Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy08
csendes tag
qltsar
Komolyabb terhelés alatt mit értesz???
Én az enyémet most pasztáztam újra bő egy hete.. A pasztázás előtt játékok alatt (COD5, BF3, GRID2, F1-2013) volt a CPU kb 75-85°c a GPU 85-95°C. Pasztázás után ezek az értékek rendre kb 5-10°C alacsonyabbak lettek. Valamint én azért komoly terhelés esetén ha nem felejtem el leveszem az alját, és teszek alá hűtőpadot.Iphone 4S; Lenovo G580 (i5-3230M, GT635, 8GB)
-
Gaben92
őstag
Ha csak a gari a probléma, írsz a Lenovonak, hogy "figyejjé má, pasztáznék, legyen már garim utána", és ha olyan kedvedben találod őket helyben hagyják. Ha nem törsz le semmit, meg nem gányolod szét a gépet, akkor ha garanciális javításra szorul, meg fogják csinálni annak ellenére is, hogy szétszedted. Kivéve ha mondjuk elég a CPU/GPU, mert akkor azt mondják, szarul pasztáztál.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Speedy08
csendes tag
Hát én a garanciát azt inkább bukom, meg annyira nem is érdekel. Egy régi laptopomat elküldtem garanciális javításra. Azt a hibát amivel elküldtem megcsinálták, viszont mire visszaért hozzám meghibásodott a kijelző szalagkábelje. Utána csak megint ment az oda-vissza szervizelés mert sosem tudták normálisan teljesen hibátlanul visszaküldeni.
Viszont az tény, hogy elég macerás és időigényes szétszedni. De szerintem határozottan megéri. Valamint ha esetleg ügyesen le tudod szedni a billentyűzet alatt lévő csavarról a garancia matricát akkor még a garancia se fog elszállni.
Iphone 4S; Lenovo G580 (i5-3230M, GT635, 8GB)
-
Angel2014
addikt
Szia! Te tetted bele vagy gyári ? Ha igen mi volt előtte ? És a hűtést változtattad. Pont ilyesmin gondolkodok én is!
Annyira ismerős vagy valahonnan.
Csak nem innen az egyik nagymester?
Bagyusz, Keeperv, Hookins, Wwenigma.Fakirr, Főnix.
Elkelt volna a segítség anno a V60o -on.[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Borote
addikt
A 82-85 fok teljesen elfogadott notebookban, máshol sem kapsz ennél jobb hűtést, csak szarabbat. Egyébiránt már a működő turbo azt jelenti, hogy a kategóriához képest jó a hűtése.
(#3001) Angel2014: "Vagy valami programot kell letölteni hozzá?" - a Turbo automatán szabályozódik, azt Te nem tudod állítani (legfeljebb Windows-on belül kikapcsolni).
-
Angel2014
addikt
pl ö ahogy leírta? És benne a link is. [link]
Bios frissítés menete:
- Bootolható USB pendrive készítése DOS rendszerrel az alábbiak szerint: [link]
- A bios fájl letöltése: [link]
- A letöltött, tömörített bios mappa kibontása a már elkészített bootolható dosos USB főkönyvtárába
- Számítógép újraindítása, majd belépés a boot menübe, USB eszköz kiválasztása, ekkor a dos rendszer elindul, billentyűzet nyelvének kiválasztása
- A "dir bios" paranccsal be kell lépni az USB -n található BIOS mappába
- Végül pedig a "Flash.bat" parancsot kell kiadni
Ezek végeztével lefut az egész, ahol kéri, majd entert kell ütni, illetve várni kell. A végén pár mp -es fekete képernyő lesz, nem kell megijedni, várakozni kell, majd a gép újraindul a már felfrissített új bios -al. Gyakorlatilag ennyi az egész, pofon egyszerű, először olvasva körülményesnek tűnhet, pedig nem az.
Ha normálisan kérdeznek, akkor úgy is válaszolj!Amúgy nálad a biosban van turbo boost lehetőség?
[ Szerkesztve ]
-
Ryder1
senior tag
Öööö, múltkor megpróbáltam, de finoman szólva rossz a csavarhúzó, mert elgörbült a feje és nem tudtam kiszedni a csavarokat. Egy normális kisméretű csavarhúzóért meg nem akarok elmenni vásárolgatni.
Lehet, még teszek vele egy próbát, de akkor a kompresszoros ötletem is jó lenne vészmegoldásnak, vagy inkább hanyagoljam? -
Borote
addikt
Én ezért nem nagyon ajánlottam G580-akat i5-tel. i3-hoz még jó a hűtése, drágábban meg rendszerint volt más lehetőség is. Mikor pasztáztad?
-
Borote
addikt
C'est la vie. Szerintem van lehetőség előre egyeztetett időpontban menni, hogy kitakarítsák, újrapasztázzák a gépet. Egy óránál nem nagyon tart tovább. Csak olyan helyre kell vinni, ami szerződött Lenovo partner, és belenyúlhatnak a gépbe.
Ezek a külső ventik nem nagyon érnek sokat. A legtöbbet az számít, ha meg van emelve a gép, és rács van alatta, ha a venti is megy, az alig tesz hozzá. A hűtőpad típusa meg megint nem számít sokat.
-
-
Gaben92
őstag
Az alaplap, hogy milyen az teljesen mindegy. Inkább a rajta lévő GPU számít, mert az termelhet több hőt. Bár gondolom GT635M-ről beszélünk. A hűtő az már más kérdés. A korábban linkelt 2 heatpipe-os verzió valószínűleg gyengébbet fog produkálni mint a dupla heatpipe-os verzió.
Szerintem ha már úgy is szétkapjátok a gépet, dobjatok egy képet a gyári i5 hűtésről. De szerintem sanszos, hogy olyan lesz mint az enyémben (i3-2328M). 2 heatpipe, az egyik prociig megy, a másik tovább a GPU-hoz. (Mellesleg ezen a képen az is látszik, hogy tényleg nincs lyuk az alaplapon a másik hűtőnek amit a 480-as lapon láttunk. [link]
Más: Csekkoljátok már le, hogy a GPU hűtő a GPU teljes felületével érintkezik-e. Nekem annó az tűnt fel, hogy a hűtő pár mm-el magasabban van mint a GPU teteje, és a lefogató csavar nem húzza le annyira mint kéne ezáltal a GPU jobban tud melegedni.
[ Szerkesztve ]
-
Gyb001
senior tag
Akkor lehet nem ubi hanem valami más kis gépigényű disztró volt. (Régi gépre kerestem valamit.)
De a lényeg hogy valamilyen 32 bites linux 1,8 gb-t látott. Tehát külön van az vram.[ Szerkesztve ]
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
Gaben92
őstag
Olvass vissza. Neki bele van hegesztve a gépbe egy emberméretű
szalmazsákhűtőborda.
Pontosabban mindenhol sok kicsi.If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
dewil666
őstag
Köszi!
Nem levehető csak ha a csavar anyákat leveszem, az alsó takeró lemezre vannak a ventik rögzítve. Nagyon stabil a 6db csavarnak köszönhetően.
Van hozzá laptop hátitáskám azzal szoktam vinni és még a billentyűzet, egér, vezetékek és a ventiknek az adapter is elfér.[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
OneHalf
csendes tag
-
MadGame
senior tag
Én nem pasztáztam, majd legközelebb. Viszont töményen összeállt, tömény szürke porréteg volt benne, megszabadítottam tőle. Fényévekkel jobb, már nem fújtat és 40-45 fokos. Játékra csak nagyon ritkán használom, általában Sherlock Holmes-t szoktam vele tolni, akkor felugrik nekem is 80°C körülire.
-
Angel2014
addikt
Attól függ mi a 2 oprendszer...win 10.és win 8,1 menne szerintem...de a pedrive formázása a sorsdöntő ...fat 32 kell hogy legyen...és mi kell a fat32 nek? 4 giga vagy alatti mennyiség...szóval ha egy olyan win 7 et akarsz feltenni aminek bele vannak integrálva a frisstései ami 5.7 giga az életben nem lesz uefi...
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
Nézd csak meg is kérdeztem neked...UEFI 2 op rendszer
-
Gaben92
őstag
Konkrétan azért írtam az 1080i-t mert emlékeztem, hogy valaki próbálkozott vele és nem ment neki az 1080p. Lényegében nem jársz messze az igazságtól, ugyanis a G580-on 20 pines csatlakozó van. Az 1080p-hez pedig mindenképp 40 pines kell, de a kábelcsere sem megoldás mivel maga az alaplapi csatlakozó is csak 20 pint tartalmaz. A 20 pines kábeleken pedig maximum 1080i-t lehet kihajtani (ha kicsit az ember utánaolvas a progressive/interlaced dolgoknak akkor kb le is jön, hogy miért). HDMI-n pont emiatt nincs jelen ez a probléma, mert ott a "bűnös szalagkábel" nem játszik.
Lényeg a lényeg, belső displayen 1080i a max amire ez a gép képes.
-
MadGame
senior tag
-
Gaben92
őstag
A gép semmi mást nem eszik meg az AR9485-ön és egy két szintén régi kártyán (nekem gyárilag Broadcom 4313MGM volt benne) kívül mert whitelist-es a BIOS. Lényegében be sem kapcsol ha más kártyát teszel bele.
Viszont ez engem nem igazán állított meg.
Szerezz be egy rendes WiFi kártyát (Intel Wireless AC 7260/8260 pl, vagy ha OSX-et is használsz akkor Broadcom) én meg ha hazaértem elküldöm neked a legújabb QIWG5-ös BIOS-nak az unlock-olt verzióját amiből el van távolítva a whitelist. FreeDOS-os pendrive kell a telepítéshez de amúgy gyerekjáték. Onnantól bármit bekajál és élvezheted a 866,7Mbit-et mint én.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Attól függ milyet akarsz. eBay-en a 150Mbit-es kártyák kb 1000 forint körül mozognak. Más kérdés, hogy ha már befektetsz egy új WiFi kártyára akkor szerintem érdemesebb AC-set venni.
Nekem a Zenbook-ban Intel Wireless AC 7260 van. Az Dual Band és tud 2,4GHz mellett 5GHz-en is működni 867Mbps sebességgel. Emellett még van benne Bluetooth 4.0 is. Nem linkelek hirdetést, de hardveraprón 5k HUF-ért kapsz belőle zsír újat.Arra viszont figyelj, hogy 2,4GHz-en 300Mbit a korlát (de néha csak 150), a 867Mbps csak 5GHz-en megy, szóval nem ártana tudni, hogy a router-ed tud-e annyit. De elvileg a 300Mbit is elég kell legyen a te netedhez.
Smartphone meg más laptop amiatt hoz annyit mert annyit tud a WiFijük. Barátnőm iPhone 5S-e például 100Mbit-et tud max WiFi-n 5GHz-en. Nekem 250-es net van otthon de mivel a telefon ennyit tud ennyi jön de az stabilan. A Zenbook-on ugyanez a 250Mbit-es net 256Mbit-tel jön.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Nekem is ilyesmi van csak a Telekom-os. Annyi, hogy én külön SSID-re állítottam a 2,4GHz-es és az 5GHz-es hálót, mert ha ugyanaz az SSID akkor ugye automatikusan választ. Viszont ha egy minimálisan is erősebb a 2,4GHz-es kapcsolat akkor arra megy rá a notebook az 5GHz-es helyett az meg nem frankó. Ezt tudom javasolni neked is.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Basszus.
Én se tudtam, de most nézem, hogy van Wireless-AC 7260 és a rezsicsökkentett Wireless-N 7260 .
Ahogy látom konkrétan az 5GHz az egyetlen különbség köztük, mert az N-es is ugyanúgy 300Mbit-et tud 2,4GHz-en mint az AC-s. Ha ezt tudom pontosabban fogalmazok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest