Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2701) Dawide@axele válasza Sk8erPeter (#2699) üzenetére


Dawide@axele
aktív tag

Engem különösebben nem érdekelenek a nyelvtani hibák!Te valami nyelvtan tanár vagy?Vagy csak ennyire unatkozol és ráérsz másokat kritizálni?Nem mindenki otthonról gépel a kis fotelből.én is telefonról írok utazás közben és gyorsan kell gépelnem.Szóval nem tudom mit vagy kiakadva!!!!!

Playstation 4 , Iphone 7 Plus , Iphone XR 128GB, Iphone 12 mini, Iphone 14, Appe Watch, XBOX Series S, Surface Pro, Steam Deck 512

(#2702) aizen92 válasza Sk8erPeter (#2699) üzenetére


aizen92
addikt

Köszönöm. ahogy írtam telefonról vagyok, de elnézés még párszor, hogy ez becsúszott. vicces látni mennyi szabadidőd van. Következö az lesz hogy rövidítéseket is bűn használni. Tudom, hogy ilyen vagy írtad már párszor és felhívtad rá a figyelmünket de ez nálam a szőrszálhasogatás kategória. :)

[ Szerkesztve ]

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#2703) Sk8erPeter válasza aizen92 (#2702) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Nem, nincs sok szabadidőm, de látom gyerekesen visszavágni (na most akkor jól beszólok én is valamit, ezazzzz, ez biztos jó lesz, hogy biztos sok szabadideje van! :N) a legjobb módszer, bár igazából nem számítottam jobbra ezek után, igaz, én voltam provokatív, sorry, ez van. :DDD
Egyébként nem tudom, miért kellene, hogy az legyen az alap, hogy nyugodtan lehet egy szakmai fórumra undorító igénytelen módon összeokádni a hozzászólásokat. Én is szoktam telefonról írni, és jé, mégis sikerül általában helyesen írnom (általában ékezetet is használok, de ennek hiánya nem annyira zavaró, mint az igénytelenség), mivel úgy gondolom, hogy az is a netikett része, hogy megtiszteled a közösséget azzal, hogy nem összeb@szol egy hozzászólást, hanem leírod normálisan. Nem arra hivatkozol, hogy "de telefonról írtam, és egyben úgy gondoltam, hogy ha odahányom a hsz.-t, az jó lesz". Igen, én szólok érte, mert nem fogok moderátoroknak ugatni, hogy ugyan szóljanak már az embereknek, hogy ne ez a stílus terjedjen el. És akkor mi van, ha telefonról írsz? Senkit nem érdekel. Attól még a hozzászólásod megjelenik a fórumban, ha elküldöd. Tudtommal nem írtál semmi sürgőset.
Nyugodtan sz@rd le a véleményemet, de legyél vele tisztában, hogy miért "kötök beléd", ha már annak fogod fel. :) Ha valakinek a virágszál lelke sérül azzal, hogy valaki beszól neki az igénytelen és következetes (!) helyesírási hibáiért (ami látszik, hogy abból következik, hogy egyszerűen magasról lesz@rja, hogy ez egy FÓRUM, nem pedig egy csetablak), akkor ez van, de nehogy már az legyen a f@sz, aki merészeli felhívni a figyelmet erre.

====

(#2701) Dawide@axele : igen, ha valaki kijavít pár nyelvtani hibát, akkor az csakis nyelvtantanár lehet. Egyértelmű! :DDD Ja, és nyilván "unatkozik" és csakis "sok szabadideje" lehet, hát nyilván, mi más is lehetne a magyarázat. :DDD (Egyébként mesélj, hogy kell unatkozni? Nekem elég régóta nem sikerült, néha pedig jólesne, de erről akkor biztos többet tudnál mesélni. :) ) Amúgy köszönjük, hogy te is ilyen hasznos hozzászólással bővítetted a topicot. :D Ellentétben veled, én már jópár embernek igyekeztem segíteni a topicban, és nem csak kérdeztem, vagy visszaugattam, amikor egy emberke valaki másnak "szólt be". Olvasd el a fentebbieket, hátha neked is lejön valami az egészből. Bár szkeptikus vagyok ezek után. :) Na jó, befejeztem, de nem miattad fogok leszokni arról, hogy felhívjam valaki figyelmét arra, hogy gáz, ha egy FÓRUMON igénytelenül írogat, és leszarja, hogy ezt egy közösség olvassa.

Sk8erPeter

(#2704) Dawide@axele válasza Sk8erPeter (#2703) üzenetére


Dawide@axele
aktív tag

Mivel új nálam ez a gép ezért még nem tudok segíteni , de ha tudok majd biztosan fogok.Például cseréltem benne processzort és ebben már tudok!Én egész héten 5 napot dolgozom és hétvégén meg Fősulin vagyok szóval nem tudom milyen lehet unatkozni.De nem is szoktam másoknak az írását kritizálni. Főleg nem ha másnak segít vele megoldani problémákat.Elhiszem hogy ilyen vagy mert már másodszor sikerült összefutnunk ebben a témában.Lehet én reagálom túl a dolgot de ahogy neked a "a nyelvtanilag helytelen" írás nem tetszik nekem meg a beszólások.Én meg ilyen vagyok.Szerintem nem ugattam be csak elmondtam a véleményemet.de ha ezzel megsértettem a lelked világát hát bocsánat!Nem lehetünk egyformák ;) Egyébként van igazság abban amit írsz csak a stílus nyers 1 picit! :C

Playstation 4 , Iphone 7 Plus , Iphone XR 128GB, Iphone 12 mini, Iphone 14, Appe Watch, XBOX Series S, Surface Pro, Steam Deck 512

(#2705) Sk8erPeter válasza Dawide@axele (#2704) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Elfogadom, hogy nem tetszik neked a beszólás, bár nem neked szóltam be, de te meg azt fogadd el, hogy nekem meg az ilyen szintű igénytelenség nem tetszik, ami miatt elindult az egész témázás, hogy a fórumban sokan úgy gondolják, hogy a csetszerű hányás hozzászólás gyanánt megfelelő. Szerintem nem az. Valóban nem vagyunk egyformák, én rászánom azt a plusz húsz másodpercet (ja, ergo nyilván akkor ráérek, sőt, "unatkozom") telefonon is, hogy inkább nézzen ki normálisan a hsz.-em, ne úgy, mint egy fosás. Amikor meg "a kis fotelből" gépelek, akkor egyszerűen nem jelent plusz időt az, hogy normálisan írok. Jó, van, akinek ezzel problémája van, én azt is elfogadom, de amikor valaki tudatosan ír igénytelenül, az szerintem gáz. Én meg ebben vagyok túlérzékeny, vágom, de azért igyekeztem nem széjjeltaposni senkinek a lelkivilágát, egyszerűen csak szóltam érte, kicsit inkább szarkasztikusra véve a hangnemet, mint bántóra.
A topicban való segítségeket meg nem azért hoztam fel, hogy kérkedjek vele, hanem mert azzal vádoltál, hogy nekem biztos nincs jobb dolgom, meg unatkozom, meg túl sok a szabadidőm. Ez nem így van, bár hidd el, én örülnék a legjobban, ha így lenne, és vádolható lennék ezzel, de azért talán nem az a forgatókönyv van, hogy én csak ilyen dolgok miatt ugatok be, más hasznos tevékenységem nincs is a topicban, így talán joggal hoztam fel, hogy ne így állj a dologhoz. Amikor segíteni próbálok másnak, végül is arra is lehetne azt mondani, hogy "nincs jobb dolgod?", de ha mindenki így állna hozzá önzetlen segítség helyett, akkor kihalnának a fórumok.

Sk8erPeter

(#2706) Bitpalace válasza aizen92 (#2697) üzenetére


Bitpalace
senior tag

Szia!

Hogyan sikerült upgrade-elni Windows 8-ra? Csak 15k-t kell fietni eredeti Win 8-ért?
És ha upgrade-elem én is akkor azt fel tudnám használni más gépen? Úgy értem, hogy csak egy termékkulcsot kapok, vagy csak erre a laposra lehet kifejezetten upgrade-elni?

üdv!

(#2707) Sk8erPeter válasza Bitpalace (#2706) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Szerintem az az upgrade-akció már lejárt jan. 31-én:
http://www.hwsw.hu/hirek/49666/microsoft-windows-8-pro-upgrade-frissites.html
bár akkor az upgrade ilyen 9 ezer Ft környékén mozgott, szóval a 15 ezer nem tudom, mire vonatkozik, lehet, hogy valami másik akcióról beszél, például diákkedvezményről, fogalmam sincs.
Nem vagy diák valahol, ahol lenne Campus/MSDNAA-liszensz?

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#2708) aizen92 válasza Bitpalace (#2706) üzenetére


aizen92
addikt

Na Sziasztok!

A Windows 8 "upgrade"-t a következőképpen lehet végrehajtani. Ez lehet, hogy nem is az jan 31.-i akció.
Itt úgy van, hogy megvettem a vizes boltban 16790-ért ( van máshol 15.000 forintért, de ebben a boltban 100%-ig megbízok! ) majd szépen kaptam egy dobozos verzió, kulccsal, egy 32 meg egy 64 bit-es telepítővel és felraktam. Most jön a trükk, hogy a Windows 7-et sajnos ezzel elveszíti az ember. Elvileg nem lehet utána újra telepíteni a laptop alján feljegyzett Windows 7 kulccsal.

Ezt csak azoknak ajánlom, akik már nagyon régóta szemeznek a Windows 8-cal, ismerik már, látták már, bejött nekik, mert szívás lenne ha felrakod és nem tudsz utána"downgradelni".

Olyan szempontból éri meg ezen a laptopon, szerény véleményem szerint:
1.Sokkal gyorsabb lesz tőle ( gondolok itt boot időre, programok betöltésére stb. )
2. CPU-t sokkal energiatakarékosabban és okosabban használja ki. Ezáltal nekem eltűnt az átlagos felhasználás közbeni melegedés, sőt még játék közben is csak 1 ponton "izzik" fel a gép, nem pedig átsül és felforrósodik az egész.
3. Venti egyáltalán nem zúg, nem hangoskodik alapjáraton ( gondolom ez a CPU felhasználásnak tudható be )
4. Lehet, hogy ezért most megköveznek itt páran, de nekem bejön a csempe. na mindegy :))
5. Aki sokat játszik annak Direct X 11.1 majd 11.2 sokat fog dobni a játékélményen. Sokkal gördülékenyebben megy majd, mint windows 7 alatt. ( ezt már most a Battlefield 3 és Battlefield 4 vonatkozásában megtapasztaltam, hogy több FPS-t kaptam és érezhetően olajozottabb/"smoothabb" a játék )

[ Szerkesztve ]

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#2709) Bitpalace válasza aizen92 (#2708) üzenetére


Bitpalace
senior tag

Köszönöm nektek a gyors választ, még 16-ért úgy gondolom annyira nem is vészes, jó persze jobb lett volna olcsóbban. De nekem az lenne a kérdésem, hogy ha megvenném, és feltenném erre a gépre, (amit lehet hamarosan eladok) akkor ugye Win7-et már nem tudom visszatenni, és ha vennék egy másik laptopot arr meg pláne nem tudnám feltenni. Ebbe egy kicsit tudnátok segíteni hogy is van?

Köszönöm!

(#2710) Sk8erPeter válasza aizen92 (#2708) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Jé, most látom csak, hogy az Aqua honlapja megújult, mondjuk már nagyon ráfért :DDD

Sk8erPeter

(#2711) Puma K válasza aizen92 (#2708) üzenetére


Puma K
veterán

Attól még hogy felrakod a Windows 8-cat miért ne tudnád később letörölni és felrakni helyette a Windows 7-et az OKR-ről?

Ráadásul miért ne tudnád később használni a gép aljára egy ragasztós papírra felírt serial-t?

A DX11.1 meg DX11.2 szép és jó, de ha a hardver nem támogatja akkor nincs meg az "előny". Jelen esetben a GT555M nem támogatja.

Teljesen mindegy, hogy milyen oprendszert használ az ember azaz Win7 vagy Win8, ez csak marketing szöveg a hozzá nem értőknek és számokkal dobálózás, mert az nagyobb mint az előző és az mennyire jó nekik.

Anno tapasztaltam, a DX10 vs DX10.1 közti "különbséget" ami a nulla "előnyt" jelentett a gyakorlatban.
Volt egy akkor még ATI HD 4850-s VGA kártyám amit azért vettem mert itt PH!-n írták, hogy azzal fú de jól fogok járni, mert az már modernebb technikailag és az a jövőre tekintve jó lesz nekem és hosszú távon kifizetődik majd.

A gyakorlatban meg mi volt? Öt Forintot nem ért a technológiai előny, mert alig volt játék ami külön támogatta a DX10.1-gyet és azt észrevenni sem lehetett sebesség szempontjából meg megint nem történt semmi, mert nem futott jobban... később jött a Windows 7 a DX 11-gyel aminél már valós különbségeket lehetett észrevenni, és tapasztalni a játékokban.

Az AMD által támogatott játékokban benne volt a DX10.1, de mint írtam nagyon kevés játék volt ami támogatta, ráadásul ezek nem olyan AAA osztályos játékok voltak. Az AAA kategóriába tartozó játékok meg nem is támogatták sőt később sem, mert később meg jött a DX11 amit már érdemes volt használni.

Azért, mert volt egy Windows 7 amit már belaktál és lehet már 1-2 éve fel volt telepítve, majd felraktál egy olyan oprendszert amin csiszoltak a procihasználaton és lett egy új rendszer azért az csak a frissen telepített Windows-nak köszönhető a gyorsulás ami "tipikus" Windows tulajdonság.

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#2712) aizen92 válasza Puma K (#2711) üzenetére


aizen92
addikt

köszönöm a helyreigazítást!

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#2713) Sk8erPeter válasza Puma K (#2711) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Na, végre nem csak én próbáltam korrigálni egy picit megtévesztőnek is tűnő információt, köszi. :D
Ettől függetlenül azért a 8-asban tényleg sok mindent javítottak/fejlesztettek a 7-eshez képest (huhh, hadd ne részletezzem, van erről egy Wikipédiás lap), meg bizonyos tesztek szerint valóban adott esetben jobban teljesíthet régi konfigurációkon (erről egyelőre személyes tapasztalatom nincs, szóval se megerősíteni, se cáfolni nem tudom), persze abban teljesen igazad van, egyet is értek, hogy azért ilyen mértékben nem kell elájulni tőle, hogy valaki úgy állítsa be, mintha szárnyakat kapna a gépe csupán attól, hogy 8-ast rak fel rá 7-es helyett, és ezért megérné azonnal pénzt kiadni rá - amennyiben valaki elégedett a mostani 7-essel, nincs olyan újítás a 8-asban, ami konkrétan érintené, akkor totálisan felesleges szerintem is pénzt kiadni rá, hogy elmondhassa, hogy most már eggyel növekedett a felhasználói verziószám a Windows-on 7-esről 8-asra.
Az is igaz, hogy túl sok a marketinghablaty, meg nyilván nagyon el akarják adni a 8-ast, mert nem volt robbanásszerű siker (visszanyalt a fagyi az erőszakos csempeerőltetéssel is, és hogy ezzel együtt kukába dobták teljesen a Start menüt, gondolván, hogy na most aztán az évek óta megszokott kellemes dolgot jól megreformáljuk, és azt a felhasználók hú de fogják értékelni, hát nem :D Inkább felrakják külső szoftvergyártók cuccait, és hajlandók azokra még pénzt is költeni), de a duma mögött van olykor azért valami tartalom is.

"Attól még hogy felrakod a Windows 8-cat miért ne tudnád később letörölni és felrakni helyette a Windows 7-et az OKR-ről?
Ráadásul miért ne tudnád később használni a gép aljára egy ragasztós papírra felírt serial-t?"

Fogalmam sincs, hogy működik ez az upgrade, mert így eddig nem csináltam - de nem az van, hogy a Windows 7-es aktiválókódodat elkérik az upgrade során, ezzel hivatalossá teszed az upgrade-et, úgy, hogy kommunikál a Microsoft szervereivel, hogy jó-e a kód, ha igen, akkor a 8-ashoz kapsz egy ÚJ aktiválókódot, és a 7-es kódodat elavultnak minősítik a szerveren, így később hiába próbálnád aktiválni, azt fogja válaszolni rá, hogy ez a kód már nem él, és nem fogadja el?

Sk8erPeter

(#2714) Dawide@axele


Dawide@axele
aktív tag

Sziasztok!
A bios-t mivel lehet elővarázsolni?

[ Szerkesztve ]

Playstation 4 , Iphone 7 Plus , Iphone XR 128GB, Iphone 12 mini, Iphone 14, Appe Watch, XBOX Series S, Surface Pro, Steam Deck 512

(#2715) Dawide@axele válasza Dawide@axele (#2714) üzenetére


Dawide@axele
aktív tag

Sikerült megtalálni.Esc is kell az F2 mellé és már működik is.:-D

Playstation 4 , Iphone 7 Plus , Iphone XR 128GB, Iphone 12 mini, Iphone 14, Appe Watch, XBOX Series S, Surface Pro, Steam Deck 512

(#2716) Sk8erPeter válasza Dawide@axele (#2715) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Pedig nem kell hozzá. :D Csak el kell találni a megfelelő időzítést, vagy akkor sem történik tragédia, ha többször lenyomod az F2-t.

Sk8erPeter

(#2717) mattheus válasza sesshou (#2632) üzenetére


mattheus
őstag

Ezer hála. Nem jöttem volna sosem rá!

(#2718) GuZ


GuZ
csendes tag

Sziasztok!

Mostanság fog lejárni az alap 2 év garanciám a gépre, és az lenne a kérdésem, hogy szerintetek érdemes-e meghosszabbítani +1 évvel? Tud-e valaki valamilyen gondról, ami 2 év után jelentkezni szokott ennél a típusnál?
Ugye így 2 év után már kiderült, hogy nincs komolyabb gyártási hiba (mert akkor már elszállt volna) és a Lenovo is szerintem elég jó hírnévnek örvend tartósság terén (javítsatok ki, ha tévedek), de hát sosem lehet tudni...

Köszi a segítséget!

(#2719) MomoSinX válasza GuZ (#2718) üzenetére


MomoSinX
aktív tag

Én nem tenném. Már régóta megszűnt a magyarországi Ideapad szerviz, külföldre meg nem küldeném ki, ha valami gond van. Az enyém lassan 3 éves, pasztát akartam cseréltetni, de az amúgy sem volt benne a gariban és akkor tudtam meg, hogy megszűnt a szerviz is. Megcsináltattam egy sima szerelővel.

(#2720) Borote válasza MomoSinX (#2719) üzenetére


Borote
addikt

Jelenleg úgy néz ki, hogy január elsejével visszaköltözik Magyarországra.

(#2721) Sk8erPeter válasza Borote (#2720) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Tényleg? :DDD Ezek szerint nem igazán jött be a Lengyelországba átköltöztetés? :D

Sk8erPeter

(#2722) Puma K válasza Borote (#2720) üzenetére


Puma K
veterán

Na ez tök jó!

Akkor remélhetőleg egy alaplapcserét 1 nap alatt megcsinálnak majd itthon ;]

Anno valakinek innen 3 nap alatt megjárta alaplapcseréstül Magyarország-Lengyelország-Magyarország távot :C

Egyik kedvenc gyártóm lett a Lenovo... múltkor olvastam egy telefonjukról amiben 4600 mAh-s akku van amivel nagyjából 1 hetet kibír a telefon úgy hogy közben azért használják is arra amire való! :Y

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#2723) MomoSinX válasza Borote (#2720) üzenetére


MomoSinX
aktív tag

Na ezt nem tudtam, jó hír.

(#2724) Sk8erPeter válasza Borote (#2720) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Lehet amúgy tudni/sejteni az okát? Túl sok volt a negatív visszajelzés, vagy szállításból eredő problémák voltak/más?

Sk8erPeter

(#2725) Borote válasza Sk8erPeter (#2724) üzenetére


Borote
addikt

Nem tudok róla semmit, így nem bocsátkozom ilyen feltételezésekbe.
Ez egyelőre nem 100%, csak egy valószínű lehetőség.

(#2726) Puma K válasza Borote (#2725) üzenetére


Puma K
veterán

Ha számít egy és vagy akár több felhasználó véleménye is akkor juttasd el nekik az az információt, hogy a felhasználók örülnének ha itthoni lenne a szerviz :))

Jut eszembe... Ismerősnek a HP Probook 4530 gépe ment tönkre, pontosabban a hűtőventilátora kezdett el elég keményen kerregve dolgozni ha a gépet megmozdították akár csak annyira, hogy hozzáértek 1 ujjal... valószínűleg csapágyas lett a ventije mindezt úgy, hogy 1 éves se volt még a gép.

Elvittük egy Óbduai HP partner szervizbe, ott azt mondták 1 hét.

Hétfőn vittük be csütörtökön kíváncsiságból hívja ismerős, hogy mi a helyzet a géppel, mondják nem találják a hibát és valószínűleg jövőhéten lehet a gépért menni.

Hétfőn hívják ismerőst, hogy meg van a kerregő venti probléma és már meg is rendelték a ventilátort, de lehet csak jövő hétre érkezik meg.

Kedden jön a telefon, hogy megérkezett a ventilátor, de történ egy kis probléma mert a kollégájuk "betörte" a laptop képernyőjét, és kap egy új képernyőt is a ventin felűl, és szerdán lehet érte menni :DDD

Szerdán délelőtt 10-kor meg is volt a gép.

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#2727) Sk8erPeter válasza Puma K (#2726) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Ha számít egy és vagy akár több felhasználó véleménye is akkor juttasd el nekik az az információt, hogy a felhasználók örülnének ha itthoni lenne a szerviz :))"
Hogy juttassa el az információt? :D Ahogy akár Te is tudnád? :D

"történ egy kis probléma mert a kollégájuk "betörte" a laptop képernyőjét"
Ideges egy szervizes lehet. :DDD

========================

(#2725) Borote
Na de csak alapoztad valamire a "valószínű lehetőséget", nem? :DD
Vagy ez most csak urban legend, aztán lehet, hogy semmi nem igaz belőle?
Vagy valami témában érintett ismerős mondta?

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#2728) Borote válasza Sk8erPeter (#2727) üzenetére


Borote
addikt

Az okáról nem tudok semmit.

A visszaköltözés viszont valószínű, nem pedig urban legend.

(#2729) Sk8erPeter válasza Borote (#2728) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Köszi! Hm, hát túl sokat innen sem lehet megtudni sajnos. Annyit ír csupán, hogy "Egyre közelebb van Január és egyre biztosabb, hogy a Lenovo szervize Lengyelországból visszaköltözik hazánkba, melynek számos előnyét fogjuk élvezni.", igazából ez az egyetlen mondat (mondjuk a januárt nem tudom, miért írták nagy kezdőbetűvel, meg aztán később a lengyel szót ugyanígy :P), nem fejti ki bővebben, hogy mitől valószínű. :(

Amúgy ez az újfajta töltőcsatlakozó mit tud? Nehezebben csúszik ki, vagy mi a különlegessége?

Sk8erPeter

(#2730) Borote válasza Sk8erPeter (#2729) üzenetére


Borote
addikt

Nekem tetszett, stabil és nem csúszkál. Bár igazán lehetett volna L alakú :D

(#2731) Sk8erPeter válasza Borote (#2730) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Uhh, tényleg, nem L alakú, az gáz :D
Amúgy a Lenovo Y570 töltője szerencsére áll a helyén rendesen, mint a cövek, nem csúszkál ki.
Mutternak van egy gagyibb Dell gépe (Dell Inspiron M5010, recseg-ropog, melegszik, mint az állat), na az töltő szempontjából borzalom, ha kicsit megmozdítom a gépet, már hajlamos kiugrani a töltő dugója.

Sk8erPeter

(#2732) GuZ


GuZ
csendes tag

Ennek tükrében, hogy valószínűleg visszaköltözik a szerviz, mik a vélemények a garanciahosszabbításról? :)

(#2733) Telda


Telda
addikt

Hali!

Erre valaki tud megoldást?
Röviden a World of Warcraft nem akarja használni az Nvidia processzort, hiába erőltetem rá a beállításokban.

(#2734) MomoSinX válasza Telda (#2733) üzenetére


MomoSinX
aktív tag

Windows 8.1-el nagyon sok az inkompatibilitási probléma játékok terén. Összeteszem a kezem, hogy nekem még mindig a gyári 7-em van fent 3 év után is :DD.

Szerk: Sokaknál olvastam, hogy a GPU driver szórakozik alatta, lehet várnod kell, mire kidobnak egy másikat.

[ Szerkesztve ]

(#2735) Telda válasza MomoSinX (#2734) üzenetére


Telda
addikt

Akkor várunk, köszönöm :).

(#2736) Dawide@axele válasza Telda (#2733) üzenetére


Dawide@axele
aktív tag

Szia!
Nálam is a Win 8.1 fut.Eddig fut minden rendesen de néha néha eltűnik a touchpad meg néhány driver.Ezt a hibát leszámítva nem rosssz.A Battlefield 3 , Company of heroes 2 , Dead Island Riptide , Dead Space 3 tesztelve és szépen futnak.

Playstation 4 , Iphone 7 Plus , Iphone XR 128GB, Iphone 12 mini, Iphone 14, Appe Watch, XBOX Series S, Surface Pro, Steam Deck 512

(#2737) Sk8erPeter válasza Telda (#2733) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Próbáltad már másik verziójú (korábbi) driverrel?

Sk8erPeter

(#2738) Sk8erPeter válasza GuZ (#2732) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Igazából attól függ, van-e lóvéd rá, és tartasz-e tőle, hogy valami gond lesz vele, ha igen, akkor hosszabbítsd a garanciát, már amennyiben van még mód rá, és nincs valami korlát, hogy meddig lehet (erről nem tudok infókat, de mintha lett volna Laptopszalonnál legalábbis valami korlát, de mivel nem próbálkoztam, ezt sem tudom, csak halványan felsejlik emlékezetemben, de téves infó is lehet :D)

Sk8erPeter

(#2739) Telda válasza Sk8erPeter (#2737) üzenetére


Telda
addikt

Nem próbáltam még.
Hülye kérdés de a korábbi win8 driverek ugyan úgy jók a 8.1-hez is ugye?

(#2740) Sk8erPeter válasza Telda (#2739) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Elvileg igen. :D
A Lenovo Supportról töltsd le a drivereket első körben, azok elvileg tesztelve is lettek. Ha az onnan letöltött működik, akkor legalább leszűkíthető a kör a driver hibájára. De előtte uninstalláld a korábbi nVidia-drivert, ami úgysem működött!

Sk8erPeter

(#2741) Puma K válasza Telda (#2733) üzenetére


Puma K
veterán

Igaz én Windows 7-et használok és nekem nagyon jól megy a WoW ezen a gépen.

Én 314.22-es driver-t használok.

Próbáld meg esetleg azt, hogy elhúzod a gép jobb sarkán lévő dedikált VGA-t bekapcsoló pöcköt úgy hogy "kikapcsolt" állapotban legyen az Nvidia dVGA, majd indítsd el a WoW-ot lépj be a játékba, úgy hogy ingame legyél, majd lépj ki teljesen a játékból.

Kapcsold vissza az Nvidia dVGA-t, majd ugyan úgy lépj be a játékba, hogy ingame legyél.

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#2742) lajxko


lajxko
tag

Windows 8.1 upgrade not supported on: Y570 [link]
? :Y

(#2743) Sk8erPeter válasza lajxko (#2742) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Most nagyon vicces volt az egybeesés, mert pont miután VÉGEZTEM a Windows 8.1 upgrade telepítésével, azután láttam a hozzászólásodat. :DDD

Szóval Lenovo Y570 + Windows 8.1:

Lenovo Y570 + Windows 8.1 (6.3 (Build 9600))

Feltételezem, arra vonatkozik egyelőre a "Not supported", hogy nem garantálják még (?) az összes driver teljes körű működését.

Sk8erPeter

(#2744) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#2743) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ja, amúgy az előző screenshot a
Win+R
winver
után megjelenő ablakból származik.

Sk8erPeter

(#2745) lajxko válasza Sk8erPeter (#2744) üzenetére


lajxko
tag

És neked megy rajta minden driver? Én is gondolkozom a 8.1-re váltáson, már CloneZillával csináltam is egy biztonsági mentést a rendszerpartícióról, ha mégse jó valami, csak visszamásolom a Win7-et.
Olvasgattam lenovo fórumot, aztán ezek a problémák merültek fel:
-hűtőventi szabályzó gomb nem működött, és ráadásul szuperzajmentesbe ragadt
-gpu váltó gomb nem működik rendesen, nem kezeli rendesen a két gpu-t
-energiamenedzsment program error

Remélem meg tudod cáfolni ezeket :))

[ Szerkesztve ]

(#2746) Dawide@axele válasza lajxko (#2745) üzenetére


Dawide@axele
aktív tag

Szia!

Nálam működnek ezek a driverek!Ha érdekel bővebben megírom miket használok.Bár nem minden esetben a windows 8.1 driver jó!Van hogy csak a windows 7-el megy rendesen.De nálam már csak a recovery gomb nem működik!

[ Szerkesztve ]

Playstation 4 , Iphone 7 Plus , Iphone XR 128GB, Iphone 12 mini, Iphone 14, Appe Watch, XBOX Series S, Surface Pro, Steam Deck 512

(#2747) Puma K válasza Dawide@axele (#2746) üzenetére


Puma K
veterán

Ami a gép egyik nagy előnye :( , a 12 perces (többször lemértem) Windows telepítéssel együtt azonnal használható állapotba.

Kár, hogy valami úton módon, nem lehet készíteni egy ugyan olyan OKR-en keresztűl használható Windows 8-cat :U

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#2748) Dawide@axele


Dawide@axele
aktív tag

Sziasztok!

Valaki bővitette már a gépben a memoriát?Ha igen milyen típusúval és mi a max amit bele lehet tenni?

Üdv :

Dawide

Playstation 4 , Iphone 7 Plus , Iphone XR 128GB, Iphone 12 mini, Iphone 14, Appe Watch, XBOX Series S, Surface Pro, Steam Deck 512

(#2749) lajxko válasza Dawide@axele (#2748) üzenetére


lajxko
tag

Papír szerint 8 GB, de ha jól tudom simán megy 12-16-al is, csak a biosban szarul mutatja ( első számot lehagyja), de a rendszer ettől függetlenül jól kezeli.

[ Szerkesztve ]

(#2750) Puma K válasza Dawide@axele (#2748) üzenetére


Puma K
veterán

Nekem 2db 4 GB-os Kingston 1333Mhz-ces memória van a gépben.

Úgy vegyél memóriát, hogy minden képpen a "dual channel" meglegyen azaz 2 modul legyen, mert sebesség szempontjából gyorsabb mint ha csak 1 memória lenne a gépben.

Érdemes variációk:

2+2GB
4+4GB

lehet úgy is megpróbálni, hogy

2+4 GB

de akkor ügyelni kell arra, hogy azonos gyártótól legyen a 2 modul és akkor minimalizálni lehet a hiba forrását, mert ha nem jók a memóriák akkor kék halálozhat a gép mert nem szereti az adott memória típust a laptop alaplapja, vagy mert különbözik a 2 memória gyártója mint írtam..

Ezért inkább javaslom, hogy 2x4GB-os csomagot vegyél valami ismertebb gyártótól: Kingmax, Kingston, Corsair esetleg még Samsung.

Amúgy mihez kéne a sok memória?

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.