Hirdetés

2023. március 31., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) pusszycat


pusszycat
nagyúr

Én, ha lehet egyszer majd visszamegyek térben és időben, és csak annyit mondok majd régi de fiatalabb önmagamnak, h figyelj csinálj mindent másként akkor nem lehet nagy baj. :)

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB

(#2) Fecogame


Fecogame
veterán
LOGOUT blog

Feleségem és én is azt gondoljuk, hogy minden úgy történik, ahogy kell lennie. Később, idővel ígyis-úgyis kiderül, hogy az a rossz (vagy éppen jó), miért történt, és miért volt az úgy jó :)

Így bárhogy döntesz, végül jó lesz. Nem kell túllihegni :)

[ Szerkesztve ]

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#3) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Az én életfilozófiám az élj a mának. Nekem minden nap péntek, vagy ha úgy tetszik,hétvége. Ezzel sem lehet persze elkerülni a rossz döntéseket, de igazán rossz döntések igazából nincsenek. Akkor és ott jó ötletnek tűnt, utólag meg kár okoskodni. Aki felfelé mászik az élet fáján, és folyton visszafelé néz, nem fogja észrevenni, ha előtte kinyílik egy szép virág és jól pofára esik. :)

(#4) Szevam válasza Fecogame (#2) üzenetére


Szevam
aktív tag

Aláírom!

A pillanatnyilag sz@r később meghálálja magát. :K

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#5) Somatom


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Nekem vmi nem kerek ebben a hasonlatban. Mi a helyzet azokkal a szitukkal, amikben nem mi döntünk, hanem belekényszerülünk? Mászok a fincsi alma felé, de mielőtt elérném, vmi megtámadja a fát, oszt reccs. Vagy, vki egy létráról lekapja az orrom előtt. Bármikor elüthet egy autó, fejemre eshet egy erkély (lásd: Jókai utca), oszt helló fára mászás, meg fincsi alma.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#6) updog válasza Somatom (#5) üzenetére


updog
senior tag

Olvastam egy nagyon jó hasonlatot, de nem tudom hogy akkor értem igazán, ha nem tudom elmagyarázni, vagy pont emiatt nem értem :D A lényeg, hogy az élet vonala egy egyenes, és minden döntés illúzió, valójában pontosan azon az úton haladunk, amin haladni kell. Nincs olyan hogy máshogy döntünk, nincs olyan hogy váratlan dolog történik.

Viszont amikor ilyen helyzet van (azt hiszed, döntened kell, vagy "külső körülmény" áldozata leszel, vagy rádszakad egy erkély), kb. mint Schrödinger macskájánál, amikor kinyitod a dobozt, és megtudod hogy a macska él, vagy meghalt, keletkezik egy másik univerzum, ahol a macska pont az ellenkező állapotban van, tehát mégiscsak lesz egy leágazás annál a pontnál az egyenesről, de te azt soha nem tapasztalhatod meg, hiszen már kinyitottad a dobozt, nincs visszaút. És mégis, annak az ellenkezője is megtörtént, de abban az univerzumban ahol az ellenkező dolog történt, ugyanúgy nem tudják soha megtapasztalni, mi lett volna ha a mi univerzumunk szerinti "döntés" történt volna meg.

Na mindegy, azt hiszem nem iszok többet hétfő reggel.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lenovo M10 Tab || Eladó 70mai Hardwire Kit (UP02) dashcamhez || Eladó Moto G5 || "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik."

(#7) Somatom válasza updog (#6) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Ráadásul a világegyetem is tágul. Így már semmi értelme hosszú távú döntéseket hoznunk. :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#8) Fecogame válasza updog (#6) üzenetére


Fecogame
veterán
LOGOUT blog

Na mindegy, azt hiszem nem iszok többet hétfő reggel.

:DDD

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#9) bkercso


bkercso
nagyúr

Az alma nem kívül van, hanem belül. A legtöbbször nem látni, hosszabb távon mi lesz egy-egy döntésből, de az ember nem csak a döntéseiben nyilvánul meg, hanem abban is, mit hoz ki az adott szituból, amiben éppen van.
Hogy példát is mondjak: sokan jó egészséggel, rendkívül jó anyagi körülmények közt élik poklukat, veszekedők-drogozós-bántalmazó életüket, míg mások a szerény körülményeik közt is jól tudják magukat érezni; életöröm látható az arcukon.
A döntéseink és a reakcióink egyaránt a bensőnkből származnak. Az ember tragédiája, hogy ennek a bensőnek a nagy része tudattalan, így sokszor nem értjük, miért alakulnak úgy a dolgaink, ahogyan. Aki elkezd erre figyelmet fordítani, meglepő dolgokra jöhet rá. Pl. érdemes beszélgetni a szülőkkel, nagyszülőkkel és meghallgatni a családi történeteket, mert sokszor ismétlődnek, mintha csak önálló életet élnének... :K

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#10) bkercso válasza updog (#6) üzenetére


bkercso
nagyúr

az élet vonala egy egyenes, és minden döntés illúzió, valójában pontosan azon az úton haladunk, amin haladni kell.
Ez egy materialista világnézetből fakadó okoskodás, ami elveti azt a tudást, hogy a valóság egy tudati képződmény, illetve, hogy azt az élet alakítja. Bennünk is van élet, ennél fogva van szabadságunk alakítani a valóságot. Ha ezt a lehetőséget vagy látásmódot elvetjük, akkor káoszba fullad a történetünk.

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#11) borg25 válasza Somatom (#5) üzenetére


borg25
senior tag
LOGOUT blog

A kérdés jogos. Viszont én ezeket is a te döntéseid következményei közé sorolnám. mert végül is azok. Te döntesz úgy, hogy a Jókai utca egyik vagy másik oldalán sétálsz végig. Aztán az élet hozza a döntést, hogy az egyik oldalt leszakad a balkon. Ha te nem döntöttél volna úgy, hogy a rossz oldalon mész, ez nem lenne rád hatással. (Legalábbis nem azzal, hogy életed filmjében a vége felirat következik, hanem biztos, hogy átértékeled az egész addigi életed és úgy fogod tekinteni, hogy újraszülettél.)
Itt jön az, hogy az olyan jelentéktelen döntések is kihathatnak az életedre, mint, hogy az utca melyik oldalán sétálsz.

(#6) updog: Na mindegy, azt hiszem nem iszok többet hétfő reggel.

Elég csak alkoholszázalékot váltani. Fele alkoholszázalék, de abból kétszeres mennyiség. Na jó, ugyanaz a mennyiség, de legalább valamit tettél. :D

(#12) borg25 válasza updog (#6) üzenetére


borg25
senior tag
LOGOUT blog

Ez valahol felveti a szabad akarat kérdését:
Ha minden döntést az életem eddigi tapasztaltai alapján hozok, akkor az determinálja a döntésem. Tehát tekinthetem magam úgy is, mint tapasztalataim rabja.
Plusz a világegyetemben is egzakt fizikai törvények szerint működik. (Snit de szerintem nem az van, hogy egy elektronnak mondjuk nincs egyszerre egy pontos sebessége és koordinátája, hanem, hogy ezt egyszerre nem tudjuk megmérni, attól még egyszerre van neki a kettő, csak nem meghatározható)
Ilyen formán a sorsunk a fizikai törvények mentén már az ősrobbanás pillanatában eldőlt. Csak ez olyan komplex összefüggésrendszer, hogy nem éri meg azt mondani rá, hogy korlátoz és eleve elrendel. Mert nagyjából olyan mint a gravitáció: Az is ide köt a bolygó felszínéhez minket és meg se mint szabadságunkat korlátozó tényezőről beszélünk róla, még ha azt is teszi.

(#13) bkercso válasza borg25 (#12) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nem baj, ha válaszolok? :)
Fiamat ismerem születésétől fogva, ezért vele példálózok. Már 3 naposan, a kórházból hazafelé se volt jó neki semmi. Ha megálltunk a pirosnál, fél pillanat se kellett neki és már nyöszörgött, sírt. Azt szerette, ha megyünk. Később is: ha mentünk a nagyszülőkhöz, az volt a baja, ha hazaindultunk, az. Egészséges, vannak barátai, jó cuccai, sikeres a sportban, jól tanul, mégis legtöbbször csak elégedetlenkedik. Ilyen a genetikai alapkaraktere. Szóval a genetikánknak is rabjai vagyunk.

A fizikai fejtegetésed pedig már megcáfolták az elmúlt évtizedben. A téridőben ugyanis nem lehet végtelen az információsűrűség. (A feketelyukaké is véges.) Mivel a fizikai rendszerek jelentős része kaotikus, végtelen pontossággal kellene ismernünk a kezdőfeltételeket egy pontos jövőbeli jóslathoz. Vagyis úgy tűnik, hogy nem csak a tér és az anyag születik folyamatosan, hanem az információmennyiség is. (Az anyag is születik, mert a táguló Univerzumban mindenhol (=mindenkor) épp kritikus volt az anyag mennyisége ahhoz, hogy a téridőnek ne legyen nagyléptékű görbülete.)
(A hely és sebesség pedig makrojellemzők: egy részecske kölcsönhatási rendszerére jellemzőek. Ha a részecske nem hat kölcsön semmivel, akkor nem jellemzőek rá ilyesmik. Pl. egy proton 90%-os megtalálási valószínűségű térrésze az atommagban kötött proton esetében 1E-14m, míg egy szabadon repülő protonra 1E-2m. 12 nagyságrend különbség!) :R

[ Szerkesztve ]

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#14) updog válasza bkercso (#10) üzenetére


updog
senior tag

Amikor a Mátrixban Neonak választania kell a kék és piros pirula között, akárhányszor nézem meg, mindig gondolkozik mielőtt dönt. És akárhányszor tekerem vissza, mindig a pirosat választja. Én tudom, hogy azt fogja választani. Viszont hogy ezt tudjam, annak kell lennem, aki Neot nézi, egy lépéssel hátrábbról. Mert Neo tényleg mindig bizonytalan a döntés előtt. Ha Neo lennék, én is bizonytalan lennék.

Ha megnézem ma, hogy mit tettem tegnap, nincs más lehetőség, minden ami ma van, az a tegnapi döntéseim következménye, és ha visszatekerhetném (feltéve hogy nem befolyásolhatom a tegnapi énemet, csak újra megnézhetem hogy dönt): szerintem pontosan ugyanúgy döntenék minden alkalommal, amikor visszatekerek. Én alakítottam-e úgy, ahogy lett?

+#12 borg25 bónusz kérdés ha már felmerült: van-e Neonak szabad akarata? Volt-e nekem tegnap szabad akaratom? Van-e ma? :)

[ Szerkesztve ]

Eladó Lenovo M10 Tab || Eladó 70mai Hardwire Kit (UP02) dashcamhez || Eladó Moto G5 || "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik."

(#15) borg25 válasza updog (#14) üzenetére


borg25
senior tag
LOGOUT blog

Az oroszlán be van-e zárva egy 2x2 méteres ketrecben? Szabad-e?
Mi van, ha ez egy 50x50 méteres kifutó?
Egy kerítéssel határolt vadrezervátum Afrikában?
Maga Afrika, amit körös-körül víz határol?

A szabadság valahol ott kezdődik ahol már nem érzed határokat. Persze ekkor is lehetsz még korlátozott. Lásd média által irányított véleményszabadság.
Nem tudnám megmondani, hogy pontosan hol kezdődik a szabadság. Engem is érdekelne. Valahol azon túl. De egy határ mindig lesz. Afrika partjaiba mindig beleütközöl.

(#16) bkercso válasza updog (#14) üzenetére


bkercso
nagyúr

Csakhogy a valóságot nem lehet visszatekerni. :)
Ha minden szabadság illúzió csupán, akkor miért tapasztaljuk passzívan, ahogyan születik a valóság? És miért érezzük közben úgy, hogy alakíthatjuk?

A materializmusból származik a determinizmus, de mindkettő félreértésnek tűnik.
Az információ születése a megélésen, szabad akaraton keresztül (is) történik. Számomra így tűnik.

Nálunk az inkvizíció több száz éve eltüntette azokat, akik az elméjükkel tudták befolyásolni a valóságot, indiában azonban egészen a '70-es, '80-as évekig lehetett látni olyan utcai mutatványosokat, akik pl. lebegtek vagy materializáltak: kiálltak egy üres agyagedénnyel és fél óra alatt kiszórtak belőle a kezükkel 100kg hamut. Kulturális antropológusok töb ilyet is lefilmeztek, ill. beszéltem is olyannal, aki több ilyet is látott.
Mivel mi nem látunk ilyet, kiokoskodhattuk a materializmust, de a nyugati emberen kívül szinte soha senki nem gondolkodott úgy, hogy az anyag paszív viselkdése alá lenne rekesztve az ember.

[ Szerkesztve ]

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#17) updog válasza bkercso (#16) üzenetére


updog
senior tag

"miért tapasztaljuk passzívan, ahogyan születik a valóság? És miért érezzük közben úgy, hogy alakíthatjuk?"

Mert mi Neo vagyunk, nem pedig a néző. Úgy érezzük, mi döntünk a piros pirula mellett. De ahogy mondod, nekünk nincs olyan hogy visszatekerünk, vajon a múltban mi legközelebb (micsoda képzavar :D ) máshogy döntenénk-e. Viszont a néző megteheti. De Neo sem tudja, hogy valaki ezerszer újra és újra megnézi, mit választ. :K

De ahogy az első hsz-emben írtam, megoldás lehet erre - mint most kiderült számomra, Everett sokvilág interpretációja ennek a neve, de jó hogy belemerültem kicsit :) - hogy valójában máshogy is döntöttünk, csak ezt soha nem tudjuk meg.

"Mivel mi nem látunk ilyet, kiokoskodhattuk a materializmust, de a nyugati emberen kívül szinte soha senki nem gondolkodott úgy, hogy az anyag paszív viselkdése alá lenne rekesztve az ember."

Nem lehet az, hogy míg a nyugati emberen kívül szinte mindenki keresi a valóságon túli dolgokat, valójában a - hívjuk így - materializmus elfogadása, és az anyagi dolgokon túli világ elengedése maga a megvilágosodás? :)

"akik az elméjükkel tudták befolyásolni a valóságot"
Tegyük fel, létezn(t)ek. Rajtuk kívül jelenleg ~8 milliárd ember nem akarja eléggé tudni azt, amit ők tudnak? Vagy rajtuk kívül más ezt nem is tudhatja? Mi szükséges ahhoz, hogy én kiálljak az utcára, és utánuk csinálhassam?

#15borg25 "A szabadság valahol ott kezdődik ahol már nem érzed határokat." Milyen szemszögből nézzük a szabadságot? Te látod az oroszlánt a 2x2 méteres ketrecben, és azt mondod: nem szabad, mert az ő otthona a szavanna, és itt le van korlátozva. De mi van, ha ő azt gondolja magadról: szabad vagyok, és úgy döntöttem, boldogan élek a 2x2 méteres ketrecemben? És vajon ha így gondolja, tényleg ezt választotta, vagy valójában csak elfogadta a legyőzhetetlen korlátokat? Nem ugyanaz a kettő?

Tetszik a topic :DD

[ Szerkesztve ]

Eladó Lenovo M10 Tab || Eladó 70mai Hardwire Kit (UP02) dashcamhez || Eladó Moto G5 || "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik."

(#18) bkercso válasza updog (#17) üzenetére


bkercso
nagyúr

az anyagi dolgokon túli világ elengedése maga a megvilágosodás?
Ha a tapasztalat ellentmond ennek, akkor semmiképp. Pl. a telepátia létét már a Harvard kutatói is elismerik.
A másik dolog, hogy maga a megélt tapasztalat (a kabbalában "daath") nem materiális. A megélt érzések ugyanis nincsenek a valóságban. Ha anyagi gépek vagyunk, az nem magyarázza, miért van megélt tapasztalatunk.

Mi szükséges ahhoz, hogy én kiálljak az utcára, és utánuk csinálhassam?
Megfelelő tanítás és sok gyakorlás. Vagyis erőfeszítés (energia) és idő, ami maga az élet. Nincs kézzelfogható haszna, így "nem éri meg" ezzel foglalkozni. A nagyobb baj ezzel, hogy az ember egy olyan félisteni minőségre tehet így szert, ami megakadályozza a további spirituális fejlődésben. Ezért valamelyik jógi iskolában tiltják is az ezzel való foglalkozást.
Spontán is lehet az embernek ilyen élménye, leginkább kisgyerekkorból. nekem is van, de nyilván nem szoktam megosztani. :N (A Harry Potterben is le van írva hasonló, spontán kisgyerekkori élmény, amikor Dudli beesik az óriáskígyóhoz. A 2001: Űrodüsszeia végén pedig tudatos elméből teremtés látható.)

Szabadság: keleten úgy mondják, hogy az emberben van egy határtalan rész, ami nem szereti, ha keretek közé van szorítva: ez maga az élet, ami utat tör magának.
Törekszünk más égitestek felé, ill. a Naprendszerből is kijutott már 2 eszközünk ugyanez miatt.

[ Szerkesztve ]

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#19) updog válasza bkercso (#18) üzenetére


updog
senior tag

"a telepátia létét már a Harvard kutatói is elismerik."
A földi énem ilyenkor megszólal: sauce? :D Olyat olvastam már hogy x távolságra valamilyen interfészen keresztül a gondolatátvitel sikerült. De az nem azért történt, mert nagyon akarta valaki, és megtörtént, hanem mert létrehozták hozzá a technológiát.

" Ha anyagi gépek vagyunk, az nem magyarázza, miért van megélt tapasztalatunk."
Na igen, van abban némi irónia, hogy a neuronok közti elektromos jelek azt "gondolják": az nem lehet, hogy csak neuronok közti elektromos jelek vagyunk.... :DDD

"Megfelelő tanítás és sok gyakorlás. Vagyis erőfeszítés (energia) és idő, ami maga az élet. Nincs kézzelfogható haszna, így "nem éri meg" ezzel foglalkozni."
7.8 milliárd emberből biztos vagyok benne, hogy sokmillió rászánná (és ezekből is jópáran rá is szánták) az életüket erre, mégis, ha ezek a dolgok tanulhatóak, begyakorolhatóak lennének, akkor legalább néhány ilyen már le lenne dokumentálva, és reprodukálható lenne. Tudom hogy ez ilyen földhözragadt hozzáállás, de a valóság szerintem az, amit és ahogyan érzékelünk. Ha én nem érzékelem semmilyen módon valaki más tapasztalását, vajon tényleg megtörtént-e a valóságban , vagy csak a tapasztaló érzékelte a saját valóságában (persze ha van ilyen, hogy "közös", mindenki által érzékelhető valóság)?

"...ami nem szereti, ha keretek közé van szorítva: ez maga az élet, ami utat tör magának...."
++
Én ezt olyan formában olvastam, az egyetlen szabadság az, ha te magad válaszhatod azt, hogy nem vagy szabad, és bármikor dönthetsz ;] másképp (erről még más is eszembe jutott, de az már ÁSZF pofonfa rázogatás :D)

[ Szerkesztve ]

Eladó Lenovo M10 Tab || Eladó 70mai Hardwire Kit (UP02) dashcamhez || Eladó Moto G5 || "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik."

(#20) bkercso válasza updog (#19) üzenetére


bkercso
nagyúr

Telepátia alatt most nem a technológiait agyösszekötést értem, hanem a hagyományosat.

legalább néhány ilyen már le lenne dokumentálva, és reprodukálható lenne.
Sai Baba szeret ezzel tetszelegni. Egyik kb. 1 órás videójában vagy 60db aranyórát kiosztott. Biztosan nem volt annyi a ruhaujjába rejtve, amikor bejött... Van számomra valami mélyen tasztíó, pszichésen ferde abban, amit az arcokon látni.
(Azt nem állítom, hogy nincsenek csalók, ill. azt sem, hogy tudományosan vizsgálható volna a dolog, ill. hogy ez bárkit is meggyőzne.)

Az alapja ezeknek a dolgoknak a kételkedés kizárása. Erről a Biblia is ír elég szókimondóan, több helyen is. Pl.:
"bizony mondom nektek, hogyha valaki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel és vesd magad a tengerbe, és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, akkor az csakugyan megtörténik."

[ Szerkesztve ]

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#21) OPiiPO válasza bkercso (#20) üzenetére


OPiiPO
addikt

ezek az arcok . . .

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#22) updog válasza bkercso (#20) üzenetére


updog
senior tag

"Az alapja ezeknek a dolgoknak a kételkedés kizárása"

Erre mondhatnám, how convenient: nem hiszel eléggé, így nem tapasztalhatod ¯\_(ツ)_/¯.

Ismét felteszem a kérdést, mi van azokkal a milliókkal, akik egy életet élnek le teljesen tiszta és őszinte hitben, tanulva és gyakorolva a születési helyük és családjuk múltja alapján nekik szánt tanításokat, - látszólag - mégsincs tele a világ megvilágosodott, boldog emberekkel. És beutazhatnám a világot, ha jelen állás szerint mondjuk egy leaszfaltozott 1 négyzetkilométeres terület közepére beállnánk anyaszült meztelenül, akkor egy Sai Baba, vagy bárki más csak annyit tudna nekem mondani: "érzem hogy kétkedés van a szívedben" vagy hasonló, de hogy aranyórát nem kapnék tőle, az biztos :DDD De az gyanúsan nem a kétkedésem miatt lenne...

;]

Eladó Lenovo M10 Tab || Eladó 70mai Hardwire Kit (UP02) dashcamhez || Eladó Moto G5 || "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik."

(#23) bkercso válasza updog (#19) üzenetére


bkercso
nagyúr

A keleti kultúra szerint az egész sorsod a saját kreálmányod (karma = "a te műved"), de nagyrészt öntudatlanul csináljuk. (Születésünk előtt eleve nem is tudhattunk magunkról, mert nem volt elménk, hiszen az a test része.) Szóval a szabadságunk sokkal nagyobb, mint aminek a tudatában vagyunk.
Ill. van egy másik olvasata is a szabadságnak: emberként tudunk tudatosan és kompulzívan is cselekedni. Pl., ha tudatosan eszel, egészségesebb és szebb maradsz, mintha az önkéntelen zabálásnak élsz. Az állatok csak kis részben tudnak tudatosan cselekedni, de az ember akár 100%-ban is.

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#24) bkercso válasza updog (#22) üzenetére


bkercso
nagyúr

A hit tud működni, ahogyan régen leírták, de egyszerű elme kell hozzá. Ma, az iskolából kiesve annyi tudása van az embernek, hogy a hit útja már nem üzenet a legtöbbeknek. Ez nem baj, mert nem a hit az egyetlen út a jobb minőségű élethez.
A kételkedés nélküliségbe pedig a tudatalatti is beletartozik. Tehát nem lehet fogösszeszorítva elhinni valamit úgy, hogy közben nem kételkedsz: a teljes hiedelemrendszerednek kell mentesnek lennie a kételytől.

Egyébként a hit és a kételkedés nem ellentétek, a legtöbbször egyszerre műveljük őket.

Két újabb fogalmat is behoztál, aminek nincs köze a hithet vagy a kételyhez. A bolgodságot az elvárások és a tapasztalat viszonya alakítja, a megvilágosodást pedig arra szokás érteni, amikor a tudat kitágul az érzékeken túlra. Amikor eltűnik a határ aközött, ami te vagy és aközött, ami nem te vagy. A jógát pont erre fejlesztették ki és ezt is jelenti: hogy egyesülés. De olyanról is hallottam már, hogy valaki hetekig haldoklott, de végül túlélte, közben viszont feladott magában mindent és átélte a megvilágosodást.
Megvilágosodott emberekkel két okból lehet ritkán találkozi: egyrészt nem mondják magukról, nehogy bezárják őket, másrészt a legtöbben nem maradnak a testben, miután elérték ezt a szintet.

[ Szerkesztve ]

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#25) borg25 válasza bkercso (#13) üzenetére


borg25
senior tag
LOGOUT blog

Az emberi szabadság egy nagyon jó kérdés. Mennyire vagyunk rabjai a génjeinknek? Főleg, ha volt olyan zsidó, aki Auschwitzban megállapította, hogy szabad.
De nekem pl van egy olyan hibám, hogy szeretem, feltételezni, hogy a másik hol húzza meg a határt, és azt udvariasságból igyekszem nem átlépni. Lényegében önmagamat zárom feltételezett béklyóba.
Ahogy később írtad, hogy Indiában képesek voltak túlmenni a materiális dolgokon, pusztán azzal, hogy nem fogadták el a határt, a gén mennyire lehet határ?
Szerintem eleve ott a kérdés, hogy belenyugszik, mint határ, vagy megpróbálja feszegetni, és fejleszteni a képességeit. Ha utóbbival nem él, akkor úgy jár mint én, és kisebb határok közé szorítja magát.

Az szerintem sokszor elmondható, hogy a szabadságunkat/határainkat nem objektív dolgok korlátozzák be, hanem a döntéseink, tudatunk.

#14 updog
Szerintem Neonak volt szabad akarata. Azért mert meg tudta hozni magában a döntést, hogy fellázad a rendszer ellen. Hogy úgy döntött, hogy szembe megy a határoknak.

Talán a szabadságot a szerint is értelemzhetjük, hogy hány féle lehetőség közül választunk. Mindig egy lehetőség mellett döntünk, a kiértékelés során mindig lesz egy legjobb, lesznek optimálisak.
Akarják-e manipulálni a döntéseinket? Gondolok itt a bűvészekre, mentalistákra, akik a tudatalatti befolyásolásával akarnak irányított döntésre késztetni. (Hogy a reklámcunamit már hagyjuk.)

#17 updog
Jól látod, ez is fontos kérdés, hogyha az oroszlán a 2x2-es ketrecben jól érzi magát, mert mondjuk a hasa is tele, és azért az is megállapítható, hogy a fogságban élő állatok tovább élnek, akkor ő korlátozva van-e?
Szerintem igen, hiába fogadta el, mert elfeledkezett arról, hogy ő futott, vagy tudna futni több száz méter hosszan.

#19 updog
Tesóm tudna neked mesélni a telepátiáról. Még gyerekek voltunk, mikor ment a Nulladik típusú találkozások, és volt benne egy kísrlet leírás, hogy fehér zaj (= rádiót eltekered, hogy sisteregjen) + fél pingpong labda a szemedre. AZ adó érzékel valami jobb oldalit (szóval nem Háború és békét olvas, hogy azt találja ki a vevő) a Vevő meg próbálja kitalálni. tesóm vette a jeleket, én nem, úgyhogy féltékenységemben azt mondtam jó van, nem kép lesz, citromlé. Hát szerintem most is emlékszik az ízére. Szerintem nálam az a baj, hogy túlságosan koncentrálok a dolgokra, s nem tudok csak figyelni arra, hogy hátha történik valami érdekes. Nehéz úgy végigmenni az utcán, hogy nem azt nézem, hogy hová lépek, hanem még mellette fényt, lakásokat, ablakot, hallani 5-6 féle hangot, s kiválasztani, hogy mit engedek tudatosulni. Szóval próbáld ki a telepátiás kísérletet, aztán ha bejön örülsz, ha nem, akkor olyan vagy mint én.

(#26) dabadab válasza bkercso (#18) üzenetére


dabadab
titán

Pl. a telepátia létét már a Harvard kutatói is elismerik.

Nyilván nem ordas kamut próbálsz elsütni, hanem mindjárt linkeled is.

DRM is theft

(#27) pusszycat válasza dabadab (#26) üzenetére


pusszycat
nagyúr

Van ami biztosan létezik és megmagyarázhatatlan az előérzet, megérzés ez ikreknél és állatoknál fokozatabban igaz. Pl. egy volt kutyámmal sétáltam egy erdőben már beteg volt, sétálás közben többször előfordult, h megállt és egy irányba nézet, szagolt. 2 hónap múlva oda lett temetve. De ez csak több hónap múlva jutott eszembe mert akkor nem tulajdonítottunk neki jelentőséget. Még mindig borzongok ha arra gondolok, h ő tudta előre.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB

(#28) Fecogame válasza dabadab (#26) üzenetére


Fecogame
veterán
LOGOUT blog

Szerintem erre gondolt a kolléga.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#29) bkercso válasza borg25 (#25) üzenetére


bkercso
nagyúr

A gén egy határozott határ. Indiában vannak ősi technikák arra, hogy az örökölt transzgenetikus infót töröljék, és így valóban egy friss, új emberként élj. (Nem az elsődleges kódot, ami a fehérjéket kódolja és ami emberré tesz, hanem a blokkolófehérjék másodlagos kódját, ami traumákat, fóbiákat stb. kódol.)

Ahogy írod: a szabad akaratot azért szokás kétségbe vonni, mert az ember úgy tapazsztalja, készerpályán van. Nem azt cselekszi, amit akar, hanem amerre a test viszi. Ennek egy nagy része az örökölt transzgenetika.

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#30) dabadab válasza Fecogame (#28) üzenetére


dabadab
titán

Csak hát ez egyáltalán nem telepátia.

DRM is theft

(#31) dabadab válasza bkercso (#29) üzenetére


dabadab
titán

A gén egy határozott határ. Indiában vannak ősi technikák arra, hogy az örökölt transzgenetikus infót töröljék, és így valóban egy friss, új emberként élj. (Nem az elsődleges kódot, ami a fehérjéket kódolja és ami emberré tesz, hanem a blokkolófehérjék másodlagos kódját, ami traumákat, fóbiákat stb. kódol.)

A mi?...

DRM is theft

(#32) bkercso válasza dabadab (#26) üzenetére


bkercso
nagyúr

De, úgy látszik, hogy ez csak technikával segített telepátiakísérlet volt. :B :W

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#33) bkercso válasza dabadab (#31) üzenetére


bkercso
nagyúr

[link]
[link] (Ezek több ezer éves tradícionális technikák, amik nincsenek nagy dobra verve nyugaton).

[ Szerkesztve ]

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#34) borg25 válasza bkercso (#29) üzenetére


borg25
senior tag
LOGOUT blog

A gén van amiben határt húz, de inkább csak hajlamosít. Nem hiszem, hogy pusztán akarattal a génjeim ellenében vércsoportot válthatok, de abban igen, hogy akarattal eljussak a génjeim által ténylegesen megszabott határokig.
Lehet, hogy a génjeim által nem vagyok egy futóbajnok. De az már akarat kérdése, hogy ez azt jelenti, hogy az 1km-t 6 perc, 12 perc, vagy sosem tudok lefutni.
Ahogy a hidegvér is lehet egy tanult dolog. Valójában nagyon sok minden, ami minket emberré tesz, az tanult dolog. Hogy a fal amibe ütközünk az nem a génjeink által lehetséges határ, hanem elménkké, akaratunké. Ha nem edzek, akkor érdektelen mit mondanak a génjeim, nem lesznek izmaim. Ha nem olvasok, az agyam legyen bár szivacs, nem leszek művelt. Egészség dettó. Hawking is elég sokáig elélt a betegsége ellenében.
Ilyen értelemben nem határ a gén, mert nem az húzza meg a határt, hanem sokkal előbb mi magunk.

(#35) bkercso válasza borg25 (#34) üzenetére


bkercso
nagyúr

Gondolhatsz mondjuk idegbajra vagy szexfüggésre. Vagy valamilyen fóbiára. Ezek a gén "másodlagos kódja" által kódolt dolgok, amiket a génekre tapadt blokkolófehérjék mintázata kódol. (Magyarul az Örökölt sors c. könyv jut eszembe erről.)
Az jogos, hogy akarattal elmehetsz a határokig, de ezektől a határoktől a fejlett ultúrákban meg is szabadultak.

[ Szerkesztve ]

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#36) dabadab válasza bkercso (#33) üzenetére


dabadab
titán

Bocs, de nyugtass meg, hogy ezt csak viccnek szántad.
Ha az egész témáról összesen egy youtube videót tudsz összehozni, amin egy csávó, akinek összesen egy angol irodalom diplomája van, hetet-havat összehord genetikáról, akkor azt nyugodtan belerakhatjuk az "ordas kamu" kategóriába.

Az epigenetika meg létező dolog, de ha szerinted az "a blokkolófehérjék másodlagos kódja, ami traumákat, fóbiákat stb. kódol", akkor valamit nagyon csúnyán félreértettél.

Most egyébként komolyan el kell magyaráznom a "bulvár" meg a "peer reviewed journal" közti különbségeket és hogy melyik az, amelyiket komolyan lehet venni?

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#37) bkercso válasza dabadab (#36) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nem, ez nem így van! Az összes bűnöm szerintem annyi, hogy nem felelek meg az elvárásaidnak. A keleti kultúra alapjaiban másként működik, mint a nyugati. Hiába vársz el tudományos igényességet, mert a tudományos gondolkodásmód 500 éves nyugati találmány. Több ezer éves kultúráktól idegen.
A "csávónak" nézz utána szerintem, mert nem akárkicsoda - még ha nincs is kitömve diplomákkal.
Nem értem azt sem, mi alapján várod el, hogy egy doktori igényességével bármilyen szakirodalmat vagy bizonyítékot összeszedjek helyetted. A fórum beszélgetésre való, nem arra, hogy minden topikban ugyan azon a számonkérő, ledorongoló egóval oszd az észt.

Eddig, akit ez a kultúra érdekelt, ki kellett utaznia Indiába. ma már elérhetők róla anyagok, de nem mndom, hogy egy linkgyűjteményből hirtelen felokosítható akárki is. Maga az alap működési logika is más: a kultúra megmutatja, hogyan tapasztalható meg, amiről beszélnek. Nálunk meg a kultúra tanít, de csak tudás lesz belőle, tapasztalat a legtöbbször nem.

[ Szerkesztve ]

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#38) bkercso válasza bkercso (#37) üzenetére


bkercso
nagyúr

Az epigenetika meg létező dolog, de ha szerinted az "a blokkolófehérjék másodlagos kódja, ami traumákat, fóbiákat stb. kódol", akkor valamit nagyon csúnyán félreértettél.
Biztosan jóval többet tudsz nálam az epigenetikáról (is!). :R Én csak elolvastam egy könyvet meg egy tucat cikket, hogy valami halvány fogalmam legyen. Mindenhez nem érthetek..

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#39) dabadab válasza bkercso (#37) üzenetére


dabadab
titán

Hiába vársz el tudományos igényességet, mert a tudományos gondolkodásmód 500 éves nyugati találmány. Több ezer éves kultúráktól idegen.

Itt több módon is csúsztatsz.

Egyrész epigenetikáról beszéltél, ami kifejezetten a nyugati tudomány része, nem valami indiai misztikum és aminek olyan alapvető dolgokat köszönhetünk, mint pl. a sejtdifferenciáció (vagyis hogy a testünk nem egyféle setjből álló homogén massza, hanem van kezünk, lábunk, májunk, ereink stb).

Másrészt meg az, hogy a keleti misztikus gondolkodásnak nem része a tudományos megközelítés, nem jelenti azt, hogy ennek az állítólagos eredményeit ne lehetne természettudományos eszközökkel vizsgálni és eldönteni, hogy tényleg van benne valami vagy hülyeségeket beszélnek. (A kínaiak pl. eléggé elég komolyan belevágtak abba, hogy a hagyományos gyógynövényrecepteket végigtúrják és megnézzék, hogy azoknak valójában milyen hatásuk van és milyen összetevőik vannak).

Nem értem azt sem, mi alapján várod el, hogy egy doktori igényességével bármilyen szakirodalmat vagy bizonyítékot összeszedjek helyetted.

Azt várnám el, hogy ha kijelentő módban állítasz dolgokat, ráadásul olyan dolgokat, amik meglehetősen hihetetlennek hangzanak, akkor azokhoz hozz valami minimálisan elfogadható alátámasztást.

És mindezt azért várom el, mert alapvetően értelmesnek tartalak.
A nyolcáltalánosos Marika nénitől, aki elmegy a cigányasszonyhoz levetetni a rontást meg Grabovoj-számokat rak a párnája alá, nem várnék el ilyesmit, mert tudom, hogy egyszerűen nincs annyi esze se, hogy egyáltalán felfogja, hogy mi is a kérés: te viszont elvileg diplomás ember vagy, neked nagyon is értened kell ezt.

DRM is theft

(#40) bkercso válasza dabadab (#39) üzenetére


bkercso
nagyúr

Értem én, csakhogy nem jegyzetelek, szóval már nem tudom linkelni az idevágó dolgokat. Az irodalomban nem szerepelnek ezek a jógi praktikák; sőt, már az is szokatlan, hogy a jógi kultúra magvasabb dolgairól kiáll egy jógi beszélni az egész világ előtt. Eddig ilyen nem volt tudtommal.
A keleti kultúra egyébként dialektikus, ami azt jelenti, hogy az adott kor nyelvén, az átlagemberek számára érthető módon beszélnek a dolgokról, sokszor közösségi formában (rendezvényen). Ebből adódóan a sok info a YT-on érhető el, nem leírva.

A tudományos publikációk - megmondom őszintén -, nem érdekelnek ebben a témában. Ami több ezer éve működik, azon nem változtat, hogy milyen metodikával próbáljuk megérteni.
De itt beszélget a témáról a Harvardiakkal.
tudományos cikk - ahogy lenni szokott: megvizsgálták, de nyitott kérdés, hogy hatás van-e a meditáció és a stressz epigenetikai lecsapódásának visszafordulása közt, vagy valami közös ok van-e a jelenségek mögött...
Ez még idevág

[ Szerkesztve ]

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#41) bkercso válasza dabadab (#39) üzenetére


bkercso
nagyúr

Egyrész epigenetikáról beszéltél, ami kifejezetten a nyugati tudomány része, nem valami indiai misztikum
Talán Fraudi elszólás részedről, de: én úgy fogom fel, hogy van valami létező dolog, amit ez egyik kultúra így nevez, a másik meg úgy. Ettől még létezik, nem a mi tudományunk része. Ez a valami a felmenők élményének genetikai lecsapódása és átörökítése, amiről mi csak ~1,5 évtizede tudunk, míg keleten van rá ősi praktika, hogy megszabaduljon tőle az ember! Nem ugyan az.

[ Szerkesztve ]

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#42) Geri Bátyó


Geri Bátyó
őstag

Ha már szerinted mindent a mi döntésünkre lehet visszavezetni, itt az én példám.
Van egy genetikai defektusom, ami miatt ócskák a térdeim és ez idővel folyamatosan romlik. Fiatalon még valahogy elvoltam, de manapság már örülök, ha járni tudok. Az állandó gyulladás tönkrevágta az immunrendszeremet is. A folyamatos, erős fájdalom a mindennapi életemre is erős befolyással van. A slusszpoén az, hogy ha használom a térdem, akkor azért lesz rosszabb, ha nem, akkor meg azért.

Szóval, ez a szar, ami évről évre változtatja az életemet, mennyiben múlik az én döntéseimen?

Én tudom a választ, te meg gondolkozz el azon a marhaságon, amit mindenkinek próbálsz eladni. :K

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#43) borg25 válasza Geri Bátyó (#42) üzenetére


borg25
senior tag
LOGOUT blog

Eleve a kiindulási pont az tőlünk független, hogy hová, és mikor születsz meg, milyen génkészlettel.
Döntési fánál is valós lehetőségek melletti döntésről beszélünk. Nyilván nincs benne olyan ág, hogy most eldöntöm, hogy madár leszek, és onnantól kezdve madárként folytatódik az az ág. (Egyébként hallottam olyat, hogy volt olyan buddhista, aki sokat koncentrált, hogy kutya legyen, s végül kutyaként élt. Továbbra is ember maradt, csak immár kutyának képzelte magát, és úgy viselkedett, a többiek meg elnézték neki. Szóval ilyen alapon lehetne madár ág, csak egyesek azt pszichológiai esetként kezelnék.)

Hol a te döntésed? Minden nap felkelsz. Minden nap dönthetsz úgy, hogy tovább küzdesz vagy feladod. Elfogadod a helyzetet, vagy megpróbálsz tenni ellene. Keresel nyugati vagy keleti orvoslási módszereket.
Igen erős kicseszés lehet az életedben ez a betegség, de te döntöd el, hogy ez téged mennyire határoz meg, mennyire hagyod érvényesülni, vagy ennek ellenére, hogy élsz teljes életet.
Szintén te döntésed, hogy tekintesz rá, hogy mint ami csak elcseszte az életed, vagy adott valami jót is, hisz gondolom kőkeményen megtanított küzdeni, hisz nem nagyon volt más választásod, mint szembe menni ellene. Ezt mennyire tudod kamatoztatni az életedben? Igazad van formált, mert kihívás elé állított. De a reagálás az már a te döntésed volt.

(#44) bkercso válasza borg25 (#43) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nem elég a döntés, akaraterő, kitartás is kell ahhoz, hogy a gyakorlatban is megmaradj hosszú ideig a döntéseid mellett. Emellett más döntéseket hozol, ha más az egészségi/érzelmi stb. állapotod. Az embernek (is) tendenciái vannak, amiket lassan lehet megváltoztatni: ebből fakadnak a döntései, sőt, a "külső" helyzetek jó része is (mindig ugyan az a szitu történik más-más köntösben).

[ Szerkesztve ]

bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#45) totron válasza borg25 (#34) üzenetére


totron
őstag

Van aki szerint a fogad is visszanő, ha igazán akarod. Nem csak hogy nincs bezárva, de még követői is vannak. És ők sincsenek.

(#46) Somatom válasza totron (#45) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Erős akarattal bármit lehet. Én egyszer gyíkká változtattam magamat. De, .... :DDD

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#47) pusszycat válasza Geri Bátyó (#42) üzenetére


pusszycat
nagyúr

Szedjél kollagén tablettát, ezek szerint porckopásod van. Én magamat szoktam kezelni kiolvastam több orvosi könyvet, mikor valamiért orvoshoz kell menjek mondom helyette a dolgokat csak néznek kidülledt szemmel. :Y

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB

(#48) Geri Bátyó válasza borg25 (#43) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Ez kicsit mellébeszélés. Ha a betegségem állandó lenne, még igaz is lenne, de mivel folyamatosan romlik, egyre kevesebb dolgot tudok csinálni, mert fizikailag képtelen vagyok rá, tehát nincs döntési lehetőségem. :N

Nyilván van olyan része is, ahol dönthetek. Például a kapcsolataim rendre azért mentek tönkre, mert elvileg megértették, hogy van ez a problémám, de végül mégsem tudták elfogadni. Dönthettem, hogy tovább próbálkozok és újra pofára esek, vagy átmegyek agglegénybe. Őszintén szólva életem legjobb döntése volt, mert sokkal nyugisabb így az életem. :D

#47 pusszycat
Én a csülökre és a marhalábszárra esküszöm, az sokkal élvezetesebb módja! :DDD Mondjuk zselatin granulátumot is tolok. Mondjuk ez sem gátolta meg, hogy porcleválásom legyen.

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#49) borg25 válasza Geri Bátyó (#48) üzenetére


borg25
senior tag
LOGOUT blog

Az ember egy adott környezetben él, ami kihat rá és folyamatosan változik. Az elején ezt feszegettük, hogy ennek ellenére mennyiben lehet szabad akaratról beszélni. (ebbe beletartozik a szabad döntés is)
Olyan nincs, hogy valaki a környezetétől független, vagy hogy ez a környezet statikus lenne.
Értem, hogy idővel ez neked rosszabb lesz, meg biztos vannak napok, amikor jobb, de alapvetően az van, hogy nálad a betegség =true és sajnos nem =false
Jó le lehetne írni egy százalékos értékkel is, ahogy mondjuk lehet azt mondani, hogy öregszünk=true és elöregedettség, hogy mennyire vagyunk virgoncok, a reggeli merevedés deréktájban hogy jelentkezik, ezt befoglalhatjuk egy 0-100% közé eső számba.

Hatás tekintetében nem igazán számít, hogy most mi vagy ki hat rád: Egy hadúr, egy jól működő szociális háló, génjeid, vagy az elmebeteg aki épp fegyvert fog rád. Hogy ez a ható erő ez kívül van vagy belül. Te fogsz dönteni, hogy erre hogyan reagálsz.
Ahogy az emberek mindennap mások és más kedélyben vannak, akikkel találkozol, ugyanúgy lehet a betegséged állapota is más minden nap. Ettől ez még csak környezeti hatás, ami alapján döntesz. És mindig más döntést hozol.

(#50) totron válasza borg25 (#49) üzenetére


totron
őstag

Hát neked sem jutott osztályrészül még érdemi fájdalom. A rád fegyvert fogóval szemben egyébként hogyan döntesz? Bejelented hogy te most inkább elsátálnál a szituációból?

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.