Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11351) jano_77


jano_77
nagyúr

Lehet nem ide való teljesen a kérdés, de felteszem, hátha tud vki segíteni.
Van-e bárki, aki OP5 és Samsung Gear S3 használ együtt? A következő problémám adódott, mióta az órát is használom.
A telefonhoz BT-on keresztül kapásból kapcsolódott az óra és működik is minden, jönnek az értesítések, hívások, stb. Viszont mikor beülök a kocsiba, akkor a telefonom a szokásos módon kapcsolódik a kocsi BT-os fejegységéhez, de mikor bejövő hívás van és felveszem, akkor a hang nem megy át a kocsi hangrendszerére! :( Ez azóta van, hogy ez az óra rajtam van. :U
Esetleg milyen beállítást kellene megcsinálnom, hogy a hang továbbra is átmenjen a kocsi hangszórójára és kihangosítva tudjak beszélni, ne kelljen a kezembe venni a telefont?

Köszönöm előre is ha tudtok segíteni. :R

"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"

(#11352) Blizzardking válasza jano_77 (#11351) üzenetére


Blizzardking
őstag

Ha nem ülsz a kocsiban, és jön egy hívás, hova megy a hang, a telefonban marad, vagy az órára?
Nem lehet hogy az órában kell beállítani hogy a bluetooth audio ne legyen aktív? Az órán a BT beállításokban nézd meg, bár a samu rendszerét nem ismerem.

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#11353) jano_77 válasza Blizzardking (#11352) üzenetére


jano_77
nagyúr

Még csak úgy használtam eddig, hogy a telefonon vettem fel a hívást és nem az órával, ilyenkor természetesen a telefonon volt a hang.

"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"

(#11354) Blizzardking válasza jano_77 (#11353) üzenetére


Blizzardking
őstag

Ha megnézed a bt beállítások alatt az eszközöket akkor amikor a kocsi is és az óra is csatlakoztatva van, akkor mi a sorrend? Valamiért prioritásban fölé került az órád a kocsinak. Vagy tedd át az órát addig repülőbe, vagy valahogy át kell priorizálni. Ha használsz valami automatizálót, lehet rni is rá egy taskot. Bevallom mosz kapásból nem tudom megmondani, hogy lehet a bt eszközök prioritását átrendezni. Halványan emlékszem, mintha láttam volna valahol, hogy van valami pt priority változó aminek lehet értéket adni, de utána kell ásnom mert még nem kerültem szembe ilyesmivel.

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#11355) jano_77 válasza Blizzardking (#11354) üzenetére


jano_77
nagyúr

Kicsit megvallom kínai számomra, amit most leírtál, így ha meg tudod nézni, azért nagyon hálás lennék. :R

"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"

(#11356) Blizzardking válasza jano_77 (#11355) üzenetére


Blizzardking
őstag

Ha fönt lehúzod azt a redőny izét, azon kell lennie egy bluetooth ikonnak. Ha azt nyomva tartod, megjelennek a csatlakoztatott bluetooth eszközök. Eneknek a sorrendje érdekelne, hogy a kocsi följebb van-e mint az óra.
Ha több eszköz van ugyanarra a feladatra, akkor van köztük egyfajta erőviszony, hogy melyik működjön. Valamiért nálad az óra erősebb mint az autó, és ha mindkettő csatlakoztatva van, az autót kispadra ülteti a teló. Ha átrakod az órát repülő üzemmódba (nem tudom a samut hogy kell, wear-nél le kell húzni fentről a redőnyt és ott egy repülő ikon), akkor tuti megjönne a hang az autóban. Ezeket kéne kipróbálnod.

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#11357) jano_77 válasza Blizzardking (#11356) üzenetére


jano_77
nagyúr

Ahogy írtad, pontosan úgy van. Mikor beülök a kocsiba van a sorrend, ahol az Óra van legfelül, utána a kocsi.
Repülő módba is pont úgy kell tenni az órát, ahogy írtad, akkor nem lesz más, ezt kell csinálnom. :R

"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"

(#11358) dominating válasza jano_77 (#11357) üzenetére


dominating
tag

nem akarok beleszólni, de a sorrenden nem lehet változtatni? autó legyen első óra második?! és akkor nem kellene repülő üzemmoddal szórakozni

5800x3d + 6900xt

(#11359) Laci.M válasza Blizzardking (#11356) üzenetére


Laci.M
senior tag

Vasárnaptól én is Gear S3 talaj leszek, úgyhogy kösz az infót, nekem is jól fog jönni. Most, hogy kijött az új watch tök jó áron szórták ki az órákat a tőlünk szerencsétlenebb sorsú osztrákoknál. 2 db 330€ volt Mediában, miközben itthon 99ezer HUF ugyan az....

Aláírás

(#11360) Blizzardking válasza dominating (#11358) üzenetére


Blizzardking
őstag

De lehet, csak nem tudom egyszerűen leírni hogy hogyan. Egyelőre arra voltam kiváncsi, mi a sorrend. Amilyen módszert én láttam, az az volt, hogy valamilyen appal amivel lehet globális rendszerparamétereket változtatni, pl secure settings, be lehet adni az adott eszköznek, hogy milyen prioritású legyen. Pl kiolvasod hogy az óra értéke 4, és beírod hogy pl 2 akkor lejjebb kerül, és megelőzi az összes 3.
Az is lehet, hogy a párosítás sorrendje is meghatároz valamiféle sorrendiséget. Érdemes lehet leválasztani mindkettőt, és kipróbálni hogy előbb a kocsit majd az órát párosítani, aztán pedig előbb az órát, aztán a kocsit, hogy változik-e a sorrend.
Harmadik lehetőség, hogy valami tasker-féleséggel ledobatni az órát, ha csatlakozik a kocsi.

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#11361) Blizzardking válasza jano_77 (#11357) üzenetére


Blizzardking
őstag

Találtam neked egy ilyet
Bluetooth Auto connect
Elvileg pont erre való.
Forrás

Egy másik helyen ezt írják:

"Under bluetooth settings please add (or remove and re-add) the devices to change the priority. The devices should be listed in priority, and attempt to connect in the order listed. If a device with higher priority is available during a periodic scan it should attempt to drop the connection to the current device and reconnect with the higher priority device."

Bluetooth beállítások alatt add hozzá illetve töröld le és add hozzá újra az adott eszközt a sorrend módosításához. Az eszközök sorrendben jelennek meg, és a magasabban lévő kirúgja az alacsonyabbat mikor csatlakozik.
Forrás

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#11362) jano_77 válasza Blizzardking (#11360) üzenetére


jano_77
nagyúr

Köszönöm, hogy utána kerestél és foglalkoztál a problémámmal. :R
Közben sikerült úgy, hogy a kocsit újra párosítottam a telóval és így már van hang és nem kell OFF-ra tenni az órát. :R :K

"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"

(#11363) Blizzardking válasza jano_77 (#11362) üzenetére


Blizzardking
őstag

Zsír! Szívesen. :)

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#11364) Stauffenberg válasza Stauffenberg (#11350) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Király, még jó, hogy méltattam a működését, most éppen nem működik a root + Budapest Bank kártyás fizetés.

Eddig OOS, BB app vagy Magisk frissítések után elég volt újra lefutni az elrejtősdit és ment. Az appba amúgy beenged, az használható, de a bankkátya virtualizációja nem megy.

Majd kipróbálom, hogy visszamegyek régebbi Magisk-ra. Nem tudom pillanatnyilag hol a gond, Magisk bug vagy a BB app fejlesztői túl gyorsak. :)

(#11365) Laci.M válasza Stauffenberg (#11364) üzenetére


Laci.M
senior tag

Köszi az infót. Még nem kezdtem bele, LG G2 óta nem romoltam, se G4-en(tudom onnan jöttél), sem OP3-on nem láttam értelmét, megfelelő volt a gyári szoftver is.
Magiskot még nem is használtam soha, ezért kivártam kicsit.

Nekem nagyon fontos a mobilfizetés, bankkártyát nem hordok magamnál, nem kockázatom meg, hogy mondjuk ne engedjenek el tankolás után amikor jönnék dolgozni.

OFF:
Október 23. héten egész héten fenforgások lesznek, nem fog menni a Budapest bank rendszere, se aplikáció, se fizetés mobillal. Valami új rendszerre állnak át, gondolom a mobil alkalmazás is meg fog újulni.

Aláírás

(#11366) Stauffenberg válasza Laci.M (#11365) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Itt nem kell ROM-olni, teljesen gyári OOS-em van, csak rootolva (ami amúgy halál egyszerű folyamat, még a bootloader nyitás is gyártó által támogatott). A Magisk meg gyakorlatilag mára felváltotta a SuperSU-t, amit a régi időkben használtunk.

Nekem nem olyan hű de életbevágó a mobilfizetés, általában azért használom, hogy ne kelljen előtúrni a kártyám, de ha valamiért nem megy, azért van nálam bankkártya is.

Ha ennyire fontos én nem javaslom a rootot, vagy legyél nagyon figyelmes, mert a Budapest Bank app lefrissülése vagy OOS frissítés után mindig újra kell csinálni a Magisk elrejtését, ha ez elfelejtődik, kerülhetsz kellemetlen helyzetbe (egyszer megesett velem, de akkor csak az étteremben kellett a pincérnek szólnom, hogy jöjjön vissza pár perc múlva). Eddig mindig sikerrel járt a Magisk újbóli elrejtése és ment megint a kártya virtualizáció, most van először, hogy nem sikerült.

Ez még mindig kivédhető azzal, ha használod a Simple appot is (én a BB előtt ezt használtam), amire raksz vésztartalék egyenleget, nekem az semennyire nem prüszkölt a rootra, rejteni sem kellett. Persze nem tudom most mi a helyzet vele.

(#11367) stigma


stigma
addikt

Sziasztok.

Adott egy O+ 5 gyárti rommal szerelve, nincs root. Spotify esetében nem tudok equalizert állítani.
Ez amiatt lehet mert nincs rootolva a telóm?
Gyári beállításokon belül a menüben a Hangoknál van egy hangszínszabályzó (Audio Tuner) amit sajnos szintúgy nem tudok állítgatni.

Tudok bármit is tenni hogy vagy Spoti-n belül vagy itt a Hangokon beül Equalizert állítsak?

Segítségeteket előre is köszi. :R

....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

(#11368) Laci.M válasza stigma (#11367) üzenetére


Laci.M
senior tag

Nekem azt írja, hogy amíg nincs füles bedugva addig nem engedi állítani. Miután bedugom nekem működik rendesen az equalizer állítás. Szintén gyári ROM, root nélkül.

Aláírás

(#11369) stigma válasza Laci.M (#11368) üzenetére


stigma
addikt

Ez érdekes, kipróbáltam amit mondtál de nem lett jó sajnos, nincs a Spotiban Equalizer menüm sem.
Iphone 8-on cimborámnál néztük ott a menüben megtalálom.

OxygenOS 5.1.5-ön van legújabb Spotival megspékelve. Próbáltam leszedni + cache törölni de nem segített sajnos.

Amúgy valami rémlik, lehet hogy nem lehet állítani az EQ-t, de majd ráguglizok, mert régi telómnál (Oneplus 3) gyári rommal nem engedte, de más custom Rommal viszont igen.

....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

(#11370) barcaforca


barcaforca
tag

Sziasztok! Kaptam az UPC-től egy sim kártyát. Csak netezésre használnám. 1 GB van rajta. Betettem az elsődleges sim mellé. Ma már mutatja a térerő ikon hogy elvileg működik. Ez két nap után történt meg. A sim és hálózati beállításoknál beállítottam hogy a mobiladatátvitel a sim2-ről menjen. De nem megy.🤨 Egyáltalán hogy tudom én a sim2-t használni csak netezésre. Még eddig ez a két simes rendszer nem érdekelt eddig,mert nem kellett. Most meg szükség lenne rá.

(#11371) tibcsi0407 válasza barcaforca (#11370) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Mi van, ha az elsőbe teszed a másikat pedig a kettesbe?

https://utdetailing.hu/

(#11372) Stauffenberg válasza stigma (#11369) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Egy ideje nincs már az Androidos Spotify-ban EQ, de az OOS-ben gyárilag is van rá rendszerszintű beállítás.

Dugd be a fülest, aztán Beállítások -> Hang és rezgés -> Audio Tuner.

Még presetek is vannak pár népszerűbb fülhallgató típushoz, meg a teljesen kézi beállítás.

(#11373) stigma válasza Stauffenberg (#11372) üzenetére


stigma
addikt

Áh, köszi, nem tudtam hogy Spotify-ból kiszedték fura is volt.

Az Audio Tuner-t megtaláltam és igne akkor tudom aktiválni ha fülhallgató vagy bluetooth speaker-re csatlakozom.

Köszi szépen. :R

....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

(#11374) barcaforca válasza tibcsi0407 (#11371) üzenetére


barcaforca
tag

Otthon majd megnézem. Most nincs nálam sim tű.😁 Aztán majd beszámolok.

[ Szerkesztve ]

(#11375) tibcsi0407 válasza barcaforca (#11374) üzenetére


tibcsi0407
félisten

:R

https://utdetailing.hu/

(#11376) Laci.M válasza barcaforca (#11374) üzenetére


Laci.M
senior tag

Elméletileg mindegy melyik SIM melyikben van, nekem a 2-es a céges SIM, és mindenben az az alapértelmezett. Tökéletesen működik. Inkább APN beállítási hiba lesz szerintem.

Stigma:
Én is mondtam, hogy füles bedugására jön elő.

[ Szerkesztve ]

Aláírás

(#11377) barcaforca válasza Laci.M (#11376) üzenetére


barcaforca
tag

Apn-hez a mobilinternet.upc. hu be van írva.😒

(#11378) barcaforca válasza barcaforca (#11377) üzenetére


barcaforca
tag

Hát gyerekek. A UPC sincs a helyzet magaslatán. Kb. 4 sim kártyát próbáltunk ki az ügyfélszolgálaton. Mire rájöttünk melyik kártya működik és mit kell beírni az APN részhez.🤨 Állítólag rentgeteg hibás kártyát kapnak. Csak bizonyos sorszámú kártyák működnek.😮A lényeg hogy végre működik a net,igaz csak H+ a maximum.

(#11379) Hoorus válasza barcaforca (#11378) üzenetére


Hoorus
őstag

Igen, UPC nem ad 4G-t.. :/

(#11380) szpali válasza Hoorus (#11379) üzenetére


szpali
addikt

buzik szemetek... :(((

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#11381) Stauffenberg válasza Hoorus (#11379) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Jó, azokhoz a kőkorszaki sávszélességekhez (max. 2 Mbps ha jól rémlik) nem is indokolt, bár vidéken bele lehet futni abba, hogy nincs 3G, csak 4G és 2G, utóbbira nem tudsz felkapaszkodni vele, hát marad a 2G.

A UPC mobilelőfizetés csak annak éri meg, aki sokat dumál klasszikus hanghívással. Én nem, szóval a Telenor korlátlan Hipernet többet ér nekem. Most Budapest külvárosában 50-70 Mbps között van a mérhető sebesség, ahol 4G+ van ott meg 100+ Mbps. Az ÁSZF pedig kiemeli, hogy nem tiltja a tetheringet (a szolgáltatók szeretnek ezzel nyomorékoskodni), szóval laptop felé megosztva is mindig van jól használható netem, soha nem kuncsorgok Wi-Fi jelszavakat.

(#11382) Hoorus


Hoorus
őstag

OB20 most jelzett a teló.

(#11383) Stauffenberg válasza Hoorus (#11382) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Gallery
• Supported new gesture to close the picture by slide sliding down in gallery app

Community
• Community notice added as feature
• New feedback for following community members
• Sticked comment displayed on app
• Added more option to share the threads
• General user interface and bug fixes

Ezt a szerencsétlen galériát is jó lenne végre rendesen gatyába rázni, az utóbbi években birtokolt telefonjaihoz képest itt a legbutább és vérszegényebb a gyári galéria app. Nem biztos, hogy az ilyen fejlesztések viszik előre, miközben elemi alapfunkciók hiányoznak belőle.

(#11384) tomp válasza Stauffenberg (#11383) üzenetére


tomp
félisten

App frissítés. A rendszerhez már nem nyúltak. 1-2OB és jön a pite. :))

(#11385) Stauffenberg válasza tomp (#11384) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ez mennyire biztos? Mármint, hogy 1-2 OB frissítés múlva itt a Pie. Vadászom ezt az infót, mert ezzel a lendülettel mennék át Stable-ről OB-re.

(#11386) tomp válasza Stauffenberg (#11385) üzenetére


tomp
félisten

Év végéig megkapjuk. Október van. Havonta 1 max 2 OB érkezik. Szóval rakd össze. ;)

(#11387) Stauffenberg válasza tomp (#11386) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Jó ezt mondjuk azért én is sejtettem. :) Én inkább valami konkrétabbra gondolok, például a OnePlus is szokott teszem azt Twitteren vagy a saját fórumán elhinteni ilyen infókat.

(#11388) Mr.C válasza Stauffenberg (#11387) üzenetére


Mr.C
őstag

azok csak az aktuális flagship-ekkel foglalkoznak

sudo rm -rf /*

(#11389) tomp


tomp
félisten

(#11390) Stauffenberg válasza tomp (#11389) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ha még a késéssel együtt is belefér 2018-ba, akkor ahhoz az 1%-hoz fogunk tartozni, ahol már elérhető.

Azért remélem OB vonalon hamarabb beindul a release.

(#11391) tomp válasza Stauffenberg (#11390) üzenetére


tomp
félisten

A 8 karácsonyi ajándék volt. Ha max addig kijön a pite akkor számomra nem késett. :)

(#11392) tibcsi0407 válasza tomp (#11391) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Különben sem maradtok le semmiről. :) Nem hoz túl sok olyat a Pite, amitől el kellene ájulni.

https://utdetailing.hu/

(#11393) Macika66 válasza tibcsi0407 (#11392) üzenetére


Macika66
addikt

Azért az önmagától tanuló háttérfuttatás NAGYON jól működik, évek óta ez az első főverzió, amelyik nem elvett a készenléti időből, hanem durván hozzárakott.

Nálam mindennapossá vált a 48-50 óra, ha szabad hétvégém van, akkor akár 3 napot is simán elmegy egy töltéssel...

(#11394) tibcsi0407 válasza Macika66 (#11393) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Kivéve, amikor nem jönnek meg az értesítések. :))

https://utdetailing.hu/

(#11395) Stauffenberg válasza tibcsi0407 (#11394) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Pont ezt akartam mondani, hogy ezzel csak annyi a gond, hogy nem lehet fogyasztást csökkenteni megszorítások nélkül. Nem lesz hosszabb a készenléti idő a hátrébb rangsorolt folyamatok önkényes leállítása nélkül.

Amit pedig AI-nak szoktak csúfolni, az csak egy halom adat a felhasználási szokásaidról, ami alapján priorizál folyamarokat.

(#11396) tibcsi0407 válasza Stauffenberg (#11395) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Így van. Mint az AI photography. Az is egy vicc.

https://utdetailing.hu/

(#11397) Stauffenberg válasza tibcsi0407 (#11396) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Pedig sok laikus le van borulva az AI kamera előtt. Persze nem nehéz, mert manapság kérkednek is vele az emberek, hogy még 5 perc tanulást sem hajlandók beletenni semmibe. Hozzáértés nélkül meg bármilyen giccs eladható.

Ez kicsit olyan, mint mikor egy ismerősöm megkért segítsek neki új fényképezőgépet találni, mert a jelenlegi automatikája nem elég jó. Kérdezem mi a baj, azt mondja a fotók néha túl világosak vagy sötétek. Mondom használd az expozíció korrekciót. Teljesen felháborodva letolt, hogy ő csak le akarja nyomni a gombot, nem profi fotós és nem akarja ezt évekig tanulni, nincs rá ideje.

Megmutattam neki, hogy melyik tácsát kell tekergetni, balra tekeri sötétebb, jobbra tekeri világosabb lesz a fotó, így kikorrigálható az automatika tévesztése.

Válasz: Ja, ez ennyi? Miért nem tanítják ezt sehol?

Én válaszom: Ezzel kezdődik a kézikönyv.

(#11398) Mr.C válasza tibcsi0407 (#11392) üzenetére


Mr.C
őstag

Nekem az új gcam kellene csak hát az 9en megy :/

sudo rm -rf /*

(#11399) Blizzardking válasza Macika66 (#11393) üzenetére


Blizzardking
őstag

Ez pontosan mi? Le vagyok maradva. A szokásaim alapján lő ki / hagy élni háttérfolyamatokat?
És bele lehet korrigálni, manuálisan?
(Utánaolvastam. A kérdés az, hogy mennyire lehet overrideolni a saját hülyeségét ha akarom?)

Erre az öntanuló faszságra a legjobb példa a waze. Valahányszor elindulok, mindig feldobja, hogy szerinte hova akarok menni, de olyan életmódot élek, hogy semmi esélye nincs eltalálni, mert semmiféle összefüggés nincs az időpontok és a helyszínek között. De kikapcsolhatatlan, minden navigálás azzal kezdődik, hogy kiütöm belőle a fals útvonalat.

[ Szerkesztve ]

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#11400) tibcsi0407 válasza Stauffenberg (#11397) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Az Ai pont olyan, mint a kajáknál a vegán, vagy a glutenfree. Arra is ráírják már , ami tök evidens, hogy az.

[ Szerkesztve ]

https://utdetailing.hu/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.