Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) zozz12


zozz12
tag

Üdv!
Jó kis cikk lett, tetszik. Lenne pár kérdésem: muszály szétszedni a gépet? Én tuti nem fogom szétszedni, félek hogy a vadonat új (de kissé hangos) gépemnek bármi baja lesz. Másik, ennek a szigetelős megoldásnak mennyi haszna van? Kb. hány dB?

:R

(#2) 14adam


14adam
addikt

én kétoldalú ragasztóval csináltam. hát úgy nagyon rossz volt 2-3 naponta kellet visszanyomkodni. Meguntam aztán inkább kiszedtem a gépet aztán most az asztalon van. Meg mindig cserélgetem az alaplapokat vagy tápot,tehát akkor biztos,hogy leverném :U

De remek cikk lett

[ Szerkesztve ]

(#3) zH.


zH.
senior tag

szép munka. :)

just be

(#4) Tv


Tv
senior tag

Kniáncsiságból lehetett volna egy összehasonlító mérést végezni, hogy mennyivel lett nagyobb hőmérésklet a gépházban így, mert tuti hogy melegebb lett, csak kérdés, hogy számottevő mértékben vagy sem. Bár mivel, amint írtad is más alaplap csere is volt, nehéz lenne a korrekt összehasonlítás.

(#5) Ghandi válasza zozz12 (#1) üzenetére


Ghandi
aktív tag

Sajnos valamennyire muszály szétszedni a gépet egyébként a kábelok és pár alkatrész nagyon zavaróak lehetnek a szerelésnél.Én az elövigyázatosság miatt szoktam totál szétszedni a gépet,nem szeretnék semmit sem megsérteni vagy összeragasztózni a munka alatt.Persze kérdés milyen a házad,némelyikben jól lehet dolgozni,de amint irtam nagyon soknak a tetö részét le kell szedni,egyébként nem tudod oda betenni a szivacsot az 5.25-ös rekeszek miatt.
Probáltam dB-t mérni,csak eszközt hiányában ez meghiusult.Vannak programok amik elméletileg erre valók,a gyakorlatban semmi hasznát nem vetem.

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#6) Ghandi válasza 14adam (#2) üzenetére


Ghandi
aktív tag

Ne is mond! Irtam is a kiegészités részben a cikk legvégén ezt a problémát.Az egyik "ügyfelemmel" nagy vita alakult ebböl.Hallani sem akart arról hogy ráragasszam a szivacsot mert egyik ismeröse szerint....bla,bla,bal,a fémtüske nem tetszett neki,és szerinte a kétoldalú ragsztószalag nagyon jó! Hozott is valami spécit mert ez tuti! Mondtam neki hogy mi lehet a probléma vele,ö erösködött hogy az kivan zárva hogy ez elenged.Jó!
Megcsináltam neki úgy,erre kb egy hét mulva jött a reklamáció hogy lejön a szivacs!
Nem füznék hozzá semmit.
Én nem ajánlom senkinek sem a kétoldalú ragasztószalagot!

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#7) Ghandi válasza Tv (#4) üzenetére


Ghandi
aktív tag

Összeségében jobbak lettek a hőfokok,de ehez az is hozzátartozik hogy be lett téve egy 12cm-es ventillátor is a házba ami pont a viyókon keresztül nyomja be a levegöt,ráadásul a vinyók ICire passziv alu blokkokat tetem.Ezek elötte elég melegek voltak,igy teljesen normál hőmérsékletüek lettek.A CPU és a chipsett totál normál hőfokon dolgoznak de ugye ez egy uj alaplap.

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#8) zozz12 válasza Ghandi (#5) üzenetére


zozz12
tag

Értem! Nem lesz ez a szivacs egy idő után full poros? Ha igen ki lehet/kell tisztítani? Tényleg hallhatóan halkabb a gép ezekkel a szivacsokkal? Csak szivacsot használsz? Egy gép komplett "beburkolása" mennyibe kerül nálad?

:R

(#9) föccer


föccer
nagyúr

Én, ha nekiállok beszivacsozni a gépet, akkor PVA ragasztót használnék. Igaz, hogy lassabban szárad, mint a palmatex, viszont sokkal könnyebb vele dolgozni. Nem kell hígítani, és "csőrős" tubusban árulják, amivel nagyon könnyen lehet felvinni a felületre. Kinyomod, és utána egy kartonlappal, elhúzod. Nem kell hígítani, nem kell pamacsolni. Száradás után ugyan olyan tartós lehet. Igaz teljesen sima fém felületen még nem próbáltam, de elvileg, ha le van tisztítva (nem poros, zsíros, vizes), akkor ugyanolyan jónak kell lennie.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#10) Ghandi válasza zozz12 (#8) üzenetére


Ghandi
aktív tag

A szivacson is megáll a por ugyan úgy mint bármilyen más alkatrész,jó ha az ember porszürőt rak a ventik elé! De nem kell megilyedni ha poros lesz,süritettlevegövel ugyan ugy le lehet fújni róla,vagy porszivóval tisztitani.Ha a teljes házat kiszivacsolod akkor hallható lesz a külömbség.Én nem csak szivacsot használok hanem öntapadós textilszalagot is és ha kell bitumenes lapot is.
Sajnos egyenlöre leálltam a házak szigetelésével,a munka és a család nem engedi meg sok a dolgom mostanában,valójábannem is tudom miért adtam a fejemm rá.Kb fél nap alatt kész egy gép ebben benne van a szét,összeszerelés is,ha valakinek nincsen tapasztalat akkor ez lehet egy nap kb.Amig csináltam addig ház nagyságától függöen 3500 max 4500Ft volt anyaggal munkadijjal az egész.
Most már csak szivacsot,tüskét árulok és ha kell irásban tudok segiteni.

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#11) Ghandi válasza föccer (#9) üzenetére


Ghandi
aktív tag

Nem ismeren ezt a PVA ragasztót,lehet ugyan olyan jó erre a célra.A pálmatexet is lehet higitás nélkül használni,de ha higitja az ember akkor könyebb vele dolgozni mert könyebben kenhetö,hamarabb szárad és én jobban szeretek ecsettel dolgozni mert könyebben hozzáférek a kisebb helyekhez is.
Gyanitom hogy ez a PVA ragasztó olcsóbb mint a pálma és akkor tényleg jobban jár az ember! Sajnos a pálma elég drága.

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#12) föccer válasza Ghandi (#11) üzenetére


föccer
nagyúr

Poli-vinil-acetát. Obi/praktiker stb áruházban FA ragasztóként árulják. Gyakorlatilag egy víz alapú ragasztó. Leginkább porózus felületeken a legjobb, mert ott be tud szívódni a felületbe, és ott megszáradva beton stabil kötést ad. Ezért írtam, hogy a fém felületen nem vagyok biztos a használatában. Én műanyagra használtam nagy ritkán. Arról mechanikai hatásra hajlamos lepattogni, ha nem elég nagy a ragasztott felület.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#13) föccer


föccer
nagyúr

Üdv!

A bejegyzésedet alapul véve én is leszigeteltem a házat. Írnék néhány észrevételt, ha szabad :)

Természetesen ezek az észrevételek nagy mértékben függenek a ház felépítésétől. Nálam előjöttek ezek a problémák/nehézségek, másnál nem biztos, hogy előjönnének.

- A táp teteje és a ház felső részének alja között kisebb a rés, mint a szivacs vastagsága. Ezért a tető visszahelyezése eléggé macerás, mondhatni nehéz volt. Konkrétan rá kellett térdelnem. Amikor sikerült az akció néztem, hogy a tető egy kicsit felpúposodott, deformálva egy kicsit az egész házat.

- Előlapnál marha nehéz megoldani a teljes szivacsozást. Nekem úgy sikerült, a felét kintre helyeztem el (gépház teste és a küldő borító közé), a másik felét pedig a gépház testén belülre. Továbbá vigyázni kell az előlapi kábelek kivezetésére is.

- A hátlapi szivacsozást gyakorlatilag nem lehet teljes egészben megoldani. Az alaplapi kivezetés, és a vga körül jókora rés van a pajzson. A hang viszont olyan gonosz dolog, hogy a legkisebb lyukon is hajlandó kiszökni.

- Azzal számolni érdemes, hogy a teljesen lezárt ház miatt nem árt a házra is ventiket rakni, ami beszívja és kifújja onnan a levegőt. Én erre a célra 2 db 14 cm-es ventit vettem. Az egyik 550, a másik 720-as fordulattal teker. Ezen kívül lecseréltem a cpu hűtést egy AC Freezer pro 7-re, ami a cpu hűtést hatékonyabban és halkabban oldotta meg, mint az E6500-as gyári megoldása.

Mindent egybevéve nem vagyok 100%-osan megelégedve az eredménnyel :(( Sajnos a +2 venit keltette légzaj (hiába 14 cm, alacsony fordulatos "szuper csendes" ventik miatt nem csökkent észrevehetően a gép teljes zajszintje.

Az igazat megvallva eddig sem volt túl zajos, de szeretném azt elérni, hogy este se nagyon lehessen meghallani, ha bekapcsolom.

Jelenleg a hátsó 14 centis venit-t fogom cserélni egy lassabbra, és elvileg halkabbra. Gyári adat szerint 13 dbel-ad ki, ami szerintem közelebb van a 23-hoz. Ha ezt kicserélem, akkor marad ahogy van, többet nem költök rá :(

Lassan érik bennem egy SSD beszerzésének képe, de azok olyan marha drágák, hogy azt még karácsonra sem engedhettem meg magamnak :) Bár most is ráköltöttem 15k-t. Szinte a semmiért :(

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.