Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacika0002
aktív tag
A 2.3.6-ból jött ki nemrég egy frissebb változat, az gyári teljesen. Olvass vissza a forumban, meg fogod találni. De van gyári tisztított rom is cleanbased rom néven. Esetleg CM7 az 2.3.7 elég stabil, mi azt használjuk. Ajánlon a myhuawei.net oldalt, összes rom fent van.
-
St3ven
addikt
Aha. Az tényleg nem megy.
Viszont +1 szavazat az ADW-nek. Bár nekem rohadtul nem jön be az ICS felület, úgyhogy én a legutolsó "hagyományos" verziót használtam, de ez csak magánvélemény.
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
tigipuf
senior tag
2 dolgot meg kell tenned,máskülönben mindig a kevés belső memória és a kevés ram problémába ütközöl.
class 10-es sd kártyát a gépbe, ramexpanderrel adni neki swap filet mondjuk 512 mb-t.
link2SD-vel pedig minden app-ot amit lehet átpakolni szintén SD-re,kivétel a touchpad, widgwet,stb,amik jobban érzik magukat a készülékmemóriában.
Nálam az ics rom van a gépen,néha mondjuk de elég ritkán újraindul, talán a ramexpander miatt.[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
Foose
addikt
-
St3ven
addikt
Másik topicban a SIM kártyára gyanakodnak. Van valaki, aki nagy chipes SIM-mel használja a telefonját?
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
jaxer
tag
Vazzeg ADB csak van linuxon is??? Néézétek meg, hogy mit is csinál a .bat fájl és azt írjátok át shell scriptre. Ha ez gondot okoz, akkor felesleges a linux, felesleges a root... Bocs, kicsit nyers voltam. De ha valaki a sült galambot várja az picit mindig felidegesít.
Különben nagyon egyszerű:
fastboot-al új recoveryt (CWM) flashel, majd újra kell indítani a telót recovery módban. Itt a telóhoz az adb root jogokkal csatlakozik. ezután adb push-al felmásolni a megfelelő helyre a Superuser.apk-t és a bináris su-t, majd a megfelelő engedélyeket beállítani és kész is. Nézzétek meg a batch fájlt...[ Szerkesztve ]
3PO by Andrew ROM -> letöltés: http://huawei.blogger.hu Kövess a Twitteren: @jakabandras
-
jaxer
tag
Én ezt használom, a saját szám íze szerint átalakítva. Amúgy a cust-os rész akkor kell csak, ha a standard boot animációt is le akarod cserélni a ROM-ban lévővel. a többit csináld meg mindenképp.
3PO by Andrew ROM -> letöltés: http://huawei.blogger.hu Kövess a Twitteren: @jakabandras
-
jaxer
tag
Nem is azt mondtam, hogy ahhoz alakítsd a rendszert, csak a konstruktivitást akartam szorgalmazni. Feltételeztem, hogy aki linuxot használ, az többet ért a dologhoz az átlag felhasználónál, tehát a problémamegoldó képessége is nagyobb...
Helyesbítek, nem a boot, hanem a bootanimáció. Én speci lecseréltem azt is, a huawei-es már egy kicsit unalmas volt, plussz így a RomToolbox-al tetszőleges bootanimációt fel tudok rá nyomni.Egyébként ha még nem oldottad volna meg a Touchpal-os dolgok eltávolítását ez azt is megoldja. A nyelvi fájlok is itt, a cust partíción vannak, plusz hasznos dolgokra is fel lehet használni azt a helyet. Most per pillanat én állandó RW-re mountolva tartom és itt van a swap fájl. Gyorsabb, minha az SD-kártyán lenne...
Ha érdekel ezt alakítottam át : Turbo Boost
[ Szerkesztve ]
-
jaxer
tag
Na most nem olvastál figyelmesen! Nekem is class4-es kártyám van, és amikor azon volt a swap bizony a kártya lassúsága miatt soxor lefagyott a teló. Szóval a cust partíción felszabadult helyet használtam fel erre a célra. az init.d-ben van egy scriptem, ami a cust partíciót mountolja RW-ben, ott létrehoztam egy swap file-t és szintén a script ezt kapcsolja be swapp-nak. Igaz csak kb 15Mb-s a swapfile, mert nem nagy a partíció, de ez is sokat jelent... meg ezzel a módszerrel a system szabad részét, valamint a /cache-t is felhasználhatod a swap további bővítésére.
-
DS39
nagyúr
ha leállítod az alkalmazásokat, akkor olyanok is leállnak amik már gyorsítótárazva voltak, ekkor hirtelen megcsappan a szabad ram is.
ha elindítasz két három alkalmazást, majd bezárod őket (rendes kilépéssel), akkor azok gyorsítótárazva lesznek, a legközelebbi indításuk gyorsabb, és több szabad ramot fog mutatni a rendszer. -
DS39
nagyúr
pontosan az ilyenek miatt nem cserélem le a gyári romot, az stabilan megy, egy appnak mindig van elég ram, ha widget vagy vmi ami fut amúgy, azt közben leállítja és az aktuális app bezárása után újraindítja. ezt jól megoldották vagy a Google-nél vagy a Huawei-nál, a custom rom-ot meg ki tudja hogy írták át, baszták el memória kezelés szempontjából.
ha már annyi androidos telefonod volt, miért szenvedsz ezzel?
(én ezt a gyenge hardvert első okostelóként vettem, kipróbálni milyen is ez az android rendszer, és most már tudom mire kell figyeljek a következő megvételekor, hardver és szoftver tekintetében)[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
a huawei oldalán letölthető egy független gyári rom hozzá, amit páran kipróbáltam, a redőnyön lévő eszköztár hiánya volt amit említettek hogy negatívum, más nem rémlik.
akku kijelzés: [link] én ezt használom sokat nem eszik, és nagyon szép is a widget de ki lehet tenni csak a felső sávba a számot.
én full gyárin használom és el vagyok vele, mondjuk play-t totál nem tudom használni mert egyből leszedi az újat és akkor elfogy az a belső tárhelyen teljesen, már mint nem, de akkor már nem tudnék telepíteni szóval, ezt gépről letöltve teszem meg, apk-ból. ha még rootolnám is biztos kivágnék 20-30 MB-nyi nyári szart, akkor elférne egy light Play verzió, market updater-t meg törölném, hogy ne merjen frissíteni a szemétje
-
tigipuf
senior tag
Nem fogsz vele semmire menni ,gyors SD kártya és ramexpander nélkül,csodát tenni nehéz lesz
Nem hiszem,hogy találsz,sőt biztos is,hogy nem olyan rom-ot amire még tolhatod az appokat vég nélkül,egyből beleszól a kevéske RAM mint tapasztaltad.
Kigyomlálni meg úgyse tudod teljesen a kedvedre a gyári romokat,és szerintem észrevetted a főzöttekből sincs hatalmas választék.
A gyári rom meg kb csak telefonálni ,meg esetleg elfut rajta egy gps progi szükség esetén,nem véletlen,hogy még egy élő háttérkép alkalmazást sem mertek beletenni szerintem.[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
DS39
nagyúr
a Google Play alkalmazásra gondolok, ugye a telefonom alapból még Market van, vmi régi verzió, kb 2,4 MB-ot foglal, de ha elindítom szó nélkül frissíti magát a legfrissebbre, ami Play 4.2 akárhány, nem tudom, az már 10 MB felett foglal, SD-re nem áttehető, és a tetejébe még a Google Play szolgáltatások nevű cuccot is felegerészi, ami újabb kb 4 MB. pedig azzal a régi Markettel is ugyanolyan szépen tudok alkalmazást telepíteni, ez csak a rohadt marketingje a Google-nek hogy vegyél drágább telefont. hát majd veszek, addig meg PC-re szedek le progikat, Real APK Leecher-rel, és megy fel vagy wifi-n keresztül SD-re vagy SkyDrive-re, onnan meg akkor szedem le, amikor akarom. meg ugye a Play-es telepítés nagy hátránya hogy alapból amit leszed apk-t azt a belső tárhelyre tárolja, onnan installálná, de akkor már nincs hely ehhez, szóval amúgy is rosszul van kitalálva a történet. persze ők S4-eken tesztelik nyilván mert leszarják, volt kezemben olyan néztem is hogy 8 GB-nyi helyen van csak alkalmazásokat telepíteni, úgy tényleg nem zavaró hogy 3 helyett 14-15 MB-ot foglal el hivatalos letöltő progi és hova csomagolja ki telepítő fájlt stb
ezt a hivatalos rom-ot mondtam egyébként [link]
ez az oldaluk full angolul van.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
Azért ha ebből a szempontból nézzük,már nem is annyira nyílt rendszer ez az android,ha így kényszerítik az embert bizonyos dolgokra.
hát igen. meg ugye ezek az egyéb, amúgy baromi hasznos Google appok is. Youtube, Maps, Gmail, Google+, Talk, stb,, amikor elsőre néztem hogy tök jó kaptam pár extra alkalmazást, a gyári/rendszer dolgok mellé, de mi az hogy ezek nem opcionálisan törölhetőek ha épp nem kell? (De ide vehetem a gyártók/szolgáltatók által rápakoltakat is, pl FB, TouchPal, MasterCard stb) Play-ről letölthetőek ismét, tehát mit kockáztatna az ember, menne is nélkülük a rendszer. (csakhát köllött a marketing amikor elkezdték ezt a nagy android business-t a Googlenél akkortájt próbálták leverni a facebook-ot a G+-szal, amire azóta rájöhettek volna hogy esélytelen, de nem, az újabb ilyen húzásuk, hogy a Play Store-ba is csak G+ regisztrációval lehet csak értékelni véleményt írni. hát én amondó vagyok hogy akkor így jártak szegény fejlesztők, tavaly nyáron még rendszeresen értékeltem appokat, véleményeztem, december óta, viszont nem.
azóta inkább privátban írkálok a fejlesztőknek, több haszna is van. focis livescore, forma1-es livetiming appot is frissítettek/javítottak már ki úgy ahogy szerettem volna )szóval én is nagyobb szabadságra számítottam az Android-tól alapból, hekkelgetés nélkül, mert azt még értem hogy root jogot nem adnak mint egy PC-s OS-nél, nehogy az átlag user olyat töröljön amitől többet be sem indulna, de az előbb felsoroltak nem tartoznak ezek közé. na persze az újabb rendszereken már van lehetőség tiltani őket, legalább a memóriát nem eszik, nem zavarnak, ha van elég belső tárhely. (mondjuk amin már 4.0 futkorászik gyárilag ott szokott lenni)
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
én rendszeresen használom azt a gyári app-ot, semmi extra nem kell hozzá, a menüjében van visszaállítás és szépen visszatolja. sajnos elég sok fejlesztő hoz ki szar frissítést ami után vissza kell toljak egy korábbit. (meg ugye itt ennek az app-nak root joga van nyilván mivel gyári, a te OS-eden is annak kell lennie hogy le tudja menteni az adatokat is, ne csak az apk-t) lényegében kapsz egy .db és egy .apk fájlt abból állítja vissza.
(visszaállításnál meg be kell pipálni mikor kérdezi hogy a meglévő alk. adatok felülírása, még akkor is ha nincs is meglévő alk. adat )viszont custom rom-okra a Titanium Backup-ot szokták ajánlani, az ilyen univerzális cucc, minden gyártó OS-n megy. (csak fizetős asszem)
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
rom-ot nem pucol, adott alkalmazást viszont igen (kivéve persze a gyárikat, ha akkor csinálod hogy nincs a gyári rom rootolva) tehát pl zengri bördsz adataival együtt kimented SD-re, gyári rom vissza, all backup-pal visszaállítod a cuccot, és a zengri bördszöt ott folytatod ahol abbahagyod. én nem látom ennek akadályát.
-
Foose
addikt
Nah,látom nem jön válasz. Viszont úgy döntöttem,hogy megy vissza a gyári rom. Nincs ezzel az ICS OS-el olyan nagy baj,csak zavar hogy sok helyen inverz színek jönnek az ICS miatt,és nem látszanak a szövegek. Viszont a gyárin meg nincs képlopó,úgyhogy arra mindenképpen kellene valami megoldás nekem,ami nem eszik sok helyet.
(#3410) shootme2 Eszerint a leírás szerint fogom visszarakni a gyári romot,nem recoveryből. Bár ez a megoldás nekem még új Miután a step1 és step2 megvan,restart a teló,vagy hogy? Furcsa hogy az a rom amit itt linkeltél,bár gyári rom,de kisebb,mint amit én a gyártó oldaláról szedtem le
[ Szerkesztve ]
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen routert?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Linux kezdőknek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest