Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lapa

veterán

válasz WN31RD #22 üzenetére

oké, hogy monopólium. ha viszont belegondolok ennyi erővel nekiugorhatnának a rajzprogikat gyártók az mspaintnek is, meg a szövegszerkesztősek a notepad-wordpad kombónak. meg neadjisten a skincsinálók is a windows standard ablakoknak. a végén a windows egészen puritán kis C:\> prompttá szelidülne.

a választás szabadsága mindenkinek ott van. mikor az egyszerű júzernek már biztosabban forog az egér a kezében (mert ugye első körben ez a probléma), akkor sok forrásból értesülhet az általa használt, beépített cuccok jobb, más verzióiról. én még olyat nem láttam, hogy a gyakorlatot szerzett józer ne ''lendült'' volna bele és ne hányta volna tele kábé 150 felesleges ''alternatívával'' a gépét.

szerintem az ms részéről jogos a hozzáállás, hogy használható terméket akar adni az egyszerű júzereknek. nemtom mondjuk a telepítéskor választható összetevőként szerintem nem lenne rossz...

• FTeR

addikt

válasz WN31RD #22 üzenetére

akkor sem a monopol helyzetbe jutottat büntetem (nehogymá az legyen a bűne, h olyan jót gyártott, amit mindenki használni akar), hanem a konkurenciát próbálom erősíteni, egy akármyilen program keretében. persze előbbi sokkal kifizetődőbb, mert pénznyelés helyett a kivetett büntetésből még bevétel is van.
    a verseny meg sosem hal el teljesen. ie lenyomta a netscépet, pedig az volt monopolba, senki nem vetette ki az IE-t, mégis jött az ff és lám mi lett.

a helyzet megismerése nélkül a könyvekben 50 éve lefektetett szabályokat nem lehet minden tekintet nélkül, minden helyzetre alkalmazni.

ha kiveszik az wmp-t, azzal adnak a szarnak egy pofont, mert a júzer felteszi a wint, majd elmegy a ms oldalára és letölti, mert előbb ott fog keresgélni. hameg nem az kell neki, akkor meg eddig sem akadályozta semmi.

Új hozzászólás Aktív témák