Hirdetés

2020. december 1., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) orion1025


orion1025
őstag

Menne a büdös rosseb, el is szállingóznék ebből az országból azzal a lendülettel. Fel is akasztanám magam annyi primitív ember között, így is elég vesz körül nap mint nap, persze tisztelet a kivételnek. Különben is a magyar katonai állomány vetekszik a vicc kategóriával, na meg mit csinálnának két termetesebb bomba ellen....... Mi amúgy is nyalós ország vagyunk, megoldjuk azt másképp is, majd besoroznak a ruszkik..... :DDD

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

(#2) AllTheBest


AllTheBest
senior tag
LOGOUT blog

Személyes vélemény:Rossz végignézni a mai fiatalokon, elb*zult a világ... Mondjuk én is csak 18 vagyok, de én szívesen megtapasztaltam volna(lehet, hogy ez kicsit furcsán hangzik) Szerintem ha nagyon akarnák, akkor meg tudnák valósítani a dolgot.

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#3) Fr0z3n


Fr0z3n
őstag

Nagyon kéne. Sok ecsetfejű, egoista, ordibálós barom megtanulná mi a fegyelem.

(#4) Met válasza AllTheBest (#2) üzenetére


Met
veterán

Szerintem kár volt eltörölni, adott egy bizonyos fajta nevelést ami a mostani fiatalokban nincs meg.
Régen tényleg nem volt ennyi buzi kinézetű, a haj ( úgy néznek ki mint Johny Bravo), a ruha (térdig érő ülepű szűk nadrág a szivárvány minden színében, v nyakú kinyúlt póló), a viselkedés (hisztiznek, nyafognak) ronáldó füli mert az trendy.
Régen is voltak "divatkövetők" de a katonaság után 99%-uk már normálisan öltözött és viselkedett.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#5) AllTheBest válasza Met (#4) üzenetére


AllTheBest
senior tag
LOGOUT blog

Szerencsémre én normális nevelésben részesültem és nem fajzottam el... Ezeket az ecsetfejű barmokat meg csak kinevetni lehet... Nagy részüknek rendes életcéljuk sincs, az a legnagyobb gondjuk, hogy 15 évesen hol b@sszon be következő hétvégén. Sajnálom, hogy idáig süllyedt a társadalom.

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#6) blackrulz válasza Met (#4) üzenetére


blackrulz
nagyúr

hát a környezetemben pont az ellenkezőjét láttam

aki előtte nagy pofával egoista baromként ment be, az a: bent megalázták, kijött még nagyobb pofával osztotta az észt a vélt/valós sérelmeit kiélve b: bent a nagy pofája miatt eleve olyan helyre osztották be ahol használhatta is

az öltözködés meg mindig szubjektív volt, és minden generációnak megvolt a sajátossága. apám közeleg a 60-hoz, katonaság után is fújtak rá a szülei a koptatott farmerja meg a zenei ízlése miatt, hosszú haja volt ami a környezetében kb ilyen "lázadás" szindróma volt.

az én generációm (szinte 30 vagyok) suliban is vagy buffalo vagy 4 köbméteres nadrág meg 16 köbméteres pulcsik, zselézett haj (mit hallgattam én érte akkor) és társai.

láttuk már a hippik, rokkerek, punkok, emók, a pávák és még ki tudja mik divattá válását majd bukását, egy két év alatt lecseng aztán annyi. az idősebb korosztályt néha megbotránkoztatja, aztán annyi. ez szerintem nem akkora tragédia. persze ha a fiam úgy jönne velem szembe a házban mint amiket most látok (leggingsben mint egy balerina, sírtam amikor az első szembejött :DDD ) akkor is inkább a vicces oldalát fognám meg és szénné szívnám a vérét vele, de gondosan dokumentálnám hogy 3-4 év múlva mutogathassam majd a barátnőinek ;]

a hozzáállás meg más tészta az nem az öltözködésből fakad, kevesebbet foglalkoznak a szülők a gyerekekkel, több, szabályozatlan csatornán dől az inger és az info az arcukba. de a természetes szelekció működik, majd sok mekit kell nyitni és annyi ;] erővel, főleg egy pár hetes vagy 1-2 hónapos szigorral nem neveled ki egy 18 évesből az értelmes dolgozni vágyó, céltudatos és küzdeni tudó férfit.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#7) Aweriot válasza blackrulz (#6) üzenetére


Aweriot
veterán

+1

"Kezdem azt hinni, hogy Isten, amikor az embert teremtette, némileg túlbecsülte saját képességeit." Oscar Wilde

(#8) ДарСтав


ДарСтав
aktív tag

Támogatnám, és részt is vennék benne, révén ha idén már ismét lenne, az elsők között kapnám a behívót.

Rossz nézni, hová jutott a legtöbb kortársam szellemileg. Én sem vagyok mintadarab, de azt hiszem még mindig jobban megfelelek a társadalmi normáknak, mint a sok hipszter meg páwa. Azokról nem is beszélve, akik inkább jelentkeznek egyetemre, hogy addig se kelljen dolgozni menni (természetesen nem azokra gondolok, akik ott fogják megtanulni a kellő dolgokat). Meg van még pár kategória, amikkel gondolom már mindenki találkozott. Ilyenek a klubkirályok, akik minden este s*ggrészegen dülöngélnek valahol a városban, vagy például a telitárcás, nagyképű bunkó parasztokra, akik úgy gondolják, apuka meg anyuka pénze bármire feljogosítja őket.

Kakolookiyam

(#9) peterkeT


peterkeT
nagyúr

A nevelés nem a társadalom feladata - sem az iskola, sem a katonaság, sem a cserkészet / úttörőség / kisz nem lesz soha hatékony, és egyáltalán semmi köze hozzá. Az előző rendszer legnagyobb szemétsége pont az volt, hogy előbb két, aztán másfél, aztán egy, aztán fél évet a tanulás, termelékenység és a családalapítás szempontjából legfontosabb időszakban (17-23 éves kor között) gyakorlatilag ideológiai átnevelésre cseszett el. Mindezt alulképzett, de roppant lelkes altiszti és tiszti karral, akiknek fontosabb volt az osztályharc, és az értelmiség, valamint a gyanús származásúak (polgári, nemesi származásúak, vallásosak, nemzetiségi kisebbségek) megalázása és betörése, mint a tényleges kiképzés - és a betörendő kategóriákba még csak az sem kellett, hogy a delikvens maga beletartozzon, elég volt, ha a tágabb családi körben volt megfigyelt személy.

Mindezt úgy, hogy az egész hatékonysága minden szempontból a béka segge alatt volt, hiszen a sorkatonaság hatékonyságát egy normálisan szervezett profi hadsereghez képest meg végképp nem kell ecsetelni.

Azon kéne inkább dolgozni, hogy társadalmilag elfogadottá és megbecsültté tegyék a fegyveres testületeknél történő szolgálatot, mert ez alapvetően egy borzasztóan fontos dolog, és ha valaki jól csinálja, akkor egy fantasztikus karrierlehetőség és életpálya.

Szerk.: Jah, kedves erkölcscsősz barátaim, akik a tévelygő ifjúság nevelésére szeretnétek újra bevezetni a sorkötelezettséget, kérdezzétek meg apáitokat, hogy ez mennyire volt hatékony, meg hogy miről szóltak a kimenőik, meg ki milyen hajjal, borostával, civil ruhával lázadt... :DDD Kiscsirkék vagytok még a tizenpár évetekkel, első körben nézzétek meg, hogy mennyire jól működött mindez a múltban, ha már saját tapasztalatnak híján vagytok.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#10) Met válasza blackrulz (#6) üzenetére


Met
veterán

Az hogy milyen zenét szeret valaki és "ahhoz illően" öltözködik nem múlik el egy katonaságtól. Faterod hosszú hajjal ment be, röviddel jött ki egész idő alatt a végét várta hogy újra megnöveszthesse.
De az nem normális hogy ezek a mostani fiúcskák többet basztatják a hajukat mint a lányok (pl. telefon előlapi kameráját használja tükörnek), nagy részükről nem tudom eldönteni hogy tényleg buzi vagy csak azért néz ki úgy mert divat és neveletlenek.
Ez egy katonaság (1 év) alatt eltűnik a többségből, kiszakadnak a megszokott közegből, nem nyalja senki a hátsójukat kénytelenek alkalmazkodni.
Igen, a szülők kevesebbet foglalkoznak a gyerekekkel és ezért lenne jó a sereg mert ott nem nézik hogy mit akar a gyerek hanem hogy mit kell tennie.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#11) Akos96 válasza Met (#4) üzenetére


Akos96
senior tag

"adott egy bizonyos fajta nevelést"

Amit apám sorkatonaságos történeteiből levontam... nem is, amit ő maga is kijelentett az az, hogy ott ő bizony nem kapott semmiféle nevelést, ellenben megcsodálhatta a társadalom olyan szinten alja rétegeit (nem a neveletlen suttyó fiatalokat, hanem inkább az analfabétán alja rétegeket), amelyekről korábban álmodni sem mert. Nekem ilyen irányú kalandra totál nincs szükségem, és nagyon Full Metal Jacketet sincs humorom játszani. Nem valami egyenruhásnak kell belevernie emberekbe, hogyan öltözködjenek és hordják a hajukat. Szerintem leginkább senkinek, mert amíg valaki betartja a minimum alsónadrág szabályt, addig felőlem azt hord, amit akar. Legfeljebb kiröhögöm.

"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."

(#12) Met válasza Akos96 (#11) üzenetére


Met
veterán

Nem szó szerint kell érteni a nevelést, de apád is megkapta csak nem tud róla ;)
Nem öltözködni tanítják meg őket hanem hogy szabályok között éljenek, alkalmazkodjanak, odafigyeljenek a másikra.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#13) Lauda


Lauda
félisten

Az egesz arra volt jo, hogy a tisztek elmehessenek elonyugdijba azutan, hogy egesz eletukben nem csinaltak semmit. Ezen kivul szetlopott mindenki mindent, a raktarosok, konyhasok, tisztek, beszallitok, uzemanyagosok stb stb. Nem volt olyan pontja a rendszernek, ahol ne loptak vagy sikkasztottak volna. Lett egy rakas alkoholista az ingyen piatol es jodolgaban nem tudjon mit kezdjen magaval faszkalapbol. Ezen kivul a sorkatonak epultek a tisztek hazait, takaritottak a kertet, lapatoltak a kavicsot az udvarba. A tarsadalom szamara semmi haszna nem volt. Szoval szerintem nem lenne ertelme visszaallitani.

[ Szerkesztve ]

(#14) blackrulz válasza Met (#10) üzenetére


blackrulz
nagyúr

"De az nem normális hogy ezek a mostani fiúcskák többet basztatják a hajukat mint a lányok (pl. telefon előlapi kameráját használja tükörnek), nagy részükről nem tudom eldönteni hogy tényleg buzi vagy csak azért néz ki úgy mert divat és neveletlenek."

mondom én már végigéltem pár ilyen "divat" irányzatot, a mostani se rosszabb mint az előzőek.

mondjuk egy érdekes kérdéskör lenne ha már itt tartunk hogy téged miért zavar úgy egészen pontosan? a flusztrációdból arra tippelnék hogy bőven a fiatalabb korosztály tagja vagy, és ezek vesznek körbe, válassz más társaságot ez esetben:) ha az idősebb korosztály vagy akkor pláne nem vágom hogy miért zavar pár csitri lázadása :)

engem tökéletesen hidegen hagy, az utcán is max röhögök magamban, az ilyen nem enyhén bosszúra hajazó "na akkor csicskák bent tollászkodjatok köcsögök" jellegű hozzáállást viszont kár is racionalizálni szerintem bármilyen vonal mentén, és más magyarázatot keresni mint értékek átadása vagy csapatmunka javítás, mert egész jól láthatóan inkább megtörni akarnád őket. a fegyveres szervezeteknek meg soha nem is volt ez a célja és a jövőben se kéne divatmajom gyűjtőt csinálni belőle...

szerintem ;)

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#15) Akos96 válasza Met (#12) üzenetére


Akos96
senior tag

Alkalmazkodjanak? Mihez? Jobb oldalról érkező taktikai atomcsapáshoz? Olyan felettesekhez, akiknek halvány lila gőzük nincs arról, mi történik körülöttük? Benzin- és teherautóalkatrész-lopáshoz? Inkompetens katonatársakhoz? Elengedhetetlen készségek, hol lennék... vagyok nélkülük.
Nem különböző szervezeteknek (katonaság, Hitlerjugend [nem egy kategória satöbbisatöbbi] stb.) kell megtanítania embereket arra, hogy alkalmazkodjanak egymáshoz és... szabályok közt éljenek... ez azért elég sok dolgot jelenthet. A lágerekben is voltak szabályok.
Azt, hogy egy ember képes legyen odafigyelni társaira, megtanulták sokan anélkül is, hogy lett volna az életükben ilyesfajta dolog (mellesleg szerintem a cserkészmozgalom egyáltalán nem rossz dolog, csak a vallási elemeket kéne kihagyni belőle, meg azokat nem kipótolni egyéb ideológiai elemekkel, akkor az ember kis közösségekben megtanítaná magának, hogy kell alkalmazkodni... és csomót kötni). Szerintem nekem is összejött.

[ Szerkesztve ]

"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."

(#16) tvse1995


tvse1995
senior tag

Azoktól kérdezném akiket ennyire foglalkoztat a mai fiatalok öltözködése, hogy őszintén ez mennyivel volt jobb? :U

Csakhogy érdemben is hozzászóljak, nagyon nem támogatnám...
Úgy érzem, hogy semmi hasznosat nem tudnék már ott tanulni.

(#17) orion1025 válasza Met (#12) üzenetére


orion1025
őstag

Otthon kell nevelni, a kedves szülőknek.... Elvált szülős családból származok, mert jó anyám megnevelt, pedig nem volt egyszerű dolga velem, szó szerint lázadtam 7-8 évesen, mégsem lettem agyhalott barom, sőt. Mindenkinek saját magának kell rájönnie arra, mi is az értékrendje, és idővel a legtöbb embernek be fog nőni a feje lágya. Pár évvel ezelőtt én sem voltam olyan, mint most, teljesen más az életcélom és minden hétköznapi momentumom, ehhez nincs szükség ordibáló alkoholista barmokra. Mellesleg az ember adja fel a munkahelyét egy sorkatonaságért? Na ne....

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

(#18) Hieronymus válasza Met (#12) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Nem öltözködni tanítják meg őket hanem hogy szabályok között éljenek, alkalmazkodjanak, odafigyeljenek a másikra.

Te voltál sorkatona?

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#19) alkatraz3000 válasza ДарСтав (#8) üzenetére


alkatraz3000
senior tag
LOGOUT blog

Szellemileg nem leszel ott sem jobb, mert nem iskola. A lereszegedes meg azért ott is gyakran megtörtént idosebbektol hallva.

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#20) westcoastog


westcoastog
veterán

Menne a halál sorkatonának, aki meg annyira katona akar lenni, önkéntes tartalékosnak el mehet bármikor. :P
Nem kérek a rabláncból, a "szabadságom" lekorlátozásából, és abból hogy ne dolgozhassak, kereshessek pénzt, élhessem az életem.

(#21) Jhonny06 válasza Met (#10) üzenetére


Jhonny06
addikt

"De az nem normális hogy ezek a mostani fiúcskák többet basztatják a hajukat mint a lányok"

És akkor az a megoldás, hogy kiütik belőlük? Mert kb. erről szólt a katonaság.

Niche parfümök szórófejes üvegben, különbözo kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. https://bit.ly/2Tz8UbE

(#22) orion1025 válasza westcoastog (#20) üzenetére


orion1025
őstag

Pontosan, hasonlót érzek én is.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

(#23) dabadab válasza Met (#12) üzenetére


dabadab
titán

"Nem öltözködni tanítják meg őket hanem hogy szabályok között éljenek, alkalmazkodjanak, odafigyeljenek a másikra."

Igen, ez pontosan így van. És minden katona huszár, akik aranyszörű, gyémántpatkójú paripán vágtatnak, hogy egyedül legyőzzék a burkus király seregét, így elnyerve a király lányát és fele királyságát.
Pontosan.

Nagyon vicces ám, ahogy a pár évtizeddel ezelőtti történelemből meseregényt csináltok, aztán amiatt sírtok, hogy a többiek milyen éretlenek :DDD

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#24) fordfairlane


fordfairlane
veterán

Szerintetek lenne értelme bevezetni a sorkatonaságot?

Nincs háborús helyzet, így jelen körülmények közt semmi értelme. A munkanélküliség sem annyira kiugró, hogy így kössék le a fiatal állástalanok egy részét. Lehet azon vitatkozni, hogy mennyi értelme volt egy tollvonással megszüntetni az egészet, de ez már a múlt.

x gon' give it to ya

(#25) ДарСтав válasza alkatraz3000 (#19) üzenetére


ДарСтав
aktív tag

Szellemi dolgokat előtte lehet tanulni, iskola formájában. Meg közbe esetleg mint önképzés. A részegség pedig annyiban lenne más ott, hogy nincsen "nincs kedvem bemenni, fáj mindenem", mert ott nem szórakoznak.

Persze ha lenne ilyen opció, inkább lennék egy szereplő az Angyalbőrben nevű csodában. :D

Kakolookiyam

(#26) dabadab válasza ДарСтав (#8) üzenetére


dabadab
titán

"Támogatnám, és részt is vennék benne, révén ha idén már ismét lenne, az elsők között kapnám a behívót."

Arra nincs reális esély, hogy tényleg visszaállítsák, viszont meglehetősen egyszerűen és meglehetősen pontosan szimulálhatod a dolgot:
1. kövess el valamilyen szabálysértést és bukjál le vele
2. kérd, hogy a pénzbüntetés helyett leülhesd a büntetést
3. üld le
4. amikor kijössz, tölts néhány napot azzal, hogy eszméletlenre iszod magad
5. ismételd ezt egy-két éven át

Sok sikert a spirituális épüléshez!

DRM is theft

(#27) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Halva született ötlet lenne azt bevezetni, ami régen sem működött.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#28) scope2007


scope2007
addikt

előtte évben szüntették be, így már pont nem voltam
szerencsére
annyi elég volt, amit az idősebb spanok meséltek
baromkodàsok, szivatasok.. minden

[ Szerkesztve ]

SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDI Monster KIT off

(#29) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Apám volt, tanárom volt, mindegyik azt mondta, soha többet. 8 osztályos paraszt tisztek, csak ordítani tudtak velük, meg csicskáztatni őket.

Én köszönöm szépen, két lábbal állok a talajon, nem kell nekem semmilyen szervezet, hogy megneveljen, ugyanis tudok viselkedni, tudok alkalmazkodni (khhm, nem akarok belemenni, de manapság egyre többen vannak akik nem, de az már rassz...). Apám, anyám tisztességre nevelt. Kedvencem még, mikor sok nő írja, hogy milyen jó lenne. Ajánlom vonuljanak be előbb ők, utána ajánlgassanak másokat is.

A másik, hogy a mai idősebbek úgy beszélnek a fiatalokról, mint valami pokolfajzatokról. Miért, régebben nem voltak ilyenek, mint ma egyes fiatalok? Hosszú hajú tomboló rockerek, lázadó ifjúság, stb? Vagy már elfelejtették? Az akkori viselet is milyen volt? Amit a divat diktált. Kinéztek ám akkor is, ha nem volt ez+az. Semmivel se volt jobb akkor, de legalább elmondhatták, jót b@szogattak a katonaságnál tahó parasztok.

Ellenpéldákat is tudnék hozni, hogy nagyon sok nálam idősebbnél semmit nem ért a katonaság, mert jellemtelen, gerinctelen alakok lettek, sokuk jó dolgában a fiatalokat kritizálja csak. Csak ugye másban a szálkát, magában a gerendát... Tudnék ám mesélni (mikor a buszról leszállva felém röppen a b@zdmeg, mikor az én lábamra lépett rá az idiótája)

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#30) Cthulhu Dawn válasza blackrulz (#6) üzenetére


Cthulhu Dawn
őstag

/thread

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#31) proci985 válasza dabadab (#26) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

ezen hangosan felrohogtem, koszi:DDD

Social distancing in lagom amount.

(#32) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

"hogy vajon megvalósítható-e 2015-ben a sorkatonaság visszaállítása?": abszolút lehetetlen.
ennek egy alapvető oka van: visszaállítani azt lehet, amit megszüntettek. megszüntették a sorkatonaságot? NEM. jelenleg is van sorkatonaság. tehát visszaállítani ezért nem lehet.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#33) hNp88


hNp88
aktív tag

baromság. menne akinek hét anyja van. remélem, ha be is akarnák vezetni (bocsánat: újrakezdeni a kényszersorozást), a többség így lenne ezzel. nevelő hatás, meg "ezekamaifiatalok" dumát meg hagyjuk már...

Ed3r_X_ én is nagyon szeretem, mikor nők rinyálnak az újbóli bevonulásokért... :(((

#26 dabadab :D

[ Szerkesztve ]

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#34) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

még annyit, hogy tanítottam egyetemen. minden évfolyamról 3 perc után gyakorlatilag pontosan meg tudtam mondani, ki volt katona és ki nem. úgyhogy fogadjátok el tényként: zajlott nevelés a katonaságnál.
vitatni azt lehet, hogy értékarányos volt-e 1-2 évet elcseszni ezért a nevelésért a seregben. szerintem nem.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#35) Gabás válasza bambano (#34) üzenetére


Gabás
őstag

hát, ha az agymosást nevelésnek lehet hívni…

(#36) bambano válasza Gabás (#35) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

azt, hogy főnök van, aki kiadja az ukázt és azt végre kell hajtani, nem nevezném agymosásnak. és sokan ott találkoztak ilyennel először.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#37) daczkó


daczkó
aktív tag

Aki szidja a mai fiatalokat mert "buzik", azok hol a picsában voltak, amikor Woodstock volt? Nézzetek meg akármilyen képet, hogy hogyan nézett ki apátok amikor 18-30 éves volt... Répagatya, feszülős bőrkabát (sokszor piros), mikrofonfej, köldökig kigombolt ing, piros csizma satöbbi. Láttatok már Bee Gees klippet? Vagy KISS rajongókat, a KISS fénykorában? Tudjátok mi volt nyugaton a hippik fénykorában? Unalmas ez a "bezzeg régen minden jobb volt" dolog

[ Szerkesztve ]

/ignore wwenigma

(#38) Eastman


Eastman
őstag
LOGOUT blog

Sztem Putyin intézi majd...

https://www.youtube.com/watch?v=JFWybzEvkZ8

(#39) Mr X válasza daczkó (#37) üzenetére


Mr X
addikt

Nem a kinézettel van baj, az szubjektív. A viselkedés a gond, sok srác kényesebb, mint egy lány.

(#40) zolee5016 válasza Mr X (#39) üzenetére


zolee5016
őstag

Igy van..kinézet meg KISS meg Depesh,meg akármi kit érdekel...hosszú hajjal mentem...lekopaszodtam...most 40 évesen is derékig ér a sörényem...problem....semmi
..a gond nem itt van......
Egy valami nagyon nincs a mai fiatalokban...tartás! sem önmagukért sem egymásért eleve csak a telefonjuk fölé görnyednek,társasági életük = 0 azaz egy -két üzi azt jól van...
Másra nem is de a surranótárs. kifejezésre .azaz egymás iránti odafigyelésre legalább jó volt a honvédség...
Nem volt fenékig tejfel,de én nem bántam meg hogy voltam...Ez a paraszt ugatós tiszt jelenség is csak a gyengék ellen volt hatásos...lazán könnyedén,DE fegyelmezetten,simán kibírható volt.....

[ Szerkesztve ]

Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---

(#41) Hieronymus válasza zolee5016 (#40) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Egy valami nagyon nincs a mai fiatalokban...tartás! sem önmagukért sem egymásért eleve csak a telefonjuk fölé görnyednek.."

Ezen a sorkatonaság sem változtatna. (Ha ez valós probléma. Mert azt tudjuk, minden minket követő generáció hitványabb és butább. És ez a folyamat nem új, már Ádámtól és Évától indult.)
.
Emlékeim szerint, amúgy is csak a meglévő tulajdonságokat erősítette fel. A sumák, sumákabb lett. Aki "dolgozott" azt "dolgoztatták". Az iszákos, stabil alkoholistává tudott fejlődni.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#42) Jhonny06 válasza zolee5016 (#40) üzenetére


Jhonny06
addikt

"Egy valami nagyon nincs a mai fiatalokban...tartás! sem önmagukért sem egymásért eleve csak a telefonjuk fölé görnyednek"

Te is a telefonod fölé görnyedtél volna, ha lett volna ilyen cuccod. Régen azért nem nyomkodtak az emberek semmit, mert nem volt mit nyomkodni. Ettől nem rosszabb a mai fiatalság. A tartás meg egy kicsit mást jelent, de mindegy.

[ Szerkesztve ]

Niche parfümök szórófejes üvegben, különbözo kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. https://bit.ly/2Tz8UbE

(#43) Lenry


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

hozzászólni kevéssé tudok, nem voltam katona, nem is akarnék az lenni.

aki viszont kíváncsi arra, hogy milyen, annak ajánlom ezt a blogot
a szerzője 540 napig volt katona és naplót írt, majd ezt blog formájában kiadta.

olvassa végig, aki romantikus vágyálmokkal tekint erre a dologra...

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#44) yerico válasza bambano (#32) üzenetére


yerico
senior tag

Tényleg van sorkatonaság??? Komolyan? Nem is tudtam, csak annyit, hogy megszüntették. A mai hadseregünk már hivatásos.

(#45) ricinus13 válasza zolee5016 (#40) üzenetére


ricinus13
senior tag

A mai idősebb korosztáyban meg az a jó hogy olyan okos és meg tudja mondani hogy mi a fiatalokkal a baj... Szerintem amíg nem fogalmazod át azt a pár mondatot inkább meg se szólalj mert ez nem a bunkózásról szól, márpedig amit írtál az nem kicsit sértő... Lehet hogy vannak ilyenek de ne általánosítsunk már.

(#46) Lenry válasza ricinus13 (#45) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

nyugi. öregszel még egy pár évet és te is tudni fogod, hogy mi a baj a nálad fiatalabbakkal

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#47) Lord Myn


Lord Myn
senior tag

Amikor aktuális volt nálam ez (1997), még volt sorkatonaság, én is romantikával (csak mi még nem Call of Duty-n nevelkedtünk, hanem Chuck Norris, Michael Dudikoff VHS filmeken) gondoltam rá, hogy milyen jó lesz, végre férfiak leszünk, stb. A sorozáson meg is feleltem, csak (szerencsémre!) főiskolára mentem, így halasztódott az egész. Közben ismerőseimtől, akiket besoroztak, jöttek a visszajelzések, hogy miről is szól az egész: Kezdjük ott, hogy az egész kiképzés 3 hét(!) volt, akkor miért is volt szükség a 6-18 hónap sorkatonságra? Voltak akik jobb helyekre kerültek, tőlük a legjobb esetben is az volt a visszajelzés, hogy 1-2 hónap után halálra unták magukat. Akik párkapcsolatban éltek, a legtöbb esetben vége lett a dolognak, nem bírta ki a hosszú időt. De voltak olyanok is (ők voltak többen), akik kifejezetten sz*r helyre kerültek, na ott hallottam cifra dolgokat, kb. olyan volt mint egy börtönben (lelki, fizikai, némely esetben szexuális erőszakkal). Mire befejeztem a főiskolát, szerencsémre már nem vittek el katonának (még akkor is volt és fél év lett volna).
Úgyhogy kell a francnak sorkatonaság, aki katona szeretne lenni, menjen hivatásosnak, ugyanis ettől senki nem lesz több, de veszteni valója sok lehet. Én pl. minden követ megmozgatnék, hogy a fiamat ne vigyék el katonának.

"War does not determine who is right - only who is left."

(#48) daczkó válasza zolee5016 (#40) üzenetére


daczkó
aktív tag

na aztán nézd meg a mai 40+ os korosztályt.. Abban van ám tartás, a fele masszív alkoholista, a másik fele meg munkanélküli. Nesze neked tartást adó sorkatonaság. Szakadjunk már ki az álomvilágból, ahol az ad tartást egy embernek, hogy egy 8 általánost végzett senkiházi alkoholista üvöltözik, hogy gyorsabban pucold a krumplit. Ha neked ez adott tartást, akkor ez eléggé minősít is téged.
Olyat felhozni negatívumnak, amire neked esélyed sem volt fiatalkorodban, pedig a sötétség netovábbja. öregapád szerint, fogadjunk egy utolsó senkiházi voltál, mert rock-ot hallgatták a magnón, bőrgatyban jártál, meg tévét néztél...

[ Szerkesztve ]

/ignore wwenigma

(#49) Hintalow


Hintalow
senior tag

Semmi értelme nincsen, csak ellehetetlenítené az amúgy is nehéz helyzetben lévő fiatalokat.
Aki 18 éves korára egy tapló, abból max nagyobb taplót nevelne kevés kivétellel.
Jah, fegyelem meg tisztesség, a rokonságban egy példám van, akin nagyot változtatott, masszív alkoholistát csinált belőle, szétment család, teljes életképtelenség, mindent jobban tudok, mindenki más szar mentalitás blablabla.
Annó benne voltam az utolsó behívottak között, továbbtanulás miatt nem mentem, az emberanyagot elnézve akikkel ott voltam a termeben, hálát adok érte.
A hüle divatok meg kitartanak 2-3 évig, aztán a kutya sem emlékszik rájuk, a mostani kis neveletlen gizdák akkori megfelelőiből mára kifejlett tirpákok lettek :D , akiben meg megvan a megfelelő alap, úgyis normális felnőtt lesz.
Én kaptam megfelelő nevelést, gerincet, látásmódot otthonról, ennek szellemében kívánom felnevelni a kisfiamat is, ezt a terhet leveszem az állam válláról :K

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#50) nemlehet


nemlehet
őstag

Amúgy se lehetne megvalósítani. Elegendő férőhely, felszerelés, tiszt, infrastruktúra sincs ahhoz, hogy ezt meglépjék. Az egyik barátom az amerikai tengerészethez ment el 3 évre. 1 év kiképzés, 2 év szolgálat a fronton afganisztánban és más helyeken. Leszerelt, mert egy repeszgránát tönkretette a lábában az izmokat és szalagokat, nem bírná a szolgálatot. Hazajött és két kézzel kapkodtak utána itthon a katonaságnál, hogy jöjjön kiképzőnek. Mindezt 24 évesen, mindössze 3 évvel a háta mögött ami kb arra elég ott, hogy ne hívják zöldfülűnek. Mesélt 1-2 cifra dolgot az itthoni állapotokról, mondta majdnem elsírta magát amikor látta, hogy mivel kéne dolgozni.

Szóval jelenlegi formájában kb a kicsinyes szopatásra lenne kihegyezve az egész lévén a szakmaiság feltételei nem adottak. De amúgy sem látom sok értelmét. Aki nem kapott nevelést itt sem fog, aki meg gyengébb lelkületű az csak tönkremegy ebben. Aki tényleg tanulna, dolgozna annak az idejét vesztegetik és stratégiailag sem ér semmit lévén egy nyílt fegyveres konfliktusban nem lenne mivel harcolni. Tudjuk Béla kemény meg se karcolja 10 feles, de ez az orosz tankokat nem fogja érdekelni....

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.