Hirdetés

2019. október 18., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) .mf


.mf
(veterán)

Szép-jó, csak sajnos az árakon nem tükröződik. RAM kb. 5 évvel ezelőtti árára még nem csökkent vissza. Flash eddig szépen csökkent, de nemrég belengették, hogy mostantól drágulni fog, és első jelei már mutatkoznak is.

(#2) Televan válasza .mf (#1) üzenetére


Televan
(veterán)

Azért nem mert mindent felvásárolnak.Majd ha dugig lennének a raktárak,más lenne a helyzet.Én sem csinálnám másképp a gyártók helyében.Még ha ezzel most egy kicsit magam ellen beszélek is.És azzal hogy olcsóbb valamit legyártani nem nekem lesz jobb,hanem a cég zsebébe marad a több profit.

???

(#3) icp1970 válasza .mf (#1) üzenetére


icp1970
(aktív tag)

Nem kicsit drágultak a memória árak.

(#4) .mf válasza Televan (#2) üzenetére


.mf
(veterán)

És honnan tudhatjuk, hogy valóban mindent felvásárolnak? Nem lehet-e mesterségesen visszafogott termelés / el nem adott raktárkészletek / hamis adatok állítólagos készlethiányokról, hogy felverjék az árakat? A memóriapiacnak már egy évtizede is volt egy hasonló árkartellje. HDD-knél az "özönvíz" után gyártási nehézségekre és készlethiányra hivatkozva úgy feltornászták az árakat, hogy utána álltak az eladatlan készletek a raktárakban. CPU-knál x86 szintén, Intel olyan árakat kér, amilyeneket nem sajnál, fejlődés generációk között IPC-ben és CPU c4c alig pár százalék, miközben ARM oldalon generációk között a fejlődés kétszámjegyű, és a chipjeik filléresek, még ha a felépítésük komplexitásának arányát is nézzük, még úgy is töredéke.
Ahogy egyre kevesebb a gyártó, úgy egyre nő az árkartell veszélye.

(#5) apatyas


apatyas
(Korrektor)

"mert a Samsung az első 10 nm-es osztályú node-ját az idei esztendő első negyedévében vetette be,"
vs
"a Samsung készíti már a még kisebb csíkszélességű 10 nm-es osztályú node-ját,"

Most akkor miről is van szó? Másodjára 7nm-ről? Vagy csak örülünk, hogy a 10nm osztályú node-ból semmi sem (és még közelében sem) 10nm-es, így mindent ugyanannak hívnak?

pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)

(#6) lezso6 válasza apatyas (#5) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Nem véletlen, hogy osztálynak írja, mivel a nanométer előtti számról már nem nagyon lehet következtetni semmire.

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#7) arvil2


arvil2
(csendes tag)

A HDD párhuzam jó meglátás.

(#8) dealerman válasza .mf (#1) üzenetére


dealerman
(senior tag)

eldobtam az agyam,mikor megláttam 8gb ddr3 2133-as 20k :Y nem mostanában fogok venni még 8-at az tuti,még 10 ért vettem és az se volt 1 éve.............. :W

underground techno will never die

(#9) wesder válasza dealerman (#8) üzenetére


wesder
(veterán)

Hogy mivan???

Fortnite Skin/V-Bucks eladó. Érdeklődni privátban.

(#10) Tomassy00 válasza dealerman (#8) üzenetére


Tomassy00
(senior tag)

Hát ja, amit a memória árakkal is leművelnek, az már vicc kategória :K Még jó hogy bevásároltam mikor még a maihoz képest fél áron adták... Van itthon 96 GB :D

(#11) Duracellm...


Duracellm...
(veterán)

Csak a számháború miatt kell ennyire rohanni a samsung után, vagy ezzel olcsóbban/nagyobb kapacitású lapkákat is tudnak majd gyártani, értsd: jár-e valamilyen előnnyel?!

A DDR3 árak sejthetően "végleg" ezen a színvonalon fognak maradni, nem fog konszolidálódni, mert mire megtehetné addigra kifut. Ha ennek ellenére is nő a kereslet iránta - lesz egy kis vásárlási pánik - akkor még tovább emelkedik ár.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.