Hirdetés

2023. február 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) krichd1


krichd1
addikt

Köszi az írást, számomra hasznos volt. Az én laptopomban ALC888 van, adatlap szerint ennél is 48-as láb az SPDIF kimenet. Ha lesz időm, kedvem, megcsinálom én is a kivezetést. Milyen vezetéket használtál ?

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#2) guppy


guppy
őstag

-

[ Szerkesztve ]

(#3) guppy


guppy
őstag

Jó kis írás, én is gondolkodtam ilyesmiben, de inkább dokkoló mellett döntöttem, viszont most újra felmerült bennem a kérdés :))

(#4) Jancsi


Jancsi
aktív tag

Örülök, hogy tetszik nektek, nem gondoltam volna, lesz érdeklődés a dolog iránt.
Kábelből egy asztalon kallódót használtam fel aminek a végén volt már egy RCA aljzat, valami régi olcsó kínai kábel maradványa lehet, ez volt a legvékonyabb kábel a közelben és már rajta volt az aljzat is. A végleges verzióban minden bizonnyal RG174-es lesz, vagy valami mikrofon kábel, de nem hiszem, hogy ennél vékonyabb koaxot találok. Sajnos nem sok hely van az alaplap és a ház között, így lehet még szalagkábel lesz a végén, erre a pár MHz-re és pár centire talán megteszi az is. A kivezetést SMB vagy MMCX aljzattal tervezem.

Szerk.

Majd elfelejtettem, illendő lenne trafóval leválasztani az S/PDIF kimenetet, mert így a csatlakozó hideg pontja a laptoptáp negatívjához kapcsolódik, ami többnyire földelve van.

[ Szerkesztve ]

(#5) guppy válasza Jancsi (#4) üzenetére


guppy
őstag

a laptopokban úgy tudom lebegőföldet hazsnálnak

(#6) guppy


guppy
őstag

Találtam egy vékony 75 ohm-os koax kábelt, réz belső ér + rész harisnya kábelt, ami ideálisnak tűnik a célra, kérdés mennyire hajlékony [link] bárkinek tapasztalata vele kapcsolatban ?

szerk: [link] ez is jónak tűnik, kérdés menyire beszerezhető :U

[ Szerkesztve ]

(#7) guppy


guppy
őstag

[link] ez is jónak tűnik, ha jól értettem a google fordító segítségével, a külső átmérő 2,5 mm, innen származik az infó

még 1 típus [link]

(#8) krichd1


krichd1
addikt

Ez engem is érdekelne, hogy milyen kábellel illetve csatlakozóval lenne érdemes megcsinálni. Jó lenne minél kevesebb kárt tenni a digitális jelben. :)

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#9) guppy válasza krichd1 (#8) üzenetére


guppy
őstag

A kábeleket amiket én néztem lentebb már linkeltem, mivel az spdif szabvány 75ohm-os koax kábelt használ így valszeg azok teljesen meg fognak felelni (úgy se lesz túl hosszú), csatlakozóból én RCA lengő anyát néztem, ha minden igaz nálam majd be lehet zsúfolni a bővítő kártyák helyére ha használaton kívül van. - valaki nálamnál hozzábbértő ezt megerősíthetné :))

Két dolog miatt vagyok még tanácstalan, az egyik a kábel elvezetése, nem szedtem még szét a laptopot h megkeressem a chip helyét, netes képeken meg nem találom. A másik, hogy nem találok datasheet-et a hangchip-hez Conexant CX20561. Szerencsére a dokkoló porton már megtaláltam melyik pin-en megy az spdif jel, innen kell majd valahogy visszakövetnem a chip megfelelő lábához...

(#10) guppy


guppy
őstag

én lehet rendelek jövőhéten 1m kábelt magamnak, Beldent vagy Sommert (e felé hajlok), van kedve valakinek betársulni ? (nem tudom h van a szállítás)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.