Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
veterán

"Folyt köv..."

Újabb dolog, amire van miért várnom. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) Anonymus23 válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Anonymus23
veterán

Tipikusan, "A tegnap még működött"-el kezdődő mondatokat szeretem :DDD

Mondjuk az annyira jó lenne, ha őszinték lennének a "kuncsaftok" sok felesleges elpazarolt időt spórolnának meg nekem, főleg, hogy ezek a "melók" 99%-ban nem fizetősek :U

;) - The Power of the Light Side

(#3) Vakegérke válasza Anonymus23 (#2) üzenetére


Vakegérke
veterán

Egy időben én is javítgattam mások gépét, esetleg telepítgettem nekik operációs rendszert, vagy egyéb programot, persze ingyen. Kár volt. Először is felháborodtak, hogy meg kell venniük a software-t, mert ingyen nem adják, virágbolti verziót meg nem telepítek, no meg majdnem mindegyik úgy gondolta, hogy örök garanciával jár a dolog, és bármit elbarmoltak, máris ugrasztottak. Mikor azt mondtam, hogy vége a jóindulatnak, még én lettem a rohadék szemétláda.

Türelem kell a hozzá nem értőkhöz, nem kevés. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) Csapoati válasza Anonymus23 (#2) üzenetére


Csapoati
nagyúr

[link]

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#5) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Hát ebbe a nincs rendesen bedugva a kábel dologba én is estem már bele.

Felrakom a telefonom tölteni...intézem a dolgom,kb 2 óra múlva nézem hogy 16%-on van az akkumlátor...viszont nem is tölt.
Nézem mi lehet a bibi...és akkor veszem észre hogy nincs bedugva rendesen az usb csati :)

(#6) kemotox


kemotox
addikt

A szívkodós férfi? Kár érte, volt egy jó adottsága pedig ;]

[ Szerkesztve ]

(#7) Pala


Pala
veterán

Én is voltam ilyen "mindenki számteches ismerőse" szerepkörben egy ideig. Egy dolgot tanultam meg belőle: minél hamarabb ki kell szállni, akár annak árán is, hogy elvesztesz pár kapcsolatot vagy magadra haragítasz embereket, mivel többnyire (akarva-akaratlanul) kihasználnak. Egyetlen esetben érdemes gondolkodni az (átmeneti) maradáson: ha valami anyagi hasznod is származik a dologból. Persze ha pénzt kérsz, akkor meg te leszel a szemétláda. Én már szigorúan csak a 2 db szülőmnek állok rendelkezésre ebben a témában.

[ Szerkesztve ]

(#8) nemlehet


nemlehet
őstag

Hálátlan szerepkör a "barátok" informatikusának lenni. Én ebből csak úgy tudtam kiszállni, hogy mindig mondtam, hogy 2000 Ft óránként és anyagköltség. Mert ugye egy idő után jött, hogy nincs egy kis RAM-od elfekvőben, jajj csak egy HDMI, jajj csak egy tápkábel... Uhh megfingott a tápom nincs egy használtad, jó lesz akármilyen...

Nem szabad ebbe belemenni, főleg, hogy a végén te leszel a hibás mindenért. Hiába mondod el pl egy levedlett telefonról, hogy ez régi, használt, nem jó már az aksija, addig használd amíg nem veszel újat ha lefagy mert a 48. fingó appot rakja rá a gyerek egyből jön, hogy "Miért ilyen szart adsz? Bezzeg a Béla ájfónja nem fagy le! Azon megy minden!".

Amin én nagyon felhúztam magam, hogy évekig ment a f*szolás az egyik ismerősnél, hogy ő 30k-nál többet nem költ gépre. Tehát 30k-ból legyen megoldva, hogy legyen egy jó laptopja. Persze ennyiből még használtan is alig-alig lehet megoldani, főleg, hogy végül sose azt vettem amit mondtam neki. Mindig jöttek a problémák, lassú volt, megbízhatatlan stb.
Egyszercsak közölte, hogy nem érti miért nem bírtam én ezt megoldani, mert most vett egy Mac-et (600k-ért, mert kapott egy nagy bónuszt) és ezen minden megy és milyen gyors. Én biztos átvertem őt, hogy nem mondtam, hogy MAC-el mennyivel könnyebb minden. Nem lehetett neki elmagyarázni, hogy talán annak az 570 mátyás árkülönbségnek lehet köze a dologhoz.

Persze a MAC se volt jó, mert nem ment fel rá a videó véső amit még 94-ben szerzett az iskolai rendszergazdától... Az is valahogy az én hibám, mert miért nem tudom megcsinálni.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#9) fordfairlane


fordfairlane
veterán

Én is igyekszem bekorlátozni a családtagokra az önkéntes IT supportot, és barátoknak, ismerősöknek csak nagyon korlátozottan, ha nagyon muszáj. Illetve most már azon gondolkodom, hogy barát-ismerős fronton is lassan zéróra redukálom a dolgot, azon ismerőseimnél, akiknek a kezében valahogy minden elromlik. Mert vannak ilyenek, akiknek mintha rossz lenne az informatikai karmájuk.

x gon' give it to ya

(#10) elithun


elithun
őstag

Én már alaptarifán dolgozom, nagyobb dolognál pedig arányosan nő a tarifa. :D
Nagyon unalmas volt állandóan ugrálni. És az ismerőseimnek meg ciki volt mindig hivogatni. Így mindenki nyer.

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#11) mephi666 válasza Vakegérke (#3) üzenetére


mephi666
nagyúr

ja ez egy jó kifogás, élek vele én is... :K mondjuk vagyok annyira antiszociális, hogy ismerősök nem kérnek már fel gépet szerelni, mert lemorzsolódtak... egy részük külföldön, más részük meg "elfelejtett" keresni, vagy pedig ért a számítástechnikához... munkahelyről szoktak megtalálni néha, de elég jó kifogás, hogy illegal oprendszert nem telepítek, mert nem akarok utána vele szívni azzal, melyik activator megy, melyik nem, vagy települnek-e rendesen a frissítések, stb... de amíg falun laktam 10+ éve, ott heti szinten hívogattak mindennel (csak az mondjuk el is vette a kedvem, hogy volt pl. rokon, akinek hónapokon keresztül segítettem ingyen, hogy felkészüljön valami okj-s vizsgára, aztán miután megcsinálta, utána a kocsmában fel sem ismert... innentől kezdve nagyon közel álló embereknek segítek csak)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#12) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Közeli családtagokkal is beüthet a szar. Anyámnak kellett noti, tudtam hogy rossz "számtech-karmája" van, de azért nem gondoltam volna, hogy egy 280k-s Thinkpad T420-at összetör. Persze használtan vettem féláron, de a garijegyen ennyi volt, s ekkor a T420 volt a top, tehát tényleg nem volt jobb választás.

Amikor pár hónap után hazalátogattam hozzá, undorító szöszös koszos volt az egész gép, kérdeztem, hogy ezt mégis hogy. Mire a válasz: "hát nem mertem takarítani, mert elrontom." Végülis jogos. :D

Aztán később valahogy úgy sikerült lerántania a földre, hogy a winyó az kaput, s egy hatalmas repedés keletkezik az alsó részen. Kapott új winyót, kicsit visszaigazgattam a gépet, újra használható lett.

Végül valahogy sikerült eltörni úgy a zsanért, hogy a felsőrész is repedt lett, s nem lehet lecsukni a gépet. Javítani nem éri meg, akkor sem ha kínából rendelek hozzá alkatrészt.

Tanulság: anyátokkal vigyázzatok! :DD

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#13) mephi666 válasza lezso6 (#12) üzenetére


mephi666
nagyúr

nem: tanulság, hogy legközelebb kizárólag military notebook-ot szabad csak venni neki :DDD ha azt összetöri még lehet, hogy állást is kínálnak neki a tesztrészlegen

nálunk kolléganő olyan, hogy kb félévente összetör egy céges telefont :D "véletlen leejti" mindig... (mondjuk járólapon nem szeretnek a telefonok a sarkukra esni, de tanulhatott volna már és vehetne rájuk valami gumitokot... csak az meg nem esztétikus egy nő kezében :D )

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#14) fordfairlane válasza lezso6 (#12) üzenetére


fordfairlane
veterán

[link] :DDD

Na, ez jó lesz:

[link]

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#15) Anonymus23


Anonymus23
veterán

Én mostanában azt szoktam mondani, a visszatérő "ingyen" kuncsaftoknak, hogy nincs időm rá, 1-2 hét múlva, de akkor is csak úgy vállalok ilyet, ha itt hagyja 1-2 hétre, és amikor éppen van rá időm, akkor megcsinálom.
Vagy vigye el szervízbe, és kérjen árat.
Van akikkel fix árakon dolgozunk, évente, másfél évente jelentkezik egy rendszer frissítésre, és szó nélkül perkálja a megszokott összeget, ezekkel nincs is gond, de van olyan, aki nem is adná oda, ha ingyen akarnám megcsinálni, mert tudja jól, hogy az ingyen munka kerül a legtöbbe.

;) - The Power of the Light Side

(#16) nemlehet válasza mephi666 (#13) üzenetére


nemlehet
őstag

Az egyik első melóhelyemen volt egy olyan szerelő akinek hullottak a szerszámgépek a kezében. Pl Hilti behajtóból vagy 5-6-ot megevett egy hónapban. Csavarkulcsot is tört, nem is egyet, pedig az szó szerint egy darab vas :D
A csúcs az volt, hogy új imbuszkulcs készlet, kiosztjuk, jön vissza a forma szó szerint 1 percen belül, hogy "Főnökúr kéne egy új 6-os és 10-es mert eltört."

Cserébe hegeszteni úgy tudott, hogy azzal mindent jóvá tett.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#17) bambano


bambano
titán

főnök hív telefonon, hogy mi az a szparkcsillag processzor. kérem, hogy mondjon többet, mert sparc processzorról tudok, az van a szerverben, sparc*-ról nem. kis tanakodás, mondom nézzen már le a lap aljára...

ott volt, hogy * sparc processzorra szalagon szállítják a programot... :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#18) DI3S3L90


DI3S3L90
csendes tag

Mennyire ismerős...

Több ilyen-olyan hasonló szituációba keveredtem IT pályafutásom alatt. Na jó persze nem minden ügyfél gyökér, de a nagy többség fárasztó. Egy időben magam is meguntam hogy annak rendje és módja szerint engem vettek elő ha bármi nyűge-baja volt egy gépnek legyen az notebook vagy desktop pc. Jó persze nyilván valamilyen szinten afféle elismerésnek is felfogható hogy sokan hozzám fordultak/nak ha gond volt/van, azért nem olyan rossz az ha sokan ismernek és elégedettek is. Ámde voltak olyanok amiktől egy idő után falra másztam, amikor a szabadidőmet is beáldozva teamviewer-en vagy simán fb-n keresztül távsegítség/táv pc gyógyítást csináltam, aztán persze jött a "óóó kösz tök jó" meg hasonlók. Csak van az a pofátlanság amikor mindenért neked kell ugrani és természetesen ingyen várják el, de persze ha azt mondom hogy jó hozd el a gépet és "X" Ft/óra munkadíj ellenében megoldjuk akkor megy a hiszti meg a sértődés no meg milyen bunkó is vagyok.
Egy idő után már nem érdekelt elengedtem az ilyeneket, aki maradt az így is maradt aki meg nem az nem. Nyilván pár perces melóért nem kér az ember pénzt, de azért ha szöszmötölsz egy valamivel pl. 2-3 órát azért legyen is valami. Önkéntes alapon ingyen, pláne minden áron azért ne legyen már IT helpdesk/support.

Konkrét eset... volt egy srác akinek eladtam egy használt Acer TFT monitort. Jó arc volt a fazon, még a boltban el is beszélgettünk lényegében IT-vel kapcsolatos dolgokról. Rá durván egy hónapra felhív hogy ez és az a baja az asztali gépének. Végül a cseverészést fb-n folytattuk majd kiderült hogy magának megoldotta a VGA cseréjét de természetesen a driverekkel már nem boldogult. Ha jól emlékszem akkor AMD-ről váltott nVidiára vagy fordítva, lényeg hogy előző kártya driver fent maradt úgy rakta be az újat majd ahogy van arra rá az új kártya driverét. Naná hogy a kettő bajsza összeakadt. :U
Persze jó fej vagyok megcsinálom neki igazából nem egy agysebészeti mutatvány. Csak a gond ott kezdődött hogy ezek után minden aprósággal megtalált. Egy ideig nem is érdekel de egy bizonyos pont után már irritált amikor a fb-n ki mástól jött üzenet éppen ha nem tőle. Kb. ez volt az a pont amikor besokalltam...

És tisztelet ugye a kivételeknek mert vannak azok is. Van a másik oldal, azok akik szemrebbenés és mindenféle kötekedés nélkül perkálnak. Legyen az egy csak OS újratelepítés/frissítés, hardware csere, hibafeltárás vagy bármi egyéb más.

[ Szerkesztve ]

It's not a bug, it's an undocumented feature...

(#19) Anonymus23 válasza DI3S3L90 (#18) üzenetére


Anonymus23
veterán

Lassan jöhetnek az ötletek, hogy ti hogyan tudjátok "lekoptatni" az ilyen jellegű embereket?

Én pl (tágabb) családban/rokonságban alkalmazom, hogy amikor megköszöni, és mondja, hogy szóljak ha BÁRMIben tud segíteni, akkor már ott de azonnal szólok, hogy ez meg ez meg ez kellene (kvázi készülök rá)

De vica verse bebukja az ember:
pl egyik sógornőm varrónő, kértem tőle 5 db farmerre való szegecselős gombot, kb 50 Ft nagyker áron. 250 Ft-ba került volna ha kiseker boltban megveszem.
Kérdezem mivel tartozok, á semmi, majd lesegítem. Majd 5 perc múlva, "most jut eszébe" kellene egy fuvar az utánfutóval (nekem nincs, szerezzek). Így lett 50 Ft költségből kb 3000 Ft kiadásom mire "visszasegítettem" plusz az időm...
Na jó ez közeli család, ha szól is megyek segíteni, de akkor már ne "ellenszolgáltatásként" kérje :DDD
Azóta is ezzel húzom az agyát, hogy milyen sokba volt nekem az az 5 gomb... ;]

;) - The Power of the Light Side

(#20) Zolaash válasza Anonymus23 (#19) üzenetére


Zolaash
aktív tag

Én a következőképpen oldottam meg:

1, Családnak, szigorúan nagyon szűk körben megcsinálom, azzal a feltétellel, hogy nem telepítenek rá semmit.

2, Cimborák, akiktől nem volt pofám pénzt kérni: megtanítottam őket pl. oprendszert telepíteni.

3, Ismerősök: mindenki fizessen. Egyébként ez a legjobban bevált módszer.

Kábelem, "perrájvom" átalakítóm, csatlakozóm, nincs semmilyen. Kell venni a boltban. ;)

Rip and tear

(#21) elithun válasza Anonymus23 (#19) üzenetére


elithun
őstag

Olyanokat, akiknek nem nagyon tűnik fel, hogy mennyire lehúznak ott érdemes bedobni irreálisan magas munkaköltséget előre. Ha így is belemegy, akkor legalább megéri a fáradtság. :D
Ismerősöknek így "dolgozok" 2ezerért, idegesítőknek 5-ért. (Utóbbiból már egy sincs, és nem is bánom.)
Közeli ismerősöknek, és családtagonak meg ráérek ilyenekkel játszani, ott úgyis oda-vissza jellegű dolog, de ha csak én adok azt se bánom. :)

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#22) Pala válasza Anonymus23 (#19) üzenetére


Pala
veterán

Lassan jöhetnek az ötletek, hogy ti hogyan tudjátok "lekoptatni" az ilyen jellegű embereket?

Ó, nagyon egyszerű: mint említettem (és más is), pénzt kell kérni. Nem jelképes összeget, hanem rendes, tisztességes óradíjban megszámítani. Ha kifejezetten a lekoptatás a cél, akkor jóval a piaci ár fölötti ajánlatot tenni. Többé nem fognak keresni. :) (Ráztam le már úgy ismerőst, hogy tettem egy 50k-s ajánlatot egyszerű oprendszer-telepítésre. Azóta se hallottam felőle.)

[ Szerkesztve ]

(#23) fordfairlane válasza Anonymus23 (#19) üzenetére


fordfairlane
veterán

Lassan jöhetnek az ötletek, hogy ti hogyan tudjátok "lekoptatni" az ilyen jellegű embereket?

Úgy, hogy nem durván, de egyértelműen meghúzol egy határt. Közlöd velük, hogy neked is véges a szabadidőd és a türelmed, és hogy ne állandóan téged nyaggassanak minden technikai jellegű problémájukkal.

Én soha nem trükköztem ilyenekkel, hogy óradíjat kezdtem kérni, egyenesen megmondtam nekik, mi a helyzet.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#24) Vakegérke válasza Anonymus23 (#19) üzenetére


Vakegérke
veterán

Ahogy én is meg tudtam tanulni, neked se bonyolult, egyetlen szó: NEM!

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#25) bambano válasza Anonymus23 (#19) üzenetére


bambano
titán

"Lassan jöhetnek az ötletek, hogy ti hogyan tudjátok "lekoptatni" az ilyen jellegű embereket?": én megmondtam mindenkinek a rokonságban, hogy nekem csak nagyvállalati cuccokkal van tapasztalatom (ami egyébként igaz). így mindenkinek szívesen segítek, de csak azon az árszinten. elmagyaráztam, hogy ez nem azt jelenti, hogy én mennyit kérek érte, hanem azt, hogyha velem vetet pc-t, az nem sufnibt veérpista árszint lesz, hanem ibm gyártmányú, 300-tól felfelé.

a másik nagyon jó lekoptatós algoritmus, hogy elköltöztem. azt nem biztos, hogy felfogja az egyszeri júzer, hogy az it-s munka is pénzbe kerülne, de azt a leghülyébb is megérti szerencsére, hogy a másik megyéből eljutni hozzá, hogy megnézzem a lomját, az nem ingyen van. a féltank benzin mindenkinek kézzelfogható probléma.

soha senki nem keresett meg.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#26) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Az ITs az az ember, akinek mindenből 28db van tartalékba (neked biztosan van ilyen fölösleges) és mindent tud (te ezt biztosan jobban tudod, mint én)

Tarifát kell mondani vagy szimplán nemet és utána az illető átszokik másra. ;)

(#27) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nekem egyszer volt egy olyanom, hogy szüleimnek valami ismerősök segítettek valamiben, és ellenértékként az én számtech-segítségemet ajánlották fel. Mi a fallikum?! Ha nem segítek, az csak még rosszabb, hisz a szüleim lesznek bunkók, ők meg áthárítják rám, s akkor én leszek a falu réme. Úgyhogy nem volt más választásom, segítettem, szerencsére nem volt gáz a helyzet, megértő emberek voltak, nem is kellett szívni. De utána megmondtam a szüleimnek, hogy ilyet sohatöbbet, mert... a többit tudjátok. :)

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#28) Stark555184


Stark555184
csendes tag

Velem is történt rengeteg ilyen eset. Pl. az egyik volt munkatársamnak nem indult a gépe. Mivel egy nagyon régi cuccról volt szó, megkérdeztem hogy nem lenne egyszerűbb ha adnék olcsón neki egy gépet. Tetszett neki a dolog. Kipróbálta minden király. Pár napja hívott hogy nem kapcsol be a gép és mennyire szemét vagyok hogy szart adok oda. Utána mikor mondom neki hogy átmegyek hozzá és megnézem hogy mi a baja, gyorsan hozzáteszi hogy vigyek neki egy másik gépet. Mert így nem tudja megnézni hogy a modem is tönkre ment-e amikor a villám leverte az áramot náluk. :D Végül kibökte hogy akkor is ment a gép amikor a vihar volt és emiatt történt a gond. Bocs ha nem vág teljesen a témába. De ki kellett adnom magamból. :)

Az élet csupán előjáték a halálhoz

(#29) SunyaMacs válasza Anonymus23 (#19) üzenetére


SunyaMacs
aktív tag

Facebookon nem olvasod el ha üzenetet ír(vagy csak notificationből amennyi látszik), ha a kapud előtt van nem mész ki, etc.

(#30) razorbenke92

Nem is kell mondanom, hogy mind-mind ismerős helyzet.

- Nincs egy ..... ?
+ De van, gyere, leülünk, rendelek magamnak másikat, te meg kifizeted. Nekem ráér míg megjön, és tudd be a baráti kedvezménybe azt, hogy az enyémet azonnal viheted.
# Ez igazán jól működik, nem mondhatják, hogy nem segítek, de anyagilag se csődölök be a jótékonykodásba.

- Nem csinálnád meg a .... ?
+ De igen, de csak ha időm lesz rá, és csak ott nálatok, hogy lásd mit csinálok, és mennyit dolgozom vele. Ha valami nem jó meg tudom mutatni miért nem jó.
# Volt már, hogy hallottam, bár nem rám mondták "Ennyit elkért azér az 5 perces munkáért" - amiről persze én tudtam, hogy nem 5 perces. Ugyanez alkatrészcserével "Honnan tudod, hogy kicserélte, lehet nem is volt rossz"

- El fog romlani a .... nem próbálod meg megjavítani?
+ Nem. Várd meg míg úgy elromlik hogy használhatatlan, akkor majd hozzányúlok, addig nem.
# Ez az amit a legtöbbszor benéztem... Kontaktos alaplap, ami kiszerelés után többet nem éledt fel. Haldokló HDD-n lévő akkor még csak fagyó oprendszer, HDD formázás után viszont kuka a diszk. Repedt telefonplexi csere, amiközben összetört a kijelző. (Ki a hibás? Hát mikor odahozta még ment, csak meg kellett javítani, nem!?)

A legrosszabb sztori viszont, amihez hasonlót még nem láttam itt a HSZ-ek között:

Nyugger rokon frissen megismert nyugger barátnőjének meg kéne csinálni a laptopját. Már mikor odamentem, láttam, hogy egy őrült öregasszony. Az összevissza hadovált üldözési mániás kitalált sztorijait hallgattam géptelepítés közben, nem is gondoltam, hogy én is áldozata leszek. A "pénzt lesz.rom, csak végre legyen jó a gépem" sóhajtozásokat csak addig hallottam, míg azt nem mondtam, hogy 1000 Forint lesz.
Pár nap múlva jött az üzenet, hogy nem jót telepítettem, neki beléptek a fészbokkjába, biztos megint vírusos lett és neki úgy feltörték a fészbokkját. Persze nyugodt válasz, ami ilyenkor menni szokott, szűz rendszert telepítettem, azt hagytam ott neki, hogy azzal mit csinál, az ő dolga.
Megint pár nap múlva rendőrségi feljelentéssel fenyegetőzve, hogy biztos én törtem fel a Facebookját telepítés közben, és hogy mondjam meg, hogy kinek adtam el a jelszavát. Meghogy neki világít a webkamerája, biztos nézem a házát rajta, hogy be tudjak törni hozzá. Különben is biztos kalózprogramokat tettem a gépére, mert 1000 forintból nem lehet megvenni ezeket a programokat (a win matricakódról ment, azon kívül drivereket, egy CCleanert meg egy Firefoxot kapott) úgyhogy ezért külön fel fog jelenteni.
Erre annyit mondtam (blöfföltem, hisz úgyse tudja), hogy ha feljelent, és lefoglalják a gépeimet miatta, akkor a többszázezres keresetkiesést, meg a milliós kötbéreket amiket a késés miatt kapok, belőle perelem ki, ami jóval egyértelműbb lesz, mint egy dilis vénasszony unalmában kitalált paranoid vádaskodása. Na erre el is hallgatott.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#31) razorbenke92 válasza juliabrilke (#26) üzenetére

Az IT-s az az ember, aki "csak a dolgát teszi" amíg jól, akár kiemelkedően jól is csinálja. De amint valami elromlik, legyen az a legkisebb baki is, akkor az IT-s a leglustább disznó, aki amúgy se csinál semmit egész nap, csak gépezik.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#32) bambano válasza razorbenke92 (#31) üzenetére


bambano
titán

én azt szoktam mondani, hogy olyan vagyok, mint a háziorvosod. addig jó, amíg nem látsz.
először mindegyik csak röhög...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#33) bambano válasza lezso6 (#27) üzenetére


bambano
titán

én azt is megmondtam otthon is, melóhelyen is mindenkinek, hogy aki kiadja a telefonszámomat, az börtönbe megy a btk 219-es paragrafusa alapján. úgyhogy viszonylag jól állnak az ilyen dolgaim. az igaz, hogy drákói szigorral kell letörni minden kísérletet még az elején, hogy eredmény legyen, de van.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#34) Pala válasza razorbenke92 (#30) üzenetére


Pala
veterán

Eegen, az a legjobb, amikor segítesz, és utána még téged vádolnak, fenyegetőznek, stb. Ezek beteg emberek.

(#35) aprokaroka87 válasza Pala (#34) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Ó nekem volt már ilyen...

mondjuk van hogy még egy köszönöm-öt sem kapok.

De volt már olyan is hogy egy anyagilag nem jól álló illető adott pl 2000ft-ot azért mert beállitottam valamit a telefonján.
Természetesen nem fogadtam el, mert tudtam hogy az a 2000ft nekik sajnos nem kevés pénz.

Igazából ez is érdekes...hogy akinek lenne rá pénze...adhatna..nyilván ha nem mondok árat, akkor nem is várok el érte pénzt.

(#36) Csapoati válasza Anonymus23 (#19) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Én úgy, hogy nem érek rá, ha valaki esetleg mégis nagyon akarná, akkor fizethet. Eddig ilyen nem volt, de nem is bánom, a szabadidő nagyon sokat ér.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#37) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Régen szívattak ilyenekkel, ma már meg se nézem a "szarokat". Nem érdekel ha sértődés van belőle, melóban is ugyan ilyen témák vannak, elég ott. Párat azért ide írok.

Sztori 1:

Ő: Nézd már meg a gépet, akad a YouTube.
Én: s478 Celeron, nem is csoda, régi a gép.
Ő: De hát még 1 éve simán ment.
Én: Eljárt felette az idő, kevés, fejleszteni kéne.
Ő: Mennyi lenne egy új gép?
Én: Olyan 80-100 körül már lehet összerakni egyet, ami fejleszthető, és netezésre, filmekre tökéletesen megfelel.
Ő: Hát az elég sok, esetleg más?
Én: Használtan lehetne még összerakni esetleg, olyan 50 körül talán.
Ő: Esetleg valami 10 és 20 ezer között, ami jó is, és a fiam játszani is tud rajta az új CoD-al?
Én: "Agyf*sz" Sajna nincs... - Szerintem azóta is akad neki a YouTube

Sztori 2:

Ő: Valami baj van a géppel amit összeraktál, biztos rossz alkatrészeket vettél nekem
Én: Kipróbáltam, minden jó volt, de megnézem ... - "megnéztem"
Én: Nem nyúltatok bele a gépbe véletlen?
Ő: Hozzá se nyúltunk, egyszer csak elkezdett fagyni, majd be se kapcsolt
Én: A RAM kiesett a foglalatból, ilyet magától NEM csinál a gép
Ő: Le se szedtem az oldalát, biztos rossz, azért
Én: Mikor összeraktam, kézzel kitekerhető csavarok voltak a gépház oldalain. Most simák. Biztos?
Ő: Azt mondod hazudok? Rossz a gép..
Én: "Agyfasz", nézd, már jó...

A másik meg, hogy Sztori 2-es fazonhoz fél éven át jártam, minden vasárnap, hasonló dolgokkal. Fia agyonfényezve, hogy mennyire ért a gépekhez, de a BIOS-ba se tudott belépni, hogy a Boot sorrendet megváltoztassa.. - De majdnem cukorbeteg lettem, annyi kólát ittam akkoriban..

[ Szerkesztve ]

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#38) Tamás88


Tamás88
őstag
LOGOUT blog

Ilyen velem szerencsére kevés eset történt meg. Általában ha kell valamilyen cucc, akkor előre elkérem az árát, és utána megveszem, és beszerelem. Amúgy meg mindig kapok valamilyen honoráriumot, mint pl. sör, pálinka, vagy csak bármi mást. A legjobb, hogy jópáran azért vesznek okos telefont, mert hogy legyen nekik mit felmutatni, de sokkal hülyébbek, mint a telefon.

(#39) looser


looser
addikt

"1 éve nem használat után úgy be volt száradva, hogy USB kábellel is esélytelen volt"

Biztosan lett volna olyan kábel, amivel esélyes lett volna beszáradt tintával a nyomtatás :-D

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#40) Anonymus23 válasza looser (#39) üzenetére


Anonymus23
veterán

De azért azt te is belátod, hogy adatkapcsolat (adott esetben USB) nélkül a legjobb szándék mellett is esélytelen volt, azt meg nem tudhattam, hogy mennyire volt használatban, bár az USB kábel miatt sejthettem volna azonnal, hogy ott aznap már nem lesz nyomtatás. :P :DDD

;) - The Power of the Light Side

(#41) looser válasza Anonymus23 (#40) üzenetére


looser
addikt

Persze, csak hülyéskedtem, direkt félreértés, mert vicces volt így egymás után leírva a két dolog, nyilván nem így gondoltad, max. a hölgy fejében fogalmazódhatott volna meg ez komolyabban :-)

Más. Nekem még az jutott eszembe legutóbb (lépcsőházunkban lakó kishölgy laptopját kellett rendbe rakni, miután a szerinte hozzá értő barátja telepítgetett rá nem tudom miket és tele volt toolbarokkal meg már a default office doksikat sem nyitotta meg), szóval arra gondoltam, hogy oké, én rendberakom a laptopját, ő meg kitakaríthatna nálam és megfőzhetné a szombati ebédet. Nekem kb. 3 órám telt el a laptopjával (mindig utólag derül ki, hogy lehet, egyszerűbb lett volna újrahúzni az egészet, de akkor meg tuti nem fogja találni a cuccait), talán ő is végzett volna annyi idő alatt.
Egyébként ez az első segítség utáni lifetime support állatira kiborít. Engem mondjuk már annyira nem érdekel, ha megsértődnek, merthogy olyan miatt sértődnek meg, hogy a szabadidőmet nem kúrom el az ő informatikai problémáira. Két OKJ-s képzést fizet az állam, ebbe belefér egy alapképzés. Én még '98-ban jártam egy ilyen egy éves középfokú izére, inkább amolyan advanced titkárnőképző volt alap angollal, amit imádtam, de mindkét modult (nyelv/infó) jó tanár tartotta.
Néha azért ellágyulok és megcsinálok valamit, meg van 1-2 idősebb volt kollégám, akik néha keresnek, nekik szó nélkül megcsinálom, amit kérnek, de lehetőleg teamviewerrel. Valaki említette fentebb az eredeti szoftvert, ezt magam is mondom, innen a HA-ról vettünk már rendszert, olcsóbb, talán szürke (vagy a franc tudja, nem tudom, lehet-e ezeket egyáltalán árulni), de legalább beregisztrálható és nem kell aktivátorokkal szórakozni.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#42) Kisgépkezelő


Kisgépkezelő
senior tag

Van a szűkebb családban egy nyomtató, amihez az utolsó hivatalos driver még 32 bites XP-hez volt kiadva, de kis internetes keresgélés után sikerült találnom megoldást rá, hogy egy másik gyártó hasonló nyomtatójának (lehet belül tök ugyanolyanok) Vistás driverével akár még 64-es Win 7 alatt is működik, csak épp annyira stabil, hogy minden második rendszerfrissítésnél van vele valami gond. Mondtam is, hogy jó lenne már, kidobni a cuccot, mert nem igazán van hivatalos support hozzá úgy jó 10 éve. Most a W10 Creators updatenél persze megint ledobda a cucc az ékszíjat, úgyhogy odamentem, nagy duzoggva beállítottam, majd említettem újra, hogy jó lenne lecserélni, mert már vagy 5 éve csinálom az ingyenszervízt és nem igazán van már hozzá kedvem.
Jó tíz percet káromkodtam, mikor meghallottam, hogy: "Dehogy cseréljük, most került bele új patron." Valami SOHO lézer. Pár ezer oldalt elbír egy patronnal. :W

(#43) Redneck


Redneck
veterán

Egy ideje nem vállalok semmi hasonlót. Az időm és a nyugalmam többet ér... :K

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#44) looser válasza Kisgépkezelő (#42) üzenetére


looser
addikt

Pár ezer oldalanként meg te is oda tudsz menni segíteni, gondolják ők :-)
Ez nem olyan, amit meg tudsz oldani valami távmenedzsment cumóval?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#45) nemlehet válasza looser (#44) üzenetére


nemlehet
őstag

Ooo, aki nem hajlandó 20k-t rákölteni egy modern nyomtatóra az jellemzően normális netet se vesz. Nincs is annál jobb mint potató 5/1-es neten távfelügyelni egy eleve tetvedék lassú gépet.

De komolyan a szarrágás néha olyan méreteket ölt, hogy hihetetlen. Panel, lenne 1000-es digi fillérekért, de ő külön elmegy üvöltözni, hogy neki maradjon meg a régi csomagja, mert nem fog 500 Ft-al többet fizetni, neki elég az 5 megabit.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#46) oriic válasza Redneck (#43) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

+1 Egy ideig rokonoknak segitettem, aztan amikor a harmadik szomszed is velem akarta ingyen javittatni a Pentium 2-es gepet kb 5-6 eve, befejeztem. Amikor jott valaki, mondtam egy normalis arat (normal szerviznel olcsobban), de valahogy sose volt jo nekik, es nem akartak fizetni.

Live-Die-Respawn

(#47) D4M13N


D4M13N
aktív tag

Egy ideig család és azok barátainál töltöttem a szabadidőmet. Nem vagyok IT-s de ugye nekem van kompjuterem úgyhogy értenem kell hozzá. Megutáltam egy életre. Én is a végén mondtam hogy most maszekolhatnék ehelyett xezerért tehát perka vagy lépek. De húgom barátnői rendszeresen hozták a notikat. Persze mindent mentsek le. Voltak olyan mappák hogy belepirult volna Sasha Grey is lehez

[ Szerkesztve ]

(#48) mephi666 válasza looser (#41) üzenetére


mephi666
nagyúr

g2a-ról vettem pár éve oem win8.1 kódot (6500 huf-ért), aztán aktiválásnál coptam, mert nem akarta valamiért elfogadni... kontaktoltam a ms supporthoz, tőlük egy segítőkész nő kb 15perc alatt segített a bajomon és fut legálisan a cucc azóta is (win10-re upgrade-elve) :K egyedül a g2a-s számláról kért screenshotot és olyan segítőkészséget mutatott, amihez itt az országban nem vagyok hozzászokva... majdnem meg is könnyeztem

a gépösszerakós bulit gyorsan lerendeztem azzal, hogy "csak új dolgokkal foglalkozok" ...persze, töltsem azzal a szabadidőmet, hogy párezer forint költségfaragásért majd túrjam a használtoldalakat és szaladgáljak a postára meg verjem ki a balhét az eladónál, ha 2hónap múlva valami megmakkan... anyósnak fejlesztettünk jópár éve gépet és netezésre annyi volt, hogy valami normális lga775 lap, bele egy kis c2d, ramból 2gb elég, egy normális táp meg egy 80-as ssd, hogy pöccre menjen minden (adatot úgy sem tárol) ...azóta hozzá sem kellett nyúlni :K sokan el vannak tévedve, amikor olcsójánost játszanak és 20-30ezerért elég nekik egy alap gép, csak az új nfs meg cod menjen rajta a kölköknek

ui: ja, munkatársam ékes példa erre... látott neten valami projektort, amit meg akart venni és teljesen ráizgult... ilyen mini projektor :D fiának van köze az informatikához, mondta hogy ne... "de ez csak tizenezer meg projektor és hűűű meg haaaa... milyen frankó lehet kivetíteni otthon a filmet és mozizni..." hát ezzel komoly lett volna a moziélmény :D (azóta is ezen a specifikáción röhögök, ha meglátom)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#49) sto1911 válasza Kisgépkezelő (#42) üzenetére


sto1911
veterán

Ilyenekre fel kell rakni egy virtualis gepet, ha jol tudom seamless modban is lehetett regen ezeket hasznalni, igy a host-rol is tudsz nyomtatni, a virtualis gep megnyitasa nelkul. En se vennek masik nyomtatot, ha csak ennyi a baja.

(#50) Redneck válasza mephi666 (#48) üzenetére


Redneck
veterán

Az olcsójánosok meg az oldjuk meg okosba arcok miatt nem pazarlom az időm.

Néha max egy iponos gépösszerakó screenshot hogy mit vennék x pénzért, de semmi egyéb.

Családot is ráállítottam arra hogy maguknak oldják meg. Se időm, se energiám nincs a hülyeségre, pláne ha nem fogadják meg a tanácsom. Jó példa erre a tesóm. Pár éve mondtam neki hogy vagy Iphone vagy Windows Phone telefont vegyen, Androidot semmiképp, mert az ő felhasználói magatartásával nem lesz jó. Nem hallgatott rám. Mikor nyűglődik hogy ez nem jó, az nem jó, csak kiröhögöm.

Apám a másik fele. Elpofázom hogy szóljon ha kell valami, persze szól... Aztán vesz valami túlárazott fost aminek nincs x vagy y csatlakozója, utána meg vergődik meg átalakítózik. Nevetséges.

A kedvencem az volt mikor az első routerét nem lehetett beállítani. Állítottam hogy gyári hibás, vigye vissza. Még én voltam a hülye és össze is vesztünk. Visszavitte, kiderült hogy sajnos gyári hibás.

Tudnék még mesélni családi és baráti/ismerősi körből de inkább nem teszem.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.