Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gedikart
aktív tag
SMART mit mutat? Véletlenül nem növekedik a load/unload cycle? Mert nálam ha letiltom vagy 5 percre állítom akkor is parkoltatja a fejet, sőt! sokszor le is állítja a HDD-t. Illetve ami még fura, hogy az első pár percben - mielőtt még elkezdene parkolni a fej - tehát a lágy klatty hangokat megelőzően, többízben kattanik is a hdd. Hangra ez keményebb hatású, olyan mintha koppanna egy ceruza/toll hegye az asztalon.
Én továbbra is használom a QuietHDD-t, mert a wd "találmánya" még jobban elcseszte a hdd működését... (előtte soha nem állt le a hdd, illetve nem kattogott, csak a parkolásból eredő lágyabb klatty volt jelen)
Próbáld ki a Quiethdd-t te is, és tedd 255-re az APM-et. Windows indítópultba tedd be a program ikonját, hogy win indulásakor mindig elinduljon.
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
-
Core2duo6600
veterán
Igen, benne van mindegyik.
Scorbio black is sokszor parkol de az nincs benne.
De ugytudom, hogy minden notiwinyo sokszor parkol.
Azért van benne 2,5 colos állandóra, hogy csendesebb legyen.
Modnjuk a legtöbb napi 50 parkolás körül volt.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
4 óra üzem alatt sikerült 120 at parkolni a Scorpio blue nak, 80 start/stop van benne, ezt kicsit sokallom.
Na most hozzáteszem, hogy az usb portba összesen 3 szor volt bedugva.
Tegnap egyszer itt a cégnél, egyszer otthon, és ma egyszer itt.Igaz, külsö keretben van.
Lehet, hogy a keret nek van valami féle energia takarékossága ?[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
TeeJay
félisten
hát nem mondanám hogy nem érinti...
2hónap alatt majdnem 27ezer volt a load/unload érték ami picit sok...
amióta átnyomtam 5percre a parkolást úgy 3hónap alatt volt 3ezer parkolás amit még mindig soknak tartok de már oké. viszont azóta meg nagyon szokszor leállította csak úgy a motort.visszatettem "wdidle3/s" paranccsal alapjáratra az értéket ami 8másodperc lett
egyelőre lekopogom nem állt meg a motor és a fejet se pakolgatja mindig de majd HDSentinellel nézem az értékeketMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Zlin50
senior tag
Jól értettem én azt még korábbi hozzászólásból, hogy egyetlen más HDD sem lehet bekötve még akár más típus (pl Samu) sem a művelet alatt és kikapcsolni is kell vagy teljesen áramtalanítani a gépet, és ha több van belőle akkor egyenként kell végrehajtani, és a /d opció hatástalanítja (még utólag néhány hsz-ből kibogozva) végleg ezt az esztelen 8mp-et?
Azt még nem láttam hogy írta volna valaki de talán csak nem érinti, hogy uegy ez nem olyan mint egy FW frissítés ami tudomásom szerint tisztázza a HDD tartalmát?"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
brd
nagyúr
De sajnos érintett (a WD közleménye - és emiatt a cikkben felsorolt HDD-k listája - nem nagyon érdekel, mert tényekről van szó). Itt a kezemben (gépemben) egy (WD5000BEVT-00ZAT0, Firmware 01.01A01), a nevezett attribútum, LCC, vagy LUCC, ki hogy szereti, ~18000 körül jár, élt kb. fél évet (mármint eddig, mert egyébként semmi baja). Ha az alapértéken kívül bármire állítom, akkor nagyobb adatátvitel után hallhatóan röccen egyet, mintha áramingadozás lett volna (és a SSC is növekszik 1-gyel), de kikapcsolva (/d opció) egyelőre jónak tűnik, nem növekszik a LCC, és az akadozás is megszűnt, ill. a röccenés sem jelentkezik (az APML 128 volt végig és most is annyi, ez csak mellékinfó).
Egyébként most volt a kezeim között egy WD5000AVDS-63U7B1, Firmware 01.00A01 (ez egy Green), ezen gyárilag ki volt kapcsolva a funkció.
Egyébként2: volt még mostanában a kezeim között 3 db WD, egy 3.5"-os Blue, egy Black meg egy RE3, ezeken is ki volt kapcsolva alapból (tudom, nem is írta senki, hogy ezeket is érintené, csak megjegyeztem).[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
őstag
-
őstag
Lehet hogy a hsz-t nem fejezted be
Én most kínlódok 1ébként új HDD vásárlással, mert azok az idők elmúltak amikor beraktam egy HDD-t 500napra a gépbe, utána kivettem és még azóta is elvan rackben, igaz ilyenkor éves szinten csak néhány napot megy.
Már egy ideje a WD GREEN hosszabb üzemekre nem igazán való, meg is ijedtem mikor erre ráakadtam, mert nekem is van 2×1TB ebből a típusból, csak eleve rackben van évek óta és még 2hetet sem mentek együttesen, így nem romolnak el hamar remélhetőleg, és most is az az álláspont hogy a WD GREEN csak tárolásra jó: tehát adat ráment/lejött róla és kikapcs. A WD RED az egy éve még igazi sláger lemez volt, most is lehetnek még ebből a boltok polcain, de egyre inkább esik a színvonal, és hamarosan ezeket is úgy kell használni mint a GREEN-t. Ugyanakkor nincs kizárva hogy a legelső szériák, most kezdenek el meghibásodni, de azt már nem tudni hogy 24órás folyamatos üzem van mögöttük, vagy normál átlag napi 6órás üzem. Ha utóbbi akkor ez is gáz sztem.
Jelen pillanatban nekem a WD PURPLE változatot javasolták már, ami sztem még elég friss mert év elején nem nagyon láttam lila WD-t. Kamerarendszerbe van tervezve 24órás nons-stop üzembe ugyanakkor el tudom képzelni hogy ha ez is felfut és elég sok lesz ebből is már, évek múlva ugyanúgy elkezdenek kihullani és szintén nem ajánlott HDD lehet majd ez is... Így most adunk az érzésnek alapon a rendszerbe megy egy 2TB és külső rackbe is 2TB, teljes tükörnek. 2db csak nem fingik ki egyszerre, ha igen akkor vízzel árasztom el az egész WD gyárat
[ Szerkesztve ]
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
Hát ezaz hogy SSD meg drága még mindig. Akinek tudom annak ajánlom hogy inkább SSD legyen. De nem mindenkinek jó az SSD.
Egyébként SSD témával úgy vagyok hogy tökmindegy melyiket veszem. Bevált a 32gb-os Kingfast is a maga 6eFt-os árával meg a 20+eFt-os is. HDD-nél mindegyik gyorsabb.
Ha most kellene újonnan vennem HDD-t akkor szerintem Seagate-t vennék.
Hitachi és Toshiba nem tudom most mennyire jók, de a 8-10 éve vettek közül mind döglött. Samsung meg már nincs de utóbbi időkben az sem volt az igazi.Az otthonim az 3Tb-os Green, szintén a hibás szériából de még csak 12ezernél tart a LUC. Rá kellene száni az időt és átírnom az idle-t. Amikor vettem akkor még csak 26eft volt, gondoltam jó lesz max lassúcska.
-
-
Pazolini
senior tag
Kösz a cikkeket, különösen az angol ereedetit, amire a magyar mutat.
Vsz a köv. HDD-m Hitachi-Toshiba lesz.A vizsgált greenek tesztjéből az derül ki a számomra, hogy jó százalékban ki lehet fogni jó vinyókat, azokat otthon munkára kell fogni, s csak fél év- egy év után bízni meg bennük (persze ez sem garancia);
A Seagate ellenben, - amivel nekem is meggyűlt a bajom 5-6 éve (az a bizonyos 11-es széria, amelynek 500-asa fw-hibás volt), nem is vettem azóta tőlük - durva eredményeket produkált.
Ha csak lutri, hogy jót veszek-e, az gyakorlatilag piacképtelenséget kellene hogy jelentsen. Nem tudom, mit lép erre a cég, de ez a 25% körüli eredmény nagyon nagy gáz. Főleg azok után, hogy a thaiföldi áradások pusztítására hivatkozva miattuk szökött fel a hdd-k ára (most már felteszem, hogy ez is manipuláció volt), s aztán sem esett vissza, hogy rendbehozták az üzemeiket.10 WD-m van, ezekből csak egy kék, egy piros, a többi zöld; 2-2 samu és seagate, egy OCZ. Mindegyik 100-as, csak a két Seagate 98%-os. Most mindezt gyorsan le is kopogom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Gitáros topic
- Milyen egeret válasszak?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs