Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1351) biokill1 válasza feherbalint (#1350) üzenetére


biokill1
tag

Neeeee :) na erre soha nem gondoltam volna, köszönöm szépen! :) régi szép időkben a Blackberry Classiccal is ment a fizetés, ezért csináltattam NFC SIM-et... Akkor ez bosszulta meg magát. Kipróbálom, utána irok a Simple Ügyfélszolgálatnak, hogy a bullshit szöveg helyett ezt érdemes elmondani a felhasználóknak!

rejtett up! :D

(#1352) feherbalint válasza biokill1 (#1351) üzenetére


feherbalint
csendes tag

Én is direkt kértem régen az nfc-s sim-et, Q10-zel akartam használni, de végül nem jutottam el addig. Most Android 7-tel szépen ment a simple, Oreo frissítés után meg sehogy sem. Én annyi választ kaptam a simple-től, hogy a sim kártya okozhatja bizonyos készülékekben. Azt viszont nem írták, hogy az nfc-s sim lehet a gond. Én is akartam írni nekik, de végül nem vettem a fáradságot, hogy válaszoljak nekik. A szolgáltatónál sem akarták elhinni hogy ez lesz a gond, de azért kicserélték a kártyát. Azóta gond nélkül fizetek újra.

(#1353) biokill1 válasza feherbalint (#1352) üzenetére


biokill1
tag

Kivettem most a sim-et a telobol es rogton jo lett! :) ugyhogy megyek is a Vodafone-ba. Köszönöm mégegyszer a segítséget!

rejtett up! :D

(#1354) turbulencia8 válasza feddel (#1346) üzenetére


turbulencia8
őstag

Angol forumokon is irnak a vpn-ek akkumerito hatasairol (jobban hajtja a cpu-t), es ott jellemzoen az IKEv2 protokollt ajanljak a "battery drain" merseklesere. Amugy a droidos protont tobb helyen szidjak.

(#1355) sno14


sno14
tag

Vajon a hubban ezt a magas prioritás mappát ki lehet kapcsolni vagy törölni? - rettentően idegesít!

[ Szerkesztve ]

(#1356) turbulencia8 válasza sno14 (#1355) üzenetére


turbulencia8
őstag

Hub, altalanos beallitasok, es az elso csuszka felul: (nalam) use priority hub kapcsolod kilovod.

(#1357) sno14 válasza turbulencia8 (#1356) üzenetére


sno14
tag

Köszönöm!

(#1358) turbulencia8


turbulencia8
őstag

En ma kaptam egy frissitest: ABP819.

(#1359) feddel válasza turbulencia8 (#1358) üzenetére


feddel
senior tag

Nekem is ma jött meg. Változott valami?

(#1360) turbulencia8 válasza feddel (#1359) üzenetére


turbulencia8
őstag

Szerencsere minden stabil. Kisse fura, hogy ennyire szelektiven erkeznek a biztonsagi frissitesek.

(#1361) feddel


feddel
senior tag

A Galileo navigációt használni tudó telefonoknál tényleg érezhető dolog a jóval nagyobb pontosság? Ahogy nézem a key2 már tudja, one még nem..

(#1362) BB9360 válasza feddel (#1361) üzenetére


BB9360
aktív tag

Üdvözlet!

Q5-ről jöttem Keyone Black-re. Hát, egyelőre elég zavaros még sok minden.

Névjegyeket gmail-en keresztül szinkronizáltam, 26 db valahol lemaradt, persze fogalmam sincs, melyik, de sebaj.
Az email fiókok beállítva, de pl. freemailest nem tudtam... Elvileg jó mind a felhasználónév és a jelszó is, de mégis azt írja ki, hogy nem...
Két google fiókot állítottam be, de lett két HUB+ fiókom is ugyanezeneken a neveken és minden email kétszer jön meg. Ez normális vagy én vagyok béna?

Sajnálom, hogy nem a tartalom átvitellel kezdtem, mert a naptáram nem volt szinkronizálva a google-lal (pedig azt hittem, de csak helyi naptár volt), amit ezzel megoldottam, de így a két google fiók mellett lett egy Blackberry Content Transfer fiók is és abban vannak a fontosabb dátumok. Lehet ezt vhogyan az egyik google fiókba importálni?

Zavaró, hogy a HUB osztva van, nem pedig minden szépen, időrendben, de ez van, de pl. nem értem, hogy az ismerősök hozzáadása a kedvencekhez hogyan működik, ahogyan a widgetek értelmét sem.

Nincsen zenelejátszó és galéria. Ahogyan turbulencia8 is írta, a lehető legtöbb google dolgot ki szeretnék kapcsolni, így a zenét és a fotót is. Mit érdemes ezek helyett? + videó lejátszó?
Messenger lite-ot tettem fel, talán az zavar, hogy nincs az összesítő benne (nem biztos, hogy ez a jó megnevezés), azaz, pl. adott kontakttal folytatott csevegésben elküldött képek összesítve alul nem jeleníthetők meg. Lehet, felteszem a rendeset.

room303 írta: "- nekem a convenience key is bejött, főleg úgy, hogy ráhúztam a profilokat: alapból a HUB-ot indítja, de a kocsiban a waze-telefon-zenelejátszó között váltok vele, otthon viszont a HUB-ot és a TV távirányító appot dobja fel"
ez hogyan? és ilyenkor nekem kell kapcsolgatni vhol, amikor a kocsiba ülök, vagy hazaérek?

BIS kell még, telekomos vagyok?

Bocsi a sok(k) kérdésért, ha van valami forrás, ahol ezek és még megannyi más le van írva, akkor természetesen szívesen elolvasom. Ha nincs és nem gond, ha itt kérdezek még, akkor meg fogom tenni.

Előre is köszönök minden segítséget!

Ez egy BBB100-7, elvileg 8.1.0, ABP244 <- ez nem régi?

[ Szerkesztve ]

(#1363) BB9360 válasza BB9360 (#1362) üzenetére


BB9360
aktív tag

Még tart az ismerkedés, nem feltétlen az öröm eddig, hiszen az eredeti OS nem véletlenül sokunk kedvence. Az Android annyi mindent kérdez és annyira nem egyértelmű, hogy mikor mi a jó válasz, hogy csak na...

Nekem ez sajnos qwerty billentyűzetes. Hozzászoktam, hogy az y helyén a z van. Ok, hogy ez látszólag marad, de hogyan lehet átállítani, hogy az y-t nyomva z-t jelenítsen meg? Nem sikerült rájönnöm...

A Q5-ön volt olyan funkció/beállítás, hogy ad1, ha felemeltem, akkor bekapcsolta a telefont (alvó módból ébrenlétbe), ad2, amíg kézben volt, nem kapcsolta ki a kijelzőt. Ilyen lehetőség van itt?

Az előző kérdésekre is türelmesen várom, ha valaki tud válaszolni, köszönöm!

(#1364) V B A válasza BB9360 (#1362) üzenetére


V B A
aktív tag

A levelezős fiókokat elég a Hub-ban felvenni. Ill. ha Google fiókról van szó, amit használnál egyéb androidos funkciókra, akkor azt fel kell venni Google accountként is és ott letiltani az email szinkronizációt. Így nem jönnek majd duplán a levelek.

Zene és videó lejátszásra VLC-t használok, fényképekre Camera Rollt.

Én a Blackberry Contacts appot letöröltem, mert nagy részét nem jelenítette meg a kontaktoknak, a Google Contacts-ot használom helyette, az teljesen OK.

Nálam van olyan nézet a Hub-ban, ami mindent ömlesztve, időrendben mutat.

[ Szerkesztve ]

(#1365) BB9360 válasza V B A (#1364) üzenetére


BB9360
aktív tag

Köszönöm, a fiókoknál letiltottam pár szinkronizációt, ha ez megoldja, akkor pipa!

A zenére, fotókra köszönöm a tippet. Nem rossz, hogy a Google szinkronizálja, de...

A partnerekkel (ha ezt érted a Blackberry Contacts app alatt) nekem nincs gondom, hanem a Blackberry Content Transfer által áthozott naptár bejegyzésekkel, hogy most vannak a google fiókhoz tartozó események és az áthozottak. Ezeket szeretném egységesíteni, legjobb lenne, ha a google-ba, így akkor többet nem lenne gond. Sajnos a Q5-nél a helyi naptárba ment minden, nem vettem észre...

Hogyan állítottad be azt a nézetet?

(#1366) V B A válasza BB9360 (#1365) üzenetére


V B A
aktív tag

Szia,
- HUB-ban nem állítottam semmit, van egy HUB menüpnt
- Content transfer-t nem használtam, nekem Google fiókban / Exchange fiókban vannak a kontaktjaim és a naptárbejegyzéseim.

[ Szerkesztve ]

(#1367) BB9360 válasza V B A (#1366) üzenetére


BB9360
aktív tag

Igen, ott nekem is, arra gondoltam, amikor oldalról húzod el. Mindegy.

(#1368) room303 válasza BB9360 (#1362) üzenetére


room303
tag

"Lehet ezt vhogyan az egyik google fiókba importálni?"
Erre nem találtam megoldást, de úgy nézem, más sem. Marad az egyesével újra beírogatás :(

"ahogyan a widgetek értelmét sem"
A widgetet van, aki szereti és használja, van, aki soha. Nekem pl egy sincs kinn, viszont van pár app, ahol használom az "instant widget"-et (3 pötty az app ikonja alatt): BKV-nál a leggyakrabban használt buszjárat van erre beállítva, meg a yeelight okosizzók vezérlője :D

" Nincsen zenelejátszó és galéria." zenére VLC és Spotify, podcastra Google Podcasts, képekre QuickPic illetve Google Photos. De a lehetőségek tárháza kb végtelen, érdemes próbálgatni.

"Ahogyan turbulencia8 is írta, a lehető legtöbb google dolgot ki szeretnék kapcsolni, így a zenét és a fotót is." a cégnél a Box-ot használjuk mindenféle szinkroizációra, ez a Q5-ről is ismerős lehet.

"Messenger lite-ot tettem fel, " Mostanában a rendes is egész rendezett lett, plusz tud pár okosságot, és talán már nem zabál annyi memóriát. (Ellentétben a rendes FB appal)

room303 írta: "- nekem a convenience key"
Beállítások=>Parancsikonok és kézmozdulatok=>Gyorsgomb Bluetooth ill wifi alapján tudja, épp hol vagy és melyik profilt kell aktiválni.

"BIS kell még, telekomos vagyok?" nem kell BIS (és ez már a BBOS10-nél is így volt, csak a köcsög T nem akart tudomást venni róla.

(#1369) room303 válasza V B A (#1364) üzenetére


room303
tag

Rossz hírem vannak:
"Hozzászoktam, hogy az y helyén a z van."
Nem lehet ilyet. Ékezetek lehet gyorsan írni: sym+bármelyik billentyűzetre fel lehet "programozni" ezeket a BlackBerry billentyűzet => Haladó => szimbólumelrendezési testreszabás menüpontban

"A Q5-ön volt olyan funkció/beállítás, hogy ad1, ha felemeltem, akkor bekapcsolta a telefont"
Volt ilyesmi, de már nincs, sajnos :(

(#1370) feddel


feddel
senior tag

Most itt mi a jobb, melyiket használjam?

(#1371) Xaels


Xaels
félisten

Sziasztok. 1 éve vettem a Black Edition-öm. Nagyon szeretem, rengeteget használom. Viszont ma észre vettem, hogy a logó mellett púposodik a hátlap. Holnap leadom garanciában javításra.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#1372) BB9360 válasza room303 (#1368) üzenetére


BB9360
aktív tag

Szia!
Köszönöm az alapos választ!
BIS-re visszatérve. Értem, hogy már BBOS-en sem kellett, de itt van-e valami előnye, ha van? Nekem

Újabb kérdések merültek fel:
smart lock: az elején zaklatott, hogy állítsam be az otthont biztonságos helynek és akkor nem fogja zárolni a telót. Mondom, ez végülis ok, megtettem, működött. Majd nem, újra kérte a feloldást. Kikapcsoltam (a helyet), majd vissza, újra működött. Most megint nem megy, de hiába törlöm és adom meg újra, kéri. Mi lehet a gond? Indítsam újra a készüléket? Ezt nem szoktam meg BBOS alatt... :-)

a hálózati beállításoknál a hozzáférési pontok nevei alatt nekem van:
Telekom HU Blackberry
blackberry.net
és
Telekom HU NET
internet.telekom
és
Telekom Web
wnw
mi a jelentősége, hogy melyik van bejelölve?

segélyhívás: csak meglévő névjegyeket lehet betenni az értesítendőkhöz. Ok, de akit betennék, annak két száma van a névjegyénél. Viszont nem a munkahelyit, hanem a mobilt akarom, hogy megjelenjen. Nem sikerül. Pedig a mobilt állítottam be alapértelmezettnek. Mit kellene még tennem, hogy a mobilszám jelenjen meg?

saját szám: a SIM kártyáknál a SIM1-ben lévő SIM számának a telefonszámom látszódik (ez rendben is van), csak a +36... helyett simán csak 36... És nem tudom megváltoztatni. Amikor a SIM2-ben is volt SIM, akkor ott meg tudtam változtatni. Van erre vki vmi ötlete?

fiókok színe: ma sikerült egy freemailes fiókot hozzáadnom, eddig nem ment. Itt be tudtam állítani, hogy az értesítési led milyen színű legyen, ok. Ha módosítani szeretném, akkor azt merre keressem?

növelés mód: amikor csatlakoztatom a halózati töltőhöz, akkor felajánlja, hogy csak töltés vagy növelés mód. Mi az a növelés mód?

Sok a kérdés, de köszönöm a segítséget! (nekem az is megfelel, ha azt megírja vki, hogy a válaszokat hol találom)

(#1373) BB9360 válasza BB9360 (#1372) üzenetére


BB9360
aktív tag

lejárt a szerkesztés, elnézést.

Szóval, megnéztem a telekomos számlámat és 1761 Ft-ot fizetek ezért: BlackBerryInstant E-mail (SZJ 64.20.18) (50MB Postafiók:0, 100MB Postafiók:0)

Van egy Net Alap-om is, az 697,6 Ft. Ha minden igaz, akkor ez elvileg (számla alapján és az alkalmazásban is) 1 GB net havonta. Azt nem tudom, hogy ezt milyen arányban adja a Net Alap és a BIS. Rá akarok kérdezni, csak amennyit romlott az ügyfélszolgálat az elmúlt 20 évben és amennyire nem ismerik a blackberry-t, nem akarok tájékozatlanul kérdezni...

(#1374) turbulencia8 válasza BB9360 (#1373) üzenetére


turbulencia8
őstag

Kezdek feszabadulni a munkabol, tudok en is valaszolgatni. A BIS ma mar draga es csak a regi BB10, BB7 igenyli, K1-hez folosleges. Szerintem siman osszeadodik a ket kvota, en a BIS-t lemondanam a helyedben. A segelyhivasnal csinalj uj kontaktot az adott szamhoz atmenetileg.a noveles mod angolul bosst charge, a gyorstoltest jelolne, de ahhoz 12V-os tolto kellene. Szerencsere eleg gyors ket amperes 5V-os toltovel is. A sajat szmnal a plusznak szerintem semmi jelentosege.

[ Szerkesztve ]

(#1375) turbulencia8 válasza BB9360 (#1372) üzenetére


turbulencia8
őstag

Amugy nalam beallithato a segelyhivasnal a tobb szamos kontakt is.

(#1376) feddel


feddel
senior tag

Bizonyos esetekben a háttérben a képernyőn kb 2 cm-enként csíkozás látszik. Aggódjak?

(#1377) turbulencia8 válasza feddel (#1376) üzenetére


turbulencia8
őstag

Ha szerencsed van, akkor
ez csak szalagkabel csatlakozasi hiba. Hivd fol a bb szervizt, ott sejteni fogjak az okat.

(#1378) feddel válasza turbulencia8 (#1377) üzenetére


feddel
senior tag

De gondolom be kell vinni a telót. Igen messze lakom a szervíztől :)

(#1379) turbulencia8


turbulencia8
őstag

Tok jo ez a Kiwi browser: be lehet kapcsolni, hogy alul legyen a sav, gyors es hatterben is lejatsza a youtube videokat. (Persze alapertelmezettnek marad a firefox focus).

(#1380) eh770315


eh770315
újonc

Sziasztok!
Nekem egyik pillanatról a másikra (igaz olajos kézzel nyúltam az ujjlenyomat olvasóhoz) nem működik az ujjlenyomat szkenner, sőt újraindítás után még a beállításokból is eltűnt. Azóta volt rendszerfrissítés is de semmi változás. Olyan mintha nem is lenne. Próbáltam a 32 másodperces újraindítást is de az sem segít.
Valaki segítsen mert megbolondulok. Imádom ezt a telefont de ez nekem így nem jó.
Előre is kösz!

(#1381) turbulencia8 válasza eh770315 (#1380) üzenetére


turbulencia8
őstag

Ez hardveres hiba, amit csak szervizben tudsz javittatni szerintem.

(#1382) sno14


sno14
tag

Hová lett a 3 pont az alkalmazások alól? Jelenleg csak a HUB alatt vannak.

[ Szerkesztve ]

(#1383) V B A válasza sno14 (#1382) üzenetére


V B A
aktív tag

Nálam megvannak: Időkép, Trello, Spotify, Simple, Chrome, Google Calendar...

(#1384) sirdond


sirdond
őstag

nektek nincs gond a Blackberry billentyűzet telepítésével?
Reggel óta nem megy fel valami frissítés és teljesen elcseszte a szótárat, kb használhatatlan lett.

(#1385) sirdond válasza sirdond (#1384) üzenetére


sirdond
őstag

na végre feltelepült és megjavult minden.

(#1386) szori válasza sirdond (#1385) üzenetére


szori
tag

A frissítés óta nem a legjobb nálam sem. Valahogy más logikával működik és néha nem azt adja amit várok....

(#1387) turbulencia8 válasza szori (#1386) üzenetére


turbulencia8
őstag

A billentyuzet beallitasainal erdemes kikapcsolni a bovitmenyeket, nalam azok kavarnak be.

(#1388) Milburn


Milburn
csendes tag

Sziasztok!

Szűk két év után szeretnék visszatérni szerettet BB márkámhoz.
KeyONE készüléket gondoltam vásárolni, de nem tudom, hogy ez jó döntés-e.
Arra gondolok, hogy meddig tudom használni megfelelően a telefont, meddig számíthatok frissítésekre.
Az elmúlt időszakban mindkét nagy rendszert próbáltam és sajnos az Android nem lett szerelem...
De a BB-t meg szeretném.
Nincsenek nagy igények, csak a régen megszokott, évekig imádott levelezési élményt szeretném újra magaménak tudni.

Örömmel veszem, ha segítettek!

(#1389) depence válasza Milburn (#1388) üzenetére


depence
tag

Az első szériás Keyone-nal nem fogsz rosszul járni. Gyorsasága, kamerája kielégítő! Az akku meg simán két nap használat!
Tanács: Facebookot böngészőből használni, halás lesz érte a gép.

Biztonsági frissítés kb. 1hónapja volt az utolsó. Android ver. 8.1. Hogy lesz még feljebb? Passz.
De a BlackBerry Appok folyamatosan frissülnek. Legutóbbi a billentyűzet volt, 1-2hete.

Szumma-szummárum. Minőségi okostelefon. Ami még kitart!

[ Szerkesztve ]

HP Envy curved 34 AIO, Samsung Galaxy Z fold 3, Panasonic FZ2000, Nikon D3300

(#1390) turbulencia8 válasza Milburn (#1388) üzenetére


turbulencia8
őstag

Kb. olyan lesz, mint a bb10, legalabbis abbol a szempontbol, hogy igen ajanlott forumot olvasni, hogy stabil legyen a rendszer (K2 is hasonlo, hiaba jobb hatasfoku a proci).

(#1391) feherbalint válasza Milburn (#1388) üzenetére


feherbalint
csendes tag

Csakis a 4GB RAM-mal szerelt változatot vedd, a silver-rel kínlódás volt az élet. Minden appot, böngésző lapot újratöltött, ha váltogattam közöttük. FB appból nekem a lite van fent, az nem eszi meg a telefont, cserébe nem is sok mindenre jó, lehet érdemes helyette böngészőből fb-zni. Messengerből nekem a teljes változat teljesen jól megy.

(#1392) #65577472


#65577472
törölt tag

Sziasztok!

Egy KEYone beszerzését tervezem (Passport-om volt, nagyon szerettem). Egy 3/32 GB-os Silver modellt honnan érdemes beszerezni korrekt áron? Egyelőre ott tartok, hogy Btel-nél megveszem 78 ezerért. A bolti garancia nem zavar.

(#1393) szori válasza depence (#1389) üzenetére


szori
tag

Ha a főbb alkalmazásokat nem töltjük le és böngészőből használjuk, akkor szinte felesleges elhagyni a BB10-et...

(#1394) turbulencia8


turbulencia8
őstag

Ma reggel levettem toltorol a telot, es veletlen itthon hagytam. Estere kvazi spontan 48%-ra esett az akku, a meresek szerint semmi nem ette (fel ora hanghivas 3%, bongeszo stb. 1-1%). Valakinek van tippje, hogy mi az amit nem, vagy rosszul mer a droid? Majdnem 50% akkuidomrol nincs info.

(#1395) V B A válasza turbulencia8 (#1394) üzenetére


V B A
aktív tag

Ugyanez a problémám néhány hete. Volt újratelepítés, nem segített. Feltettem a Gsam-et USB debugging módban. A kernel és a Google Play Services zabálta az energiát. Google Play Services cache törlés segített valamit, de nem a régi az akkuidő.

[ Szerkesztve ]

(#1396) feherbalint válasza V B A (#1395) üzenetére


feherbalint
csendes tag

Nekem is gond van egy ideje az átküldővel, és nem igazan látom hogy melyik alkalmazás eszi meg.

Keyboard app frissítés óta nincs gondotok a szóköz billentyűvel?nekem kb azóta sokszor hiába nyomom le, nem írja be a szóközt. Nem tudom hogy szoftveresvagy hardveres probléma.

(#1397) V B A válasza feherbalint (#1396) üzenetére


V B A
aktív tag

Nekem az üzemidő teljesen rendbejött.

A szóköz probléma nálam is jelentkezik. Nem gyakran, de vannak időszakok, amikor első lenyomásra nem írja be a szóközt.

(#1398) turbulencia8 válasza V B A (#1395) üzenetére


turbulencia8
őstag

Nekem ma ejjel szimplan lemerult es kikapcsolt a K1, pedig nem hasznaltam sokat (regen ilyenkor ket napig is birta). Probaltam megvonni a play service engedelyeit, de pl. ha a kontaktotkhoz nem fer hozza, akkor kiurul a nevjegyzek (a tarcsazonal maradnak csak nevek). Szoval par dolgot visszakapcsoltam, es nem valtozott semmi: a gugli zabalja az eroforrast. Ezt eleg nehez toleralni egy bb-tol, meg jo, hogy az oram is rezeg reggelente.

(#1399) depence válasza turbulencia8 (#1398) üzenetére


depence
tag

Nekem az szokott lenni, de ritkán. Hogyha este töltök rá, mondjuk 89%-ra akkor reggelre már 52%-ot mutat, és akkor aznap rohamos merül.

Újraindítás szokta megoldani a problémát.

HP Envy curved 34 AIO, Samsung Galaxy Z fold 3, Panasonic FZ2000, Nikon D3300

(#1400) V B A válasza turbulencia8 (#1398) üzenetére


V B A
aktív tag

Play Services cache törlést próbáltad?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.