Hirdetés

2019. október 19., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) twollah1976


twollah1976
(őstag)
LOGOUT blog

A vilagitast ki lehet kapcsolni az alaplapon?

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#2) Joz76 válasza twollah1976 (#1) üzenetére


Joz76
(tag)

ki lehet. Ha jól emlékszem az alaplapokon uefi-ből lehet lekapcsolni, vidkártyáknál pedig telepíteni kell as Asus Aura Sync-et, és onnan lehet.

(#3) twollah1976 válasza Joz76 (#2) üzenetére


twollah1976
(őstag)
LOGOUT blog

Utana ezt az Aura akarmit lehet uninstallalni, hogy feleslegesen ne maszkaljon a rendszerben?

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#4) Synthwave válasza twollah1976 (#3) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

ASUS szoftverek uninstallálása már érdekesebb történetté avanzsálhat.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#5) Puma K válasza twollah1976 (#3) üzenetére


Puma K
(veterán)

Az alaplap világítást kikapcsolod BIOS-ból.

A VGA kártya világítását kikapcsolod az Aura-val majd letörlöd.

Korábban az Asus Strix GTX 1070-nél szerettem volna azt összehozni, hogy hőmérséklet alapján változtassa a színét zöldből vörösre közben átmenettel, amit alapból tud és opció a többi mód között és ehhez ne kelljen az Aura, de ez nem volt lehetséges.

Csak azt lehetett megcsinálni, hogy kikapcsolod a világítást, és letörlöd az Asus programját ezt az egy módot-lehetőséget megjegyezte...

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#6) green dude


green dude
(tag)

Akkor ha jol latom a VRM 6+4 konfigban van. Megnezemn azt, hogy milyen MOSFET-ek vannak rajta ha az alaplap kb. 120 dollar-ba fog kerulni.

(#7) pengwin válasza green dude (#6) üzenetére


pengwin
(addikt)

Az árat figyelembe véve gondolom 3+2 fázis lesz az, csak duplázták az alkatrészeket, mint pl. az AsRock AB350M Pro4-emen.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#8) green dude válasza pengwin (#7) üzenetére


green dude
(tag)

Köszönöm az infot. Sejtettem, hogy vmi trükközés van. 😊

(#9) nexplo válasza Puma K (#5) üzenetére


nexplo
(senior tag)

Nekem amikor kihúzom néha néha a tápkábel simán visszakapcsol az alaplapi fény orgia.... Az ssd miatt pedig egy pill alatt beindul aztán szórakozhatok vele több indítással hogy megint offoljam.. vicces egy nem olcsó ilyen lapnál.. :W

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

(#10) Synthwave válasza nexplo (#9) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Teli oldallapos házat köll venni.

;]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#11) nexplo válasza Synthwave (#10) üzenetére


nexplo
(senior tag)

Abban pedig a videokártyám forr fel :DDD
Tényleg vicces hogy ezeknek a ROG lapoknak több a boot idejük jóval mint egy 10ft-os fapados lapnak. A táp kihúzás után pedig egész véletlenül az ASUS logo visszajön.... :) már itt is csak a reklám megy...

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

(#12) Puma K válasza nexplo (#11) üzenetére


Puma K
(veterán)

A teli oldalas háznál nem látsz be a gép belsejébe míg egy áttetsző oldalúnál igen. Főként az utóbbiba szokták tenni a világítós-RGB-s csodákat.

Nem attól fog "felforrni" a VGA kártyád, hogy nem látsz be a gépház belsejébe.

Akkor lesznek hőmérsékletbéli problémáid -nem csak a VGA kártyánál- ha nincs megfelelő szellőzés. Az oldallapon lévő extra szellőzőhely-ventilátorhely meg opció mind a két fajta oldallapnál.

Alapértelmezetten azért tarthat esetlegesen tovább a boot (ami szerintem egy első bekapcsolást követően valós lehet), mert az elmúlt pár évben-évtizedben nem kevés új csatlakozó és eszköz jelent meg amiken szépen végig megy az alaplap és ellenőrzi azokat hogy csatlakozva vannak-e ha igen akkor az micsoda stb arról nem is beszélve hogy az alaplapok is fejlődtek.

Most te komolyan azt teszed szóvá hibaként-reklámként, ha áramkimaradás történik akkor a BIOS vissza áll alapállapotba...?

Ez minden alaplapnál így történik. Plusz egy jó pár éve minden gyártó a saját logóját jeleníti meg a gép bekapcsolását követően...

Bácsi aludni tetszett az elmúlt 10-15 évben?

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#13) nexplo válasza Puma K (#12) üzenetére


nexplo
(senior tag)

Pár dolog:

1, tudom hogy mit jelent a teli vagy áttetsző oldallap. Nekem egy Thermaltake CORE P5 házam van és erre reagáltam viccesen hogy házcsere esetén felforr... Ez volt benne a vicc amit nem tudhattál :) Sajnos a ref 1080TI TURBO így is bitang forró jószág...

2, Áramkimaradás esetén nem a bios áll alap állapotba, csak az ASUS logó jön vissza... ez a gyanús kicsit ironikusan. Amennyiben minden visszaállna az nem lenne pont furi :)

3, Próbálkoztam én már sok beállítással de a "fapad" gépem akkor is gyorsabban "áll fel". Nem azon a két másodpercen múlik csak az egyik gép 200K a másik 500 és mégis a kicike occó gyorsabb. Persze egy szaki lehet hogy még tudna rajta állítgatni de én a szerény tudásommal már nem.

4, Nem 10-15 csak 4-8 év maradt ki. De már többet nem akarok az informatikában melózni, elég volt régen az a jó pár év :)

5, Sajnos lassan tényleg bácsinak szólítanak a fiatal lányok ami fájó pont :O

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

(#14) Puma K válasza Puma K (#12) üzenetére


Puma K
(veterán)

Ja igen ami lemaradt a picit pontatlan írásomból... hogy a gyártó boot logója kikapcsolható a UEFI/BIOS beállításoknál és akkor a régi P.O.S.T. látható. De az sem igazán jelenik meg az újabb alaplapoknál, mert pár másodperc után már a Windows 10 indulása látható.

És hogy a hosszabb boot idő akkor fordulhat elő ha a gép összeszerelést követően első alkalommal kerül bekapcsolásra.

A gép induláson nem meglepő módon sokat javított az SSD elérhetősége.

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#15) Puma K válasza nexplo (#13) üzenetére


Puma K
(veterán)

1. Az 1080 Ti egy alapból 250W-os TDP-vel rendelkező VGA így a 2slot-os blower-es hűtéssel ellátott példányokat ennél a GPU-nál célszerű alulfeszelni úgy, hogy tartsa legalább az 1900MHz-et és akkor az is használható a mindennapokban komolyabb hőtermelés és teljesítményvesztés nélkül mert így stabilabban tudja tartani az órajelet és nem dobálja le és a fogyasztása is kordában van tartva.

Ennél a fogyasztásszintnél a blower-es hűtés csak a hibrid avagy blower+AIO kombó verzióban az igazi. Egymagában a mókuskerék kevés egy ilyen energiaigénnyel (és persze teljesítménnyel) rendelkező kártya esetén.

2. Az Asus alaplapom szintén bedobja a logójukat, de csak akkor hozza be ha bios-t alapértelmezettre állítottam vagy anno mikor először összeszereltem a gépet. Máskülönben nem jelenik meg esetemben, de akkor lehet ezen variáltak az újabb Asus lapoknál.

3. A drágább gépben lévő és így feltehetően drágább alaplap simán beállítható neten található infók alapján. Érdekes, hogy lassabbnak mondod, mert pont hogy a gyorsaság, stabilitás és extra tudás az előnye egy drágább lapnak. Lehet egy BIOS frissítés is segítene a BIOS/UEFI átnézése és beállításán felül.

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#16) nexplo válasza Puma K (#15) üzenetére


nexplo
(senior tag)

Amennyire nem muszáj, nem nyúlok bele a VGA kari energiamenedzsmentjébe. A venti szabályzásba is csak zárt ház esetén nyúlnék, így hogy nyitott van így épp hogy megúsztam ezt. Sajnos itt a ref hűtő a ludas amin nem tudok változtatni (garimatrica van rajta...)

Próbálkoztam én már sok beállítással. Gyors a lap de picit lassabba mint egy régebbi. Persze ha már megy a gép akkor nincs gond a sebességgel csak ez furi. Mivel sokszor itt állnak a polcon egymás mellett a gépek így látványosan észrevehetőek ezek a bekapcsolási sebesség különbségek. :)

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

(#17) Puma K válasza nexplo (#16) üzenetére


Puma K
(veterán)

Az Nvidia a Maxwell széria után (eddig Pascal, Volta és Turing) behozta azt, hogy nem lehet a kártyáik BIOS-át módosítani amibe a referencia és az egyedi felépítésűek is beletartoznak adott típusokhoz.

Csak annyit lehet csinálni hogy cserélgetni-frissíteni a kártyákon a BIOS-t amit adott VGA gyártók kiadnak.

Nincs lehetőség a tönkretételre, mert fittyet hány a kártya a szoftveres módosításokra és ha valami nem kerek akkor még a Windows-ban avagy Windows-on belül visszaáll alapértelmezett beállításokra. Még egy újraindítás sem szükséges.

Az MSI Afterburner és a többi VGA tuningprogram az újabb Nvidia kártyákban semmilyen kárt nem tud tenni. A feszültségállítás is adott keretek közé van behatárolva az Nvidia által, ami az igazi mumus volt a kártyák legyilkolásában.

Nem muszáj, csak adott korlátokkal rendelkező hűtés mellett lehet optimalizálni a kártyát ami a gyakorlatban a felhasználó előnyére válik.

A garanciamatricát le lehet kapni melegítéssel, vagy egy fogóval meg lehet indítani úgy azt a csavart amin rajta van úgy, hogy nem látszik a későbbiekben hogy le volt szedve...

Az alaplapos témát elengedem, mert abban nem fogunk egyetérteni :D

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#18) nexplo válasza Puma K (#17) üzenetére


nexplo
(senior tag)

Mivel hiába venném le a matricát sokra nem megyek vele és hiába tekerném feljebb a kis venti fordulatszámát ugyanott lennék, mert brutál hangossá válna a kártya.
Venni rá vizet vagy egy normális hűtést pedig méreg drága lenne... előbb cserélném a kártyát mint ezen lépéseket megcsinálnám vele.
Annyira bőven elég még ez a kártya hogy nincs értelme finomhangolgatnom. Erős-igen, gyors-igen, melegedik-nem (ez a nyitott ház miatt). Egyszóval elvagyok vele. Jövőre úgyis csere és ülök át egy másik kártyába :)
A lap kérdésében pedig biztosan lehetne rá szánni még időt de nem feccöltem bele több energiát. 1sec ide vagy oda... belefér :)

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

(#19) Puma K válasza nexplo (#18) üzenetére


Puma K
(veterán)

Azt sugallta az írásod korábban, hogy csak a garanciamatrica tart vissza a bárminemű hűtés cserétől a VGA esetén.

A pasztát érdemes lehet kicserélni legalább egy Arctic MX4-re.

A nálam lévő 1080 Ti azonos terhelésnél és hőmérsékleti körülményeknél 70°C helyett 60°C-on jár egyedi ventilátorprofillal és finomhangolás után: 1936MHz@1,062v --> 2012MHz@1,025v

Tovább nem erősködöm csak gondoltam megemlítem és részletezem miért lenne jó és hogy nem tesz kárt a kártyában, mert nincs is rá lehetőség.

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#20) nexplo válasza Puma K (#19) üzenetére


nexplo
(senior tag)

Benne van a matrica is természetesen de ugye leleményes a magyar, mindent meg lehet oldani :)
Tuti hogy hűvösebb lenne ezt nem is kétlem. Nincs elvetve még az a pasztázás de ameddig nem "égető" szó szerint addig hagyom :)
Nagyon szép a kártyád. Volt ilyen hűtéssel szerelt karim de az a piros oldal volt R9 380X személyében. Imádtam. Az a baj hogy most nagyon nagy az árkülönbség a ref és a nem ref 1080TI között. Nem ért meg nekem akkora felárat. :(

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.