Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) DeFranco válasza Blaise (#49) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Már csak egy kérdésem van: mi a titkos jelszó? :DDD (mindenképp ellátogatok ide)

re:szerk: én a rusztikus, hagyományos gitáros hamburgert szeretem. Nagy buci, nagy hús, szolid mennyiségben csalamádé, mustár-ketchup, sajt bőven, uborka, paradicsom, kis sültkrumpli, pofa sör, mennyroszág.

A II. kerületben a Tölgyfa utcában van az Osterbrau nevű söröző, ott adnak ilyen hamburger tálakat. Gitáros hamburger, sültkrumpli, saláta, házisör... szerinted?

[ Szerkesztve ]

(#52) EczkE válasza DeFranco (#51) üzenetére


EczkE
addikt

Ezért titkos. ;] :DDD

Asszem mindenféleképpen!

(#53) Blaise


Blaise
veterán

Egyébként ha a zsemléknél tartunk, van egy jó pékség, lehet mindenfélét kapni, még bagel is van :C

[link]

(#54) JoeYi válasza EczkE (#50) üzenetére


JoeYi
őstag

sejtettem én is hogy szhelyiek vagy tok :) Marco Polo-s hambi az olyan hogy itt budapesten mindig csak regélek a többieknek, hogy bezzeg a marcoban milyen állat a csirkemájas maffeo :)

(#55) EczkE válasza JoeYi (#54) üzenetére


EczkE
addikt

Áhh, nővérem minden pénteken olyat eszik. :D

Asszem mindenféleképpen!

(#56) sajtee


sajtee
senior tag

Összefutott a nyál a számban :DD

A kedvenc kajám :K

(#57) DeFranco válasza JoeYi (#48) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Teljesen jó ez, tudod hogy van ilyenkor. A hülyék okoskodnak, az okosok hülyéskednek. DeFranco meg fröccsözik. ;]

Én azt az összeállítást szoktam csinálni, ami a linkelt képen van, ha original burgert akarok enni, de itt nincsenek szabályok, mindenki ízlése szerint cifrázza, úgy mint a pizzát. Szép is lenne, ha ott is minden pizzát sikítva löknének a földre, ami nem margarita.

(#58) aero. válasza Smani (#42) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

Jaja, ment rajta a sok hekkelés, hogy ne kelljen szignózni. ;)

(#59) tildy válasza Gergő_ (#25) üzenetére


tildy
nagyúr

csalamádét én még Magyarországon kívül sehol nem láttam benne.

Dejvid meg gondolom arra utalt, hamburgert puffancszsemlébe (hamburgerzsemle) teszünk, és kizárólag marhahúsból készült húspogácsával. (és persze mustár sem kerül bele)

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#60) DeFranco válasza tildy (#59) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Szerintem nincs olyan, hogy egy szent autentikus kánonburger. Mindenki úgy variálja, ahogy akarja, és ahogy ízlése szerint való, attól a hamburger még hamburger marad.

Talán-talán a darált húspogácsa, mint alap az, amitől hamburgernek nevezhetjük (származás alapján, mert anno New Yorkban a hamburger steaket ebből készítették), de hogy mi van benne, és miben van (eredetileg két szelet kenyér között volt, mint egy sima szendvics), az már teljesen mindegy.

Ez, amiről a bejegyzés szól, egy - igen finom - hamburger.

Az ilyen csak és kizárólag marhahúsból meg csak a puffin lekvár friss briósban felszolgált burger az igazi burger szlogenek csak valahonnan megragadt marketingszlogenek, egy féldisznó-félmarha húspogácsa is teljesen pontot érő gyakorlat. Maximum nem kosher... ajvé :DDD

[ Szerkesztve ]

(#61) tildy válasza DeFranco (#60) üzenetére


tildy
nagyúr

Így van, szerintem amúgy ez jól néz ki:)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#62) JoeYi válasza tildy (#59) üzenetére


JoeYi
őstag

igen, a csalamádés burgert én magamban mindig csak "paraszt-burgernak" hívom :) Elfogadom hogy így télen-nyáron olcsón és gyorsan lehet hambit összedobni - nya, buci félbe, hús sajtlap csalamádé oszt' kész - de akkor se az igazi. Azt volt a legmegmosolyogtatóbb mikor a meki is elkezdte másolni itthon :)

(#63) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Mi a jó a hamburgerben? Sose szerettem a fasírtot. Lelki szemeim előtt mindig a menzás főzelékben úszkáló fasírtok jelennek meg ha hamburgert látok. Inkább tennének bele egy szelet húst.
Az igazi házikolbászos szendvics, főtt tojással, uborkával, reszelt sajttal a tetején ... na az igen!

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#64) Huma válasza DeFranco (#45) üzenetére


Huma
addikt

Jó ez a stand up comedy. :)

Szerintem a hamburgerzsemle fontos eleme a hamburgernek. Persze meg lehet enni mással is. Ízlés kérdése. Régebben én is csináltam hamburgert egy párszor, de a mirelit húspogácsák nem az igaziak, ahhoz meg lusta voltam, hogy saját húspogácsákat gyártsak.

Múltkor ettem egy igazi puffancsos hamburgert. A hús kicsi volt és a puffancs száraz. Ketchup, mustár, zöldség csak nyomokban volt felfedezhető. 300Ft-volt.

Egy igazi, amcsi hamburgert kipróbálnék egyszer. Biztos baromi jó lehet.

(#63) Victoryus:
Hogy mi a jó benne? Talán az hogy az egyik legfinomabb kaja a világon?

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#65) DeFranco válasza Huma (#64) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Végre valaki megdícséri :DDD

Amúgy ez anno minden rekordot megdöntött, és hatalmas durranás volt, csak ez idáig nem hallatszott el.

(#66) aero. válasza Huma (#64) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

[link]

Az valami ilyesmi lehet. Ezt a Hard Rock-ba adják, rohadt drágán.

Nem tudom szoktátok-e nézni a Fald fel Amerikát a Spektrumon. Eddig mindig ha hamburgert evett a csávó, valahogy így néztek ki. A zsömle a legkisebb hozzávaló az egészben. Valahol úgy csinálják, hogy még a húsba is sajtot tesznek és úgy sütik meg.

[ Szerkesztve ]

(#67) DeFranco válasza aero. (#66) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Hát... szerintem nekem ez nem jönne be. Ez már túl sok, nem esne jól.

Igaz én ha étterembe megyünk, és előételt is rendelünk, akkor a főétel felét biztos elcsomagoltatom. Nem esik jól, akkor meg nem tömöm magamba.

(#68) Huma válasza aero. (#66) üzenetére


Huma
addikt

Fald fel Amerikát láttam párszor. Nagyon brutális kaják vannak. Eddig azt hittem, hogy nálunk jól főznek, de Amerika lepipál minket kajaügyileg. Szerintem ha amcsinak születek akkor egy dagadt disznó lennék.

Ez a zsemle nem néz ki túl jól. De a tartalma már igen. :)

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#69) JoeYi válasza aero. (#66) üzenetére


JoeYi
őstag

én is raktam a húsba sajtot

Mondjuk a képeden nem tudom a sajtréteg felett mi van. Sajttal töltött pulykamellnek tűnik :D

(#70) aero. válasza JoeYi (#69) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

Örülnék, ha az én képem lenne. :B
Legalább megehettem volna. :D
[link]

[ Szerkesztve ]

(#71) JoeYi válasza Victoryus (#63) üzenetére


JoeYi
őstag

de ebben nem fasírozott van. Persze a fasírozottban is darált hús van, de ez akkor sem az

Olyan szendvicset is szoktam csinálni amit írtál, de az más ízvilág. Ez a hambi olyan volt (és lesz ma ebédre a tegnapi maradék :K ), hogy a hús meleg és kicsit szaftos, a zöldségek meg lédúsak, és egy falatban összeért a hús-zsömi,olvasztott és reszelt sajt, zöldségek és a mustár+ketchup íze :)

Apropó húspogi. Ez volt benne: hús, sajt, só, bors, mustár, pizzakrém kicsi vegeta. Persze saját ötlet, csak próbálkoztam, de jó lett. Van aki egy tojást is beleüt

(#72) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Na elmész Te a sunyiba... éhes vagyok itt meg mutogatod a jól kinéző hambijaidat! :D

(#73) Blaise válasza Victoryus (#63) üzenetére


Blaise
veterán

Atyaég, te milyen hamburgert ettél amiben fasírt volt? :)

Az "igazi" hamburger húspogácsából készül, leginkább marhahúsból, köze sincs a fasírhoz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.