Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz Wind-Storm #918 üzenetére
sajnos visszaáll
csak FW alapú javítással lehetne megoldani de azt meg nem készített eddig a gyártó sajnosMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Wind-Storm #920 üzenetére
én csak a WD-vel szívtam így
nekem az Acer notiban egy WD 6400BEVT notivinyó van és azzal szopok azóta mióta megvettem a notita külső vinyóimban Samsung és Toshiba drive volt azok sosem csináltak ilyet
vagyis csináltak de értelmes idő után nem 3-4másodperc hanem több perc után csak
ott sosem volt ilyen akadás a fejcsapkodás miattMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
KurtCobain
őstag
válasz Wind-Storm #923 üzenetére
Köszi a választ!
Sajnos nem jött be, ezt írja: [link]
Esetleg erre valami tipp? Win7 Ultimate x64, a notihoz minden driver fel van rakva.Mmm'kay?
-
KurtCobain
őstag
válasz Wind-Storm #925 üzenetére
HDSentinellel nem tudom beállítani, mindig ezt a hibát dobja.
A CrystalDiskInfo látszólag működik, de azt nem lehet automatizálni? Hogy ne kelljen kézzel beállítani minden indításnál?Mmm'kay?
-
KurtCobain
őstag
válasz Wind-Storm #927 üzenetére
Igen, azzal próbáltam, amit linkeltél.
A CrystalDiskInfo-ban beállítottam max-ra, HDSentinel-ben közben megnéztem, ott is a max-ot mutatta. Nyomtam egy leállítást, indítást, HDSentinel: a min és max között, CrystalDiskInfo: szintén középen.
Akkor marad az a megoldás, hogy valami folyamatosan menni fog, pl uTorrent.
Köszi a segítséget!Mmm'kay?
-
TeeJay
félisten
válasz Wind-Storm #952 üzenetére
olvasd át a fórumot, elég tömegesen panaszkodtak már a felhasználók
mind belső mind notebook és persze külső merevlemezeknél...
ha ők erre semmit se reagálnak akkor az minősíti is a céget bővenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Core2duo6600
veterán
válasz Wind-Storm #955 üzenetére
Amúgy ez is az ssd irányában tolja el a dolgokat, Samu esetében érthető, de a WD tudtommal nem gyárt SSD ét, így ő csak ügyfelet fog veszíteni.
Van egy 500 as 2m5 colos black em is 7200 as , parkolni az is parkolt, de nem ált le a motor, azt ki tudtam kapcsolni a wd idle vel.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
metaldog
aktív tag
válasz Wind-Storm #959 üzenetére
Szia
Nem látom ott már próbáltam de nem. -
metaldog
aktív tag
válasz Wind-Storm #961 üzenetére
Igen kábelek ok és a bios-ban sem láttam, vagyis akkor rossz.
-
TeeJay
félisten
válasz Wind-Storm #957 üzenetére
az kevésbé fontos hogy emiatt ment-e már tönkre vinyó
mert több százezer parkolást ki fog bírni
hanem bosszantó hogy ezt nagyon hamar megcsinálja...
4másodperc az valami brutál nagy ökörség voltja és az meg főleg hogy ezzel együtt leállítja a motort
szóval akik panaszkodnak azok azért teszik mert gondolom notebook-ban ez a rendszervinyó mivel ugye mást nem lehet beletenni és így folyton akad a rendszer emiatt a trágya fejparkolás meg motorleállás miatt...olyan mintha lenne egy Ferrarid amivel szeretnél menni kényelmesen 200-al de 4másodpercenként megszűnik a gyújtás leáll a motort majd mikor leállt hirtelen újra életre kel és újra pillanatok alatt 200-ra gyorsít...
gondolod milyen komfortos lenne úgy kocsikázni...ugyanez van a vinyónál is és szégyen hogy azóta sem adtak ki FW-t vagy valami kompatibilis programot
a wdidle3 sajnos nem működik minden típushoz
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Wind-Storm #966 üzenetére
AAM-et megjegyzik
viszont az APM-et a külső vinyómban lévő Toshiba HDD sem jegyzi meg
ez biztos csak valami bónusz funkció nem pedig alap téma...
sajnosMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ExtorR
csendes tag
válasz Wind-Storm #972 üzenetére
Köszönöm válaszod igen valóban ez u.a a hibával küszködik angol fórum megerősítette a fennálló hibát.
-
schumi7
csendes tag
válasz Wind-Storm #984 üzenetére
Akkor megcsinálom. 170 ki/bekapcsolás van. Köszi a helpet.
-
NPeete
tag
válasz Wind-Storm #988 üzenetére
Wind-Storm: Fagyott max-ra húzott APM-mel is. Most az InteIes driverrel húzás nélkül is megy (egyelőre másfél hete nem volt gond).
brd: nálam az LCC ~180000 körül jár másfél év után (azért ez egy nagyságrenddel nagyobb a te adataidnál...), de most mondom, ezzel az Inteles driverrel egyelőre működik rendesen. Az értékállítással, meg a paraméterezéssel milyen programra gondolsz? Gondolom a korábbi kommentek valamelyikében volt, azt most nem találom... Ha wdidle, azzal nem próbálkoztam, nem igazán ajánlották a scorpio blue-hoz -
NPeete
tag
válasz Wind-Storm #991 üzenetére
Most nézem, utoljára ezelőtt november végén írtam kommentet ide, kb. akkor kezdtem el használni a QuietHDD-t (minden indításnál feltoltam max-ra az apm-et). Már akkor is 180e LCC felett volt, pontosan nem tudom mennyi, most is kb. annyi, szóval ha csinálta is, csak kisebb mértékben, mint régen. Viszont attól még fagyott ugyanúgy.
-
NPeete
tag
válasz Wind-Storm #993 üzenetére
Szinte egészen biztos, hogy a HDD a probléma forrása, egyrészt csak azóta csinálja, amióta az aktuális lemezre cseréltem, másrészt azért nagyjából kidebuggoltam a dolgokat, és főként onnan jutottam egyáltalán erre az oldalra, hogy a hdd-nél keresgéljek, először fogalmam sem volt, azt hittem, valami más a gond. Viszont, hogy nem-e lenne köze a parkoláshoz a problémának, azt már nem teljesen értem, valamint azt sem, hogy egy raid-vezérlő drivertől miért lett jobb az egy szem lemezem... De most egyelőre örülök.
-
freemanone
addikt
válasz Wind-Storm #997 üzenetére
köszi! Megvárom az alkalmat amikor lesz egy asztali masina a közelben, de így nem izgulok! Ez közel fél év alatt jött össze, mivel 90%-ban streem-re van használva file szinten, nincs dlna. Ilyenkor meg ugye egy 720/1080p-s mkv-nál nem igen van ideje parkolni. A webes torrent kliensek meg borzasztóak szerintem, úgyhogy az nem játszik nálam! Távoli és local network-ös file elérés az egyetlen feladata, amit nagyon szépen teljesít egy E4200-as társaságában 300mbps adapterekkel!
-
King Unique
titán
válasz Wind-Storm #1001 üzenetére
Az gondolom más,nem az akusztikai dolog,amit Sentinelben is lehet,APM-et mivel lehet állítani?
Illetve máshol is tanácsoltak ezt-azt,ilyen kérdésem lenne még -
King Unique
titán
válasz Wind-Storm #1003 üzenetére
Thx!
Ezek szerint nem kell azt a képfileos BIOS-so bizbazt eljátszani,hanem Sentinelben full állítható,kikapcsolható,az frankó. (amúgy hol van benne ez,mert nézegetem,de nem találom?)
-
King Unique
titán
válasz Wind-Storm #1005 üzenetére
Igen azt - h megveszem - belekalkulálva értettem,így 1x kell állítani és utána nem parkol,ha jól értem,ill. "kiváltja" a képfileos módszert?(gondolom csak azon az 1 gépen műxik,amin be lett állítva)
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Wind-Storm #1007 üzenetére
Még csak "elméletileg" kérdem,nincs még meg a 2,5" WD Blue+mobilrack (gondolkozom még...),gépben meg samu van.
-
King Unique
titán
válasz Wind-Storm #1009 üzenetére
Amit adnak azokhoz (drive manager),v gyári wd passportokhoz progit,az üresjárati kikapcs idő állításra jó,ami forgás leállítására vonatkozik,de ez amiről beszélünk az csak olvasófej parkolásra,ami sokx nyilvánnem jó,illetve előbbi se (sok lújra felpörgés),de ezek szerint végülis szoftveresen állítható mind2,az a lényeg.
milyen samu s2,m2 usb2/3?
kösz még1x
-
tpeter77
addikt
válasz Wind-Storm #979 üzenetére
szia, ezt megerősítették a külföldi fórumokon is? Mert ha igen, akkor veszek én is Black-et és nem sz@patom meg magam ezzel a fejparkolással.
vagy veszek egy Hitachit (hátha ők nem alkalmazzák ezt a technológiát). -
tpeter77
addikt
válasz Wind-Storm #1013 üzenetére
szia
Médialejátszóhoz vennék 2,5" vinyót, és esatap csatlakozóval használnám külső vinyóreteről, nem pediglen usb-vel.Eddig a WD blue WD10JPVT és WD7500BPVT példányokat szemeltem ki, tehát ezek külső vinyókeretből használva SEM fognak parkolni?
Ha netán ezek is parkolgatnának külső tápkeretről, akkor viszont a Hitachi Travelstar 5K750 sorozatból vásárolnék.
Jó, tudom ez WD fórum, de a travelstarról hallottál hasonló jelenséget?
Még nem tudom melyiket vegyem, gari idő sem mellékes számomra és olyat keresek, ami nem parkolja a fejet külső vinyókeretről használva sem.
üdv, Péter[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz Wind-Storm #1027 üzenetére
Igen és most látom, hogy írtam egy baromságot is!
Particionálni mindenképp kell, csak arra gondoltam, hogy nem muszály több mint egy particiót létrehozni!Azért az röhely, hogy a gyári format néha "félresikerül".... kezd esni a fénye a WD-nek a szememben.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Wind-Storm #1011 üzenetére
Korábbi témához kapcsolódva,van Sentinelem és aktív/tudom benne állítani az APM-et egy új (+ 1 régi) gyári WD My Passportnál (wd scorpio blue),középen van a csúszka (128).Alapban is van benne energiatak. leállítás,10 mins után,igaz az progijában állítható,v ki is kapcsolható.
Kérdésem - már ugyan megerősítetted 1x - ,h merjen nyugodtan max-ra húzni és úgy használni,akkor nem parkolgat,de nem b@szok el vele semmit Ha maxon van,az elvileg független auto gyári forgás leállástól,nem? -
King Unique
titán
válasz Wind-Storm #1031 üzenetére
Értem,visszaáll az nem gond,mert beállítom Sentinelben,azt kész.Tehát,ha maxra húzom,akkor a gyári leállítást kilövi teljesen,majd még meglátom...
-
Szent Petya
csendes tag
válasz Wind-Storm #1017 üzenetére
Szia!
Az a gondom, hogy az új laptopom néha begondolkozik. Az erőforrás figyelő szerint(mozilla van nyitva, skype fut,meg pár apróság) van 4GB RAM, ebből 90MB hardverek számára fenntartva, használatban kb 2GB,gondolom ebből használ az alaplapi videókártya is,módosított 13MB,készenléti 2GB, és csak 20MB szabad.
Például nyitok egy új ablakot böngészőben, picit begondolkozik(1-2sec), vagy megnyitok pl total commandert, nem mindig, de van hogy 5-10sec között kell várni. Ez akkor van, amikor a szabad memória elfogy. Ez átkerül a készenléti memóriába, és ilyenkor akad a gép, gondolkozik. De van, hogy marad fég giga szabad. ASUS K53S típus, optimus rendszerű grafikus kártya. Én azt szeretném, ha csak a saját memóriával rendelkező Nvidia kártya menne, mert az alaplapi kártya a RAM-ot használja.1gigát elvisz. Vagyis gondolom hogy sokat használ.Gondoltam én. Aztán ide irányítottak, hogy biztosan a háttér progik miatt nem áll le a winyó, stb. Több mindent írtak már.
Ez volt az utolsó válasz:
Az nvidia vezérlőben be lehet állítani fixre, hogy melyik videót használja egy adott alkalmazás. Ezek a megakadások, egyik barátom asusa csinálja, nincs rá gyógymód. Olvastam már hasonló hibát vinyó miatt, wd blue és wd greennél főleg a 320-asnál. Szintén nincs megoldás. Talán az, hogy külső progival meg kell próbálni letiltani a merevlemez, belső energiagazdálkodási app-ját.
Ha ez így van, erre keresek programot. Ha más a gond, akkor arra lennék kíváncsi. Az elképzelhető, hogy az alaplapi videókártya mindig működik, és vagy az használ 1GB-ot, vagy bekapcsol az Nvidia is, és ekkor az alaplapi nem használ szinte semmit, mert a másik átveszi a szerepét? Rakok fel két képet is.
üdv -
Bikkrom
senior tag
válasz Wind-Storm #1049 üzenetére
Vagy visszaáll 96-ra. Vagy végre beáll 254-re, de az Engedélyezve helyett letiltva szerepel...
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Bikkrom
senior tag
válasz Wind-Storm #1051 üzenetére
Alapból 96-ra van téve HDSentinelben amit mutattál fentebb.
Felhúzom 254-re "Engedélyezés és Beállítás" erre visszaugrik 96-ra a csúszka.
Újraindítom. Már 254-re van téve, de a "Státusz: Letiltva" jelenik meg.
Ha meg nem újraindítom hanem kikapcsolom a gépet akkor visszaáll megint 96-ra az érték.Szóval röviden. Vagy nem áll be, vagy beáll, de le van tiltva a kiírás szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
válasz Wind-Storm #1054 üzenetére
Marad letiltva. Szóval driver baja lesz. A legújabbat tettem, tegnap telepítettem.
Amúgy is ha visszaáll 96-re áramtalanítás után akkor ugyan ott vagyok, mint a QuiteHDD-vel.Azért kössz!
Úgy látszik muszáj leszek kiírni ezt a wdidl3 cuccot CDre...
-
Bikkrom
senior tag
válasz Wind-Storm #1056 üzenetére
A progit nem vettem meg. 5ös licencet vett a cég. Én is kaptam belőle. De mikor bekapcsol a gép nem a beállított 254-et lövi fel. Újra 96.
Azt mire értetted, hogy blue esetén nem megyek semmire? Wdidle3-mal?
Akkor mit csináljak? Reinstall tegnap volt. Most tettem fel a QuiteHDD-t. 3800-ról 5800 LCC. Egy nap alatt 2000...[ Szerkesztve ]
-
pifu001
tag
válasz Wind-Storm #1064 üzenetére
rendben köszi, inkább akkor hanyagolom, mert problémát nem tapasztaltam eddig.
AMD FX-8120, 4000 MHz ,KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT x2, ASROCK 970 Extreme4, HD6850 2GB GDDR5 , FSP Hexa 500W , WD 1000GB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZRX , LCPOWER PRO-920R - Veritas , COOLERMASTER Hyper TX3 RR-910-HTX3-GP
-
pifu001
tag
válasz Wind-Storm #1066 üzenetére
ez teljes verziós elvileg
de inkább nem kísérletezek ezzel egyenlőre hagyom.
AMD FX-8120, 4000 MHz ,KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT x2, ASROCK 970 Extreme4, HD6850 2GB GDDR5 , FSP Hexa 500W , WD 1000GB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZRX , LCPOWER PRO-920R - Veritas , COOLERMASTER Hyper TX3 RR-910-HTX3-GP
-
dontibee
tag
válasz Wind-Storm #1070 üzenetére
Megpróbáltam, de ez sem segített. Az több winyót és ventilátort lehúzva, több tápcsatlakozóval próbáltam de megint ugyan az: 0,0 GB.
De most hallgatóztam is. A lemez felpörög, ahogy kezd gyorsulni egy halk kattanás, utána megint felpörög, megint kattan és utána nem nagyon hallani semmit.
Egy Chieftec (GPS-450A A-101 A) 450 W-os táp van a gépemben. Jelenleg nincs benne videó kártya sem, és csak 2 winyó, egy SSD, egy blu-ray író és 3 ventilátor megy róla.
Akkor küldjem újra garira?
Mekkora az esélye, hogy két új winchesternek pont ugyan az legyen a hibája?
(Bár gondolom, ha az elsőt cserélték, akkor csak volt vele hiba. Az új pedig mindenben pont ugyanúgy viselkedik!)[ Szerkesztve ]
-
dontibee
tag
válasz Wind-Storm #1072 üzenetére
Igen megint meghallgattam. A többszöri felpörgés és lekattanás (nem is 2 hanem kb. 5) után is pörög, de elég halkan (olyan mint amit a felpörgés legelején hallani, mikor még nem erős a hang), rezgést nem nagyon érzek.
-
-=BadZ=-
csendes tag
válasz Wind-Storm #1076 üzenetére
Szia!
Köszönöm, elvileg most megállt a fejpakolgatás, legalábbis nagyon remélem!
Üdv: BadZ
-
pifu76
tag
válasz Wind-Storm #1080 üzenetére
mért? mert eladtam egy ilyen vinyót és a vevő azzal reklamál hogy a gépében a bios-a nem látja ennél a vinyónál az ahci módot, a többi vinyójánál működik
na most tőlem kipróbáltan hd sentinel szerint 100\100-as állapotban elvitte, most meg azzal jön hogy ez elektronikai hibája a vinyónak vegyem vissza
az apja fa..a hiba az.
-
69Raizen69
tag
válasz Wind-Storm #1051 üzenetére
Valaki tudná pontosítani,hogy milyen programoknál vagy operáció-rendszernél áll fenn ez e gond,mert a cinkben Linuxot említenek,de itt a hozászolásokban mindent említetek csak ezt nem.
Mert nekem van 2db WD20EARS -om 1: 00S8B1 és 1: 00MvWB0. (1,5-2évesek)
Windiws 7-est használok,és ezeket a HDD-ket kizárólag adattárolásra használom,most készülök új HDD vásárlására,és nem tudom hogy mit vegyek,egy : ST32000542AS vagy WD20EARS?Termel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
-
spiritex
veterán
válasz Wind-Storm #1085 üzenetére
Ajj, és akkor azt csak evvel a módszerrel lehet kiküszöbölni? Nincs más megoldás?
Nem lehet, hogy az újabb kiadásokban, újabb modellekben már gyárilag javították ezt a hibát?
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Wind-Storm #1087 üzenetére
Köszi a választ!
Azt amit írsz, hogy nézzem meg, azt mire érted? Mit és hol nézzek meg?(#1088) worxland
Ó, akkor értem már. Köszi neked is!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Wind-Storm #1090 üzenetére
Értem, és köszönöm!
De úgy látom te sem foglalkozol a dologgal, mert 22314 az jóval nagyobb az 1178-nál ill. 1113-nál. Akkor most kell nekem a para?Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Wind-Storm #1093 üzenetére
És te miért inkább az APM-et használod a HDSentinel-es Lemez Figyeléses Parkolás tiltás helyett? Vagy megy mind a kettő, mert szükség van mind a kettőre?
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
69Raizen69
tag
válasz Wind-Storm #1099 üzenetére
Azt értem,hogy miért rossz ha 8másodpercenként leparkolja a fejet,ha rendszer HDD.
De ha adattárórásra szolgál,megy a gép de azokkal a HDD-kel nem csinálok semmi,akkor 1x leprakor és órákig úgy marad,amíg meg nem nyitok róluk valamit,ugye?
Ekkor is rosszat tesz a parkolás?Termel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
-
69Raizen69
tag
válasz Wind-Storm #1101 üzenetére
Rendben,értem.
Akkor kérlek letudnád,írni nekem,hogy hogyan és mit állítsak át,hogy ne parkoljon le.
De remélem,ez az állítgatás nem jár semmilyen adat vesztéssel,mert full teli vannak.Termel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
-
69Raizen69
tag
válasz Wind-Storm #1103 üzenetére
Amúgy nemlétezik valami tartós megoldásra,pl:szoftver frissítés?
Mert van egy 500GB-s SEAGATE-m,ami egyszer csak elszállt kis híján a hajamat téptem idegességemben,aztán tudtam meg hogy valami gyári hibás softver miatt nem megy,visszaküldtem raktak rá másik szoftvert,és amikor visszakaptam rajta volt sz összes adatom.
Valami ilyesmi megoldása nincs a WD-nek?Termel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
-
69Raizen69
tag
válasz Wind-Storm #1105 üzenetére
Nem is azt írtam,hogy ugyan olyan hibája lenne/legyen,hanem hogy erre a parkolgatásra,nincsen-e valami hasonló megoldásuk?
Termel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
-
spiritex
veterán
válasz Wind-Storm #1113 üzenetére
"...egyelőre sajnos ez az egy megoldás van."
Hát meg a HDS, nem?
-
brd
nagyúr
válasz Wind-Storm #1116 üzenetére
Mi a veszélye amúgy? Legfeljebb nem működik...
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz Wind-Storm #1118 üzenetére
A WD a saját cuccaihoz kiad egy programot, és a program által elkövetett beállítás után nem vállalja a garanciát? 'hát ezt azért nehezen fogadnám el...
Rögtön röccent.
SSC: most nincs itt ez a HDD, de nem írtam el, tehát azt, amelyiknek ezek a kezdőbetűi.
The only real valuable thing is intuition.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Házimozi belépő szinten
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest