Hirdetés
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Secretknight
aktív tag
válasz
Hieronymus #6 üzenetére
Nekem indukciós (nyomod a gombot,annyi energit termel hogy küldi be a signalt) a külső egység,a belsőt a konnektorba kell dugni(akármelyikbe) ,nincs elem vagy akku.Jól rögzítve van.2 éve hibátlanul üzemel.Tesco vétel ,nem volt 5 ezer ft.
-
tthom
senior tag
Nem tudom, én lusta vagyok, évente cserélem, de fél évente lehet jobb lenne. De ez sok mindentől függ, mekkorák a szűrők, mekkora a légcsere, stb.. Mondjuk én házi szűrőkerettel oldottam meg, olcsó bele a paplan, mivel nem gyári megoldás, meg kicsit túl is méreteztem emiatt. Kihúzom, régi paplan kidob, új belefűz, kb. negyed óra az egész. Viszont amit írsz, hogy retkes lesz.. Gondolj bele, az alapból a levegőben száll.
Szerk: takarítani a rendszert nem nagyon kell mert a bejövő szűrő megszűri a bejövőt, így azok a csövek tiszták, az elszívott csöveknek meg mindegy, mert kifele megy, de ott is inkább csak a beszívási pontok porosak. Az meg kihúz, vízzel lemos, visszatesz.
De ez tényleg off már így, keress nyugodtan privát, ha netán érdekes lehet még valami..
-
updog
őstag
Elnézést hogy folytatom a szálat, ha nem kifejthető röviden akkor majd átmegyünk a szaki topicba, csak mindig érdekelt hogy ehhez a "mindig friss levegőhöz" hányszor kell a rendszert takarítani, szűrőket cserélni stb.?
Igaz hogy irodaház szellőzőrendszere volt amit láttam, de abban nagyon durva dzsuvák összegyűltek viszonylag rövid idő alatt, illetve nekünk itthon viszonylag kis kapacitású "kézi" légtisztítók vannak és azok is csak alap fokozaton mennek, mégis havonta kell pucolni, annyi retket "eltárolnak". Gondolom könnyen visszájára sülhet el az ilyen szellőző.
-
ncc1701
veterán
válasz
Krugszvele #20 üzenetére
Ez minden eps szigetelésnél előírás. Azért kell, mert ha bent megvan bontva a vakolás, akkor már nem tekinthető légtömörnek a falazat. Ezért írtam, h minimum a függőleges tégla csatlakozásokat illene kikenni habarccsal.
Nálunk kb 80nm+tetőtér, előző tulaj tett fel 5cm szigetelést a 38-as porotherm téglára. Én ablakokat cseréltem 3 rétegűre, egy része már passzív házas, tetőteret sk csináltam, 30-35cm szálas szigeteléssel, és nálunk is 9k kb a fűtés szla. Még tervben van +10cm szigetelés, de nagy moticávióm nincs arra, h ebből legyen mondjuk havi 5k a fűtés rezsi. Tetőtérben be van csövezve a légtechnika is, elvileg mehetne hőcserélős szellőztetés, de szintén azt látom, h sosem hozná vissza az árát. -
Krugszvele
senior tag
Ezek már normális épületnél is előírások, vagy csak a nullás házaknál? Kissé túl van lihegve a téma, ahogy láttam pár új házat, iszonyat mennyiségű gépészet kell bele, az álmennyezet be van csövezve végig... túl sok a technológia benne.
De efelé tart a világ.
Én azt se értem, hogy miért van, hogy nem egymás mellé teszik a fürdőszobát a wc-t és a konyhát, ahol víz kell és ahol szennyvíz keletkezik.
Helyette az aljzatban csorgatják a vizet, szennyvizet, rábetonozva, javíthatatlan, folyamatos hibaforrás. 100 évvel ezelőtt úgy építettek, hogy hozzá lehessen férni a dolgokhoz, most az örökkévalóságnak betonoznak alap alá műanyag csöveket 50 éves élettartammal...(Csak azért mondom, mert 75 négyzetméteren lakunk, kb 10 centis szigetelés minden irányból, bent télen 23 fok van és 9000 ft a gázszámla. Ezen még mennyit lehet spórolni? 2000 ft-ot? További sokmilliós költséggel? Legyen egy ésszerű egyensúly.)
-
alcsa
senior tag
Nekem wifis kameras kapucsengonk van, csak a tapnak van kabel, de nagyon megbantam, hogy nem vettem kabeles csengot. Nagyon instabil, amikor mukodik orulok, mikor kiirja, hogy "offline" akkor nem. Nincs messze a routertol, kb 6 meter, telefonnal nezve teljes jelem van, jo sebeseggel, es nem is volt a legolcsobb. Szerintem vezetekest tegyetek.
-
-
icemad
nagyúr
válasz
Krugszvele #14 üzenetére
Úgy könnyű, ha reggeltől estig otthon vagy.
Nekem meg már kellett beszélnem futárral, postással, stb. úgy, hogy nem voltam otthon. Ezért vettem Google nest kapucsengőt. Biztonsági kamerának is egész jó. -
Krugszvele
senior tag
válasz
Hieronymus #6 üzenetére
Én úgy oldottam meg a kültéri vezetéknélküli csengőt, hogy olyan helyre költöztem, ahol nem laknak olyanok, akik leverik. Nem nevesítem, mindenki tudja mire gondolok.
És 1.5 évente kell benne elemet cserélni... Ráadásul a beltéri egységet oda teszem ahová akarom. Szerintem sokkal jobb a vezetéknélküli csengő.
Kamera helyett meg... kinézek az ablakon? -
icemad
nagyúr
válasz
Krugszvele #11 üzenetére
Lehet sorolni a hibákat... Talán azzal még tudsz segíteni nekik.
-
Dr. Oid
aktív tag
válasz
Krugszvele #11 üzenetére
Mi lenne, a munkadíj.
-
ncc1701
veterán
Kevesen tudják, de külső szigetelés elött a függőleges tégla csatlakozásokat tömíteni illene.
-
norbx
aktív tag
-
norbx
aktív tag
válasz
CounterBoci #4 üzenetére
Nincs ilyen szabály. A lényeg hogy a vezetéknek megfelelő védelem legyen előtte és ne közvetlen a szerelvénybe legyen megkötve.
-
norbx
aktív tag
Szia
A villanyt miértnem az ajzatban vittétek? 10-ed ennyi vésés lett volna plusz nincs kötődoboz csak a szerelvények mögött. -
-
SzakiEllenőr-rel azért nézesd meg.
-
CounterBoci
senior tag
No offense, de tudomásom szerint nem szabályos vízszintesen összekötni a konnektorokat, mindenhol fentről kell leállni.
-
elfelejtette
veterán
Ezek szerint hivatalosan is sikerült túllépni a 20 milliós költséget.
További sok sikert, eddig nagyszerű munka. -
icemad
nagyúr
Szépen halad, meg jól is néz ki. Kitartást hozzá, mert ez anyagilag és agyilag is kimeríti az embert.
Képek alapján nem igazán találtam benne hibát. Talán csak egyet... A kapuhoz nem vittetek csövet elektromos kábelnek? Ha később elektromos kapunyitót akarsz, akkor túrhatod fel újra az udvart.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Előző részek:Építkezünk 1. rész (2023)Építkezünk 2. rész (2024)Építkezünk 3. rész (2024)Eltelt ~ 2 hónap, itt a 4. rész...
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fujifilm X
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- SkyShowtime
- One mobilszolgáltatások
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS95QE-B OLED GAMER Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 32GS95UE-B OLED GAMING Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0,03ms / G-Sync / FreeSync
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Late 2016 2TB - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest