Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Lauda


Lauda
félisten

Ugyesen csinaltad! Ha nincs tartozasod, akkor valoban ki kell tartani mellette es igen, ami nem ajanlottan jon, azzal kitorolhetik. Persze te is, szoval minden ami hivatalos, azt ajanlottan kuldeni.

(#2) Anonymus23 válasza Lauda (#1) üzenetére


Anonymus23
veterán

Hát ja, arra már akkor rájöttem, amikor elküldtem a levelet és lehiggadtam hogy felesleges volt vele egyáltalán foglalkozni...
De végül is nem bántam meg, mivel így elvileg tiszta a kép, már csak arra várok választ, hogy ezt a szolgáltató generálta, vagy csak egy csaló cég próbálkozott...
Ha a B-tel válaszol, akkor ez is kiderül.

;) - The Power of the Light Side

(#3) horush


horush
addikt

Már ott teljesen komolytalan az egész, hogy elengedik a kamatot, olyan a világon nincs, hogy egy cég a jogos jussát elengedje, viszont rengeteg ember megijed, nem tájékozódik, s ha csak 10-ből egy "ügyfél" fizet, már kapnak egy csomó pénzt puszira..

(#4) Taszillo


Taszillo
tag

Már megint a Btel, hogy fene a bőrüket, hogy engem is behálóztak...

Egyébként az egyáltalán nem ritka, hogy fizetési hajlandóság fejében a kamatos kamatból kedvezményt adnak, láttam én már ilyet az OTP-től is.

[ Szerkesztve ]

A kolléga megvádolta a nyomtatót öngyilkosságra való felbujtással: "Rendeljen cián patront!”

(#5) Drenadar válasza Taszillo (#4) üzenetére


Drenadar
veterán

állítólag rengetegen kaptak ilyen nem jogos felszólítást, valamint ilyen esetben a szolgáltatóval kell felvenni a kapcsolatot, nem a behajtó céggel, de ez is megoldódott...

És szerintem tök alap, hogy ha nem érezzük jogosnak a követelést, akkor nem fizetünk, illetve erre szóló igazolást kérünk tőlük, hogy ugyan miért is? :D

(#6) Misi1979 válasza horush (#3) üzenetére


Misi1979
őstag

Kicsit bonyolultabb azért, a követeléseket a követeléskezelő cégek "csomagokban", kedvezményesen vásárolják, gyakran 20-30%-os áron is akár. Ilyen esetben persze hogy elengedik a "kamatot"..

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

(#7) Anonymus23


Anonymus23
veterán

Update2:
Ma (01.31) kézhez vettem a volt szolgáltatóm levelét, melyben közlik, hogy a mai napon nem tartanak nyilván tartozást, és tekintsem tárgytalannak az Expert Inkasszó Kft levelét. Ja és elnézést kérnek az okozott kellemetlenségért.

Hát kb ennyi, asszem vége :)

;) - The Power of the Light Side

(#8) djculture válasza Anonymus23 (#7) üzenetére


djculture
félisten

Azt te csak hiszed, az ilyen cégeknél ha benne maradsz a rendszerben bármikor ujra elövesznek. Mai napon lehet nincs tartozásod de hogy volt az biztos, maguktól nem szoktak ilyen cégekhez pénzért átkerülni ezek a tartozások. Csak ott meg már innentöl leszrják hogy az ember az eredeti tartozását már rég kifizette és ugyanugy zargatnak tovább több év múlva is akár.

[ Szerkesztve ]

(#9) Anonymus23 válasza djculture (#8) üzenetére


Anonymus23
veterán

Erre vannak azok a hatóságok amelyekkel ezekkel szemben fel lehet lépni.
Az eredeti levelembe is beleírtam, hogy mely hatóságok felé fogok eljárni, ha továbbra is zaklatnak.
Már az, hogy egyáltalán küldtek levelet és nem egy emailt, már az szokatlan, illetve itt van leírva fehéren feketén, hogy nincs tartozásom. Másrészt a jogszabályok szerint sem követelhetnek semmit.

;) - The Power of the Light Side

(#10) djculture válasza Anonymus23 (#9) üzenetére


djculture
félisten

Ja annyira jól dolgozik a hatóság hogy az ilyen pénzsorsolásos nepper cégek (Fogyasztói Csoport )is röhögve csapják be az embereket 10 éve. Akkor az elhivják árubemuttatásra a nyugdijasokat meg a hiszékenyeket és rásóznak egyböl 10forintos dolgokat otp hitelre is szintén évek óta ment. Mostanában kezdik ezt felismerni, hiába tettek eddig az emberek tömegesen bejelentést ezekröl.

"A kispénzű, kiszolgáltatott embereket célozzák meg a fogyasztói csoportok, amelyek hirdetéseikben gyors pénzhez jutást ígérnek fedezettel nem rendelkező, akár BAR-listás fogyasztóknak is.
A Pest Megyei Békéltető Testülethez (PMBT) továbbra is érkeznek panaszok a témában – annak ellenére, hogy a fogyasztóvédelmi törvény szabályai szerint 2014. január 1-ig új csoportok szervezése tilos (a meglévők azonban működhetnek, és folytathatják szervező tevékenységüket). "

[ Szerkesztve ]

(#11) Anonymus23 válasza djculture (#10) üzenetére


Anonymus23
veterán

Értem amit mondasz, csak te belehozod azokat a "cégeket" amik eleve az átvágásra/csalásra épülnek, egy olyan szolgáltatóval szemben, akinek nem az a fő profilja alapvetően, hogy csaljon.
Az, hogy mennyire jár el jogtalanul ls gusztustalanul az már más tészta.
Egy ilyen céget, mint pl a B-tel, azt hamarabb elérik a hatóságok is, mert eleve nem olyan apropóból indulnak, hogy pl a cégtulajdonos egy hajléktalan stróman, hanem azért bizonyos törvényi keretek között működnek.

;) - The Power of the Light Side

(#12) djculture válasza Anonymus23 (#11) üzenetére


djculture
félisten

Az a baj hogy a szolgáltatók hasonló érdekes cégeknek akik az alapvető jogokra is fittyet hánynak adják el a tartozásokat ezt eleve nem szabadna engedni. Téged se a B tel keresett meg hanem egy ilyen kredit cég.
Ezen behajtó cégek az alapvető szabályokat se nagyon tartják be, zaklatják még a rokonokat is ha nem fizetsz ezt eleve tiltja egy rahedli jogszabály .

[ Szerkesztve ]

(#13) doc


doc
nagyúr

En is jartam igy, a behajto ceg nevere nem emlekszem, de egy nem letezo Digi sat-TV-s tartozast akartak rajtam behajtani. En mar az elejen biztos voltam abban hogy nem lehet tartozasom, ugyanis ugy szuntettem meg a szerzodest hogy bementem a Digi budapesti irodajaba, ott lemondtam az elofizut, kifizettem KP-ban a legutolso toredek honap dijat addig a napig es kesz.

Ehhez kepest 4-5 evvel kesobb allt neki fenyegetni valami hulye tyuk, naponta kuldozgette a fenyegeto sms-eket hogy igy jogi ut, ugy feljelentes, aztan mikor elegem lett belole akkor kapott egy nem tul udvarias hangvetelu levelet, miutan egy netes jogi forumon kerdeztem a 'helyieket' hogy ilyenkor mi van, es ok is mondtak hogy 1 ev utan mar eleve bukta meg akkor is ha tenyleg lett volna tartozasom. Azota nem hallottam a behajto ceg felol semmit :)

(#14) Anonymus23 válasza doc (#13) üzenetére


Anonymus23
veterán

Nem semmi.
Azért is írtam ezt a blogot, hogy ha valaki így járna, akkor hátha mindenféle válasz, vagy reakció előtt olvasgat, és ha más nem, akkor még jobban utánanéz az aktuális jogi háttérnek...

;) - The Power of the Light Side

(#15) |DavidWoody|


|DavidWoody|
tag

Alapvetően felháborítónak tartom, hogy egy szolgáltató minden jogalap nélkül kiad olyan személyes információkat rólam egy behajtó cégnek, anélkül, hogy előtte meggyőződött volna róla

Jol sejtem ,hogy nem igazan vagy tisztaban azzal ,hogy mi tortent?

-woody-

(#16) Anonymus23 válasza |DavidWoody| (#15) üzenetére


Anonymus23
veterán

"Jol sejtem ,hogy nem igazan vagy tisztaban azzal ,hogy mi tortent?"

Ezt most tőlem kérdezed? Szerintem leírtam mindent, és azt gondolom tiszta, hogy mi történt...

;) - The Power of the Light Side

(#17) Zsocy155


Zsocy155
őstag

Sziasztok!

Nekem is van kapcsolatom behajtó céggel, de az enyém sajnos jogos.
Viszont, ahogy valamennyire utánajártam a dolgoknak, elhamarkodottan kezdtem el törleszteni.
Egy hölgyikével telefonon tartom a kapcsolatot. Ő jól tudja, (ahogy én is) hogy van 2 db Raiffeisen Bank-os tartozásom. Viszont erről még a behajtó cég felől papírt nem láttam, állítólag a régi - még mindig a bejelentett - lakcímemre küldtek már egyenlegértesítőt, azt viszont minden telefonbeszélgetés alkalmával elmondja a csaj, hogy a nagyobb tartozásra havonta rájön 15.000 ft késedelmi kamat! Ezen egy kicsit csodálkozom, hogy egy behajtó cég ilyen és ekkora kamatot tehet az átvett tartozásra.
Szerintetek jogos ez a kamat és jól gondolom, hogy amíg hivatalos papírt nem kapok tőlük, addig nem kellene fizetnem?

Köszi

(#18) Anonymus23 válasza Zsocy155 (#17) üzenetére


Anonymus23
veterán

Mégis mi alapján fizettél eddig?
Én azért felvenném az eredeti követelővel (bank) a kapcsolatot, hogy valóban eljárhat a nevében az adott behajtó cég...

Egy fillért nem fizetnék addig, amíg valamilyen hivatalos (bírósági?) papírt nem kapok tőlük.

;) - The Power of the Light Side

(#19) Zsocy155 válasza Anonymus23 (#18) üzenetére


Zsocy155
őstag

Azért kezdtem el fizetni, mert tudtam, hogy 2 tartozásom is van a bank felé és a behajtó cég valós.
Ezután megvárom a hivatalos papírt, addig nem fizetek tovább.

(#20) qdak


qdak
addikt

hello, más behajtós topikot nem találtam.
nem tudja vki a berki és társa behajtó telefon számát? amit talaltam, hiaba hivom!

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.