Hirdetés

2024. február 28., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) eclipse92


eclipse92
tag

Nyílj meg.... :U

(#2) MineFox54 válasza eclipse92 (#1) üzenetére


MineFox54
őstag

Berakhatod főlemeznek, viszont akkor szaladj a boltba még egyért és tedd őket raidba. Fontos adatot ne tárolj rajta.

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#3) Hieronymus válasza eclipse92 (#1) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

A merevlemezek specializálódtak.
A járművek esetében is hasonló a helyzet. A nyergesvontatók paraméterei hasonlóak a traktorokéhoz, mégsem ideális eszköz az eke húzásához. Hiába tervezték őket vontatásra, nem csereszabatosak egymással.

Rendszerlemezként a nagyon jó, ha az lemez elején a legnagyobb az adatátviteli sebesség.
A fejpozicionálás gyorsan történjen meg, mert egyszerre több fájlt kell írni és/vagy olvasni.

A videó feldolgozás esetében a közel egyenletes adatátviteli sebesség a kívánatos. Nagyjából folyamatosak az írási és olvasási műveletek nem kell gyorsan rángatni a fejeket, sok pozíció között.

Még drasztikusabb eltérés lehet látni a szerver és a mobil eszközök merevlemezei között.
A szerver merevlemeznek maximum kétszer kell felpörögniük üzemi fordulatszámra, a teljes életciklusuk alatt.
Egy 2.5"-os merevlemez, percenként kétszer is leállhat.
A csapágyazások és forgatómotorok nagyon eltérő terhelést kapnak, amit a tervezéskor figyelembe kell venni.

(#2) MineFox54:
Nem jó ötlet.
Mivel a green lemezek esetében nem követelmény a RAID támogatás, csak egymást fogják lassítani.

Az ekés példánál maradva. Ha egy nyergesvontató nem boldogul az eke húzásával, akkor kettővel sem lesz sokkal jobb a helyzet.

[ Szerkesztve ]

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#4) MineFox54 válasza Hieronymus (#3) üzenetére


MineFox54
őstag

Csak mondtam :N

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#5) kaszaking


kaszaking
tag

Nekem a rendszer ilyen AV-GP sorozatú lemezen van. Tökéletesen üzemel, semmi gond vele. Gyors és halk. Szerintem jó rendszernek.

(#6) Buci21


Buci21
addikt

a greenek nem szeretik a sok fejpozicionalast, elettartamot veszitesz ezzel :D meg a kesleltetese sem lesz olyan jo mint pl egy blacknek

(#7) Hieronymus válasza kaszaking (#5) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Gyors és halk

Ez önmagában is ellentmondás.

Tegyél elé egy SSD-t, ha megteheted. Akkor lesz gyors és halk a rendszered.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#8) kaszaking válasza Hieronymus (#7) üzenetére


kaszaking
tag

Nincs SSD-m és nincs szükségem rá. Tudom, hogy a HDD nem ér fel egy SSD-hez.
A HDD-nek tényleg nem hallom a hangját működés közben. Rendszernek van használva WD Green merevlemez a Win 8 pár másodperc alatt elindul, nem sokat gondolkodik a gép ha rákattintok valamire.
Az eddigi HDD-imhez képest sokkal jobb ez a green merevlemez.

(#9) Nus


Nus
tag

Nekem most egy wd15ears-00mvwb0 a rendszer vinyóm. Ezt gariban kaptam egy wd green helyett az döglődött pedig csak adat vinyó volt. Nah már most erre nincs ráírva, hogy green a matricája fekete, de szerintem ez is egy green. Sokáig nem is használtam csak állt, nemrég üzemeltem be rendszer is ezen van, de ez a vinyó tetű lassú, én sem ajánlanám rendszernek. Át kellesz mentem a rendszer particiót egy másik gyorsabb vinyóra vagy lehet kipróbálok majd egy ssd-t.

Üdv...

The sky was pink...

(#10) eclipse92


eclipse92
tag

Köszi mindenkinek a választ! :) hát a hozzászólások alapján én akkor beszerzek rendszernek hamarosan egy kisebb ssd-t ( kb 60 gigás rendszernek sztem megfelelő) ez pedig átkerül adatlemeznek.

Igen azért lassabb jóval mint pl a Caviar Black HDD-k.. de ez érthető is , az a "fullos" széria WD-éknél.

De több negatívumot nem vettem észre vele kapcsolatban, használtan került hozzám, van benne 400+nap
de jelenleg is hibátlan állapotnak örvend.

Ide azért beteszek, egy teszt képet... lehet csak azért nem érzem lassúnak.. mert az előző Samsung SP2004C sokkal lassabb volt :U

Kép:

[ Szerkesztve ]

(#11) jeri válasza eclipse92 (#10) üzenetére


jeri
tag

Ezért:

It is a fact that AV-type of drives improve streaming performance by restricting the command completion time. In the event a write takes longer than the desired completion time, it gets "cut". That's okay for AV-type of applications since you do not need every pixel in the image to be "correct". However, that is not something you want happening in other applications - file server, desktops, etc.

Will the AV-GP (or other AV-type HDDs) write bad data all the time? No, of course not. Will that happen once in a while? That depends.

If every read / write command can be satisfied within 100 ms (or so), then they will be read / written correctly. However, the drive is designed to complete all reads and writes within the stipulated time. If there's a CRC error or bad sector that causes the drive to exceed the command completion time, the drive is designed to just "forget" about that particular read/write command and continue to the next one.

Sure, you can use AV-type HDDs to build anything. No one is stopping you. These drives should have no problem running in HTPCs and media servers, since operating systems are generally write once affairs (except for the occasional patches or updates), and any media playing off the HTPC (or a media server) will not exhibit any noticeable quality difference. Even if the AV-GP drive ignores a few bits per frame, you won't spot the bad pixels in the image.

(#12) eclipse92 válasza jeri (#11) üzenetére


eclipse92
tag

Hát köszi.. ezt én is megtaláltam..de ebből annyit szűrtem le hogy inkább videószerkesztésre, STB-kbe, szánt lemez. igazából ennyire nem is értek angolul, főleg nem ha ennyi szakszó van benne.. ezért kérdeztem hogy milyen negatív tapasztalatom lehet ha rendszerlemezként lesz használva huzamosabb ideig. de erre már megkaptam a választ. és lefogom cserélni hamarosan egy SSD-re :) bár eddig csak pozitív tapasztalataim vannak ezzel a merevlemezzel kapcsolatban, de biztos ami biztos.. igazából csak azért vettem ezt mert viszonylag olcsón jutottam hozzá egy hibátlan darabhoz. és gyorsan kellett egy merevlemez mivel az előző mint írtam beadta a kulcsot, és live linux-al netezni nem a legjobb..

[ Szerkesztve ]

(#13) MineFox54 válasza Nus (#9) üzenetére


MineFox54
őstag

Ja, az egy Green. [link] (ezt dobta a wd15ears-00mvwb0-ra)

[ Szerkesztve ]

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#14) eclipse92 válasza MineFox54 (#13) üzenetére


eclipse92
tag

pont ezek szoktak meghalni fej parkolgatás miatt nem? ez az EARS féle..

(#15) MineFox54 válasza eclipse92 (#14) üzenetére


MineFox54
őstag

Ja, lehet.

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.