Hirdetés

2022. augusztus 9., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) dobragab


dobragab
addikt

:R

Álmaim egere :B

Szerintem a G502 tesztet is érdemes lenne ide kirakni.

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#2) PitLee


PitLee
senior tag

Az egyik ismertetődben írtad hogy nehéz a G 502, van rá megoldás :)

(#3) jaffa 2843 válasza PitLee (#2) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Megoldottam úgy, hogy már 0 grammot nyom az asztalomon. :DDD

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#4) CsigaGyilkos


CsigaGyilkos
aktív tag

Szia!

Eldöntöttem és a g502 fogom választani, mert annak a fogása kényelmesebb számomra, mint a g402-é. Igazából a g402 is közel a tökéleteshez, de nekem az oldalsó támasz az nagyon tetszik és kényelmesebbé teszi az egész egeret. Úgy éreztem, hogy a kisujjam is jobban eltud így helyezkedni. Én úgy használom az egereket, hogy felfektetem rá a kezem.

Az lenne a kérdésem, hogy a súlyán kívül van még valami hátránya a g502-nek? Bár nézegettem más teszteket, de nem találtam semmi negatív dolgot. Nekem a klikk -je is tetszik a g502-nek. Egyedül a súlya ami gondolkodóba ejtetett, de úgy vagyok vele, hogy azt majd megszokom. :)) Meg van egy ötletem még amivel a kábel súlyából lehetne nyerni egy kicsit, ha használok, kábeltartót az egérhez. Azzal még kipróbálom hátha úgy könnyebb lesz. + Le lehet venni az alsó részét is, azzal is lehet nyerni 6 grammot. Viszont azt nem szeretném levenni, mert gyorsabban fog porosodni. Jut eszembe ezeket idővel lehet valahogy tisztítani? Szétszerelhetők külsérelmi nyom nélkül?

[ Szerkesztve ]

Visca el Barcelona!

(#5) jaffa 2843 válasza CsigaGyilkos (#4) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

G502 hátrányok:
- nehéz
- nehéz, lötyögős, hangos fém görgő
- drága
- nehéz
- túlsúlyos

A súlyát vagy megszokod vagy szétcseszi a csuklóizületed. :D

A kábele jó, azzal nem fogsz súlyt vagy holttehert csökkenteni, ha fixálod (persze sose árt) a vezetéket. Az alsó fedél levételéből származó 7 gramm bár érezhető, de nem számottevő. Még anélkül is nehéz egér. Ráadásul az egér orrnehéz (köszönhetően a fém görgőnek :((( ), ami még rátesz egy lapáttal a súlyára, ha emelni szeretné az ember.
Az egér megalkotásánál semmiféle szempont nem volt, hogy ezzel bármi komolyabb játékot lehessen játszani. Ez azoknak lett gyártva, akik drága egeret vesznek, mer az jó. :D (De legalább a belseje jobb, mint a többi gyártó drága szemete)

Az egér a talpak szétbarmolása nélkül nem szedhető szét. Szokásos ratyi "egyszer használatos" Logitech tappancsok.

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#6) CsigaGyilkos válasza jaffa 2843 (#5) üzenetére


CsigaGyilkos
aktív tag

Olvastam Tőled már hideget, meleget a G502-ről.
A nehézség nem zavar (egyelőre). Az a gond, hogy ez nálam is csak 2-3 óra játék után fog kiderülni. MM-ben megtapogattam egy kicsit az mondanom sem kell, hogy nem mérvadó. Hosszútávon kell kényelmesnek lennie! :) Nagy negatívumként emlegeted a súlyát, ezért még kitérnék rá. Neked fáj tőle a csuklód hosszabb gamek után?
Nekem az MX1000 (130g) volt a nehéz kategóriában. A mostani g5 pedig pont jónak számít nálam (most mértem meg, mert adatokat nem találtam, kábel nélkül: 114g, kábellel 145g durván) . A g502 meg pont a kettő között van valahol. Te 130g mértél a g502-nél. Azt úgy mérted, hogy a kábelnek csak egy része volt a mérlegen (5-10cm)? Mert a honlapon kábellel 170g-ot írtak a g502-re.
Orrnehézségét nem éreztem próbánál. Max. egy nagyon picit, de megint csak hosszabb távon derül ki.

Görgő: hangos -> nem zavar, lötyögős -> ez zavarna, ha használnám az oldalsó gombját a görgőnek. Azt nem tudom minek tették bele?! Ha sima görgetésnél nem lötyög ide-oda, akkor nem fog zavarni.

,,Az egér megalkotásánál semmiféle szempont nem volt, hogy ezzel bármi komolyabb játékot lehessen játszani."
Ezt mire mondod? A súlya miatt? Mert akinek a súlya zavaró, az netezésre se fogja tudni használni. :DDD A szenzorról meg csak jókat írnak, Te is dicsérted.

Akkor az egértalpak alatt van elhelyezve a csavar... Az nem baj, szét lehet szedni az a lényeg. G5-nél még külön olyan csavar is volt, ami biztonsági matricával lett ellátva. Néha ki kell tisztítani ezeket az egereket, mert ha beporosodnak, akkor utána sokkal pontatlanabbak lesznek. G5-öm kitakarítása után olyan volt mint, ha új egeret vettem volna. Nagyon nagy különbségek voltak.

Tappancsok sem zavar, hogy milyen. Használom amíg le nem kopnak, aztán pedig, veszek hozzá nálad normálisat. :)) Apropó még az is dobott rajta egy kis + komfortot nálad, ha jól olvastam?

Visca el Barcelona!

(#7) jaffa 2843 válasza CsigaGyilkos (#6) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Technikailag jó az egér, de ez nagyon kevés ahhoz hogy használható is legyen. 30-40 grammal nehezebb, mint kellene lennie. A súlyozhatóság értelmetlen, mivel alapból baromi nehéz.
Az MX1000 vezetéknélküli, ne hasonlítsuk össze a kettőt. Ráadásul ez elvileg egy játékosoknak "tervezett" egér. Egyszerűen nincs mentség arra, hogy nehéz. Wireless ok, hogy nehéz, mert ott még egy méretes akksi is van. Egyrészt a vezetéknélküliek nem játékra vannak, irodában biztos el lehet tologatni 3-4 centis felületen, akinek van ingere hozzá, de játékot, neadj isten FPS-t ilyen téglával játszani önkínzás. Persze van akinek megfelel, de ők vagy nem játszanak, vagy akkora "kazuál gémerek", hogy az is mindegy lenne, ha egy félbevágott krumplit huzogatnának.
Az egereket így mérem: [link] [link]

Játékhoz a görgője katasztrófa. Megintcsak irodában valakinek biztos jó, de a harc hevében egy ilyen nehéz bizonytalan fém keréknek megvan a maga tehetetlensége. Az esetek nagyrészében kibicsaklott a görgő oldalra ha mondjuk egy nade-et akartam eldobni a görgő klikkel. A görgő oldalgombjait kikapcsoltam a szoftverben. Amúgy is nehéz volt használni, mert a fém görgő akarva akaratlanul is de csúszik.

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#8) CsigaGyilkos válasza jaffa 2843 (#7) üzenetére


CsigaGyilkos
aktív tag

,,A súlyozhatóság értelmetlen, mivel alapból baromi nehéz."
Egyetértek.

,,Az MX1000 vezetéknélküli, ne hasonlítsuk össze a kettőt. Ráadásul ez elvileg egy játékosoknak "tervezett" egér."
OK, nem is akartam összehasonlítani. Viszont a súly az súly, mindegy hogy milyen az egér kialakítása. Viszonyítási alapnak jó.

,,akkora "kazuál gémerek", hogy az is mindegy lenne, ha egy félbevágott krumplit huzogatnának."
A félbevágott krumpli legalább könnyű. :DDD

,,Megintcsak irodában valakinek biztos jó"
Durva lenne 25K-s egeret irodába használni. :DDD
A görgő igaz hátrány lehet, viszont egy izzadt tenyérrel melyik görgőn nem csúszik az ember ujja?
Lehet a g402 jobb választás lenne. Pedig úgy megtetszett már a g502.

Visca el Barcelona!

(#9) jaffa 2843 válasza CsigaGyilkos (#8) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Van azért más alternatíva is. [link]

Jelenleg egy olyan egeret tudok mondani, amit akárhányszor megfogok, előtör belőlem az az érzés, hogy "ezt ecsém az én kezembe öntötték", ami pedig a Roccat Kone Pure Military. Annyira megvan rajta a fogás, hogy eszméletlen. Érdemes lenne meglesned pár másik patkányt is, csak az a baj erre elég korlátozottak a lehetőségek. Ha nincs a közeledben egy olyan elcseszett egérgyűjtő, mint én akkor lehet, hogy csak a MediaMarktos Logitech-ek maradnak tapogatásra.

"A görgő igaz hátrány lehet, viszont egy izzadt tenyérrel melyik görgőn nem csúszik az ember ujja?"
Mondjuk bármelyik normális gumi görgőn, ami nem nyeklik ki oldalra. :D

Talán még a héten megérkezik a Logitech G303. Meglátjuk, hogy belopja-e magát a kezembe vagy megy apróra.

[ Szerkesztve ]

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#10) CsigaGyilkos válasza jaffa 2843 (#9) üzenetére


CsigaGyilkos
aktív tag

Roccat egereken is gondolkodtam, (ráadásul az általad ajánlott tetszik) azokkal meg az baj, hogy sok rosszat olvastam róluk. Hamar kopnak, a burkolatnál a gumi gyorsan lejön. Hibás görgők (vagy hamar tönkremennek), hirtelen ennyi jutott eszembe, de ez is elég.

,,Mondjuk bármelyik normális gumi görgőn, ami nem nyeklik ki oldalra. :D "
Nem feltétlenül, mert a G5-mel szintén megszenvedtem a görgővel. (most sem tökéletes) Egy nyári izzadósabb napon a gumigörgőn ugyanúgy csúszik a kezem, ráadásul ki is tágul a gumi, utána pedig szorul és nem működik megfelelően. Akad, erősen kell megnyomni, de lehet úgy sem fogadja az utasítást, stb. Nem voltam elégedett a gumigörgővel, szóval nem bánom, hogy kipróbálhatok mást.

Logitech G303 az nekem nem tetszik, szvsz nálam az nem fog játszani.

[ Szerkesztve ]

Visca el Barcelona!

(#11) jaffa 2843 válasza CsigaGyilkos (#10) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Ezért írtam, hogy normális gumi görgő. A G5 lehát nem tűnik annak. :D

A Roccat nagyon odatette magát a KPM-mel. A régi Roccatok valóban szemetek voltak, de ez már nem az. A görgője az eddig próbált legjobb. Az egyetlen hátránya, hogy a felület száraz kézhez nem ajánlott.

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#12) CsigaGyilkos válasza jaffa 2843 (#11) üzenetére


CsigaGyilkos
aktív tag

Valóban nem a legjobb görgővel lett ellátva a G5. :DDD

Köszi a Roccattal még lehet, hogy fogok tenni egy kört, most egyelőre kifogom próbálni itthon a G502 -t, meglátjuk hogyan szerepel. Most úgy áll a dolog, hogy sikeresen megnyugtattál, hogy rosszul döntöttem. :DDD Remélem nem lesz vészes a súlyprobléma. A görgője miatt nem aggódom, egyedül az lesz az érdekes, hogy mennyire fog a súly hátráltatni komolyabb gameléseknél. Pl.: haverokkal egy hajnalig tartó Codozás, zárt szerveren.

Visca el Barcelona!

(#13) nalaca000


nalaca000
tag

Egy pár gondolat a Logitech G402-ről, most vettem kb. 5-6 óra használatot követően.

Én nem tesztelek sok egeret. Mikor valamelyik elromlik utánanézek, hogy melyik lehet jó számomra és megveszem az újat. És utána évekig azt használom. Tehát én mérni nem mérek, inkább csak az érzéseimet tudom átadni, és az én egyéni véleményemet, ebből következően ami nekem pozitívum másnak lehet, hogy negatívum lesz és fordítva.

Ami szokatlan számomra, hogy nem olyan hordós az egér, kicsit laposabbnak érzem az Mx518-hoz képest. Más a fogása, nem támasztja alá annyira a tenyeremet. A régi egyelőre nekem jobban kézreállt, de lehet, hogy megszokom hamar és így első használata sem volt kényelmetlen.

A görgő (középső gomb) lehetne egy kicsit előrébb, közelebb a vezetékhez. Nálam az utolsó és a középső ujjperc közé esik, pont az ízületre. Ezen túlmenően egy kicsit nehéz is lenyomni, de egyáltalán nem vészes és problémát sem okoz (számomra), mivel a görgő stabil és nem "görög" könnyen, szinte klattyan egyik fokozatból a másikba, tehát miközben nyomom nem tekeredik előre vagy hátra (volt már ilyen egérhez is szerencsém, na azt nagyon utáltam).

Nekem a kábel merevségével nincs problémám.

Jópofa dolog az a dpi váltó rajta. Régebben nem nagyon láttam értelmét, de most úgy érzem lesz.

A G betű lassú ütemben pulzál (világít) rajta hupikék színben (remélem, hogy ki lehet kapcsolni, de még nem kerestem).

Egyébként jó benyomást tett rám összesítve, nem érzem, hogy pontatlan lenne, a gombok ideális erővel nyomhatóak (kivéve a görgőt) és az anyaghasználata, gumírozása is kellemes. Jó érzés megfogni...

És jól néz ki. A fekete árnyalatai.

Remélem, hogy tartós is lesz, de ez még a jövő zenéje.

Ha van valami konkrét kérdés, amihez nem kell effektív mérnem, csak a véleményemet adni, akkor szívesen válaszolok.

A világ egyik legnagyobb problémája, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosok meg mindenben kételkednek!

(#14) #15330560


#15330560
törölt tag

Hello

Köszönöm a leírást!
Rengeteg rágcsáló leírást olvastam mire eljutottam ide. Eddig egy Gigabyte M6880 volt a kezem alatt, de hát eljárt felette az idő és kezdi feladni a harcot. Végül emellett az egér mellett döntöttem és nem bántam meg. Számomra tökéletes választás volt, kényelmes, a súlyával nincs gondom. Az egyetlen dolog ami fura volt az a görgő....komolyabb erőkifejtés szükséges ahhoz hogy rájöjjön mit szeretnék, de meg lehet szokni.
Még 1x köszi! :R

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.