Hirdetés

2024. február 28., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11) varga.tamas


varga.tamas
tag

Alapvetően nincs gond velük, mi 2 hetet voltunk tavaly a Don-kanyarnál (Voronyezs), Moszkvában 2 napot voltunk, mászkáltunk mindenfele.

Igazából a metrónál nagyon kell figyelni, mert könnyen eltévedhet az ember, voltunk olyan állomáson, ahol 7 metróvonal keresztezi egymást. Sajnos nem sok angol szöveget lehet találni. Moszkvában a metró már RFID-s kártyával megy, megveszed a "jegyet", ami egy kicsit vastagabb papir kártya, amire a vett számú jegy kerül rá. Amikor "lecsippantod" a kártyát a lejáratnál, akkor a kapu kiirja hogy hány utazásod van még. Egy csippantással addig használhatod a metrót, ameddig el nem hagyod a területét (akárcsak itt, viszont ott nincs korlátozás, hogy max 1 óra). Árakban olcsóbb mint nálunk, a metrójegy átszámitva kb 250 Ft volt, a legolcsóbb cigi pedig 170 Ft, a nálunk ismert márkák meg kb a felébe kerültek mint itthon. A kaja szintúgy. Arra figyelj hogy ásványvízből két fajta van, az egyik a hagyományos édesvíz, a másik pedig enyhén lúgos, ami kb számunkra ihatatlan.

Én KP-t még itthon Pesten váltottam, a rubel akkor 7 Ft-volt. Több helyre elosztva volt nálam ~100k HUF rubelben és 20k HUF dollárban vésztartaléknak, amit kint bármelyik bankban külön ablaknál tudsz átváltani napi árfolyamon rubelre. Városi pénzváltónál váltottam, mert a pályaudvari (Keleti, ugyanis vonattal mentünk :D) egy rabló másfél forinttal drágábban adta.

Arra készülj fel, hogy nem beszélnek angolul, vagy ha igen, akkor az annyira megy nekik, mint neked az orosz iskolai emlékeidből. Az emberek nem különösebben kedvesek, de nem néztek ki minket sehonnan.

Borscs-ot mindenképp egyél, nagyon jó, akárcsak a pelmenyi (többfajta darát húsból készült tésztába csomagol gombócka, kb egy húsos derelye).

127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.