Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Nem gondoltam, hogy annak is van neve (vagyis hogy az az amerikai palacsinta), ha tejet, lisztet, cukrot, sót, tojást és szódabikarbónát összekevernek. Ez inkább olyan "no, nézzük, mi van itthon" típusú dolognak tűnik. :D Bár a normál palacsinta is olyasmi...

Adok egy ötletet: megéhezés előtt 1-2 nappal gyúrj össze teljes kiőrlésű lisztet(1000g)-szódabikarbónát(8g)-sót(18g)-vizet(~700ml), hagyd letakarva, amíg elkezd erjedni és magától megpuffad, várj vele még egy kicsit, hadd savanyodjék, aztán tegyél bele még ugyanannyi szódabikarbónát, és utána süsd így meg palacsintasütőben. Én mondjuk víz helyett a túrókészítésből visszamaradó tejsavót szoktam bele tenni, ha van; úgy az igazi, de simán vízzel sem rossz. A végeredmény amolyan kovászos lepény/palacsinta. Igazából ugyanolyan hamar elkészül, mert amíg megerjed a tészta, nem kell vele semmit csinálni. Ilyet szoktam én készíteni egy napra 3,5 kiló saját őrlésű tönkölylisztből. (Több nem fér bele a tálba, ahol gyúrom.)

(Bár szerintem a kerámia sütő jobb, mert arról le lehet tisztítani a ráégett olajat. Mert előbb-utóbb úgyis ráég, a teflont meg nem nagyon dörzsölheted a szivacs tetejével, és a végén már csak egy szénkorongod lesz. :D)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.