Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) aquark


aquark
tag
LOGOUT blog

mentem qvék3ozni...! :))

(#2) domos


domos
senior tag

Ilyen célokra van egy 2004-es Pentium M-es laptop és egy 2007-es C2D laptop Windows XP-vel. Azon elfut bármelyik régi játék.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#3) Cucuska2


Cucuska2
őstag

A Railrood Tycoon 3 Win 7 alatt még tökéletesen ment, szerintem 10 alatt sem lesz baj.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#4) Habugi


Habugi
addikt

"Populous 3 Nem megy.."

Nekem még tavaly, az ex 24"-es FHD kijelzőmön sikerült életet lehelnem a Populous 3-ba 16:9-en, egészen normálisan nézett ki, felbontást ne kérdezd (aka real FHD volt-e vagy nyújtott), nem emlékszem rá. :(

GOG-os verzió volt az biztos és elvoltam vele egy-két órát mire beadta a derekát, magam ismerve nem elképzelhetetlen hogy ki is mentettem valahová az idevonatkozó config fájlokat/beállításokat, szóval majd utána nézek. :)

Red Alert 1 dettó.

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#5) Gdi


Gdi
senior tag

VMware tökéletesen "emulál" 3D grafikus gyorsítót. (3D SVGA II engedélyezés és Tools install kell hozzá)
Ha Playerből 14-es verziót használsz, akkor még költségekbe se kell verned magad, mint Workstation PRO estén.

[ Szerkesztve ]

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#6) Lord Myn válasza Gdi (#5) üzenetére


Lord Myn
senior tag

A tökéletestől azért igen messze van... Egyelőre DX10-ig tud emulálni és azt is tele kompatibilitási hibával, pl. a GTA IV k*ra nem megy (5-6 fps bármilyen grafikai beállításon).

A VMware playerben meg nincs scaling, az az, ha 640x480-ban futtatsz valamit akkor az a monitor közepén fog megjelenni kicsiben, idegesítő, szerintem old school játékra nem alkalmas.

Ami viszont egész jó, az a PCem (15-ös verziót használom), ami régi x86 alapú PC-k 1:1 HW-es emulációja (annyira, hogy a gépek/VGA-k/hangkártyák BIOS rom-ja kell is a működéshez). Kb. a '80-as évek elejétől olyan '97-98-ig fedi le a PC piacot. A 15-ös verzióban Voodoo II SLI-t és K6-os procikat is lehet már emulálni és így tudunk a korabeli játékokkal játszani és van természetesen teljes képernyős scaling is (OpenGL/Direct3D). Hátránya, hogy kicsit még lassú (az i7 8700@4.3 GHz is kevés néha egy K6-III emulációhoz), de még optimalizálják. Viszont mekkora flash egy eredeti Tandy 1000 SL/2-n vagy egy Win95/98-cal megtámogatott Pentium 166MMX + S3 Trio + Voodoo I + SB AWE32-n játszani 1080p-ben (BIOS-szal ugyanúgy mókolni kell, mint az igazi gépen). :K

"War does not determine who is right - only who is left."

(#7) Dilikutya válasza Lord Myn (#6) üzenetére


Dilikutya
félisten

És mi a fenének kéne a GTA IV-et VMware-ből játszani? Tökéletesen fut Windows 10 alatt 1920x1080 felbontáson. Tökéletes alatt természetesen önmagához képest értem, alapvetően jól is megy, de 1-1 pillanatra képes nagyon beesni az fps.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#8) Lord Myn válasza Dilikutya (#7) üzenetére


Lord Myn
senior tag

Ja, mostmár igen (a steam-es verzió, a DVD-s rohadtul nem, még szerencse, hogy megvettem még1x amikor fillérekért ment), de volt idő, amikor az istennek se akart elindulni valamelyik Win10 build alatt, akkor próbálkoztam a VMware-rel.
Azt tudom, hogy nem fut jól, mivel az X360 architektúrájára lett optimalizálva és onnan portolták (3 magot használ - de azt lehetőleg végtelen MHz-zel, sok ROP, de a shadermagok száma kevéssé számít, viszonylag gyors VRAM kell neki).

De a GTA IV, csak egy példa volt, pl. SW KotOR is elég nagy grafikai bug-okkal megy, ha egyáltalán elindul (Win10 alatt rendesen abból is csak a steam verzió megy, feltéve ha GeForce kártyád van).

"War does not determine who is right - only who is left."

(#9) Gdi válasza Lord Myn (#6) üzenetére


Gdi
senior tag

Azért a blogposztban felsorolt játékok nem nagyon ragaszkodnak a DX10hez, de nagyon a 9 vagy 8.1-hez sem.
A hozzászólások között említett Pentium M és C2D érából származó dolgok is el kellene hogy fussanak gond nélkül.
RTX-szel pimpelő játékokkal valóban gondod lesz, ha azokat akarod VMben játszani :)

Ha player nem is támogat screen scalinget, akkor is kényelmesebb egy host-on történő felbontásállítás, mint egy dual boot. Max az asztali ikonokat kócolja össze átmenetileg.

Biztos van még olyan játék, ami valamiért kiesik ebből a körből, de akkor a "tökéletesen"-t (miért is használtam ezt a kifejezést?.. meh) cseréljük le egy "elég jól"-ra.

[ Szerkesztve ]

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#10) huskydog17


huskydog17
addikt

Quake 1-hez ott a Darkplaces engine, ami teljesen ingyenes

Quake 2 és 3 probléma nélkül fut natívan Win10 alatt, saját tapasztalat.

Azoknál a problémás játékoknál melyek D3D-t használnak (esetleg 3dfx glide-ot), használd a dgvoodoo 2-t.

dgVoodoo segítségével tudok játszani például a Midtown Madness 2-vel, Tiny Trails-sel és Dungeon Keeper 2-vel FullHD 60fps-en.

[ Szerkesztve ]

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#11) Gdi


Gdi
senior tag

Ha esetleg kipróbálod Oracle Virtualbox-szal, akkor írd meg tapasztalataid, abban van méretezés, csak a graf gyorsítás nem volt olyan jó, amikor jó pár éve próbáltam.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#12) tserrof77


tserrof77
senior tag

Csillagok Háborúja-fanatikusként egyik kedvencem, hogy 24-es FHD-n Dosbox-ban tolom a Tie Fighter-t :)) :))
Kicsit pixeles, de akkor is imádom :DD

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#13) Lord Myn válasza Gdi (#9) üzenetére


Lord Myn
senior tag

Jó, persze, kicsit elkanyarodtunk a témától vagy inkább úgy mondanám, hogy párhuzamosan ment két (azért valahol összefüggő) téma...

RTX-szel pimpelő játékok... :) Azért a DX11 és az RTX között is van egy laza 10 év, (ami számítástechnikában kb egy évszázaddal ér fel, még ha le is lassúlt időközben).

A VMware player további baja, hogy Win9x alatt nincs 3D támogatás! Azért is írtam, hogy a PCem jóval megfelelőbb Win9x éra játékaira.

(#12) tserrof77: Játssz a CD-s változattal, abban legalább fel lehetett 640x480-ra rakni a felbontást, az valamivel jobban mutat FHD skálázva, mint a floppy-s 320x200. :K

[ Szerkesztve ]

"War does not determine who is right - only who is left."

(#14) aquark válasza huskydog17 (#10) üzenetére


aquark
tag
LOGOUT blog

dgVoodoo 2 vel a Populous 3 is jól megy!

(#15) huskydog17 válasza aquark (#14) üzenetére


huskydog17
addikt

Királyság!

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.