Hirdetés

2021. május 8., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Zigur


Zigur
senior tag

Nekem csak a twitch-en tűnt fel, hogy megy a V4 esport fesztivál, belenéztem néha, és tetszett nekem is, hogy szinvonalasabb volt, mint vártam volna.
Amikor jött a hír hogy lesz ez, csak húztam a számat, a szokásos mutyi, meg Deutsch mint védnök.... De igy belenézve, és láttam hogy magyar srácok is kaptak lehetőséget, meg a beszámolód alapján is már nem bánom a dolgot, legalább erre megy az adónk, nem szokásos világutolsó focinkra. Remélem hogy egy kicsit élénkebb lesz a scene, bár őszintén szólva inkább abban bízom hogy pár srác ki tud tűnni nemzetközileg, mert lássuk be, itt Mo-n minimális az esport, pénz sincs benne, se szponzor.

(#2) szupermacs


szupermacs
veterán

Az utolsó ilyen esemény ami érdekelt, az az Earthquake. Ma már csak olyan játékokkal játszanak, amik sosem érdekeltek. :( Remélem egyszer újra divat lesz az Unreal vagy a Quake.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#3) kikikirly válasza Zigur (#1) üzenetére


kikikirly
senior tag
LOGOUT blog

Anno a Vizes VB-t is mindenki dicsérte(rendezést). Büdzsét ne firtassuk, de jó hír hogy legalább színvonalasan valósítják meg, szóval aki ki megy, tényleg jól érezheti magát. :)

Szerk: Bocsánat, nem válasz akart lenni.

[ Szerkesztve ]

(#4) freeknight


freeknight
őstag

Én nem is tudtam, hogy most lesz, csak követem pasha-t instagramon, és láttam, hogy Budapesten van. Na, mondom biztos elkezdődött ez a V4 future fesztivál, lessünk bele.

Már jó pár éve nem követem a CS:GO-t (meg más játékot sem), ez se tudott lekötni, de tagadhatatlanul profi volt az egész. A közvetítésen a HUD baromira el volt találva, amikor még néztem meccseket, egyszerűen csak az ingame spectate funkció ment a streamen jelentősebb versenyeken is, nem tudom hogy ezt csak ide találták ki, vagy standard, de nagyon tetszett. Ahogy hallottam a kommentátorok is ugyanazok voltak, mint az összes többi majoron.
Egyébként ezt teljesen egyedül szerveztük le, vagy pl a katowicei csapat utazott le? A technikai megvalósításra gondolok, mert minden gördülékenyen ment, világszínvonalon.

(#5) .LnB válasza szupermacs (#2) üzenetére


.LnB
titán

Akkor kezdésnek ezt nézd végig. Tudom 2016-os, de ha nem láttad akkor látnod kell. Folyatásként pedig ha már Quake, akkor kövesd Brigány "Raisy" Adrián-t, aki pillanatnyilag ugyan nem, de szinte állandóan világelső a ranglistán: [link]. Hétvégén verte cypher-t BEAT Invitational-on. Természetesen a döntőben. Raisy-t díjazták is év sportolójának tegnap a LAN-on. Nem tudott jelen lenni, de köszönő videót küldött . Azt több-kevesebb sikerrel sikerült is lejátszaniuk. :D
A Quake Champions kicsit fura, játszani annyira nem, de nézni szeretem.

(#1) Zigur Erről direkt nem írtam. De itthon mindenki "kinevelni" akarja manapság az esportolókat, akadémiák, szponzorok meg minden. Oszt' tehetség az meg nincs. Az nélkül meg nehéz. Nem véletlenül van jelenleg össz-vissz három nemzetközileg is ismert/elismert esportolónk csak.

(#4) freeknight Igen, nemzetközileg ismert kommentátorok voltak mint, Thorin, Anders, és a többiek.

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#6) .LnB válasza .LnB (#5) üzenetére


.LnB
titán

Mármint ezt nézd végig: [link] lemaradt az előbb.

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#7) szupermacs válasza .LnB (#5) üzenetére


szupermacs
veterán

Még csak hallottam erről a Quake Championsról. Korai hozzáférésű, de érdekes, hogy már ez is esport játék.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#8) Redneck


Redneck
veterán

.LnB:
Én ugyan nem tudtam ott lenni, pedig az expó is érdekelt volna a CS:GO meccsek mellett. A streamerekért való lelkesedést (plusz alapból ezt a videósdit) én sem értem. Az übergeek és kissé betegesnek tűnő cosplayerkedést pláne nem.

Első nap nagyon gáz volt a stream, a döntőn pedig néha úgy akadt mint a dög. A külföldiek jókat derültek a magyar reklámokon, és állandóan hungryztak. Nekem kicsit furcsa volt a döntő végén a díjátadás, ahogy az is hogy már csak félig volt a "lelátó". A kupát igazán a mouz kezébe nyomhatták volna, ha már győztek.

freeknight:
Egy ideje speciális a HUD van a nagyobb CS:GO versenyeken. Szerintem is jól néz ki. :K

szupermacs:
Ha szeretted a klasszikus Quake multit, akkor a QC-t egyelőre jobb ha elkerülöd. Hősös, képességes, baromság. A beígért klasszikus mód még várat magára. Ha megcsinálják újra teszek egy próbát, egyelőre kidobott pénz.

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#9) .LnB válasza Redneck (#8) üzenetére


.LnB
titán

Az a díj, az szerintem csak szimbolikus volt. Nem esküszöm most meg neked, de ha jól láttam félszemmel egyszer, akkor ketten vagy hárman hozták be azt a V4 "kupát". :D Szóval szerintem nem véletlen nem emelte azt fel senki. :) A Lelátó meg azért volt akkor már kopár, mert rengetegen VP győzelmet vártak.

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#10) AxBattler


AxBattler
félisten

Szkeptikus voltam a projekttel szemben, de ezek szerint pozitív volt az összkép - a leírás alapján kellemeset csalódtam (volna, ha elmegyek az eseményre).

Illetve közben kijött egy másik értékelő / élménybeszámoló is... hátööö... így már inkább állami kezdeményezés at it's best. :U

"A V4 Future Sportsot nagyjából kétmilliárd forint közpénzzel tolta meg a kormány... szervezőként volt megjelölve az a New Land Media Kft., ami Balásy Gyula érdekeltségébe tartozik, és ami szépen megszedte magát a kormányzati propaganda plakátkampányain (már csak a Google-n tárolt változatban látható ez, a napokban átírták az operatív szervezést valóban végző Egymillióan A Magyar Esportért Egyesületre). Az eseményt a Valton Security biztosította, az áramszolgáltatásban pedig az Antenna Hungária aggregátorai segítettek.
...
... egymillió eurót rögtön bedobtak pénzdíjnak. Ez szintén hatalmas összeg, ebben a nagyságrendben világbajnoki döntők szoktak fizetni. A legnagyobb független esportfesztivál, a Dreamhack a tavaly nyári buliján 9 versenyszámot nyomott le 550 ezer dolláros pénzdíjazásból.
...
Ahhoz képest, hogy idén csak a kínai WESG-n volt eddig nagyobb pénzdíj az összes esportverseny közül, a nagy nemzetközi esportportálokon (a CS-re specializált híroldalaktól eltekintve) egy szó sem esett a V4-ről, se előtte, se közben, se utána. [Ebben mondjuk nem vagyok biztos - Ax] Úgy tettük fel Magyarországot kétmilliárdért a világ esporttérképére, hogy erről a világ nem igazán tud. Miközben kétmilliárdból simán össze lehetett volna hozni mondjuk egy Dreamhack Budapestet (vagy kettőt), amire tényleg odafigyel mindenki.
...
Fog bárki azért esportligát indítani, csapatot alapítani, versenyt szervezni, szponzorálni, üzleti alapon, piaci logikával, nyereségben reménykedve, mert kiderült, hogy végtelen állami pénzből össze lehet hozni ilyesmit? Félő, hogy a V4 Future Sports Festival pont ugyanarra a pályára állítja rá a magyar esportot, amin a hagyományos magyar sport is jár: miközben a mellünket döngetjük, hogy mekkora sportnemzet vagyunk, értelmetlenül szétfolyó, szanaszét lopott közpénzmilliárdokkal kapcsoljuk örökös állami függőségbe, és nyírjuk ki a valódi, piaci versenyt."

[ Szerkesztve ]

"Vásárolj Durex terméket, és nyerd meg a legújabb Microsoft Xbox Series X 1TB játékkonzolt!" .................. .................................................................................................................. Cable management is for the weak!

(#11) Redneck válasza AxBattler (#10) üzenetére


Redneck
veterán

Ezzel a véleménnyel egyet értek. Az összdíjazás ellenére (vagy éppen azért) bohócLAN-nak tartom ezt a rendezvényt. Ettől függetlenül remélem rácáfolnak és a jövőben is lesz színvonalas, máshol is jegyzett rendezvényünk.

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#12) .LnB válasza AxBattler (#10) üzenetére


.LnB
titán

Nem szeretném a dolog politikai oldalát belekeverni ebbe. Említettem én is egy mondatban, és igen megvan a véleményem nekem is. De ez számomra és az egész ph fórum számára mély víz. Nyugi, megvan a véleményem, de a blogbejegyzést úgy írtam mint esport fan, és néző. Maradjunk ennyiben.

Nem volt teljesen sötét zónában ez a verseny a világ CS:GO portáljain. A legjelentősebb portál, a hltv.org is cikkezett róla. És a gosu cs:go-n is jelen volt.

(#8) Redneck Tuti infó, a kupa 30kg-os volt.

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#13) Matada2.3 válasza AxBattler (#10) üzenetére


Matada2.3
veterán

Én is ezt az irományt akartam belinkelni, a bejegyzés átnyálazása után. Más perspektívák, más élmények és más konklúzió.

Finn the human

(#14) .LnB válasza Matada2.3 (#13) üzenetére


.LnB
titán

Olvastam én is az index-es cikket. Mivel ilyen közel vagyunk a választásokhoz, abban a cikkben több szó van a politikáról, mint magáról a rendezvényről. Én próbáltam esport rajongóként megközelíteni a dolgot, nem mint magyar állampolgár. Tudnék én is írni olyan szemszögből is, de szerintem annak nem itt van a helye.

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#15) Matada2.3 válasza .LnB (#14) üzenetére


Matada2.3
veterán

A te megközelítésed jobban tetszett ténylegesen, mint a politikával átitatott véleményező cikk. Engem viszont még érdekelne a harmadik oldal meglátása is, aki "hobbi gamer", vagy csak érdeklődő szerepben volt kint a rendezvényen, hiszen ezeknek az eseményeknek mindig fontos része, hogy több emberrel megismertessék a sport ilyen fajtáját is. Vajon mennyire sikerülhetett?

Finn the human

(#16) .LnB válasza Matada2.3 (#15) üzenetére


.LnB
titán

Ez nehéz. Attól függ mennyire hobbi player az illető gondolom. Mert ha annyira, hogy egy CS:GO közvetítés nézése közben a játék mechanikájával, a pályák felépítésével sincs tisztában akkor szinte elképzelhetetlen, hogy élvezze. Egy Dota 2-ről már nem is beszélve, bár az itt nem volt sajnos. Talán amit tetszhet egy laikusnak, az a hangulat. Hangulat pedig volt, nagyon jó.

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#17) Tomi_Sci


Tomi_Sci
őstag

Elmentél megnézni embereket, ahogy számítóznak?

;]

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.