagy a futár?

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#28) csibe1 válasza Eastman (#13) üzenetére


csibe1
addikt

Igaz már nem mai a hsz, de szerintem te rendesen benézted.
Éppen a gyártó volt szarrágó, és dobta vissza a labdát a kiskernek.
Aztán ha kisker is tróger akkor a vevő csekkolhat a szutyok minőségű áru miatt, vagy nézegetheti a hibás konvektort (már ha éppen használható).

Remélem te is így jársz párszor, és akkor majd leesik; hogy miről van szó, ha a saját bőrödön tapasztalod. :)
Kívánom, hogy legyen érdekes életed. ;)

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#29) Eastman válasza csibe1 (#28) üzenetére


Eastman
őstag

Köszönöm.

...adj egy címet, küldök majd egy képeslapot...

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#30) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

Fég konvektor?
csak nem f 850f parapetes gázkonvektor

Itt jelenik meg igazán a fos magyar minőség
A kazán testen zománc festék hibák.
Az egyiket alig bírta még a szaki is beállítani...következő évben megint nem lehetett begyújtani, a szikra kerámia része lóg, nem lehet fixálni rendesen, a visszatükröződő rész felfogatása is épphogy a csavar nem forog el a kazántestben. A szikráztató a szaki kezében esett darabjaira....Hoznia kellett másikat, de az se jobb.
A másikról levált a hőérzékelőnek a tartója alulról (oké klasszik hátra is fel lehet rakni)
A nagyjából 2 állású szabályzó meg inkább hagyjuk....pedig a régin jól is tudott működni

Szüleimé hasonló új lett vagy 10+ éve, ott a külső takaró lemez (bézs zománc) képtelenség vízszinre hozni, nyeklik nyaklik, nincs jól megszegecselve, 5mm eltérések a hajlításokban....
De az enyém se százas...szóval az egész cucc egy ócska vacak kínainak érződik.
Nincs benne anyag.
Emellé 200e huf(inflácitól függően)
Próbálj meg ilyen szarral EU piacra menni. Tisztában vagyok a szoci dolgok minőségével...oké olcsó ez ilyen, de a korábbi levett konvektorok minősége ehhez képest sokkal jobb volt.

Van Mika 6-os is hát...az se egy életbiztosítás, pedig mocsok drága.
Az ilyen dolgokban jelenik meg a fos magyar minőség.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.