Hirdetés

2019. december 10., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Yany


Yany
(addikt)

Habár egy fórum hozzászólásba terveztem megírni, kicsit hosszúra nyúlt, ezért inkább kiraktam ide a Logout-ra, úgyhogy itt akár ki is tárgyalhatjuk a tapasztalatokat. Egyébként emlékszik még valaki a Genius monitorra akasztható hagszóróira? Kicsit olyan fílingem van ezzel kapcsolatban, csak ez azért "picit" nagyobbat szól.

Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#2) Ndruu


Ndruu
(MODERÁTOR)

Egy ember, aki hajlandó elolvasni a fórum hozzászólásait, tanul belőle, saját hasznára fordítja a tanultakat és a számára megfelelő terméket veszi meg.

Ráadásul írni is jól tud, nagyon jól tagolt az írás, egyáltalán nem baj, hogy ilyen terjedelmű.

Gratulálok, jó tesztet írtál!:C Hasznos lesz majd a későbbiekben számomra is.

Mod: "ha lehet, ki kell próbálni. Akinek van lehetősége, hallgassa meg mindenképpen a kiszemelt terméket, csak utána döntsön." - már már szívet melengető, hogy idézed a topikot:)

"hogymegfelelő hangerővel hallgassam." - egy szóköz hiányzik

[ Szerkesztve ]

Harrrr!!!!

(#3) Yany válasza Ndruu (#2) üzenetére


Yany
(addikt)

Köszönöm, ezt jól esett olvasni. Gyorsan pótoltam is a cikk végén egy mulasztásom. :R

Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#4) Kovács84 válasza Yany (#1) üzenetére


Kovács84
(aktív tag)

Köszi, hasznos, és jó volt olvasni :R

(#5) nLali


nLali
(senior tag)

Kössz az írást!
Szívesen meghallgatnám a cuccot.1 éve én is tanácstalan voltam, aztán a Klipsch Promedia 2.0 mellett döntöttem :DDD

Készüljünk együtt az ünnepekre! Csütörtöktől az 500 grammos csak 400 gramm!

(#6) kiki22


kiki22
(senior tag)

sajna sehol sincsenek normális pc hangfal tesztek.ez értendö amugy a fülesekre is.ideje volt elkezdeni :D

(#7) Magyar_G válasza nLali (#5) üzenetére


Magyar_G
(csendes tag)

Kellemes cikk, jó nagyon hogy az amúgy érdemtelenül mellőzött (PC) hangsugárzók ismét szerepet kaptak.

Hasonlóképpen jáccottam a gondolattal, sőt többször hallgattam így-úgy, de hangképében nem tudott a Klipsch közelébe sem érni.

A 60Hz-es hangátvitel tökéletességének leírása ront csak egyedül a cikk hitelességén

alaplapi hangkártya+T20 == tökélettes 60 Hz :Y :Y :Y

60 alattiakat már ne is említve ...

[ Szerkesztve ]

(#8) nLali válasza Magyar_G (#7) üzenetére


nLali
(senior tag)

Most szerencsét próbálok és lecserélem a Klipch-t behringer MS40 re :DDD ..Remélem nem nyúlok nagyon mellé.T20 viszont jó alternatíva lenne hátra, játékhoz, filmhez.Zenéhez nem használnék 2-nél több hangszórót :U

Készüljünk együtt az ünnepekre! Csütörtöktől az 500 grammos csak 400 gramm!

(#9) bajnokpityu


bajnokpityu
(nagyúr)

genius digitálisan emeli a hangerőt?? 1250Xem van,de ez tök analóg,finoman álitható.minimálisan racsnis,de 5 fokonként van egy ugrás.
és nem szól szebben a geniusnál.ez ,hogy aki szépen szólót akar vegyen creativeot,aki hangerőt,maximum a 2000essel összevetve lehet igaz.
pattogással viszont egyetértek,ritka igénytelen. és egy szűrőkondin múlik a dolog.

[ Szerkesztve ]

U dimension 4 csatis erősítő és 30cms zárt sub eladók

(#10) pointer4 válasza Yany (#3) üzenetére


pointer4
(tag)

Teteszett a cikk, jól beleástad magad.
Nem könnyű választani ilyen "alacsony" árkategóriában. Sajnos a komoly hangfelszerelésekért nagyon sokat kérnek el.
És még a márkanév miatt is óriási mértékben eltudnak szállni az árral, még a nívós cégek is.
Olvastam 1x egy cikket, 28Hz -es hanghullámról volt szó, szubládák kapcsán. Ahhoz hogy 28Hz et meghalljon az ember, 6m távolság kell minimum. Annál közelebbről nem hallható. (persze ez egy ideális nyitott környezet, nem a falról való visszaverődésekről van szó, ami megöli a mély tisztaságát)
Amúgy még annyit a frekvenciák hajszolásáról, hogy hallottam 1x egy erősítőt. 56Hz-15,5KHz!!!! es hangátvitellel (+- 3db). 16W teljesítménnyel oldalanként.
Lemezről szólt, én majd bepipiltem, életetmben nem hallottam még semmit így szólni. Az erősítő olyan 1,5millió Ft körül mozgott. És olyan hangos volt hogy majd leszállt a fejem. Úgyhogy a technikai adatoknak sosem szabad hinni, meg kell hallgatni vagy sok véleményt megnézni mint te is tetted :D

(#11) .tnm


.tnm
(addikt)

DTS connect-et és DDL-ot is támogató hangkártyával szerelt lap mellé én tuti valami optikai bemenettel rendelkező hangrendszert építenék, lehet nem lenne horodzható, és közel sem jönne ki 15000-ból, de amit cserébe kapunk..... arrgghh :))

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12) nLali válasza pointer4 (#10) üzenetére


nLali
(senior tag)

Biztos nem véletlenül mondják a témában jártasabbak,hogy 10Wattal már át lehet csalogatni a szomszédot és nem biztos, hogy jó kedvében fog átjönni :DDD Klipschem elvileg 2×15 watt. Potit felesnél feljebb még nem tekertem,de az már az a szint,amikor bizony nem kell mellette beszélgetni :U
Szerk. : Monnyuk nem is akarok..Ha zenét hallgatok, akkor mindenkinek psszt..

[ Szerkesztve ]

Készüljünk együtt az ünnepekre! Csütörtöktől az 500 grammos csak 400 gramm!

(#13) Yany válasza Magyar_G (#7) üzenetére


Yany
(addikt)

Igazad van, a "tökéletes" kifejezés félreérthető. Habár a cikkből kiderül, hogy mélyreható kompetenciám nincs, így talán mindenki helyén tudja kezelni ezt a kinyilatkozásomat, itt elsősorban arra gondoltam, hogy tökéletesen hallható volt. Megyek és javítom is. :R

Egyébként a Sennheiser PC-150 fülesem sokkal szebben, lágyabban de mégis jóval hallhatóbban adja le a mély hangot a tone testerrel. Ő 45 Hz-től kezd el drasztikusan halkulni és olyan 25-30 körül hal bele. Az alaplapi hangforrás problémáját nem annyira értem. Úgy érted, hogy ilyen frekvenciát máll hallanom sem kéne az elképzeléseid szerint, vagy csak nagyon ramaty kell legyen. Csak azért kérdezem, mert hallani jól lehet a fent említett tartományokat, de minőség terén is ég és föl a Sennheiser és a T20 között, ami csak azt jelentheti, hogy a T20-as nem képes kihozni mindent az alaplapra integrált cucc mélyeiből, tehát ha nem is tökéletes, mégsem az a szűk keresztmetszet.

Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#14) Yany válasza bajnokpityu (#9) üzenetére


Yany
(addikt)

Az általad írottakban nagyon nem értünk egyet. A 2000X-et nem hallottam, csak olvastam róla, az 1250X-et ugyanakkor magam nyaggadtam meg a S*t*rn polcán. Nyilván mások a körülmények, de elismerten nem hozzáértő füleim számára is elég jól hallhatóan gyengébb a minősége alacsonyabb hangerőn. Elsősorban az enyhe dobozhang és az egész magas tónusok szegénysége miatt gondolom ezt. A legjobb az lenne, ha egy kompetens személy nyilatkozna erről. Addig is (és persze utána is :DDD) mindegyikünknek joga van a saját véleményéhez.

Az meg, hogy hány fokonként tudsz fordítani egyet, nagyon mindegy, mikor az a bajom, hogy némelyik fokozat (az "5 fokos" fordulástól függetlenül) akkorát ugrik - főleg a halk szekcióban - hogy képtelenség jól eltalálni. Olyan, mint az albiban a TV-nk, csak egy kicsit finomabban: vagy nem halljuk, vagy ordít, mint az állat. De ez önmagában nem világvége, ettől még frankó(!) a Genius, csak a T20-as formájában én találtam ebben is jobbat. Ennyi. ;)

Peace... :R

[ Szerkesztve ]

Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#15) Yany válasza pointer4 (#10) üzenetére


Yany
(addikt)

Köszönöm a pontosítást. Igazából ezért is sugalmazom a cikkben, hogy nem hozzáértő vagyok, hogy mindenki oda tehesse az ott írtakat, ahova tudja.

Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#16) Magyar_G válasza Yany (#13) üzenetére


Magyar_G
(csendes tag)

persze, pont azért teccett az írásod, mert nem függvények, számok, görbék világába veszett, hanem azt írtad le, amit Te éreztél, s e világ már az ízlésekkel együtt nem lehet vita tárgya.

Akár mennyire is értékelem a sajnálatos módón kevés példányban megjelenő értéket hordozó aktív hangszórókat, de pont a mély tartomány eleve nem is lehet az 2.0-ás rendszerek világa. Jobb lenne nem is beszélni a kb. 100Hz alatti tartományról. A gonosz fizika törvényei miatt teljesen más világ, pont ezért virágoznak a .1-es rendszerek - más (n/l)apra tartoznak.
A fülhallgatók szintén külön kategória, ők nagy előnyben vannak a kicsi távolság, kis térfogat miatt, de egy frekvencia alatt mégsem a fülönkkel szerettyük hallani a bass-t :D

(#17) Yany válasza Magyar_G (#16) üzenetére


Yany
(addikt)

Wow, a legeslegutolsó mondatod nagyon elgondolkodtatott. ...basszus, ez mennyire igaz! :DDD

Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#18) pointer4 válasza Magyar_G (#16) üzenetére


pointer4
(tag)

Arról nem is beszélve hogy a ma kapható házimozi rendszerek 99%-a ami olyan 200k Ft alatt jár le se tud menni 80Hz alá használhatóan. És még ezt a tartományt is csak úgy tudja kiadni hogy egy hörgő puffogó elkent mély árnyalatot ad. Ez a frekvencia jön át a kedves szomszédtól ha épp filmet néz. 80Hz en szól a tenger, a pofon, a robbanás, az orgona, meg a basszusgitár.
Igazán feszes mély hangokért bokáig kell a zsebbe nyúlni.
Egy másik tanulmányból idézek, egy 100W al meghajtott Subláda 5W os teljesítményt tud hangenergiává alakítani. Tehát elég érdekes hatásfoka van. Egy átlag hangfal hatásfoka olyan 1%. Egy klipsch tölcséres!!!! hangfal már eléri a 9% ot is. Na ott lehet 10W-al fizikai fájdalmat okozni :D

(#19) bajnokpityu válasza Yany (#14) üzenetére


bajnokpityu
(nagyúr)

szememben az irásaid alapján jól elástad magad mint hifi tesztelő :)
ettől még örülök h találtál neked jobban tetszőt.ez a lényeg,mindenkinek a sajátja tetszen.

U dimension 4 csatis erősítő és 30cms zárt sub eladók

(#20) Yany válasza bajnokpityu (#19) üzenetére


Yany
(addikt)

Remélem, hogy rajtad kívül senki más nem is próbál meg besorolni a hifi-tesztelők előkelő csoportjába. Nem csak nem vagyok oda való, de szándékaim sem mutatnak abba az irányba. :DDD

Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#21) nLali válasza Yany (#20) üzenetére


nLali
(senior tag)

Ettől függetlenül sok emberkének lehet hasznos az írásod ;)

Készüljünk együtt az ünnepekre! Csütörtöktől az 500 grammos csak 400 gramm!

(#22) sNORh


sNORh
(addikt)

Tetszik a teszt, szépek a képek, és jó az írás... :R

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#23) Bundás22


Bundás22
(őstag)

[link] hihetetlen micsoda drágák , én a huszonegynéhány euróért kábe 5K-ért vettem logitech 2.1-es hangfalat újonan bécsben a mariahilfenstrassén, szal nagyon el vannak szállva az árak :(

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#24) Rossi


Rossi
(őstag)

Jó teszt. :C

Én is valami komolyabb 2.0 vagy 2.1 szetten gondolkozom, most 5.1 van, de még sosem raktam magam mögé hangfalat, így 3.1-ként funkcionál.

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#25) Yany válasza Bundás22 (#23) üzenetére


Yany
(addikt)

Nem tudom, hogy egyről beszélünk-e, de amit belinkeltél, az itthon is ennyi.

Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#26) Bundás22 válasza Yany (#25) üzenetére


Bundás22
(őstag)

akkor ez a gigabyte nagyon nem éri meg csak 2.0-ás és 14000Ft, azért a logitech is márkás :U

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#27) drizzt1666


drizzt1666
(tag)

Köszönöm szépen a tesztet :R

Egy ideje már én is szemezek vele, sokan úgy emlegetik ezt a modellt mint a 2.0 egyik királya :) Egyre én is benevezek hamarosan :K

Az álmaim rabja vagyok, de tetteimben szabad ember...

(#28) nLali válasza Rossi (#24) üzenetére


nLali
(senior tag)

Szerintem próbálj ki egy Klipsch Promedia 2.0 cuccot ! [link]
Én próba nélkül megvettem és nem bántam meg egy kicsit se.

Készüljünk együtt az ünnepekre! Csütörtöktől az 500 grammos csak 400 gramm!

(#29) Hebry


Hebry
(senior tag)

Jó lett a cikk... Grat.
Igazán kellemesnek tűnik a leírtak alapján.

(#30) Uchimata válasza nLali (#28) üzenetére


Uchimata
(tag)

Csak hogy az említett Klipsch 22e Ft-ért van, míg ez a Creative csak a fele! A Klipsch-nek egyébként általános a jó híre, szóval biztosan jó az a Promedia is ;)

(#31) pointer4 válasza Uchimata (#30) üzenetére


pointer4
(tag)

Ne ilyet ne mondjunk, meg kell hallgatni :)
Arról nem is beszélve hogy én meghallgatom, Nekem pl tetszeni fog egy Jazz felvétel, mert hogy milyen jól recseg a trombita, és milyen jó a sztereó tere. Vagy lehúzom, mert a templomi orgona iszonyat doboz hagú vele.
Másnak meg ugyanezzel a hanszóróval tetszik egy elektromos gitár, viszont egy tüpci tüpci zenénél szétesik a doboz. De CS-nél iszonyat jó a tere. Most akkor jó hangfal ? :D

(#32) Rossi válasza nLali (#28) üzenetére


Rossi
(őstag)

Thx!

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#33) Magyar_G válasza Uchimata (#30) üzenetére


Magyar_G
(csendes tag)

nehéz elképzelni, leírni mennyire jó a ProMedia 2.0
az az eset ami hallani kell - persze az aktív pici hangszórók kategóriájában maradva istenítek

hogy teccik vagy nem, az már valóban izlés dolga

sok ismerősőmnek ajánlottam már, nem csak PC-hez, hanem tipikusan pl. TV-hez !!!

(#34) Szabtom


Szabtom
(senior tag)

Kosz, jo iras, nekem pont megfelel a T20-as a Promedia helyett. Itt 10-11K-ert viheto a T20-as, Klipschet meg egyaltalan nem kapni, szoval nekem nagyon jol jott az info. :)

(#35) ollie


ollie
(MODERÁTOR)

A cikkre egyest adnék, méghozzá ezért a mondatért: "fel is b***tam vele a páromat"

Hogy lehet ilyet tenni egy nyílvános cikkbe?

***

(#36) Yany válasza ollie (#35) üzenetére


Yany
(addikt)

Ezt nem gondoltam olyan erősnek, bár lehet, hogy csak azért, mert (ahogy ezt írtam is) eredetileg fórumba szántam. Javítom, mert akkor mást is zavarhat. Ezúton is elnézést kérek.

[ Szerkesztve ]

Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#37) perempe


perempe
(addikt)

Jó írás, a Test Tone Generator használatának külön örülök!

* George Benson : White Rabbit *

(#38) Yany


Yany
(addikt)

Frissítettem a cikket egy új képpel a végén. Azon jobban látszik, hogy mekkora is valójában.

Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#39) Alex91


Alex91
(nagyúr)

A Klipsch Promedia 2.0 es ez a hangfal anno kb. hasonlo arral inditottak, es tudasban is tesztek szerint kozel vannak egymashoz. En azt mondom, hogy - igy latatlanban is -, hogy kategoriajan belul egy jo vetel lehet! Plane ezen az aron!

(Mondjuk a Klipsch-emet nem cserelnem le ra :) . )

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#40) Rossi


Rossi
(őstag)

Ha ilyen közel van a bill. a 24"-os monitorodhoz, hogyhogy látsz még egyáltalán?

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#41) Yany válasza Rossi (#40) üzenetére


Yany
(addikt)

Igaz, hogy közel van, de nem annyira, mint amennyire a képen tűnik. Utólag nekem is feltűnt, de csalóka azért picit a kép.

Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#42) ollie válasza Yany (#36) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Köszönöm. A cikk egyébként nagyon jó lett!

***

(#43) Rossi válasza Yany (#41) üzenetére


Rossi
(őstag)

Ok, csak aggódom a szemed világáért. :DDD

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#44) Yany válasza Rossi (#43) üzenetére


Yany
(addikt)

Kedvesek vagytok. :B
Remélem addig még bírja, amíg megírom az LG monitorról a tesztet. Legalábbis tervezem, de nem tudom, hogy időm majd hogy engedi...

[ Szerkesztve ]

Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#45) dani0907


dani0907
(csendes tag)

:D nekem Z-2300am van azon jól szól az AWP:DDD

(#46) luw2win


luw2win
(őstag)

cm 690 befigyel :) grat jo irás

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#47) msgt.fubar


msgt.fubar
(senior tag)

tetszik, kár hogy csak 2.0, nincs mellé subwoofer. nekem egy 2.1-es creative p380-am van, elég régivágású darab, de jó szolgálatot tesz a mai napig. :)

gottagofast

(#48) marcias


marcias
(őstag)

Mi az a kis kütyü a monitortól balra a polcon? :U
Amúgy jó lett a cikk/teszt :)

Steam: marcias88

(#49) Daneeka


Daneeka
(aktív tag)

Ilyenem van, az MM-ben vettem.

Bolt:

Ott összehasonlítottam néhány 2.1-el, a 10-20 ezres árkategórián belül. Mivel elsősorban rock zenét hallgatok ezét fontos volt a jó közép és magas tartomány. Szerencsére valami benchmark jellegű zene ment a kiállított cuccokban és egyedül voltam a hangszóró soron, így egész halk háttérzaj mellett hasonlíthattam össze a hangszórókat.
Az árkategórián belül minden kiállított cuccnál jobban tetszett a hangja. Különösen jól emlékszem, hogy milyen gyenge volt egy Logitech X-230 ehhez képest. Tekertem egyre följebb de csak nem hallottam a zenét rendesen. Persze a mély az jól dübörgött de teljesen elnyomta a zenét.
Amikor ezt vettem, még 25k volt neten, de itt valamiért az MM-ben 15k volt ezért vittem egyből. Valószínüleg mindenki a 2.1-eket vitte mert ránéz azt "azért az mégiscsak eggyel több doboz, anyjuk".

Otthon:

Misc: Dobozban van két "extra". Egy 3.5/3.5 jack kábel meg egy 3.5jack/RCA átalakító. Minden kábel vége aranyozott. A táp a tápkábel közepén helyezkedik el, így nem kell egy nagy bumszlit dugni a konnektorba.
Hangszóró: A jobb oldali jó nehéz. Méretre kicsik. Döntöttek, fölfelé néznek. Membránról leszedhető a védőháló, alatta szép sárga a membrán. Nagyon jó minőségérzetet sugároznak, jó kézbe venni, sehol egy sorja, sallang. A 3 potméter olyan jó, hogy "industry standardnak" ajánlanám. A treble/bass tekerőnek középállását kis kattanás, nehézség jelzi. A hangszóró bekapcsolása a volume gomb nulláról való felcsavarásával indul, így el lehet kerülni, hogy bekapcsolom azt leüvölti a fejem. Rossz pont: a kék "helyzetjelző" led nagyon erős fényű, este bántja a szemem.
Hang: Tesztkörnyezet: ALC 888, hangszínszabályzó: alaphelyzet, default hangkörnyezet, hangszórón treble:alap/12óra, bass: 2 óra. Apollo zenelejátszó (ez füllel hallhatóan jobb mint a MediaPlayer), eredeti cdk-ről rippelt 320 constant Lame mp3-ak.
User: átlagnál kicsit érzékenyebb fűl, zenélgetek, összhasonlítási alapként egy Sennheiser CX-300, rissz rossz hangszórók, 10 féle gagyi füles,Fadobozos Sony házimozi hangszórók, régi Sharp music center, egyéb kacatok.

Pink Floyd-Money: Ez jó bechmark zene, a fiuk nagyon figyeltek a stúdió munkára, minőségre. Túlképp szinte elég ezt meghallgatni. A szám elején a pénzcsörömpölés nagyon jó, a basszus viszonylag erőtlen. A szám további részében a közepek, magasok nagyon jók, talán kicsit nyersek, élesek. Tulajdonképpen megdöbbentem milyen jól szól. Itt tenném hozzá, hogy ez a cucc a poti 50% állása fölött kel életre. A tone potik csavargatásával drámai hatást már nem lehet elérni, de gyárilag nagyon jól van kiegyensúlyozva, én equalizer állítgatás nélkül hallgatom. Minden további zenére igaz, hogy aki nem drum and basst, további basszussal stimuláló zenét hallgat annak nagyon jó választás ennyi pénzért.
Játék: Nem nagyon játszok, de speciel a F.E.A.R.-ben olyan jók voltak a lövéshangok, annyira élesek, ütöttek, hogy teljesen bele tudtam élni magam a játékba.

Össz: 9/10 mert lehetne hangosabb is. Nem tudom, hogy jelentős áremelkedés nélkűl, hogy lehetne érezhetően jobb hangminőséget összehozni, mert ebben az árkategóriában a a mélynyomó inkább csak elrontja a hangképet, elkeni a basszust. Kis szobába, zenehallgatásra, játékra, filmnézésre ajánlom azoknak akiket nem vakít el a jó erős dübörgés.

(#50) Yany válasza marcias (#48) üzenetére


Yany
(addikt)

Az egy Western Digital Passport Portable USB vinyó.

Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.