2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Hazajönni

Írta: | Kulcsszavak: utazás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szeretek utazni. Nagyon. Minél többet, többfelé.

Szerencsére a munkám miatt ez nekem sokszor könnyebb, mint másoknak. Sajtóutak, rendezvények, évente 6-8 alkalommal biztosan repülőre ülök Ferihegyen. Vagy többször. És egy csomószor meg lehet oldani, hogy előbb menjek, vagy kint maradjak és körülnézzek úgy is, mint egy turista. Eljutottam messzi helyekre, Kalifornába és Kínába, de az európai országok zömét is kipipálhatom, bár sokszor csak egy-egy várost, vagy régiót látok. Van YouTube csatornám is, kifejezetten az utazásaim kapcsán.

De én hazajönni is szeretek.

Mert nekem itt van minden. A családom. A kutyám. A munkám. Az otthonom. Ott élek, ahol felnőttem, mindent ismerek, az összes ösvényt, kanyart, egy csomó házhoz, utcasarokhoz köt valami emlék. Tudom, hogy melyik lépcsőfok inog, tudom, hogy ezt a kanyart be lehet venni 40-nel, tudom, hogy melyik fekvőrendőrön ér le a kocsi alja, tudom, hogy a buszmegálló pontosan hány másodpercen belül érhető el a kaputól, tudom, hogy melyik kerítés mögött vannak ugatós kutyák, tudom, hogy hol omlik a támfal a járda mellett és tudom, hogy hol kell lehúznom automatikusan a fejem, ha esik a hó és megereszkednek az ágak.

Azt hiszem, hogy ez a tudás megnyugtat. És imádok ismeretlen tájakon, országokban, városokban csavarogni, de a saját ágyamban alszom a legjobban és nem szakad meg a net.

Láttam a Facebookon valami viccesnek szánt képsorozatot. Ezt:

És nekem ez nem ilyen, kivéve az első napot. De aztán nem számolok vissza. Hanem azt számolom, hogy atyaég, mennyi mindent láttam, mennyi élményem volt, milyen baromi jó, hogy itt lehetek. És az utolsó napon sem ilyen a fejem, csak azért nincs jókedvem, mert maga a hazaút a sok tortúrával (becsomagolás, becsekkolás, várakozás, ücsörgés a repülőn, a reptérről még hazáig) tökre nem hiányzik és inkább teleportálnék. De az egy csöppet sem zavar, hogy vége az utazásnak.

Mert itthon lenni is szeretek.

És egyébként is utazom még úgyis.

Hozzászólások

(#1) Geller72


Geller72
(PH! kedvence)

Alapvetően én is sokat utazom. Igaz, többnyire nem repülővel, de előfordul az is párszor egy évben. Én általában másfél hónapot vagyok kint, többnyire mindig más helyen. Ez azt jelenti, hogy változik a munkavégzés helye, de előfordul, hogy fél évnél is többet vagyok egy helyen. Eddig Angliával és Norvégiával együtt 19 országban jártam, többnyire Európában.Tavaly év végén jöttem haza Franciaországból, egyből mentem még év végén Hollandiába és áprilisig ott is maradtam. Majd onnan Berlinbe vezetett az utam, egészen mostanáig. Most jöttem haza, és indulok is Franciaországba. De nem szeretek utazni. Ott lenni sem. Útközben semmit sem látsz, mert autópálya végig. Unalmas, zárt. Ha ott vagyok, akkor meló van ezerrel, ritka hogy van annyi szabadidőd, hogy foglalkozz magaddal, netán egy teljes hétvége, hogy kirándulj. Francia ebből talán jobb, bár ott is a munka válogatja, hogy mennyi időd lesz magadra. Nyugaton leszünk, az óceán mellett. Remélem, tudok futni egy kicsit. Az idő sokkal jobb télen ott, mint itthon, a -2 már ritka. A víz is sokáig meleg. Aki itthon a balcsiban szokott fürdeni, ott novemberben is tud. :D. De nem szeretek elmenni. Mert én itthon érzem jól magam. Lehet, hogy egy vén, szentimentális kecske vagyok, de ez van. Itt van mindenem, amiért megdolgoztam és egyre jobban olyan képet nyújt, amit 15 éve elterveztem. Minden napra találnék valamit, amivel elfoglalom magam. Viszont akkor nem lenne pénzem. Nem szeretem ezt, mert egy ördögi kör. És szinte lehetetlen ebből kikerülni. :(. Más az, amikor utazol valahova, mert kirándulsz, nyaralsz, telelsz, szórakozol és más az, amikor melóba indulsz. Jössz, vagy mész. Ha egyedülálló lennék és nem függene tőlem senki sorsa, azonnal hazajönnék és nem csinálnám tovább. Semennyiért sem.Bármennyire is hihetetlen, de igaz.

(#2) UnA


UnA
(Korrektor)

Ez szép volt.

És azért is érdemes utazni (vagy élni egy kicsit külföldön), hogy összegyűjtsük, mi az amivel itthon egy kicsit javítani tudunk a környezeten. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég akár csak mosolyogni... :)

(#3) bkercso válasza UnA (#2) üzenetére


bkercso
(PH! nagyúr)

+1
Meg azt, mi az, ami itthon jó. Addig sokszor nem is látjuk, hogy milyen jó, hogy itthon az ember kézenfogva megy a gyerekével az utcán és beszélget vele, míg nem látunk más szokást. Meg az, hogy ha véletlen megkérdezik, mizu, akkor elmondhatod, mert érdekli a másikat. :) Hogy a nők otthon maradnak szülés után és szoptatnak. :DDD Hogy van rendes igeig ovi, el tud menni mindkét fél dolgozni. Hogy van "rendes" nyár és tél (bár leginkább meg lehet fagyni vagy meg lehet dögleni, de legalább különböznek egymástól és télen van hó). Hogy jár este is a busz, méghozzá úgy, mintha nem versenypályán lenne, hanem forgalomban. Hogy a szomszéd szól, ha neki adta oda a postás a csomagod, nem neked kell rájönnöd erre 2 hónap múlva. Hogy a szomszéd ajtót nyit, ha csöngetsz, mert épp eláztat föntről. Stb., ami az élet megszokott menete.

[ Szerkesztve ]

Hifi erősítők, DAC-ok, tápegységek készítése: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/index.html

(#4) Csabroncka válasza bkercso (#3) üzenetére


Csabroncka
(PH! addikt)

Rengeteg ember nagy tévedésben él itthon - itthon minden szar ;] - persze ez nem azt jelenti, hogy minden rendben van, de ilyenkor nagyokat tudok nevetni!

Sajnos nem olyan a munkám, hogy utazzak és a gyerekek is kicsik még ( a második még csak útban van), de valóban szükséges a külföldi utazgatás ahhoz, hogy kellőképpen értékelni tudja az ember, hogy mit jelent, hogy a román GDP majdnem dupla akkor mint a mienk és miért, meg milyen fejlettségi szinten állnak. Vagy a másik oldal, hogy miért dirigálhat az EU-ban Mutti és a Franciák, mi van ott, mit tudnak azok az emberek. Vagy mi az az Amerika, mi a bánatért van oda tőle a világ jelentősebb része.

Akinek nincsenek meg ezek a személyes tapasztalatok valahogyan (barát, rokon, vagy saját tapasztalat) alapján, sok mindent nem értenek a világban és csak rázzák az öklüket, hogy bezzeg a Románok jobban élnek mint mi! ;]

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.