Hirdetés

2024. július 8., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4051) mackosajt01


mackosajt01
csendes tag

Az új program miatt újra kellett csatlakoztatnom az órát a telefonhoz. Viszont a korábbi adatokat nem szinkronizálta vissza az órára. Valaki már kitapasztalta, hogy miként lehet ez az új szoftverben megoldani? Köszi a választ előre is.

(#4052) szepi23


szepi23
tag

Sziasztok!
Én már 2 hónapja használom az órát a mindennapokban is, de főleg futás követésére. Gondoltam leírom a tapasztalataimat azoknak, akik a GPS miatt veszik meg. Igaz az elmúlt időszakban több frissítés is érkezett, aminek hatása nem egyértelmű, valószínűleg több funkciót is javított, én nem vettem észre a sport funkciókban jelentős változást (a gombok felcserélésén kívül)
Előtte több sportórát használtam, azért vettem ezt, mert szeretek telefon nélkül futni, de zenét is hallgatni BT fülesen, ebben a kategóriában ilyen áron ez az óra egyedülálló ajánlat. Ezeken három fontos kategóriát állapítottam meg: futás közbeni kezelés, pulzusmérés, GPS
Kezelés:
Sajnos itt látszik legjobban a kínai hatás. Nem sikerült tanulmányozni rendesen a többi óra logikáját, futás közben a mezőket nem lehet változtatni, lapozni. Az adatmezőket nem lehet felcserélni, csak az előre beállított sémák léteznek, az is csak a mezők számában különbözik. Az auto pause elég jól használható, tetszik, hogy állás időt is mér (pl. meg kell állnom a piros lámpánál) és a végén összegzi ezt is. A manual pause nem szuper, leállítani egy gombbal még jó, az újraindítás a nagy lag miatt bizonytalan, csak később jelzi rezgéssel a funkciót, de sokszor rányomok még egyszer, mert nem érzetem, hogy elindult. Ekkor viszont megint leáll. Szerencsésebb lenne külön gombra tenni az indítást, leállítást. Futás közben izzadt kézzel az érintőképernyő használhatatlan, sőt a rácsöpögő izzadság miatt néha fals érintést érzékel, ha meg fel van oldva a képernyő. Nagy hiba, hogy futás közben a zenelejátszó képernyőt sem tudom előhívni, még hangerőt állítani sem (!!!), így ha a fülhallgatón nincs hangerőállítás (az enyémen nincs), csak a lejátszást tudom róla megállítani. Ez így kicsit gyenge, remélem javítják később.
Pulzus:
A csuklómérés futás közben gyakorlatilag használhatatlan, jelentősen fölé mér. Ebben a kategóriában az előző órám (Polar M430) nagyságrendekkel jobb volt. Cserébe gond nélkül kezeli a BT mellkaspántot, így már tökéletesen használható. Hátránya, hogy ha csatlakoztatva van BT-n mellkaspánt és fülhallgató is, a második egység csatlakoztatása nem mindig megy. Módszer: először fülest kell csatlakoztatni, elindítani a lejátszást, majd pause gomb a fülhallgatón, futást elindítani, mellkaspántot csatlakoztatni a futás beállításaiban, futás start és a fülhallgatón zene start. Így 10-ből 9 esetben megy, a maradékban csak óra restart segít.
GPS:
Átlagos/átlag alatti körülményektől függően. Nagyjából a Garmin Vivoactive 3 magasságában teljesít. Itt egy jó táblázat a GPS pontosságokról:
[link]
Normál futáshoz szabadban tulajdonképpen megfelelő, 10-15 km-es távon a pontossága 1%-on belül van. Szerencsére a legtöbb program (pl. Strava) tudja ezt korrigálni a GPX fájlból. A teljesítmény körpályán romlik, 500m körüli pályán már 5%-al kevesebbet mér távolságra, 360m-es rekortán pályán ez 10%, ami használhatatlan. Összehasonlítva Polar M430-al ez tragikus, az a kis körpályán tudott 1% alatti eltérést. Igaz abban a legpontosabb SIRF3 chip van. Persze lehet számolni a köröket, de ~10km környékén úgyis eltéveszti az ember. Védelmében elmondható, hogy az olcsóbb (és sokszor a drágább) márkás órák sem sokkal jobbak, úgy látszik az ilyen jellegű pontosság már nem elsődleges a fejlesztésnél. Ha ilyenre vennéd, inkább válassz egy pontos órát (pl. Polar m430 vagy v800) és egy kis felcsíptethető BT mp3 lejátszót.
Amit szeretek: jó akkuidő, könnyű, jól leolvasható kijelző futás közben (csak kicsik az adatmezők, ha mindet felteszem), erős rezgés (sport közben is érezni jól), mellkaspánt kezelés
Amit nem szeretek: "kínai" kezelhetőség, zene vezérlés funkciója harmatgyenge, pontatlan GPS, okosóra funkciók nehézkesen működnek, sötétben futásnál nehezebben leolvasható a kijelző a gyenge háttérvilágítás miatt, csukló pulzus mérés használhatatlan futás közben, nem definiálható új sport profil.

Remélem segítettem néhány futótársnak!

(#4053) Barthezz2 válasza batabe (#4049) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Folyamatos pulzus ki-be kapcsolás a pulzus jelzés problémát megoldotta, viszont közben tapasztaltam, hogy az értesítés se jön át, mint fentebb valakinek..

Az elméletedre pedig. Az alvás adatoknál az Amazfit appban:

Everybody lies.

(#4054) mati12 válasza szepi23 (#4052) üzenetére


mati12
senior tag

Sportevékenységek közben a középső gomb nyomogatásával tudsz váltani az adatmezők között. Illetve az automata "pause-ből" is tudod újra indítani a mérést ugyanezzel a gombal.

[ Szerkesztve ]

(#4055) szepi23 válasza mati12 (#4054) üzenetére


szepi23
tag

Köszönet! És valóban. De csak akkor, ha nem megy a BT zene. Ha megy, nem hajlandó semmit csinálni a középső gombra, most próbáltam ki. :F Eddig csak zenével futottam.

(#4056) gonorrea


gonorrea
senior tag

Belefutottam én is a frissítési hibába! Egy idő után egyszerűen nem volt kapcsolat az óra és telefon között, ma van időm foglalkozni vele, le is választottam az órát, most viszont nem tudom őket párosítani, megint szeretné a kódot beolvasni, amit viszont csak factory resettel tudtam előhozni múltkor is!

Van rá más mód is hogy pársítsam megint őket? Nem találok semmit a beállításokban

A lövészárkokban nincsenek ateisták... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! O+N2 5G 8/128 GB + Amazfit Stratos

(#4057) Gloob válasza gonorrea (#4056) üzenetére


Gloob
addikt

Ha tényleg leválasztottad, akkor az megcsinálja a FR-t is. A QR kódot csak azzal lehet előhívni az új csatlakozáshoz. Nincs más lehetőség.

Samsung Galaxy A52S

(#4058) batabe


batabe
senior tag

Az új amazfitben simán aktivaltam a band3-at, mint második eszközt, fw-frissítést is megcsinalta. Egyelőre tovább nem teszteltem.

S22Ultra snapdragon / Garmin Venu 2 Plus

(#4059) lovace


lovace
aktív tag

Zseniálisan el lett kúrálva ezzel az új frissítéssel az eddig jól működő alkalmazás...
A kapcsolódás mellett csak pörög a jel, nem találja a telefont. Most akkor factory resetet kell csinálnom az órán, amivel elveszik róla minden adat?

(#4060) Gloob válasza lovace (#4059) üzenetére


Gloob
addikt

Ha volt szinkronizálás, akkor nem veszik el semmi, legfeljebb az óráról a mai nap adatai, amik még nem lettek szinkelve. Visszatölt mindent az appba, ha ugyanazzal a fiókkal lépsz be. Az órán igaz, ezt nem fogod látni, mert az 0-ról indul. Pl a mai nap volt 2500 lépésed, az az appban meg lesz, de az óra 0-ról indul. Én tegnap este csináltam egy leválasztása, ezzel ugye egy FR-et is egyben. Utána hiába olvastam be a QR kódot, az istennek nem akart csatlakozni. Rájöttem, hogy nem elég csak az órán jóváhagyni a csatlakozást, a telefonon is jóvá kell hagyni. Eddig ez szerintem nem volt, legalábbis nem emlékszem rá! Aztán meg azt láttam, hogy az órán és a telefonon más a szám, így nem csatlakozott. Sokadjára, már óra és telefon újraindítás után végül egyezett a 2 szám, és ment a csatlakozás. Olyan adatok is előjöttek, amik biztosan nem a Stratos-sal lettek mérve, mert dátum szerint akkor még a MB3 volt. Egyébként, ha valaki megnézi a program névjegy adatait, akkor ott érdekes dolog van. Már nem Amazfit Watch van, hanem MiFit!

Samsung Galaxy A52S

(#4061) lovace válasza Gloob (#4060) üzenetére


lovace
aktív tag

És a telefonon hogy hagyod jóvá a csatlakozást?

(#4062) Gloob válasza lovace (#4061) üzenetére


Gloob
addikt

Az értesítési sávban megjelent a jóváhagyási kérelem nálam.

Samsung Galaxy A52S

(#4063) lovace válasza Gloob (#4062) üzenetére


lovace
aktív tag

Na én voltam az 1 az ezerből, akinél nem jelent meg a jóváhagyás a telefonon. Újra telepítettem az alkalmazást a telefonra is, most úgy tűnik, jó lesz. Köszi a segítséget!

(#4064) Liliom9 válasza Gloob (#4060) üzenetére


Liliom9
tag

A jóváhagyás már régen is így működött. telefonon és órán is jóvá kellett hagyni (Nálam legalábbis mindig). Aki értesítés gonddal küzd az új alkalmazásnál (Viber, Messengesr stb. üzeneteket nem jelzi az óra), az nézze meg az értesítések engedélyezése (Passwords & security - Adatvédelem - Különleges alkalmazás-hozzáférés - Hozzáférés értesítésekhez) beállítást. Valamiért a frissítésnél ezt visszavonta. Miután újra engedélyeztem jó lett.

(Köszönet az Amazfit Pace topikban "nababika" fórumtársnak)

Az adatok szinkronizálása az új alkalmazásban nálam jó. Mindent átvitt. Nem kellett leválasztani és újra párosítani az órát.

[ Szerkesztve ]

(#4065) Barthezz2 válasza Liliom9 (#4064) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Ahh, tényleg, nálam is ez volt. Ezer köszönet :R

Everybody lies.

(#4066) lovace


lovace
aktív tag

Nagy nehezen sikerült társítanom az órát. Utána lekapcsolt, nem kapcsolódott össze sehogy. Újra telepít a program, 2. fr az órán. Működött! Telefonkönyvből hívott vki, az óra ismeretlent írt, oké indítsuk újra az órát meg a telefont is. Most megint nem látják egymást. Zseniálisan el lett cseszve...

(#4067) ggeleven válasza gonorrea (#4056) üzenetére


ggeleven
őstag

adb paranccsal is elő lehet hívni a QR kódot. Fejből nem vágom, de ha kell még, akkor meg keresem.

Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.

(#4068) bcl válasza Liliom9 (#4064) üzenetére


bcl
senior tag

Ez hol érhető el? Mármint aaz Amazfit app-ban nem találom, de a Samsung telefon menüjében sem. Pedig itt lehet a gond, mert a hívás értesítés megérkezett, de az üzenetekről nem jön semmi...
Érdekes, mert nekem tegnap frissült, és tegnap még tuti jó volt. Éjszakára repülő mód, és hopp, ma semmi, csak hívások...

[ Szerkesztve ]

(#4069) Barthezz2 válasza bcl (#4068) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Beállítások keresőbe próbált meg, a "hozzáférés értesítésekhez" szöveggel. Nekem Huawei van ugyan, de én is csak azzal találtam meg :D

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#4070) Liliom9 válasza bcl (#4068) üzenetére


Liliom9
tag

Én is a keresőt javaslom. Nekem Xiaomim van ..... talán úgy van, hogy értesítések hozzáférése Samsungon.

[ Szerkesztve ]

(#4071) bcl válasza Barthezz2 (#4069) üzenetére


bcl
senior tag

és (#4070) Liliom9

Köszi, meglett! :R - sőt, működnek is már az értesítések! :)

Egyébként próbáltam az "értesítések"-re keresni, de becszó nem adott találatot... Aztán meg igen... :F

Mindegy; meglett, és köszi mindkettőtöknek!

Úgy tűnik (kopp-kopp) részemről ennyivel megúsztam az átállást. :)

[ Szerkesztve ]

(#4072) Sztyepadzso válasza Liliom9 (#4064) üzenetére


Sztyepadzso
őstag

Én is köszi a leírást, bár nekem annyival nem volt egyszerőbb, hogy a Stratos mellett, egy MiBand2-m is van(éjszakára ki hordana ekkora cuccot?), akkor látom az időt, meg hogy mikor keltettek fel a gyerekek minket :/
Ez a frankó frissítés miatt meg a MiFit kilépett, és nem működik, úgyhogy függetlenítettem magam tőlük, és támogatva a magya IT szektort, megvettem a MiBandage-t. Az Amazfitben meg csak az óra van.

Én nem értem ezeket a fejlesztőket, hogy a saját órájukat nem használják, vagy mi van? A gombok funkciójának elvétele is egy bődületes ökörség volt, de ez sincs messze tőle...

(#4073) ggeleven válasza Sztyepadzso (#4072) üzenetére


ggeleven
őstag

"éjszakára ki hordana ekkora cuccot?"
Én gond nélkül hordtam Pace-t is és hordom Strarost is éjszaka. Előtte volt több Mi Band is, de nem érzem kényelmetlenebbnek az órákat.

Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.

(#4074) Gloob válasza ggeleven (#4073) üzenetére


Gloob
addikt

Én is 24/24-ben hordom. Sokszor még zuhanyzásnál sem teszem le. Minden órámat így hordtam már nagyon rég óta.

Samsung Galaxy A52S

(#4075) Barthezz2 válasza Gloob (#4074) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Szintén.

Everybody lies.

(#4076) tisn válasza Gloob (#4074) üzenetére


tisn
addikt

detto, bar en 50%ban furdok :)

(#4077) Breki válasza Gloob (#4074) üzenetére


Breki
veterán

És nem izzad nektek alá egész nap alatt?

Én is leveszem mikor hazaérek.

Mondjuk én strandra se viszem, engem zavarna meg fura is lenne ha úgy barnulnék le, hogy ott a csík.

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#4078) szpali válasza Breki (#4077) üzenetére


szpali
addikt

2 éve kabriózok, ezt a le nem barnult csík kérdést már rég elengedtem :U :D

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#4079) Breki válasza szpali (#4078) üzenetére


Breki
veterán

Én nem, meg nekem kb 20-30 órám van amit cserélgetek, szóval nem hordom állandóan egyiket se.

De ízlések és pofonok.

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#4080) veressjanos


veressjanos
aktív tag

Nekem is van vagy 30 órám és akkor szoktam cserélgetni, amikor átszállok a kabriómból a jachtomra, vagy a jachtról a helikopterembe. :D

[ Szerkesztve ]

(#4081) tisn válasza veressjanos (#4080) üzenetére


tisn
addikt

privat jet nincs? luzer :)

(#4082) szpali válasza veressjanos (#4080) üzenetére


szpali
addikt

:C

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#4083) Gloob válasza Breki (#4077) üzenetére


Gloob
addikt

Én nem a gyári szíjat használom. Egy puha, lyukacsos fekete - sárga szilikon szíjat. Mivel lyukacsos, így szellőzik is.

Samsung Galaxy A52S

(#4084) Gloob válasza veressjanos (#4080) üzenetére


Gloob
addikt

No meg amikor a helikopterből átszállás a magán repülőre, és átruccansz a Kanári-szigetekre, vagy éppem Miamiba egy laza hétvégére. 😀😀

Samsung Galaxy A52S

(#4085) Breki válasza veressjanos (#4080) üzenetére


Breki
veterán

okés mondd a címet. Pont szabad helikoptert keresek a yachtomnak :-)

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#4086) Breki válasza Gloob (#4083) üzenetére


Breki
veterán

tudsz mutatni linket milyen szíjat használsz?

Én is rendeltem egyet, de nem tetszett így maradt az erdeti.

Igazából egy ilyen minőségi szíj tetszene.

[link]

De nem is a szíjnál gondoltam hanem a hátlapon.

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#4087) Breki


Breki
veterán

Na van remény normálisabb két színű szíjr már csak piros feketében kéne.

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#4088) Gloob válasza Breki (#4087) üzenetére


Gloob
addikt

Ha minden igaz, akkor ez az a szíj.
link
Ez van piros - fekete is.
Azért is jó, mert a csatlakozásnál szélesebb, és ha véletlenül leesne az a kis takaró műanyag, akkor sem tud az lesni, mert megfogja.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A52S

(#4089) Breki válasza Gloob (#4088) üzenetére


Breki
veterán

Köszi igen ezt ismerem, de inkább csíkosat keresnék mint a korábbi képen látható.

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#4090) Breki


Breki
veterán

Ennek az óraszámlapnak tudja valaki mi a neve és honnan lehet letölteni?

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#4091) worxland válasza Breki (#4090) üzenetére


worxland
addikt

[link]

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#4092) Breki válasza worxland (#4091) üzenetére


Breki
veterán

Köszi ez apk-ban nincs véletlen?

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#4093) nababika


nababika
aktív tag

Látszólag szinkronizált, de a lépés adatok és az alvás nem megy át . Ez valami tragédia az új app. Ha még visszarakom a régit, eltűnnek a régi adatok.

(#4094) Breki


Breki
veterán

Amazfit Watch 3.0 update #Tips
- Basically, it is a mix between the old (pre-2.9.0) Amazfit Watch and MiFit apps. Do not update if you:

rely on GoogleFit sync as it is missing yet (probably they used the code of the Chinese Amazfit 🙄);
have Stratos and want better swimming data analysis;
have Verge with Alexa enabled;
need MiFit for a non-Amazfit/Huami device (see below);
don't like MiFit. 😝

After you update, you must "activate" your watch again in the app settings. If it doesn't connect the watch, restart both phone and watch and try again.

- All Amazfit/Huami devices (including BIP, Core, etc) can be paired with Amazfit app now, but not Xiaomi products that still only work with MiFit. And you cannot login to both apps at the same time now. 🙄

- On Android, if you don't get notifications, go to the phone settings, look for "Access Notifications" permission then disable and re-enable it for Amazfit Watch app;

- To see previous sleep data: tap the current one on main screen, then the History button at the bottom;

- To see previous activities data: on main screen, type View more bellow the last activity;

- All watch related settings is now in Profile -> My Devices (pick the currently active one to change settings, watchface, etc);

- Check your profile data (height, weight, etc), mine had some strange values after the update, I had to fix my weight (it is important to calculate calories, etc). Check the units in Profile -> Settings as well;

- If everything fails, unpair watch (remove it from app, Bluetooth settings on phone and factory reset watch), then pair again;

- Older versions of Amazfit Watch app for Android can be found on APKMirror if you want/need to downgrade (safe to download, same signature as PlayStore):
https://www.apkmirror.com/apk/huami/amazfit-watch/

If I was you, I woudl wait for Amazfit watch 3.1 at least.😋

[ Szerkesztve ]

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#4095) dangerzone


dangerzone
addikt

Sziasztok!

Az mitől van, hogy pár sportolási módnál (pl túrázás, bicajozás) szépen elindul a program az előre definiált számlálókkal, aztán pár másodperc múlva megjelenik egy nyíl az óra közepén meg egy lépték jelzés (azt hiszem 50m). Ilyenkor nem mutat semmit a megtett útból, sebességből, pulzusból stb. Meg kell nyomnom az óra felső gombját, hogy visszajöjjön a számláló, aztán ha magára hagyom, akkor ismét a nyíl jön be. Engem ez idegesít. Találkozott már valaki ezzel a problémával, illetve tud hozzá gyógyírt?

(#4096) worxland válasza Breki (#4092) üzenetére


worxland
addikt

?
Minek készítene bárki ebből apk-t, amikor megvan egyszerű watchface-ben?

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#4097) Breki válasza worxland (#4096) üzenetére


Breki
veterán

Pl ezért, a wfz számlapokkal több gond van itt is írták már többen.

[link]

Apk-sok meg hibátlanul működnek nálam, pedig van fent jópár.

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#4098) Gloob válasza Breki (#4097) üzenetére


Gloob
addikt

És meddig tart kipróbálni azt a wfz-s óralapot? Nálam szinte csak olyan van, meg talán 2 apk-s. Mindegyik működik. A wfz-sről írtak anno, hogy jobban merít, de szerintem tévedés volt. Egy próbát talán megér, ha tetszik. Pár nap használat, és kiderül.

Samsung Galaxy A52S

(#4099) balika21


balika21
tag

Sziasztok, olyan problémával szembesültem, hogy ha elindítom, az aktivitást, és azt akarom, hogy navigáljon is, akkor random szerűen egész egyszerűen mentés nélkül kilép. Ezt futásnál, bringázásnál, és túránál is csinálta már. Ha csak mérem az aktivitást, akkor hibátlanul működik. Nagyon bosszant, a hétvégén versenyen, elindítottam, tök jól navigált 6 km-ig, majd mire újra rápillantottam, kilépett. Gondolkodtam, hogy a bal csuklómon szoktam hordani, hátha megnyomtam közben valamelyik gombot, de a jobb csuklómon is ugyanez van. Tapasztalt valaki hasonlót? természetesen többször is újra indítottam, nem oldja meg a problémát.
De régen amazfit pace-t használtam, ugyanez a hiba annál is előjött.

(#4100) BatchMan válasza Breki (#4094) üzenetére


BatchMan
senior tag

Késő, már megszívtam. Csak azt vettem észre, hogy az alkalmazás ikon a telefonon új helyet keresett magának. Meg nem jöttek az értesítések. A párosítást megtartotta.
Várom a 3.1-et, mint a Messiást.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.