Hirdetés

2021. május 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) fatpingvin


fatpingvin
tag

NAGYON HELYES.

az kéne még hogy az ARM-et is felszippantsa egy nagy gyártó. tökmindegy hogy nvidia, apple vagy akárki.

bár most már hogy van RISC-V, az ARM-nak erősen kell kapaszkodni a asaját függetlenségébe ha terepet akar tartani.

[ Szerkesztve ]

(#2) Busterftw válasza fatpingvin (#1) üzenetére


Busterftw
őstag

"az ARM-nak erősen kell kapaszkodni a asaját függetlenségébe"

Ez eleg erdekesen hangzik igy a japan kezbe kerult ceg eseteben.

[ Szerkesztve ]

(#3) b. válasza fatpingvin (#1) üzenetére


b.
nagyúr

Az ARM nak ha ez nem sikerül soha nem lesz lehetősége a nagy harmadik szerepére, sőt a Risc_v feltörekvésével még a mostani helyzet is kérdőjeles.
ha Nv nem veszi meg a B terv szerint ágazatokra bontják és több cég általi tulajdonba kerül a tőzsdére, ami egy cég fejlődése szempontjából minden , csak nem jó.
Persze tönkre lehet menni azzal a tudattal, hogy mi megvédtük ami a mienk, de már nagyon sok híres Angol cég kertült a süllyesztőbe és helyette most a konkurens amerikai / japán/ európai nevét ismeri a világ, lásd autógyártás vagy Hifi és még sorolhatnám...

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#4) fatpingvin válasza b. (#3) üzenetére


fatpingvin
tag

az ARM-nek az eredeti működési modellje alapján ez nem is volt célja. nem hardvergyártók hanem licenszelhető technológiákat "forgalmaznak", ebben a szerepükben igenis elég fontos volt - lett volna - tudomisén hogy ne szippantsa fel őket az egyik giga gyártócég.

ugyanis az ARM technológiáit elég sok helyen használják és azt senki ne akarja velem megetetni hogy a nvidia nem fog pofátlanul visszaélni ezzel. eredmény: újabb architektúra tűnik el ugyanabban a mocsárban amibe az x86 is süllyedt, miszerint teljesen black box design, kizárólag az egy vagy két gyártó termékei uralják a piacot és nincs kilépési lehetőség.

(#5) b. válasza fatpingvin (#4) üzenetére


b.
nagyúr

Mindíg ez volt a fő célja Simon Segarnak.
AZ ARM célja mindig az Intel az szintű desktop és adatközponti jelenlét lett volna nem X86 alapokon. Nézd meg mit vázolt fel Simon 2013 ban. [link]
Soha nem az volt a fő célja hogy másodhegedűsként tengődjön.. Évről évre jöttek tőlük a hírek hogy na majd most ..
És mit vázolt fel 2020 ban [link]
Már akkor arról álmodott hogy az Intel mellett ott lesznek az adatközpontok piacán fontos szereplőként. Soha nem sikerült ez és Nvidia nélkül soha nem is fog sikerülni. KB ez az hogy az asszonynak a konyhában van a helye, ha karriert akar az már nem jó mert nem lesz vacsi a férfinépnek...
Az ARM maradjon nyílt ne akarjon többet mint ami. pedig azNvidia azt akarja hogy maradjon nyílt de az mellett legyen más piacokon zárt és fontos szereplő.
Nvidának is ez a célja 10 évvel később, teljesen egyezne a két cég törekvése. Igazából ebben a dologban az mellékes mit akar a két főszereplő és az ARM mit szeretne, mind a közvéleménynek mind a briteknek ez mellékes.
Ami hiányzott és hiányzik a szoftveres háttér és a pénz.
Sarkítva Nem éri el a éves bevételük az Nvidia havi bevételét...
Sajnos jelenleg két út áll elöttük, ha nem Nvidia veszi meg őket. Az elsőt felvázoltam ez a reális forgatókönyv a másik az államosítás. Mindkettő ellentétes azzal amit az ARM szeretne elérni sőt a működésükre alapjaiban végzetes lehet.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#6) Abu85 válasza b. (#5) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az ARM-nak ez sose volt a célja. A desktop még ma sem egy célzott terület. Egyszerűen a Microsoft nem akar dobozos Windows on ARM licencet. Enélkül pedig marha nehéz bármit is elérni.

A szerver pedig egy nedves álom volt inkább, nem cél.

Linus kifejtette már, hogy miért nem sikerült, és miért nem sikerül most sem a szerveres dolog. [link]
Ezen az NVIDIA sem segít.

Olyan nincs, hogy nyílt is és zárt is. Vagy az egyik, vagy a másik.

[ Szerkesztve ]

(#7) b. válasza Abu85 (#6) üzenetére


b.
nagyúr

Ott a CEO nyilatkozata mond meg neki is hogy soha nem volt a fő célja. ezt ABu a pH -tól jobban tudja mit akarnak. A desktop pár éve jött be ez mellé. Te már csak tudod neked van jósgömböd.

Hát persze hogy nincs, mert ugyan az az architektúra megy a telefonba mint az adatközpontba az Nvidia által gyártva most is ARM alapokokon és az annyira nyitott igaz? Ne nézz már madárnak.AZ Nvidiának nem kell megosztania mindent és nyílttá tenni amit a ARM mal fejleszt.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#8) Abu85 válasza b. (#7) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A CEO pár éve 25%-ot mondott mostanra szerverpiaci részesedésre. Tudod mennyi jött össze? 0,00valamennyi. Ezekről az ARM álmodozik, de valós cél nem lehetett. Vagy ha igen, akkor kimaradt az a lépés, ami miatt nem sikerült. Az olcsó fejlesztői platform.

Emlékezhetsz az AMD-re is. Egyszer megnyerték őket is maguknak. Az nagy győzelem volt az ARM-nak, aztán az AMD kilépett. Voltak pesten egy előadáson. Akkor megkérdezhettem az AMD-t, hogy miért. Azt mondták, hogy az ügyfelek nem értették az ARM-ot. A PC-ken írják a szerverekbe a kódjaikat, és olyan szervert akarnak, amelynek az architektúrája megegyezik azokkal a PC-kkel, amiken fejlesztenek. Pedig akkor az AMD-nek már volt K12 projektje is. Baszott gyors mag volt, de minek, ha nem kell senkinek...

[ Szerkesztve ]

(#9) b. válasza Abu85 (#8) üzenetére


b.
nagyúr

Ennek nincs köze ahhoz mi a célja és mit akar/ akart elérni egy cég.Én is gazdag akarok lenni meg nyugodt ezért melózok.
Ettől függetlenül még nem sikerült, de sok dolgot megteszek érte...
Erről van szó ezt írtam hogy ez a céljuk évek óta. Keverd a szezont a fazonnal. És ezért kellene nekik az Nvidia mert még így van a legnagyobb esélyük arra hogy elérjék azt hogy ott legyenek. ha csak 5 % kal az is nekik pont 10 x előrelépés a mostani helyzethez.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#10) fatpingvin válasza Abu85 (#8) üzenetére


fatpingvin
tag

ez utóbbira lett volna válasz az ARM development desktop csak az árazását nem sikerült eltalálni, mellélőttek egy olyan ötszörös szorzóval kb... iszonyat drágák voltak ezek a fejlesztői munkaállomások, még a saját kategóriájukhoz képest is.

(#11) fatpingvin válasza b. (#9) üzenetére


fatpingvin
tag

komolyan azt gondolod hogy ebben a sztoriban az ARM az amelyiknek a másik fél kell? ne viccelj már...

a nvidia jelek szerint nem tud magától életképes CPU dizájnt csinálni úgyhogy meg akarják venni a jelenleg legnagyobb IP licenszert hogy alávágjanak a konkurenciának és előnyhöz jussanak. a POWERrel nem jutottak hova mert bár lettek NVLINK képes POWER procik, nem ment nagyot a dolog amiben szerintem részben a nvidia agresszív kismalac hozzáállása is benne van. a SPARC azt hagyjuk, bár az is megérne egy történetet. MIPS? fenetudja. a RISC-V irányba meg nem akarnak beleállni mert büdös nekik minden ami open-source, hardverben is.

[ Szerkesztve ]

(#12) b. válasza fatpingvin (#11) üzenetére


b.
nagyúr

AZ Nvidiának baromi nagy kockázat az ARM...Előnyhöz ? ezzel nem jutnak hatalmas előnyhöz . melózni kell vele és fejleszteni ARM alapokon. Most is van ARM alapú rendszerük...
Konkurenciát tudnak nyújtani és saját ökoszisztémát, de még Intel sem tud AMD -vel mit kezdeni. Kell nekik, de rizikó az egész akor is ha megkapnák..

Hát nem az Nvidiát akarják eladni 3. alkalommal.
akárhonnan nézem bizonytalan a sorsa, jövője..ha nem veszi meg Nvidia a Sotfbanknak nem kell... Szétboncolják aztán darabokban kerül tőzsdére. aztán jól van.
Meglátjuk 10 év múlva milyen ARM ról beszélünk.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#13) Abu85 válasza b. (#9) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Egy kérdés van itt a szerver tekintetében. A kódokat hol fejlesztik? Ha PC-n, akkor nincs esély.

#10 fatpingvin : Na ja. Az Opteron A1100 is egy referenciának készült, hogy olcsón lehessen belevágni. 3000 dollár. Kinek mi az olcsó... :D

#12 b. : Ha megveszik, akkor sem biztos, hogy 10 év múlva milyen ARM-ról beszélünk. A bizonytalanság az Embeddedet ellökte a RISC-V felé. Egy rakás korábbi ARM-os sorra jelenti be a RISC-V dizájnokat. Ez az ARM egy igen nagy piacát harapja le. Plusz ott a veszély, hogy Kína nem adja az áldását a felvásárlásra, és akkor kitiltják az ARM-ot Kínából, ha mégis megvalósul. De persze az NV tudja, bár 40 milliárd dollárból legalább lehetne pár napot fűteni, ha valami hasznosra akarják költeni.

[ Szerkesztve ]

(#14) b. válasza Abu85 (#13) üzenetére


b.
nagyúr

A RISC-V a felvásárlás nélkül is valós veszély rájuk nézve. A pénzügyi bizonytalanság meg még jobban.
jah hát igen rakás hülye vezeti az Nvidiát ezt már többször elmondtad. igazából szarban is vannak, a piacrészük is szar, meg bevételük sincs, a tőzsdén is szarul állnak meg a Turingokat is ki kellett dobnia kukába mert szar az RT eljött a DXR 1.1
jah és a Nintendo Swich is megbukott. Egy értelmes megoldásuk nem született hisz TE világosan látsz mindent, Például hogy fejlesszék az RT irányt( ahogy az AMD ) és az üzleti döntéseiket és azt is mi lesz 10 év múlva és mik a terveik az ARM -mal.
Köszi!

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#15) Busterftw válasza fatpingvin (#11) üzenetére


Busterftw
őstag

Az ARM moge kell egy olyan ceg, aki uzletileg tudja mit csinal. Az ARM evek ota toketlenkedik, meg a Softbank is azt akarta, hogy emeljenek a royalty fee-n, mert el van adva kb 6-7 milliard ARM-os cucc evente, az ARM meg jo esetben csinal par szaz milliot.
Es ebben verhetetlen az Nvidia. Forditva az Nvidianak is kell az ARM, hogy ne csak az Intel/AMD paros legyen szerveren.

[ Szerkesztve ]

(#16) Sinesol válasza Abu85 (#13) üzenetére


Sinesol
addikt

Fájdalmasan elfogult vagy
Nemrég még potenciális x86 versenytársként irtál az ARM-ról, meg hogy már csak pár év kell neki hogy felnőjön a feladathoz, de most hogy a zöldek képbe jöttek már rögtön a RISC lett a jó, az persze mindegy, hogy még az ARM-hoz képest is egy évtized lemaradásban van, aminek ugye még pár év kell. :D Facepalm...

Ráadásul egy rendkívül sikeres, profi cég a felvásárló, melynél jobban kb. senki nem tudja összerántani ezt az ARM dolgot. Míg a RISC, ha elég pénzt pumpálnak bele, akkor 10 helyett talán 4-5 év mulva eléri az ARM szintet, aztán kb ugyanúgy csak vergődni fog, mint most az ARM, nem fog igazán x86 versenytárssá válni.

[ Szerkesztve ]

(#17) Abu85 válasza b. (#14) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A RISC-V onnan vált veszélyessé, hogy a felvásárlás bizonytalanságot keltett. Korábban csak voltak, de az ARM-ot azért nem hagyták volna el sokan a bizonytalanért. Most már az ARM vált bizonytalanná, és a RISC-V a biztos.

Mint írtam felőlem megvehetik, csak a problémájukra nem az ARM felvásárlása a válasz. Abba gondolj bele, hogy ha ugyanúgy becsődöl a szerverprojekt az NV-nél, mint az előző fél tucat ARM-os versenyzőnél, akkor mi lesz? 40 milliárd dolláros baki? Ennél sokkal olcsóbban meg lehetne nézni, hogy működik-e. Ugyanazokat a rendszerchipeket meg tudják csinálni licencből az ARM partnereként. Persze benne lenne így is 1 milliárd dollárba, de ha bukik a projekt, akkor mégis csak 1 milliárd bukik, nem 40. Azért ez nem mindegy.

Bizonyos nagy felvásárlások érthetők. De amikor költ valaki 10-20-30-40-50 milliárd dollárt, akkor azt egy olyan cégért teszi, amelyik a célterületen stabilan piacvezető, vagy ha nem is, akkor is nagyon közel van a trónhoz. Az ARM 0,000valamennyi százalékon áll. Mennyivel másabb, hogy az NV felépíti magát nulláról a szerverben, mint az, hogy vesznek 40 milliárdért egy céget, hogy felépítsék azt nulláról a szerverben?

[ Szerkesztve ]

(#18) Abu85 válasza Sinesol (#16) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az ARM nagyon jó lenne szerverbe, ha támogatnák. De nincs mögötte meg a támogatás. Nem hardveres problémájuk van, egyszerűen nincs értelmes áron beszerezhető fejlesztői platform.

A RISC-V nem igazán a szerverpiacon veszélyes. Az az Embedded üzletágat üti. Ezt már az első RISC-V híreknél írtam. Amiért most megszaladt a RISC-V, hogy az ARM-os ügyfelek menekülőutat látnak benne. Ez már sok ügyfélnél visszacsinálhatatlan. Ha az NV nem is veszi meg az ARM-ot, akkor is átszállnak az egyes partnerek a RISC-V vonatára. Hardveresen ez mindenképpen előnyös, mert a RISC-V perf/wattja az ARM-ot is bucira veri, de amúgy nem valószínű, hogy megtették volna, ha nem alakul ki bizonytalanság az ARM körül.

[ Szerkesztve ]

(#19) b. válasza Abu85 (#17) üzenetére


b.
nagyúr

Miért nem azt teszik? vagy gondolod hogy hülyék és nem elemezték ki ezt az üzletet , hogy megérheti e nekik? A valódi befektetés a KP., 12 milliárd dollár ami rendelkezésükre áll, azóta a kapitalizációjuk 3 0 %kal nőtt ,a negyedéves bevételük szintén rekord... a többi részvényügylet és 1,5 milliárd dollár azonnali kiutalás az ARM alkalmazottak részére. ( Úgy mellesleg ez pont 3x összeg a kezdésnek nekik, mint amiből gazdálkodnak éves szinten, gondolom nem sírnak ha összejön az üzlet...) plusz ha bevételben elérik a pénzügyi célokat a softbank részesedét kap továbbra is az ARM bevételeiből és osztalékban is részesül, de ez az üzlet része, benne van a 40 milliárdban...
És a zöldekkel el fogja érni, elhiheted.
Elmentek a Rischez . Most akkor mi van? Elment mondjuk a fele, ( ha elég nekik a Risc teljesítménye ) akkor 250 millió lesz az éves bevétel. AZ nvidiának a negyedéves bevétele 2 x akkora. Pont leszarják.
Ha meg nem sikerül az üzlet akkor az ágazatra bontás vagy az angol állami kapitalizáció miatt lépnek el sokan.

2 éve megvették a Mellanoxot 7 milliárdért fele ilyen részvényárfolyammal... és lazán a legjobb évet zárták.
Kockázat az van benne. Azt meg már ők eldöntötték, hogy megérheti, ha sikerül.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#20) S_x96x_S válasza Abu85 (#18) üzenetére


S_x96x_S
senior tag

nagyrészt egyetértve ...

> Az ARM nagyon jó lenne szerverbe, ha támogatnák.
> De nincs mögötte meg a támogatás. Nem hardveres problémájuk van,
> egyszerűen nincs értelmes áron beszerezhető fejlesztői platform.

az értelmes ár - relatív .. és nem tudom, hogy pontosan mit értesz fejlesztői platformon
inkább a (nagyon kicsi | kevesebb | szűkebb )
a pontosabb kifejezés.
A Raspberry Pi - megágyazta a szoftveres ökoszisztémát ..
és most ott az Apple M1 - a Dockerrel - amit nemrég fixáltak meg.
Valamint az ARM-es CI/CD tesztelő platformok is elérhetőek.

Viszont még sok minden nem megy olyan flottul ..

Amit meg kell figyelni
hogy 1-2 év múlva, az Amerikai Szoftverfejlesztő Egyetemeken a hallgatóknak milyen laptopjuk lesz.
- hány %-ban lesz Apple M1(X) vagy más ARM-es laptop?

"Onboarding with an M1"
https://authzed.com/blog/onboarding-with-an-m1/
(persze most még mindenki a többmonitoros támogatás hiánya miatt sír)

Az Intel stratégiailag nagyon elcseszte az Apple-el a kapcsolatát.
és most az Apple az ARM-es átállás motorja.

(#21) fatpingvin válasza Busterftw (#15) üzenetére


fatpingvin
tag

kár hogy az ARM még mindig nem konkrét lapkákban utazik hanem core és design IP-kben de látom ez a részletkérdés igen keveseket zavar ezen a fórumon.

az ARM-nek tulajdonképpen mindegy hogy ki mit gyárt hardverben amíg az ő dizájnjaikat licenszelik. hogy ezért mennyit kérnek az nyilván számolás után derül ki, mennyit lehet érte kérni úgy hogy ne veszítsenek érdemben piacot.

viszont ha a nvidia megveszi az ARMot akkor pont ez a függetlenségből származó előnyük fog veszni ugyanis mindenki számára teljesen nyilvánvaló lesz hogy a nvidia egyenlőbb a többinél az összes korábbi szempont alapján.

(#22) noPublicFG


noPublicFG
senior tag

Ha ennyire fontos a Briteknek, miért nem karolják fel?
Ha pedig eladják (eladták, már "másodjára") akkor semmi értelme beleszólni!
Majd lesz másik helyette!

plus ça change, plus c'est la même chose

(#23) Reggie0 válasza noPublicFG (#22) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Mert kenyelmesebb maseval verni a csalant. Igy fizetni se kell erte es megis felteteleket szabhatnak.

#20 S_x96x_S: A raspberry pi? Jo vicc, a pythonos 101 bohockodas kb. semmire sem hozott megoldast, nativ platformfuggo kod kozel nulla keszult. Az alap linux meg mar sokkal elobb megvolt armra a telefonok/routerek stb. miatt.

[ Szerkesztve ]

(#24) Busterftw válasza fatpingvin (#21) üzenetére


Busterftw
őstag

A britek mar eladtak masnak az ARM-ot.
Ezen van a hangsuly. Akkor nem volt gond a nemzetbiztonsag, most hogy a csunya Nvidia venne mar igen.

Teljesen mindegy, hogy gyart lapkat vagy sem.
A Softbank is mondhatna holnap, hogy joval megdragitjak a license feet, aztan lehet fizetni vagy "menekuljetek" es hirtelen csinaltassatok RISC-V-re procit. Kivancsi vagyok hogy reagalnanak azok a cegek, akik tobb szaz millio telefont adnak el evente.
Ilyen kerdesek ugye nem merultek fel anno.

Illetve ha jol tudom a fuggetlenseg garantalasa volt az egyik targyalo pont Nvidia reszerol.

[ Szerkesztve ]

(#25) GoldhandRent válasza Busterftw (#24) üzenetére


GoldhandRent
senior tag

egyebkent, hogy nem az ovek, mi kozuk van hozza ?
kinanak mi koze hozza, ha japan tulajdonu a ceg ?
magyarorszag beleszol a merci / audi dolgaiba amiatt mert (jo nem a szekhely, de) a gyartosor itt van ?
nem ertem a koncepciot, reggel ota probalok rajonni de semmi. valaki magyarazza mar el mi koze a briteknek a ceghez ha mar evekkel ezelott eladtak

amugy jo a komment reszleg, tetszik amiket megosztotok / vitatkoztok

i7 6700K @ 4.2GHz ; Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming | Play Station 4 PRO 500M Limited

(#26) Egon


Egon
nagyúr

A cikk második része nettó marhaság, Abu fejtegetése, véleménycikknek esetleg elmenne, de így... :( A Huawei-ügy ékesen cáfolja is az itt összehordottakat.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#27) blackcoffee válasza GoldhandRent (#25) üzenetére


blackcoffee
csendes tag

Talán azért van közük hozzá mert az ARM székhelye és a munkaero Cambridge-ben van, a fejlesztés ott folyik.

(#28) GoldhandRent válasza Egon (#26) üzenetére


GoldhandRent
senior tag

kivancsi vagyok itt mikor jon le ez a cikk
Milliókat hallgathatott le Hollandiában a Huawei, a miniszterelnök is érintett lehet - iPon - hardver és szoftver hírek, tesztek, webshop, fórum
ismerven a PH es a huawei kapcsolatat, soha

i7 6700K @ 4.2GHz ; Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming | Play Station 4 PRO 500M Limited

(#29) GoldhandRent válasza blackcoffee (#27) üzenetére


GoldhandRent
senior tag

joooo, es ?? :D
azert a lof@cnak is van vege... el lett adva, kaptak erte lovettat, most eladjak megint csillagaszati osszegert (jo ebbol most nem kapnak lovettat), ezek meg belefujnak csak azert mert ott a szekhely es "angol" emberek dolgoznak benne. :F :F
lehet csak en erzem felhaboritonak... mintha eladnam a hazam vagy autom, majd megszabnam az uj tulajnak, hogy majd o kinek adhatja el.. csak azert mert az enyem volt, es fizettem bele szervizkoltseget
meg mindig varom a miertjet, mert gyanitom nem csak annyi all a hatterben amennyit a kollega leirt nekem

[ Szerkesztve ]

i7 6700K @ 4.2GHz ; Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming | Play Station 4 PRO 500M Limited

(#30) Abu85 válasza b. (#19) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ha én lennék az NV vezetője, és én adnák ki az ARM-ért 40 milliárd dollárt, akkor a patent trollkodás lebegne a szemem előtt. Persze csak azért, mert az NV vezetőjeként egy időben már betámadhattam az ARM legnagyobb partnereit, lásd Samsung és Qualcomm, de az nem jött össze. Viszont az ARM dizájnok működésének pontos képe alapján már javulnak a lehetőségek, és újra fel lehet venni az öltönyöket.

Az ARM jelentős részét az Embedded adja. Ha elmennek a RISC-V-re az ügyfelek, akkor a cég jelentős része nincs többé.

A Mellanox nem volt nagy kockázat. Ráadásul a saját területén jól áll. Az ARM-ban az a kockázat, hogy drága, és az a piac, amire veszik még nem létezik. Teljesen más a kockázati tényező itt.
Igen megérheti, ha sikerül, de ha nem, akkor a cég többi része is rámegy.

#20 S_x96x_S : Egy olyan fejlesztői platform kellene az ARM-nak, amiért be lehet menni a számtekboltokba, és meg lehet venni, ráadásul SBSA-val kompatibilis. A Raspberry Pi féleség kiindulásnak nem lenne rossz, ha SBSA-ra specifikálnák. Dobnának bele valami tesztlapkát, kb. 4-6 maggal, amire már lehetne szoftvert fejleszteni. Nem lenne gyors, de legalább kapnál egy alapot arra, hogy elkezd valahol, és az a kód futna az ARM-os szervereken.

Az Apple-lel az a baj, hogy nagyon zártak. Rájuk nehéz építeni. Sírni egyébként sok fejlesztő sír az ARM-ra váltás miatt. Évekig tart majd ezt felépíteni.

[ Szerkesztve ]

(#31) Busterftw válasza blackcoffee (#27) üzenetére


Busterftw
őstag

De nem arrol szolnak a vizsgalatok, hogy az Nvidia felszamolna az egesz hobelebancot Angliaban es kikoltozteti oket Szingapurba.
Plusz ezt az Nvidia akar meg is tenne, van ra ezer mas pelda.
Megvesznek ceget es egy orszagbol/regiobol megszuntetik a jelenletet vagy koltoztetik oket mashova.

Ennek semmi koze az ugyhoz es igy a briteknek sincs.

[ Szerkesztve ]

(#32) Reggie0 válasza GoldhandRent (#29) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Mert strategiai kerdes. Ha a hazad a kornyek legjobb, legerosebb erodje lenne(csak pelda, nem kell belekotni, hogy az arm nemolyan), akkor mar a kornyekbelieknek sem lenne mindegy kinek a kezebe kerul, meg neked se.

[ Szerkesztve ]

(#33) Kansas válasza GoldhandRent (#29) üzenetére


Kansas
őstag

Nem az angol állam adta el.
Nem tudom, tisztában vagy-e vele, de az összes amerikai székhelyű cégre az amerikai cégjogi törvények vonatkoznak, akárhol is van a telephelye, és be kell tartania az amerikai exporttörvényt, ami megszabja, hova adhat el technológiát(shitlisten van náluk pl. Irán, Észak-Korea, de Kína sincs messze tőle).
Na most itt pont arról van szó, hogy ha egy amerikai cég(jelen esetben az NV) megveszi az ARM-ot, akkor az ARM is bekerül az amerikai kormány befolyása alá.
Ez nem gazdasági történet, hanem politikai.

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#34) b. válasza Kansas (#33) üzenetére


b.
nagyúr

Ennyi, jól összefoglaltad.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#35) b.


b.
nagyúr

Az új elemzések szerint 10 % esély van arra hogy megtörténjen az üzlet az új elemzések szerint a tegnapi hírek fényében.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#36) Reggie0 válasza b. (#35) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Van ra vmi fogadoiroda?

(#37) b. válasza Reggie0 (#36) üzenetére


b.
nagyúr

:DDD
nem tudom . DE azt látom hogy a telefonon még mindig szuper a szerkesztő, sikerült jól megfogalmaznom a bejegyzést :DDD

[Analyst Believes NVIDIA Only Has a 10% Chance of Acquiring Arm]

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#38) Z10N


Z10N
addikt

Kezd ez is politikai lenni. 10 ev mulva oriasi valtozasok lesznek...

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#39) blackcoffee válasza Busterftw (#31) üzenetére


blackcoffee
csendes tag

Nem, az Nvidia ígéretet tett hogy a fejlesztés és központ Cambridge-ben marad. És amíg egy Brit székhelyu cégrol van szo addig hogyne lenne köze az Angol államnak?

Szerintem a Brit kornány arra kellett volna törekedjen hogy az ARM helyben maradjon, akár állami támogatással is. Mindent kiadnak kézbol relatív kevés pénzért, aztán pislognak hogy elúszik a technológiai befolyás. Már a Softbank üzletet is meg kellett volna akadályozni.

(#40) blackcoffee válasza GoldhandRent (#29) üzenetére


blackcoffee
csendes tag

Addig amíg közvetlen vagy közvetett befolyása van a helyi gazdaságra addig igenis beleszólhatnak, akkor is ha magáncég és más kezében van.

Extrém példa de például az állam a házadat és területedet is elveheti egy háború esetén, ha épp szüksége van rá. Akkor is ha a te házad.

(#41) Jakuu válasza b. (#12) üzenetére


Jakuu
őstag

Ne viccelodjunk mar. Oriasi kockazat ? Loturot, az egesz piac bekebelezese. Raadasul politika fuggove is valik az iparag, mert az amerikai kormanyzat ugy tunethet el ipari agazatokat egy tollvonassal ahogy akar, tiltas erre-arra a tavkozles iparban es mar ismet elso helyre raktak a sajatj szereploiket, mint mostanaban,ha beeloztek oket. Vicc. Buktassak is meg az Nvidia torekveseit. Es ez pedig csak az elso szereplo, ahogy mar korabban megjosoltam, nem lesz egyszeru tortenet a eladas, csak par itteni bohochivo eroskodott, mert meg a kinaiak is biztos belefeszulnek ugyanugy ebbe az eladas vetozasba.

[ Szerkesztve ]

(#42) GoldhandRent válasza Kansas (#33) üzenetére


GoldhandRent
senior tag

ez kellett, köszönöm :R

így meg még szomorúbb az egész....
korábban az USA vs Kína ügyben ha jól rémlik volt olyan, hogy google és talán pont az NV szóvá tették a kormánynak, hogy nem kéne, sőt tá kivételeztek is velük (javísatok ki ha tévedek). ezesetben nincs NV-nek akkora befolyása, hogy a kormány ne szólhasson bele az ARM-es dolgaikba ?
esetleg egy leányvállalatot létrehozni. ami nem USA székhelyű, de mégis 110% ban NV irányítás alatt van, ezzel kikerülve ezt a szar helyzetet ?

i7 6700K @ 4.2GHz ; Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming | Play Station 4 PRO 500M Limited

(#43) b. válasza Jakuu (#41) üzenetére


b.
nagyúr

A adatközpont piac bekebelezése egy ARM felvásárlással ? érdekes lenne :DDD
A mostani megrendelőik közül meg nem tudom mennyi maradna meg az ARM -nál.
EZ kis pénz Nvidiának amit most az ARM keres és hoz... max az amit írt Abu, hogy belelátnának a fejlesztésekbe azoknál,akik ott maradnak. Az összes többi hatalmas melót és nagyon erős hardvereket és szoftveres hátteret igényelne.
Nézd meg AMD-t egyértelműen jobb portfólióval alig mozgatja meg a gyengélkedő Intelt a trónján az adatközpontokban. Viszont Nvidia nem tud nyújtani komplett ökoszisztémát egyelőre, ezért jön a Grace, szerintem B tervnek, ha nem sikerül a felvásárlás.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#44) Jakuu válasza b. (#43) üzenetére


Jakuu
őstag

Te megis mirol beszelsz? Szinte az egesz mobilkommunikacios piac az arm licenszeire epul Qualcomm, MediaTek, HiSilicon etc.
Csak annyit mond az USA kormanyzata, hogy amerikai licenszt ettol vagy attol megvonunk, miutan az Nvidia kezebe kerul es mar ki is vegez barkit a piacon. Es akkor meg az erofolenyrol amibe kerulne, nem is beszeltunk.

Olvasgass kicsit, hogy kepbe kerulj: Google, Microsoft, and Qualcomm Don’t Want Nvidia to Buy ARM

(#45) b. válasza Jakuu (#44) üzenetére


b.
nagyúr

Az. Nvidia nem az USA kormanyzata.Most Japán kézben van.
Nekik aztán baromi jó lenne ha 40 milliárdért megvennek az ARM-ot aztán megvonnak a licenszet. Nagyon logikus kifizetődő lépés lenne tényleg üzletileg. A kínai cégek meg így is szopoagon vannak akárhonnan nézem de az ARM szekhelyileg továbbra is Angol maradna, megoriznek az identitását ez az üzlet egyik kikötése...
A hivatalos nevük Nvidia - ARM lenne. És megmarad a külön az Nvidia..

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#46) Kansas válasza b. (#45) üzenetére


Kansas
őstag

Nem az Nvidia vonná meg a licenszet senkitől, hanem az USA kormányzat tenné rá az exportot tiltó listára... mint amit anno a Huawei kapcsán játszott Trump, ha még emlékszel.
Az ARM lehet hogy japán tulajdonú, de UK székhelyű, így az ottani törvények javarészt vonatkoznak rá.

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#47) b. válasza Kansas (#46) üzenetére


b.
nagyúr

Nem tudná ratenni. Az üzlet része hogy az ARM továbbra is Angol székhelyű cég marad,kulon néven. Nvidia|ARM lenne a nevük külön logóval. .És megmarad a z Nvidia.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#48) Kansas válasza b. (#47) üzenetére


Kansas
őstag

No, ez így érdekes :)

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#49) Chrys_


Chrys_
addikt

"Melyik politikusnak nem jutott angol nokiás doboz? Máris intézkedünk!"

(#50) ShiTmano


ShiTmano
aktív tag

Közben meg alakulgat a RISC-V is, Jim Kellerrel. [link]

"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.