Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Közel 2TB szabad helyem van belevágjak?

Hol tudok én is ilyet csinálni? (ilyen méretű állományt számokból) -
latyakmajom
újonc
Itt is van egy jó kis próbálkozás:
googleplex modellezés -
pohár
félisten
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Nekem sajna most nincs ennyi helyem, de ha lesz 10GB, akkor nekiállok én is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Badman 4ever
őstag
Ma 2 818 730 209 számjegyig jutottam és a fájl most 2,62 GB. Ezt übereljétek.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő...
Szóval a fájl most 127,6 MB és 133 799 401 számjegyem van eddig és most indítottam el a következő CTRL+V hullámot.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Badman 4ever
őstag
Én jegyzettömbbel próbálkozok, nem tudom hány számjegy eddig, mert annyiszor leütöttem a CTRL+V-t, hogy nem reagál a progi.

Azt hiszem a következő tesztprogram a SuperPi után a SuperGogolplex lesz.
Szerk.: Az előbb megnéztem feladatkezelővel, 120 megányi memóriát és 500 megás lapozófájlt használ a notepad.exe...
-
vPhis
tag
De kiírja. Csinál egy fájlt a könyvtárjába. Nemtudom pontosan a nevét a fájlnak mert most nincs meg a SuperPI de max 5 fájl van ott szal nem nehéz megtalálni a 32MB-osat.
(#19) z0d1AK:
arra azt mondod hogy accepted = 0 (bár le se szarja szóval argument.start();
aminek az eredménye pár darab 1)(#20) Hasek:
Hát az Word. Az nem erre való. -
Hasek
Közösségépítő
-
z0d1AK
nagyúr
Hogy örül majd az, aki ezeket a számításokat felhasználja a matek órán

Lesz mire felvágni a tanárnak.
Csak vigyázni kell, ha a tanár nem érti,ő adhat egy sokkal rövidebb számot is a bátor vállalkozónak: 1 -
vPhis
tag
-
picur220
veterán
Még egy érdekesség:
A pí első 4 000 000 számjegye. Keress az oldalon bármilyen 3 számra, és találatot fog adni! Nem is egyet! De lehet próbálkozni 4 és ötjegyű számokkal is, mindig lesz találat!
-
Dany007
veterán
Azért a tejútrendszer átmérője messze nem pontos adat. Ugyanis csak becslik.
Olyan 100-200 ezer fényévre tehető...
A csak szócska meg kicsinyítőképző is relatív, elvégre elég belegondolni, hogy az kb azt jelenti, ha képesek lennénk fénysebességgel utazni, akkor is 100.000 éven át kéne folyamatosan utazni csak ahhoz, hogy keresztül érjünk a Tejútrendszeren. Ami már önmagában is felfoghatatlan időtartam és távolság...
-
Hasek
Közösségépítő
Wordben, copy+paste módszerrel:
Eddig 68.000.000 karakter, 11.334 oldalon, Arial betűtípus, 10-es betűméret.
szerk:
Már 136.000.000 karakter, 22.667 oldalon. Word automatikus mentés: 2 percig tartott...

Shit... következő beillesztés során, 32.766 oldalnál megállt... kiírta, hogy ez a max...

Kicsivel több, mint 196 596 000 karakter összesen. Na ezt ki lépi túl?

-
Hasek
Közösségépítő
válasz
JuliusCaesar
üzenetére
Igen, a Google neve valóban ebből született.
"Amúgy jó kis szám. és ennél nagyobbnak már hogne lenne neve? googolplex plusz három"
Igen, de a "googolplex plusz három"-t bár így hívjuk, de önálló neve nincs, hiszen neve más számok neveinek kombinációjából jött létre.
Akkor fogalmazzunk úgy(és ezt átírom a bejegyzésben), hogy a googleplex az utolsó szám, amelynek önálló nevet adtak. Onnantól már csak a meglévő nevek kombinálásával fejezhető ki egy szám.
-
JuliusCaesar
tag
És ebből jön a Google neve, mert hogy valami adatot vagy mit akartak ezzel szimbolizálni. végül is sztem jó döntés lett!
Amúgy jó kis szám. és ennél nagyobbnak már hogne lenne neve? googolplex plusz három

-
No-kia
addikt
én is szeretem az ilyen írásokat,köszi

-
Hasek
Közösségépítő
A Wikipedia egész pontosan így fogalmaz: "ha az univerzumunk minden anyagát papírrá és tintává változtatnánk (vagy éppen lemezmeghajtókká vagy számítógépes memóriává), sem lenne elég ahhoz, hogy leírjuk."
Ez talán válasz a kérdésedre, bár nem tudom, hogy igaz-e. Mindenesetre, ha kipróbálod, az eredményt várom ide a topicba.
gamerkiller: Én is szeretem az ilyen jellegű írásokat, elméleti boncolgatásokat. Örülök neki, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

-
szablya
aktív tag
"Talán tényleg igaz az állítás: ha az univerzum minden anyagát papírrá és tintává alakítanánk, az sem lenne elegendő, hogy leírjuk."
Hát ez szpás

Algoritmus ami kiszámolja? Megpróbálok írni egyet... De miben? Pascalban real-lal meg lehet csinálni? Vagy az egész számot nem is kell "észben tartani"... Kíváncsi vagyok, a kis Prescottom mennyi idő alatt végezne vele![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gamerkiller
senior tag
Érdekes.. Mindig szerettem az ilyen jellegű dolgokat..

Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 7
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HYPERX ALLOY FPS mechanikus billentyűzet - Cherry MX RED
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 zsanér törött laptop
- Lenovo LOQ 15IRH8 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 PRO - 1 év gari
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Csak plusz érdekesség...