Hirdetés

2019. október 21., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [Bog:] Hazajönni

Hozzászólások

(#1) Geller72


Geller72
(veterán)

Alapvetően én is sokat utazom. Igaz, többnyire nem repülővel, de előfordul az is párszor egy évben. Én általában másfél hónapot vagyok kint, többnyire mindig más helyen. Ez azt jelenti, hogy változik a munkavégzés helye, de előfordul, hogy fél évnél is többet vagyok egy helyen. Eddig Angliával és Norvégiával együtt 19 országban jártam, többnyire Európában.Tavaly év végén jöttem haza Franciaországból, egyből mentem még év végén Hollandiába és áprilisig ott is maradtam. Majd onnan Berlinbe vezetett az utam, egészen mostanáig. Most jöttem haza, és indulok is Franciaországba. De nem szeretek utazni. Ott lenni sem. Útközben semmit sem látsz, mert autópálya végig. Unalmas, zárt. Ha ott vagyok, akkor meló van ezerrel, ritka hogy van annyi szabadidőd, hogy foglalkozz magaddal, netán egy teljes hétvége, hogy kirándulj. Francia ebből talán jobb, bár ott is a munka válogatja, hogy mennyi időd lesz magadra. Nyugaton leszünk, az óceán mellett. Remélem, tudok futni egy kicsit. Az idő sokkal jobb télen ott, mint itthon, a -2 már ritka. A víz is sokáig meleg. Aki itthon a balcsiban szokott fürdeni, ott novemberben is tud. :D. De nem szeretek elmenni. Mert én itthon érzem jól magam. Lehet, hogy egy vén, szentimentális kecske vagyok, de ez van. Itt van mindenem, amiért megdolgoztam és egyre jobban olyan képet nyújt, amit 15 éve elterveztem. Minden napra találnék valamit, amivel elfoglalom magam. Viszont akkor nem lenne pénzem. Nem szeretem ezt, mert egy ördögi kör. És szinte lehetetlen ebből kikerülni. :(. Más az, amikor utazol valahova, mert kirándulsz, nyaralsz, telelsz, szórakozol és más az, amikor melóba indulsz. Jössz, vagy mész. Ha egyedülálló lennék és nem függene tőlem senki sorsa, azonnal hazajönnék és nem csinálnám tovább. Semennyiért sem.Bármennyire is hihetetlen, de igaz.

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#2) UnA


UnA
(Korrektor)

Ez szép volt.

És azért is érdemes utazni (vagy élni egy kicsit külföldön), hogy összegyűjtsük, mi az amivel itthon egy kicsit javítani tudunk a környezeten. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég akár csak mosolyogni... :)

(#3) bkercso válasza UnA (#2) üzenetére


bkercso
(veterán)

+1
Meg azt, mi az, ami itthon jó. Addig sokszor nem is látjuk, hogy milyen jó, hogy itthon az ember kézenfogva megy a gyerekével az utcán és beszélget vele, míg nem látunk más szokást. Meg az, hogy ha véletlen megkérdezik, mizu, akkor elmondhatod, mert érdekli a másikat. :) Hogy a nők otthon maradnak szülés után és szoptatnak. :DDD Hogy van rendes igeig ovi, el tud menni mindkét fél dolgozni. Hogy van "rendes" nyár és tél (bár leginkább meg lehet fagyni vagy meg lehet dögleni, de legalább különböznek egymástól és télen van hó). Hogy jár este is a busz, méghozzá úgy, mintha nem versenypályán lenne, hanem forgalomban. Hogy a szomszéd szól, ha neki adta oda a postás a csomagod, nem neked kell rájönnöd erre 2 hónap múlva. Hogy a szomszéd ajtót nyit, ha csöngetsz, mert épp eláztat föntről. Stb., ami az élet megszokott menete.

[ Szerkesztve ]

Hifi erősítők, DAC-ok, tápegységek készítése: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/index.html

(#4) Csabroncka válasza bkercso (#3) üzenetére


Csabroncka
(addikt)
LOGOUT blog

Rengeteg ember nagy tévedésben él itthon - itthon minden szar ;] - persze ez nem azt jelenti, hogy minden rendben van, de ilyenkor nagyokat tudok nevetni!

Sajnos nem olyan a munkám, hogy utazzak és a gyerekek is kicsik még ( a második még csak útban van), de valóban szükséges a külföldi utazgatás ahhoz, hogy kellőképpen értékelni tudja az ember, hogy mit jelent, hogy a román GDP majdnem dupla akkor mint a mienk és miért, meg milyen fejlettségi szinten állnak. Vagy a másik oldal, hogy miért dirigálhat az EU-ban Mutti és a Franciák, mi van ott, mit tudnak azok az emberek. Vagy mi az az Amerika, mi a bánatért van oda tőle a világ jelentősebb része.

Akinek nincsenek meg ezek a személyes tapasztalatok valahogyan (barát, rokon, vagy saját tapasztalat) alapján, sok mindent nem értenek a világban és csak rázzák az öklüket, hogy bezzeg a Románok jobban élnek mint mi! ;]

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [Bog:] Hazajönni
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.