Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
Ha rootolt, akkor egyéni recovery segítségével a backup menü alatt létét megtenni.
Először nézd meg, mikor t ír ki power + fel+le hangerő gombok nyomása melletti boot esetében
Pl TWRP esetében lehet választani, hogy csak a system, a boot, kerüljön mentésre, a data, a cash, és az nvram meg ne (IMEI szám, alkalmazás adatok, stb)
Nézem, hogy van e hozzá TWRP. Ha van, akkor annak a recovery.img fájlját az sd gyökér könyvtárba kell rakni. És a MobileUncle Tools program fog a cserében segíteni. (adj neki root jogot, majd recovery update menü, és ott tallózd ki AZ ÁLTALAD FELRAKOTT recoveryt) után újraindítást csinál magától. És be is lép a recoverybe.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
mzeperx
tag
na hát amit eddig olvastam, az alapján valószínűleg ez a minideales rom sz@r egyszerűen.... az etotalkosra nincs sok panasz, tehát azt kéne feltenni, de a bökkenő az, hogy az etotalk moddolta a saját romján a cwm-et, hogy ne lehessen vele backupot csinálni...
" if you have phone from Etotalk with their ROM, it already includes CWM. But the CWM has been modified by Etotalk to prevent a ROM Backup. "
tehát más módszer kell a lementéséhez... ha ezt előre tudom, akkor inkább fizetek kicsit többet és rendelem az etotalktól, főleg, hogy nem is értek a kokányoláshoz.... kérlek adjatok tippet arra, hogy melyik a stabil, magyarul is tudó rom, illetve, hogy az etotalkos verzió elérhető e valahol....
[ Szerkesztve ]
Sony Vaio FW31ZJ bevált... de nyugger már, most Asus G731GU
-
mzeperx
tag
(I)
etotalk rom mentése első pont, ha valaki megtenné az csúcs lenne...
(/I)
Fast guides for "typical scenarios", all the links in guides points to the steps described in first post.
1) I want to backup my Etotalk ROM:
Note: Etotalk uses its own, modifyed CWM version. It does not allow to perform a ROM backup, so a backup starts but never ends until phones memory is full. To backup your ROM you have to:
1.1. prepare your computer for winflash acc point 2
1.2. Flash "S121_recovery" according point 3 you will have CWM 5.5.0.4
1.3. Reboot to CWM, and perform a flash backup (advanced-backup and restore-backup)
Note: "Etotalk" rom is based on asean S_121 firmware, for going back to Etotalk, follow steps according scenario 5.2) I have Etotalk ROM and I want to switch to "European" ROM (S106-113)
2.1. prepare your computer for winflash acc point 2
2.2. perform a winfflash of S110 rom (link 9.2) acc point 6
2.3. flash "S110_recovery" according point 3, you will have CWM 5.5.0.4
2.4. Now you can flash any rom or mod of "European family" you want. Be noted that flashing can overwrite your CWM again, so if it happens, repeat step 3.
2.5. (optionaly) root your ROM according point 43) I have Etotalk ROM and I want to switch to other "Asian" ROM (S118-124)
3.1. prepare your computer for winflash acc point 2
3.2. perform a winfflash of S121 rom (link 9.1) acc point 6
3.3. flash "S121_recovery" according point 3, you will have CWM 5.5.0.4
3.4. Now you can flash any rom or mod of "Asian family" you want. Be noted that flashing can overwrite your CWM again, so if it happens, repeat step 3.
3.5. (optionaly) root your ROM according point 44) I have Asian version (118-124) and I want to switch to "European" ROM (S106-113)
4.1. prepare your computer for winflash acc point 2
4.2. perform a winfflash of S110 rom (link 9.2) acc point 6
4.3. flash "S110_recovery" according point 3, you will have CWM 5.5.0.4
4.4. Now you can flash any rom or mod of "European family" you want. Be noted that flashing can overwrite your CWM again, so if it happens, repeat step 3.
4.5. (optionaly) root your ROM according point 45) I have "European" ROM (S106-113) and I want to switch to Asian version (118-124)
5.1. prepare your computer for winflash acc point 2
5.2. perform a winfflash of S121 rom (link 9.1) acc point 6
5.3. flash "S121_recovery" according point 3, you will have CWM 5.5.0.4
5.4. Now you can flash any rom of "Asian version" you want. Be noted that flashing can overwrite your CWM again, so if it happens, repeat step 3.
5.5. (optionaly) root your ROM according point 4Sony Vaio FW31ZJ bevált... de nyugger már, most Asus G731GU
-
-
Nyiaz
aktív tag
Nekem is az volt, azért tértem át a s113-ra ott nem jelentkezett, csak ritkán, a Balatonnál viszont most nyáron ahol nyaraltam, ott naponta többször is. Gyanítom hogy a rossz térerő miatt lehet, nézd meg. Most az Etotalkot használom, azzal a 3 nap alatt nem jött elő. Javaslom a minideal romról csinálj egy cwm mentést, utána tedd rá a fentebb leírt két lépéssel cwm-ből az Etotalkot. Utána meglátod.............
[ Szerkesztve ]
-
Koszta
tag
Én Root Explorerrel csináltam. Előtte fent át kell állítani (én nem jöttem rá egyből, itt a megoldás: [link]).
Ha bemásoltad, utána az engedélyeket állítsd arra, amin eddig volt (én előtte megnéztem az eredeti jogokat, és akkor másolás után ugyanazt állítottam be). Majd telefon kikapcs, recoveryben indítod, wipe data, majd reboot. Ezután nálam működött (konkrétan zölden villog, ha nem fogadott hívásom volt).
Remélem segítettem.
[ Szerkesztve ]
-
Koszta
tag
-
dussy
őstag
válasz mzeperx #1398 üzenetére
Ezeket az általad felsorolt hibákat én nem tapasztalom...
A GPS tényleg vacak, de javítható.
Az OTA-s frissítés nálam is ezt írta, sőt CWM alól sem tudtam direkt telepíteni. Apeelme azt tanácsolta TWRP-vel próbáljam meg... (Ezt kihagytam és visszaraktam a 4.2.2-őt)Szerintem valami komolyabb gyalulást kéne csinálnod.
https://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html
-
apeelme
addikt
Egy picit finomíts a stílusodon...
Próbálkozz TWRP recovery-vel OTA ügyben. Az a CWM egy hulladék maximum rom telepítésre "használható", sajnos sem energiám, sem készülékem hogy egy normálisat összerakjak, de felesleges is a tökéletes TWRP reco miatt. De igazad van, blog-omban erre nem hívom fel a figyelmet ezért ezt módosítom!
Apex launcher kétlem hogy nem lenne kompatibilis a készülékkel. De majd más is igazolja, vagy cáfolja.
Én nem adtam ki semmiféle partícionálást, sem hozzávaló leírást. Az általad leírt hibákból úgy tűnik hogy pont ezzel nem kerek valami, és ezt igazolja a 83MB-os "nem használható" tárhely is. Sok hasonló készüléknél láttam már, amik mivel sokan úgy gondolják hogy azonos SoC-al (MT6577) rendelkezik, így az teljesen univerzális és minden működik rajta pont úgy ahogy a többin. Hát nem. Egész egyszerűen egy nem megfelelő EBR fájl lett felflash-elve (azzal a bizonyos partícionálóval), szerencsédre nem vágta szét a nand flash-t, de a nagy valószínűséggel P770-nél -is- eltolt memória címkiosztás miatt nem stimmelnek a partíciók. Az univerzális cuccnak hitt vmi ezt okozza.
Ugyanez volt pl. ZTE Blade Super-nél is (az is 6577) ott ~két napos melóval sikerült egy rávaló EBR-t összehozni, de még napestig sorolhatnám a készülékeket.Az pedig hogy új kora óta is hasonló problémát látsz, téged minősít. Megkaptad így szarul és nem gariztattad?
Ennek ellenére én egy akármilyen P770-hez való SPFlashtool-os ROM felrakását javasolnám, hogy gyáriak legyen az amúgy nem minden esetben piszkált partíciók is. Majd annak szűz valójában nézném meg mi a helyzet tárhely ügyileg.
Ha pedig rakás hulladék akkor miért nem válsz meg tőle? Elég sok ismerősöm használja boldogan.
-
Athoszka
tag
válasz mzeperx #1399 üzenetére
Nekem sem volt semmi problémám a ROM-mal. Sőt a GPS is gyorsan talált jelet. A gps.config file-t felhasználtam a 4.2.2-nél is ott is hamar talált műholdat.
Én TWRP-vel raktam fel. OTA frissítés is teljesen rendben volt. A tárhelynél még a vold.fstab file-ban meg kell cserélni a kártyákat és nem lesz tárhely probléma, mert akkor az sd kártyára tudsz telepíteni.Bár a 2,2 Gb-ra is lehetne bőven telepíteni. Mi van beállítva alapértelmezett írásra? -
Tinuszka
tag
az új ROMokhoz nem tudok hozzászólni, ugyanis én meg vagyok a 4.1.1-el (meg lusta is vagyok szarakodni...).
Illetve meg vagyok elégedve magával a telóval, nagyon is.A wifi valóban gyenge egy kicsit, és a gps sem világraszóló (bár írták már, hogy lehet rajta javítani), de összességében nekem most sem kellene más telefon, még ha utánamvágnák sem.
[ Szerkesztve ]
-
Hybryd
tag
válasz mzeperx #1725 üzenetére
Áh, most már hiába ütögetem, tegnapelőtt akartam egy kikapcs-bekapcsot, de azóta nem kapcsol be, a Lenovo feliratnál megáll
Hangerő le + bekapcs gombra pedig "Have been in meta mode, long press the power button and the normal boot" felirat jelenik meg.Lehet, hogy volt egy telefonom?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest