Hirdetés

2020. november 29., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kemotox


kemotox
addikt

Csodaszép kis dögi volt.:)
Nagyon sajnálom

(#2) angyalpc2


angyalpc2
tag
LOGOUT blog

Jó az a lapátos kép :)
meg "A nagy küzdelem" könyv :D

szép fehér macsek... :(

Hát sajnálom...nagyon sok macsekot elütnek és nagyon sok a kóbor cica is...szóval szerezz egy másikat...

(#3) Agyturbina


Agyturbina
aktív tag
LOGOUT blog

:(

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

(#4) kenand


kenand
veterán
LOGOUT blog

Még ma is magam alatt vagyok, akár merre megyek a lakásban vagy a kertben eszembe jut.
Korábban elképzelhetelennek tartottam volna, hogy a lakásba beengedjek egy cicát. De így sokkal jobban hozzánk nőtt, este amikor olvastam befeküdt a fotelba mellém. Reggel ott ált a szoba ajtó előtt. És hihetetlenül vicces volt.

(#5) hNp88


hNp88
aktív tag

:( :(

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#6) waccamár válasza kenand (#4) üzenetére


waccamár
aktív tag

szia! nagyon sajnálom :(
Nekünk is van 2 cicánk, lakásban, nem járhatnak ki csak erkélyre.
Igaz Budapest, de itt a környéken még így is csomóan kiengedik a macskákat.

Minek?

Kerületi csoportba is mindig tele van a fal azzal, hogy eltűnt ez meg az a cica, lépten-nyomon a lámpaoszlopokon is ezt látom, és a szívem szakad meg!

Kiskoromban is csomó macskánk volt, persze azok ott kijárósak, város szélén laktunk kertes környéken és még így is fogyóeszköz volt, pedig tizedannyi autó volt mint most.

Ivartalanítani kell a macskát és kialakítani neki úgy a lakást, hogy legyen elég inger: legyen kaparó, legyenek polcok felfúrva amire fel tud menni magaslatként, foglalkozni kell vele napi 2x10 percet hogy lefáraszd és kész.

NEM IGÉNYLI a macska azt, hogy ő felfedezzen, vadásszon, mászkáljon.

A biztonságot, a kaját és a szaporodást igényli, mert egy állat. Ha ivartalanítod és adsz neki kaját + foglalkozok vele, akkor nem fog kivágyódni, tökéletesen boldog lesz.

Persze ha kiengeded a macskát akkor nekiindul a világnak de nem azért mert "húdejó végre kint vagyok és kalaaaaaand" hanem mert egy ösztönlény, és nekivág.

Aztán hazatalál. Vagy megkergetik, elijesztik, elkapja egy kutya, megmérgezik, befogják, elüti egy autó, beszorul valahova, csapdába lép, stb.

Gyerekkoromba egy macskánk 2 hónap után jött elő. Le volt nyúzva a bal hátsó lába, valószínű valami csapdába lépett és ennyi ideig tartott, még le tudta nyúzni magát róla.

Tényleg, kell ez valakinek?

Értem hogy cuki a macska amikor kint játszik, de hát 10x annyi ideig él egy szobamacska mert még fertőzést sem kap el.

És ugyan olyan boldog vagy még boldogabb mert nincs folyamatos stresszbe.

Nagyon sajnálom ami történt, tényleg, szívem megszakad.

Gondold át kérlek, hogy legközelebb szobacicád lesz.

[ Szerkesztve ]

(#7) Narxis


Narxis
nagyúr

Nagyon sajnálom és részvétem. :( Nálunk ezért van úgy megcsinálva, hogy nem tudnak kimenni és mivel kiskoruk óta itt vannak ezért megszokták, vannak, fák, bokrok, tuják és nagy füves terület ja és ivartalanítva vannak. A kijárós macskák egy idő után eltűnnek szerintem, nagyon kevés amelyik öreg koráig megmarad egy háznál.

(#8) 8th


8th
őstag
LOGOUT blog

Sajnálom. Jó élete volt nálatok. :K

#6 waccamár

"NEM IGÉNYLI a macska azt, hogy ő felfedezzen, vadásszon, mászkáljon."

Dehogyis nem. Panelból költöztünk családi házba egy felnőtt korú macskával. Tipikus panel macska volt állatorvost leszámítva sosem hagyta el a lakást. Mikor kiköltöztünk a széltől is óvtuk, mindentől féltettük. Többi macska elkalapálja, kutya elkapja, elütik, bántják stb... Fél év nem telt bele a legnagyobb gengszter lett a környéken. Átment a szomszédhoz aki a saját portáján seprűvel kellett, hogy leverje a macskájáról a mi agyonféltett kis szobacicánkat. Vagy odaállt a másik szomszéd kerítéséhez és a kifelé ugató tacsi pofáját sorozta ezerrel. Ivartalanítva volt mégis úgy kellett bevonszolni a házba, nem nagyon akaródzott neki bejönni. Az utóbbi macskáink mind befogadott ivartalanított cicák voltak. Még télen sem akartak bent maradni jöttek bekéredzkedtek kajáltak igényeltek egy kis vakargatást meg aludtak egy rövidet a folyosón nekik kirakott fotelban és kéredzkedtek is kifelé. Mínusz tízben vagy szakadó hóesésben is. Ha egy macska egyszer megvérzi a torkát a szabadsággal az többet nem akar bent lenni. Az ivartalanított szobacica sem nagyon. Én ezt tapasztaltam.

„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

(#9) Lenry válasza waccamár (#6) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

ellensztori következik.
6 éve találtuk a macskámat, akkor néhány hónapos lehetett. a kocsim aljából mászott ki, napokig gázolaj szaga volt. felvittem az akkori lakásomba és a következő 4 évet azon az ~50 nm-en töltötte. ki se lehetett vinni, néhányszor levittem az udvarra, de csak felült az ablakba és nézett befelé.
úgy gondoltam, hogy oké, akkor ő megszokta a bentlétet, láthatóan nem vágyik ki, bár szinte minden nap volt egy pár perces megőrülése, amikor rohangált a lakásban.

kicsit kevesebb, mint két éve családi házba költöztünk, a macska jött velünk.
amikor jó az idő, nyitva van a teraszajtó, és eleinte nagyon félve és óvatosan ment ki, aztán egyre többet. jól láthatóan szeret kint lenni, a szomszéd macskákkal is összehaverkodott, ha akármi miatt nincs nyitva a teraszajtó, akkor a bejáratin szökik ki a lábunk mellett (bár van hogy azonnal vissza is fordul, ha túl hideg van az ízlésének vagy mondjuk esik az eső).
ha pedig több napig nem jut ki, akkor látszik rajta, hogy feszült, ha meg kinn tölt valamennyi időt, akkor sokkal nyugodtabb, a napi megőrülés is elmarad azóta.

én ebből azt szűröm le, hogy igenis IGÉNYLI a macska a szabadban mászkálást, a felfedezést, stb. pedig ő az első négy évét lakásban töltötte, tehát nem is "vidékről" lett bekényszerítve, mégis láthatóan jobb így neki.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10) bob011


bob011
tag

Én inkább kutyás vagyok.
De nagyon sajnálom a cicust.

(#11) waccamár


waccamár
aktív tag

@8th @Lenry

Értem, amit mondotok.

Amiről beszéltek az az ösztön, nem pedig igény.

Nyilván ha egy macska kinti macsek akkor nehezebb megszoknia a bentlétet, de csak idő kérdése.

Ha elég inger éri, akkor sima.
Tehát foglalkozni kell vele, mert nem tudja magát szórakoztatni és lefárasztani.

Plusz a lakást/házat is át kell kicsit szabni, hogy el tudjon bújni, fel tudjon ugrani magasba, stb.

Azt is értem, hogy a panelmacska lett dongatto a környéken, de akkor is elütheti az autó, elkaphatja egy kutya, megmérgezheti egy hülye szomszéd, megtépheti egy másik kandúr, stb, bármennyire is vagány.

Egyszerűen *szerintem* a kockázat nincs arányban a haszonnal. (Ahogy sajna a poszt is mutatja)

Boldog és kiegyensúlyozott egy macska a lakásban is, HA foglalkoznak vele.

Nyilván ha nem foglalkoztok vele akkor megőrül, ha meg kint szaladgál egész nap akkor lefárasztja magát és nem nektek kell, tehát végülis problem solved, de ilyenkor nagyrészben a szerencsének köszönhető, hogy egyáltalán hazajön.

Ahogy azt is megértem, hogy kikéredzkedik a macska: embernél is hatalmas önerő kell ahhoz, hogy egy berögzült szokást megváltoztasson tudatosan, egy macska erre képtelen.
Nyilván ki akar menni, mert azt szokta meg. Vagy a másik esetben: rájön, hogy kimehet és elkezdi élvezni. De akkor sem azért, mert igényli. Hanem mert van rá lehetősége és hajtja aztán az ösztöne.

Egy macska is megszokja idővel az új helyet. Ki akar menni, de ha nem engeded ki akkor 2 hét alatt megszokja és nem akar már kimenni.

Imádom az állatokat, a macskákat kifejezetten.
De állatok, nem pedig tudatos lények, a maslowi piramos első 2 szintje az, amit ők egyáltalán értelmezni tudnak. Nem álmodoznak arról, hogy milyen jó lenne kint a szabadban, hanem ha van rá lehetőségük akkor élnek vele mert nem tudnak tudatos döntést hozni.

Zárásként: természetesen egy macskának biztos, hogy a fentiektől függetlenül is SOKKAL JOBB, ha van tere, ha tud felfedezni, ha tud mászkálni.
Egy tanyán nagyon szívesen kiengedném.

De bárhol, ahol "civilizáció" van, más állatok, kutyák, szomszédok, autók és ezernyi veszély szerintem irreálisan nagy kockázat kiengedni a macskát. Biztonságosabb odabent, minden szükségletét ki lehet elégíteni - persze ez foglalkozós, mert ilyenkor jobban kell rá figyelni, nem elég a simisimi meg hogy kaját raksz neki.

(#12) kenand válasza waccamár (#6) üzenetére


kenand
veterán
LOGOUT blog

Ivartalanítva volt ,de nagyon szretett kinn lenni, igényelte, nagyon kiváncsi volt, lakásban is volt minden, de kinn sokkal érdekesebb. fogot egeret, rovarokat. Szivesen volt benn, ha itthon voltunk, de az ember dolgozik...
Ha kinn voltam, mindig körülöttem jétszdozott.
2000m2 telek van, de a kapu nem állja útját egy macskának. Átbújuk, átugrik.
Csak benn nem lett volna jó dolga.
De én is ettől tartottam, hogy amjd az úton elütik...

(#13) Lenry válasza waccamár (#11) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

igazából amit hosszan leírtál, azt össze lehet annyiban foglalni, hogy a macska nem döglik meg akkor se, ha 100%-ban benn van.
ami igaz, de ez nem jelenti azt, hogy ez neki jó.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#14) kenand


kenand
veterán
LOGOUT blog

Ha az ember körültekintően vezet lakóövezetben -kinn is van a 30-as tábla- és figyeli az út szélét, jó eséllyel el el lehet kerülni a kisállat gázolást. Le kell lassítani, akár 10-re. Ha 30.helyett 60-mal dönget az utácban (ami zsákutca, célforgalom) max 500m hosszú, mennyit nyer ? Néhány másodpercet, nem többet..

Nem az állatokat kell elzárni, hanem figyelmesebben, ésszel, felelősségteljesen vezetni..
Így is lehet baj, de jóval kisebb az esélye.

[ Szerkesztve ]

(#15) waccamár válasza Lenry (#13) üzenetére


waccamár
aktív tag

Nem jól foglaltad össze.

Ha a macska bent van, akkor 100%, hogy nem üti el autó pl., ami az egyik leggyakoribb ok.
Nem kapja el kutya, nem mérgezik meg stb., tehát nagyjából a külső tényezők 99%-át eliminálod.

És de, egy macska bent, lakásban, 100%-ban jól érzi magát, nem hiányol semmit, ha megadod neki azt, amire viszont szüksége van, amit igényel. (a játék, a foglalkozás, az aktivitás, a helyek amik neki vannak, a tápanyagdús kaja, stb.)

Ha kint van akkor IS jól érzi magát, igen persze talán még jobban is, mint bent.

Nyilván én is jobban érezném magam egy 3000 négyzetméteres losangelesi mansionben és ha egyszer megtapasztalnám, akkor vágyódnék vissza oda a budapesti lakásomból.
De ettől függetlenül a budapesti lakásomban sem érzem magam rosszul.

Sokkal több a veszély kint, ezért írtam, hogy nincs arányban a kockázat és haszon.

De hát nyilván kinek mi, nekem az a fontos, hogy minél tovább éljen a macskám, egy házimacska 10-15 éveket simán lehúz.
Ha valaki bevállalja azt, hogy egyszer nem jön haza a macskája, hát akkor lelke rajta.

Vidéken nőttem fel, mindenkinek volt macskája de fogyóeszköz volt sajnos, pont ezért.
És itt, budapest kertvárosiasabb részében is folyamatosan tűnnek el a macskák, mert kiengedik az emberek, mert "jobb kint neki". Mi a jobb neki, ha átmegy rajta a busz? :W

(#16) waccamár válasza kenand (#14) üzenetére


waccamár
aktív tag

Én óvatosan vezetek, nagyon figyelek az állatokra, macskákra... Egyik kedvenc állatom, nem is tudom mit csinálnék ha mégis véletlen elütnék egyet...

DE!!!

Attól, hogy ÉN figyelek, attól adott esetben az én macskámra más nem figyel.

És persze igen az lenne a megoldás ha körültekintően vezetnének az emberek ahogy írod, de mivel nem így teszik így a másik megoldás az marad, hogy nem engeded ki az állatot, mert ha más nem tud rá vigyázni akkor neked kell...

Nekünk is itthon voltak hagyva a macskák amíg dolgoztunk.

Sőt valamikor 2 napra is magukra hagyjuk, akkor is elvannak, kamerán látjuk őket. 2 napnál tovább maradunk akkor azért már hívunk olyat, aki ránéz.

Igen persze vágyódik kifelé ha már tudja, hogy mi van ott, de akkor sem kell kiengedni. Nem lesz depis, hozzászokik.

Mi a zacskós macskakajákról is lehoztuk őket. Eleinte reggel-este kaptak zacsisat meg szárazat. Aztán utánanéztünk, megnéztük az összetevőit és kb. semmi hasznos nincs benne csak macskáknak ízfokozó hogy zabálja kétpofára és azt higgye a gazdi hogy milyen jó... De tápértéke nincs csak rákattan az ízére.

Nehéz volt lehozni őket róla, hetekig tartott. Hetekig rinyáltak, sírtak, tomboltak reggel meg este mint a kisgyerekek. "Igényelték", mondhatnánk :D De nem adtunk nekik és lejöttek róla.

Azóta csak és kizárólag friss víz és jó minőségű 85+% hústartalmú száraz táp van nekik kint és már nem tombolnak. Nem zabálnak be, mert tudják, hogy mindig ott van. Egészségesek, szép a szőrük, szép hosszú a bajszuk.

Szóval lehet nevelni és nem az van, hogy ha kivágyódik akkor hát legyen, menjen ki, hát úgy kivágyódik.

Persze lehet úgy is.

Nem vagyunk egyformák, én csak az én véleményemet és nézőpontomat írom le. Másnak más a prioritás, nekem az, hogy egészséges és hosszú életű legyen a macsekom.

(#17) UnA válasza waccamár (#15) üzenetére


UnA
Korrektor

Nem bántásból, de ez két különböző dolog:
- a macska igénye
- a te igényed

Te nagyon szereted a macskát, sőt túlfélted, ezért a te saját igényedet helyezed előtérbe. Ami nem baj, csak tudni kell kettéválasztani a két dolgot. Egy kicsit olyan vagy, mint egy helikopterszülő, csak macskával... ;)

(#18) waccamár válasza UnA (#17) üzenetére


waccamár
aktív tag

Nem összehasonlítható.
Egy macskának nem tudod megtanítani, hogy nézzen szét mielőtt lelép az útra.
Nem egy tudatos lény, hanem ösztönből cselekszik.

Annál nem tudom milyen nagyobb igénye lehet egy macskának is, minthogy éljen.

Én azért kardoskodok ennyire a benti macskák mellett a kiengedéssel szemben, mert nem szeretem látni a sok eltűnt macska kiírást, lámpaoszlop-ragasztást, posztot, elütött macskát az út szélén, stb.

Valahogy ez egy berögződés, hogy a macska nem érzi jól magát bent csak kint.

Ez csak szimplán nincs így, ez nem az én meg a macskám különböző igénye.
Nem is igazán értem miért írod hogy túlféltem a veszélyektől, amikor a posztoló azért írta ezt a bejegyzést, mert elütötték a macskáját :/ Éppen az ilyen esetek miatt írom, amit írok.

Leírtam számtalanszor de leírom most is: a macskának nincs SZÜKSÉGE arra, hogy kimenjen.

Kimegy ha kiengeded, szeret majd kint lenni, (ahogy leírtam én is példaként, hogy szeretnék egy 3000nm-es mansionben élni) de az nem jelenti azt, hogy bent ne érezné magát ugyan olyan jól.

Általában ez a benti macska sztori a gazdikon bukik el, mert sokkal melósabb, mint a kijárkálós macska és rá lehet fogni, hogy ő kint érzi jól magát. Ami persze mondom, igaz is.

Na mindegy én itt kiszálltam, remélem hosszú életű boldog kijárós macskáitok lesznek és azt fogjátok mondani 10 év múlva hogy egyszer valami hülye itt kommentelt hogy milyen veszélyes az, és lám semmi sem történt.

Tényleg ezt kívánom.

[ Szerkesztve ]

(#19) Lenry válasza waccamár (#18) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

szüksége - biológiai szempontból - valóban nincs a kintlétre. igénye, az van

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#20) jozsi252 válasza Lenry (#13) üzenetére


jozsi252
veterán

de ez nem jelenti azt, hogy ez neki jó.

- Miért az jó neki ha egy autó átmegy rajta?

Van egy csaj ismerősöm aki régóta vágyott egy cicára. És sikerült jó áron hozzájutnom fajtiszta szibériai cicához. Soha az eszébe se jutna hogy kiengedje, és ezáltal veszélyeztesse az életét. Mert vagy megmérgeznék, vagy elütné egy autó.
Már több mint 2 éves a macska, és nagyon jól el van bent. Soha egyszer nem végezte a dolgát az almon kívül, szerencsére rá tudta szoktatni hogy este fél11-11 fele alvás a gazdival együtt, majd reggel kelés. Nagyon drága minőségi kaját kap, oltásokat amire szüksége van megkapja, soha nem volt beteg, szóval nagyon jól el van benti macskakánt. Nem akart kiszökni soha az ajtón vagy ablakon.
Nem gondolnám hogy szar élete lenne. Imád télen bebújni az ágytakaró alá mikor megy az ágymelegítő (bár nem értem hogy a francba lehet ennyire fázós, mikor egy normál macskáénál 5x nagyobb bundája van).

Nyilván sokan az autóst hibáztatnák, de én miért törjem össze a kocsimat egy felelőtlen gazdi miatt aki kiengedi a macskát? Nyilván megteszek mindent hogy elkerüljem az ütközést az állattal, de összetörni nem fogom a kocsit.

iPhone 11 Pro Max 64GB Space Gray

(#21) Chaser válasza UnA (#17) üzenetére


Chaser
titán

nem tudom mi jó a macskának, de az biztos ha kijár, mondjuk úgy az elég erős rizkófaktor, épp elég kivasalt macskát látok utak mellett vagy utakon
de láttam olyat is ami belekóstolt valami gombába, illetve neki már csak a csontvázával találkoztam
rip a kis macseknak

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#22) kenand


kenand
veterán
LOGOUT blog

Cica annyja és nagyanyja soha sem volt benn a szüleimnél, még is élnek, az apja éppen ma szaladt át előttem az úton, szépen lelassítottam. Mivel apa is hófehér, könnyű észrevenni.
Nem kell azért összetörni az autót, hogy egy lakóövezetben max 30km/h-val vezessünk. És ha egy kisállat van az útszélén akkor lassítsunk. Rögzített kamerán a vezető nem így tett sajnos.

Szerencsére nem törvényszerű, hogy kiengedjük a macskát és elütik.
Jövőre beépül az üres telek az út túloldalán, talán nem lesz vonzó számukra.

[ Szerkesztve ]

(#23) twollah1976


twollah1976
őstag
LOGOUT blog

Szegeny cica.

Reszvetem.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#24) szabonagyur


szabonagyur
nagyúr

:( :O

(#25) ncc1701 válasza jozsi252 (#20) üzenetére


ncc1701
addikt

Senki nem kérte, h törd össze, elég, ha megállsz. Btw ha már olyan gyorsan mész, h egy macskát elütsz, mert nem tudsz megállni, akkor egy kisgyereket is el tudsz ütni, pont ugyanúgy szoktak kiszaladni az útra, és pont ugyanúgy telibefossák az autót.

Én az ilyen környéken eleve 20-30 között megyek, és erőst figyelek mindenre. Imádom a macsekokat, nekünk is van egy fekete, nagyon vacak érzés állatot elütve látni. Sajnálom szegény cicót. A cirmosomat megmérgezték 3-4 éve, az sem volt jobb...

(#26) ncc1701 válasza Chaser (#21) üzenetére


ncc1701
addikt

Kertváros, lakó-pihenő övezet, azaz 20-as tábla. Nem kéne 50-el hasítani. Tavaly jött mögöttem egy csóka, nagyon púposkodott, tolt, én baktattam ~30-al, de meguntam, megálltam, kiszálltam, és elbeszélgettem vele. Nagyon vinnyogott, h sietne, de magyaráztam neki 5 percet, megfordulni nem tudott, mert keskeny az út, velem nem tudott semmit kezdeni, belátta, h fasz. Nem ezerrel kell menni, hanem időben kell elindulni, ennyi a titok.

(#27) ncc1701 válasza waccamár (#18) üzenetére


ncc1701
addikt

Egy macskának van egy ~5km-es területe, amit rendszeresen körbe szokott járni. Ennyi igénye van a mozgásra.
Ha nem engeded ki, akkor simán elhíznak, hamar halnak, mozgásszervi bajaik lesznek. Miénk is kijár, szeret kint lenni, de csak ha nem esik. :) Nem szeretném bebörtönözni a négy fal közé, nem vagyok smasszer.

(#28) Chaser válasza kenand (#22) üzenetére


Chaser
titán

nem törvényszerű valóban, de sokkal nagyobb az esélye hogy rövidebb lesz az élete, nem feltétlen autó miatt
ha már túlélte a kölyökkort és lett némi rutinja, lehet már jobbak az esélyei, de ahhoz túl kell élni a kölyökkort
anno hozzánk szegődött egy kutyus - igazából több is -, nagy csavargó volt, egyszer úgy jött haza hogy drót volt a lábára tekerve, valami csapdába léphetett, állatorvost kellett hívni hogy altatásban levegye róla, megúszta, még utána "garázdálkodott" vagy 10 évet ( :
volt egy pici tacsi, mindig valahogy meglépett, egyszer úgy jött haza hogy már menni alig tudott, összebalhézott pár nagyobb kutyával, hozzá már nem kellett állatorvost hívni, csak meghalni jött haza

szerk:
ncc1701
sok mindent nem kellene, mégis csinálják
én se zárnám be a macskát, de emiatt nem is tartanék, max faluhelyen, osztán' ha vigyáz magára akkor vigyáz, autó mellett van épp elég tényező ami likvidálhatja őket, ez benne van a pakliban
a jelenlegi kutyusunkkal ilyen probléma nincs, ha fizetnének neki akkor se menne egyedül sehova ( : emellett szeret csavarogni

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#29) ncc1701 válasza Chaser (#28) üzenetére


ncc1701
addikt

Nálunk ház vásárlásnál szempont volt, h nyugodt, csendes környék legyen, kicsi forgalommal. Pont a macsek miatt. :)

(#30) Chaser válasza ncc1701 (#29) üzenetére


Chaser
titán

anno mi is ilyen csendes környéken laktunk, falu a város szélén, zsákutca, alig volt ótó'
macskákat nem tartottam számom, nem rémlik hogy tűnt-e el
volt egy fekete, korminak hívtuk ( : , neki kínzás lett volna a bentlét az biztos, valahol szabadon született, szabadon is élt, -20 fokban is könyörögni kellett neki hogy bejöjjön pár percre melegedni, én sem tartom életszerűnek hogy bezárva legyen mindig egy macska, lehet megszokja és jól is érzi magát, de lehet csak elvan mert belekényszerítették

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#31) kenand válasza ncc1701 (#25) üzenetére


kenand
veterán
LOGOUT blog

Pont emiatt írtam a bejegyzést, nagyon sajnálom és szomorú vagyok, de ez a lényeg, hogy lakóövezetben figyelni kell, óvatosan közlekedni, nem száguldani. Igen egy gyereket is ugyan így el lehet ütni...

(#32) hNp88 válasza waccamár (#18) üzenetére


hNp88
aktív tag

+10millió a kizárólagos benti tartás mellett.

lehet elsiklottam fölötte, de nem olvastam az én egyik fő "érvemet" a bent tartás mellett:

a macska mint olyan, elég erőteljesen invazív, és gyilkolja az őshonos állatvilágot (illetve adott esetben a többi állat őt...)

semmi keresnivalójuk kint. így nyugodt az én lelki világom is, hogy nem arra fogok hazajönni, hogy az út mellett elütve találom meg a macskámat. (true story sajnos, még évekkel ezelőtt, mikor kinti macsekom volt nekem is.)

maradok tisztelettel, macskabuz#ként :R

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#33) Lenry válasza hNp88 (#32) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

semmi keresnivalójuk kint.

jah, egy épületben alakult ki a faj...

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#34) ncc1701 válasza hNp88 (#32) üzenetére


ncc1701
addikt

Az a madár, amit el tud kapni egy olyan állat, ami nem tud repülni, az erősen darwin díjas.

(#35) 8th válasza ncc1701 (#34) üzenetére


8th
őstag
LOGOUT blog

A macskáknak ez sima ügy, elég ravasz dögök. Anno verebek fészkeltek az ereszcsatornánk alá. A macskánk (az ex-szobacica) képes volt a fészek felett az ereszcsatornában lapulni órák hosszat csak, hogy el tudjon kapni egyet közülük. Sikerrel is járt. Lehozta és a bejárati ajtó előtt a lábtörlőn cincálta szét csóri madarat.

„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

(#36) kenand válasza 8th (#35) üzenetére


kenand
veterán
LOGOUT blog

Ragadozó álltok, a játék amit csinálnak a vadászatot imitálják. Pl. Nagyon szertnek játszni alumínium fólia golyóval. megpaskolják rárontnak. Ha megáll lekuporognak ismét rárontanak és odébb paskolják. Az egész a vadászat gyakorlása. Egy egy elkapott veréb miatt nem kell bezárni őket.

(#37) Chaser válasza kenand (#36) üzenetére


Chaser
titán

nyilván nem csak verebet kapnak el ( :
viszont ilyen a természet, ha már nálunk nem működik a kiválasztódás, legalább az állatoknál még néha igen
kormi az mindent összefogott, hát nem lettem volna a madarak helyében az biztos

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#38) 8th válasza kenand (#36) üzenetére


8th
őstag
LOGOUT blog

:K [link]

„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

(#39) kenand válasza Chaser (#37) üzenetére


kenand
veterán
LOGOUT blog

Nagyon csendes környéken lakunk -a gázolás ellenére is így van- rengeteg madár is van, de elférnek. Nagyon sok feketerigó is, ami sok bosszúságot okoz nekem. Nem tehetek mulcsot a fák gyökeréhez, mert jönnek és szétszórják, visszarakom, majd újra szétszórják. Kokó nem kapott el egyet sem, de utána nem rendetlenkedtek annyit.
Sajna spanyol csigákat egy madár sem szedi össze :(

Nagyon szeretek otthon lenni és sokat dolgozom otthon ( két cikk is van tőlem a címlapon azokból is látszik) , de most nem érzem jól magam, akárhova megyek a telken, Kokó jut az eszembe és nagyon elszomorodom.

Elhoztuk a kistesóját anyáéktól, ők úgy sem tudnak ennyit gondozni, nem tudja helyettesíteni Kokó-t, de neki is próbálunk jó életet biztosítani.
(anya cica azonos, viszont most más apu volt a győztes az utácban)
Még nagyon félős, de legalább már kimerészkedik az ágy alól.

Meg van a gázoló autó típus: Seat Leon, sötétszürke, ha meglátom beszélni fogok vele, hogy ésszel vezessen!
(de az a gyanúm, hogy valakihez jött, nem az utcában lakik, átmenő forgalom nincs, zsákutca)

UI:
Ők még gazdira várnak.

(bal oldalt a fekete anyja, Kokó és a másik 2 szürke anyja nincs a képen, ő nem olyan gondoskodó)

[ Szerkesztve ]

(#40) Egon válasza kenand (#14) üzenetére


Egon
nagyúr

Nem az állatokat kell elzárni, hanem figyelmesebben, ésszel, felelősségteljesen vezetni..

Ez a közlekedés/gázolás részére igaz, ugyanakkor engem, mint kerttulajdonost, meglehetősen idegesít, hogy kb. kétnaponta szedhetem össze a macskaszart a kertemből úgy, hogy nincs is macskám... :U Szerintem egy normális világban nem kellene, hogy ezzel dolgom legyen. Úgy lenne korrekt, ha a macskatartók birtokon belül tartanák a macskájukat.

Egyébként meg igenis benn lehet tartani egy macskát a kertedben (pláne ha 2000 nm): olyan kerítés kell, aminek a teteje befelé dől, és nem fog kimászni (Google a barátod). Ha szabályosan vannak ültetve a fák (megfelelő távolság a kerítéstől), akkor azokról sem fog átugrani a szomszédba.
Jah, hogy az sokba kerül... :U

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#41) kenand válasza Egon (#40) üzenetére


kenand
veterán
LOGOUT blog

Nem kutyák járnak be hozzád? Én max kutyaszart találok. Mert a szomszédé átbújik a hátsó kerítésen, kifeszegeti stb...
Kutya csak leteszi, nem ássa el..
És a ház kerítése előtt is gyakran találok kutya csomagot, mert nem szedik fel a sétáltató tulajok...
Macska elássa...nem hagyja csak úgy ott...
Ha rászokik az alomra nem is teszi le máshova és ezt elég hamar megtanulja.

(#42) Chaser válasza kenand (#39) üzenetére


Chaser
titán

érdekes, nálunk a rigók nem csináltak ilyet
amikor ástuk a kertet akkor szedték ki a rovarokat, egyik tökös még szerzett egy mecsenykét is és mutogatta neki mekkora éléskamrája van ((( : sok helyre ment mulcs, néha belekapartak aztán ennyi, különösebben nem izgatta őket
macsek elvesztése idővel könnyebb lesz, amikor elvesztettem a kutyámat hónapokig néztem oda ahol aludt, pedig nem is abban a lakásban laktam, csak pár napokat voltam havonta

Egon
jogos álláspont, de ezt kivitelezni gazda oldalról kb lehetetlen nagyobb kertnél, főleg ha már adottak a fák, azért én se vágnám ki őket, hogy esetlegesen a macskám ne tudjon kimászni
csilliárdokat se költenék rá, inkább adnám állatmenhrelynez azt a pénzt
a macska az egy különös valami, mindig független marad, hiába van "gazdája", ha menni akar akkor megy
madár ürülékkel sem tudsz mit kezdeni ha úgy adódik, max nekik még "gazdájuk" sincs - mondjuk a macskával tudnál, hozzánk a 800nm kertbe ha betévedt macska azt gyorsan megbánta ( : a kutyák csak a saját macskáinkat tűrték meg -

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#43) 8th válasza Egon (#40) üzenetére


8th
őstag
LOGOUT blog

"olyan kerítés kell, aminek a teteje befelé dől, és nem fog kimászni"

Viccelsz? Az egy macskának nem akadály. Attól még simán kimászik.

"Jah, hogy az sokba kerül"

Tarts kutyát és nem fognak bemászkálni a macskák. Jah, hogy az sokba kerül és ugyanúgy összeszarja az udvart. Micsoda pech. :D

[ Szerkesztve ]

„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

(#44) Silεncε válasza kenand (#41) üzenetére


Silεncε
őstag

Francokat ássa el, nekünk már évek óta telifossák a szomszédok macskái a kertet, naponta legalább 2-3 csomagot hagynak nekünk (nemegyszer konkrétan a lábtörlőre...). Nyáron lehet hallgatni, ahogy az ablak alatt utódot készítenek, aminek eredményét már többször a mi padlásunkra sikerült helyezni, a kölykök nyivákolását is "jó" hallgatni. Nem olyan régen volt feketerigó fészkünk, már kirepülés előtt voltak, amikor egyik reggel a 3 fiokából kettő fejét megtaláltuk a lábtörlőn, a maradékukat meg szétszedve a kertben. Van kutyánk (labrador) de pont letojják. Ennek ellenére bántani sosem bantottuk egyiket se, hiába lett belőlük elegünk

[ Szerkesztve ]

Fear is freedom! Subjugation is liberation! Contradiction is truth! Those are the facts of this world! And you will all surrender to them, you pigs in human clothing! - Kiryūin Satsuki

(#45) Eastman válasza Silεncε (#44) üzenetére


Eastman
őstag
LOGOUT blog

[link]

Olvastad a bejegyzést amihez hozzászólsz? :U

"Ahol vagyok, oda jöttem."

(#46) Silεncε válasza Eastman (#45) üzenetére


Silεncε
őstag

Természetesen olvastam, arra reagáltam, amit az adott kommentben írt a kolléga. Attól hogy amúgy nem bírom a macskákat, még nem következik hogy örülök a halálának... :U

Fear is freedom! Subjugation is liberation! Contradiction is truth! Those are the facts of this world! And you will all surrender to them, you pigs in human clothing! - Kiryūin Satsuki

(#47) ncc1701 válasza Egon (#40) üzenetére


ncc1701
addikt

Olyan kerítés, kert nincs, ami egy macskát a telken belül tart. Papíron lehet, h tied a telek, de egy macska "saját" birtoka, amit minden nap körbe járhat, egy kb 5km sugarú kör. Amikor balhét hallasz, akkor találkoznak egymással az útvonalukon. Ilyen alapon meg qrva madarak, mert telibefossák a kocsimat. Meg a mocsok levél ősszel leesik. Ez van, ha nem tetszik, menj lakásba.

(#48) waccamár válasza Silεncε (#44) üzenetére


waccamár
aktív tag

na ez meg a másik amikor nem tudják vagy nem akarják ivartalanítani a macskát a tulajok :W

(#49) ncc1701 válasza waccamár (#48) üzenetére


ncc1701
addikt

Pedig ma már lány macskán is kb csak 1 centit vágnak.

(#50) 8th válasza ncc1701 (#47) üzenetére


8th
őstag
LOGOUT blog

Ez már egy egész jó megoldás. Bár ez sem 100%-os de eddig még ez a legjobb.

„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.