Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) baluka


baluka
tag

Nem semmi, olyasvalaki vádolja az egész magyarságot kollektív halálvággyal aki kb 5 percenként akarja magát felkötni/begyógyszerezni stb.. :(((

(#2) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Mindjárt jön az irgumburgum,hogy ez a politikai topikba való... :) Az én szerény véleményem az,hogy alapvetően el van ez baszarintva. Pontosan a nép miatt tartunk ott,ahol. Hiába van egy maroknyi ember,aki tudja és akarja hogy jó legyen,a magyar sose volt egy összetartó fajta. Meg ez a magyarság,ez is erősen kérdőjeles,már bocsánat. Két tatárdúlás,150 év török uralom,osztrák-magyar monarchia,oroszok mellett is verjük a mellünket hogy tiszta magyarok vagyunk.Aha.
Lehetne jobb,lehetne szebb. De sok lúd disznót győz, és amíg a nép java csak a maga hasznát nézi,irigykedik,ha a másiknak jobban megy,és nem gondolkodik rajta,ő mit tehetne ezért,inkább alátesz a másiknak,addig ez van. Pár ember nem váltja meg a világot, és amíg nem sikerül valahogyan egységesen felrázni a nemzetet,hogy ebből elég,ne tovább,lehetne jobb, tegyünk érte, addig marad a jelenlegi helyzet.A gondot nem oldaná meg persze egy vezérváltás,radikálisabb módszerekhez kellene nyúlni,mert tökmindegy ki ül a húsos kondér mellé,azonnal csak a maga hasznát nézi.
Ez csak az én véleményem,akinek nem inge,ne vegye magára,most pedig jöhet a vízözön.Béke.

(#3) totron


totron
addikt

(#2) Jack Hunter, tényleg van egy speciális prolizmusunk ami az egymás alá tevést illeti, sokszor feleslegesen. Ám más nemzetek fattyai sem másak érdemben, csak előbbre vannak a kapitalizmusban, magyarul nagyobb anyagi pufferük (sokszor hitel) van lemásolni a szomszédot. Mi lenne az a radikálisabb? A kultúránk fix, mindenki akarja magának a pecsenyét.

A bejegyezés címe egy nemzeti konzultáció címe lehetne.

Na várjunk, jártál otthon, mikben nyilvánult meg a rottyos tőkeelszívottság? Az idézett szöveg egyébként nem tartalmazott nacionalizmustot. Nem jelölsz meg kontextus honnan van kiragadva, de mindegy is a forrás, szemétre való minden ilyen megszólalás, mármint az idézettre értem.
Nincs semmilyen hatalom az embereknél, az emberek aktuális korrajzai a Stockholm-szindrómával nyakon öntött jó öreg birkaságnak, ezt te hálás gyermekként fogalmazod, stimm.

A vége nem tiszta. Magunk és környezetünk vagyunk, meg az önsegítés az egyetlen valós út, közben egy szebb jövőt adó másik oldal felé buzdítod a népet. Aminek természetesen semmi teteje nincs és még vissza is kanyarodtál ezzel, pont a mondanivalód elejére. Jack Hunter próféta mondta jól, más, radikális módszer kell, bár az nem tudom mi lenne.

[ Szerkesztve ]

(#4) Somatom


Somatom
veterán

Érdekes téma. Tulképp mik vagyunk? Magyar polgárok? EU polgárok? Földlakók? Van ezek között prioritás? Ha van, akkor az jó?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#5) Algieba válasza totron (#3) üzenetére


Algieba
őstag
LOGOUT blog

A radikális módszer a szokásos szarság lesz, amikor ténylegesen szűkössé válnak az erőforrások a klímaváltozás által elhozott pokolban, és kijön a vadállat így vagy úgy mindenkiből, belőlem és belőled is. Ez ellen nem véd a józan ész. De addig is kedélyesen beszélgessünk, amúgy sincs semmi tétje a gondolatok csereberéjének. Egy kis játék.

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#6) totron válasza Algieba (#5) üzenetére


totron
addikt

Benne vagyok, már az átfordult állapot állatiságában, csak akkor az elzárás intézménye is kopjon ki, illetve akik most vannak elzárva, azok is kopjanak ki teljesen a létezés síkjáról (és a maga szemszögéből ezt a gondolatot mindenki lefuttatja, kérdés, kinek lesz kedvező a kép). Éppen tegnap voltak újból apokaliptikus gondolataim. Felsejlettek hajdani fb-os emlékeim, mikor belenéztem preppinger csoportba, gyakorlatták éppen a fantomnyúllövés tudományát. Meg mindegyik röktön szervezkedni akar. Mármint csoportokba, meg egymás ellen. Na az ilyenekből nem kérek. Inkább főjjön le a kávé, addig én elvonulok, a letisztult állapottal már - talán - jobban lehet közösködni, s érdemesebb is. A politika mindig megmarad, csak nem nyakkendőről vegyes mindig hazugságra nyíló szájról ismered fel, hanem hogy váratlanul homlokon küldött puskatussal és neki meg a plebszének van igaza. Nyúlszarpörköltért verekszünk majd.

(#4) Somatom, összezavar ez a sok lehetőség. Nem lehet, hogy egyszerűen csak senkik vagyunk?

(#7) Bird


Bird
addikt

[ Szerkesztve ]

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.

(#8) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Eltalált az egész, hasonlóakat gondolok.

Mielőtt törlik... nekem a butaság kapcsán voltak hasonló gondolataim, hogy süllyed bele a szellemi mocsárba az egész hely, és már egy jó ideje úgy vagyok, hogy mihamarabb lépni kéne valahova, részben amiatt, hogy egy egészségesebb közegbe kerüljön az ember, másrészt meg hogy ezt a züllesztést ne támogassam tovább az adómmal, meg ne adjam hozzá a nevem :S

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#9) Somatom válasza totron (#6) üzenetére


Somatom
veterán

Dehogynem. Sőt! Az is lehet, hogy csak károkozó paraziták.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#10) bkercso


bkercso
nagyúr

Elidegenedés
Ajánlom még Pink Floyd Fal c. filmjét '82-ből.

Ezek a külvilágra adott reakciók, de mégis a te reakcióid.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#11) Algieba válasza bkercso (#10) üzenetére


Algieba
őstag
LOGOUT blog

Mi a teendő, ha egy szűk gazdasági érdekkör szétverve az intézményrendszert, kisajátítva a jelképeket, újbeszélt bevezetve, a másként gondolkodókat ellenségnek bélyegezve gyakorlatilag maga gondoskodik róla, hogy a személy elidegenedve érezze magát. ;] Nem mindig nálam van a bibi. Bár tudom, hogy egyszerűbb bolondnak tartani engem. :P

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#12) bkercso válasza Algieba (#11) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nincs nálad bibi szerintem sem, csakhogy azt, mit tesznek mások nem befolyásolhatod. Abban kell élni ami van. Amit linkeltem, arról szól, hogyan.
Ha valaki tud jobbat, szóljon! A kiegyenesített kaszák kora szerintem már lejárt.
Ha a mostani hatalmasságokat varázsütésre eltüntetnék, kétszer ennyi elmebeteg jönne a helyükre másnap, mert önző individualizmus, anyagiasság és mély érzelmi sebek és -betegségek vannak tömegével a bensőkben. Ennek a kivetülése, amiről a hírek szólnak.
Mindennek ellenére egészséges embernek lenni - ennyit tehetünk szerintem.

Az USA társadalma is polarizálódik elég szélsőségesen, pedig a "demokrácia bölcsője".

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#13) nevemfel


nevemfel
senior tag

Hát van, aki így érzékeli a valóságot, pláne ha túl sokat netezik. :DDD

Forget your troubles, c'mon get happy

(#14) bkercso


bkercso
nagyúr

Ahány ember, annyi valóság és igazság.
Egyébként ezzel jól megfogalmaztad a probléma lényegét, mivel csak 1 igazság van: ami maga a valóság. Ha a fejekben más van, az probléma. Ez azért fordulhat elő tömegével, mert a társadalom biztosítja a túlélést akkor is, ha torz képet alkotsz magadban a valóságról.
Sajna ma a valóság már leginkább a többiek fejében lévő dolgok találgatásáról szól, mert annak van a leg húsbavágóbb következménye számunkra - így kezd a saját farkába harapni a kígyó.

A magam részéről már nem nagyon követem a közéleti eseményeket. Ha téged is nyomaszt, egy ideig te is kipróbálhatod, hogy "szabira mész" a híroldalaktól.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#15) M0ng00se


M0ng00se
őstag

magyarnak tartom magam, és büszke vagyok ha egy magyar ér el sikereket kb bármiben, de magára az országra nem vagyok büszke jelen állapotában. a választások óta nem nagyon követem a politikát, előtte képben voltam. a választás megmutatta, hogy ez kell az országnak hát tessék lássék. múltkor megütötte a fülem hogy, "tüzifa" program, ez igen. közvetlen környezetemben is több ""hívő van"", attól függetlenül, hogy az életszínvonaluk kb sehol nem tart.
más: egy életünk van (ezt tudjuk biztosra), szóval ebből kell kihozni a legtöbbet. nem hiszek ebben a túlzott pozitivitás mantrában, de biztos vagyok benne, ha valaki a jóra koncentrál akkor meg fognak vele történni azok a dolgok, de persze tenni is kell érte.
kis dolog, de én tavaly 3 álmomat is megvalósítottam, de tegyük hozzá, hogy elérhető álmokat választottam, és ez sokat hozzátett hogy el tudtam érni ezeket.

V6

(#16) M0ng00se válasza M0ng00se (#15) üzenetére


M0ng00se
őstag

bocs 2 szóval lehet jellemezni most az országot: orbán pizza :( :DDD

V6

(#17) bkercso válasza bkercso (#10) üzenetére


bkercso
nagyúr

Lazán kapcsolódik a Brazil c. film is ide. :)

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#18) 8th


8th
addikt

Huh, tulajdonképpen mire gondolt a költő? :D

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#19) UnA


UnA
Korrektor

"Felmenőim közt van szlovák, szlovén és román nemzetiségű is, közép-európai genetikai mix vagyok, akárcsak még rajtam kívül sok millióan a Kárpát-medencében. Ezért sem hat rám a nacionalista mantra ..."

Nem igazán értem, hogy lett ebből ok-okozati állítás, amikor nincs a genetika és a kulturális tudat között semmilyen kapcsolat. Persze vannak izolált helyen népek, ahol ez megtörténhet, de alapvetően nincs ilyen elvárás.

(#20) pusszycat


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Egy olyan helyen szeretnék élni ahol mindig meleg van, és alanyi jogon kapsz 1000 $ az
álamtól, legyen három napos munkahét, dolgozzanak robotok helyettünk. Most hirtelen ennyi.

Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/104kg.]

(#21) Somatom válasza pusszycat (#20) üzenetére


Somatom
veterán

Erről a Bájkeverő jutott eszembe. Vigyázz, mit kívánsz! ;]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22) 0xmilan válasza bkercso (#12) üzenetére


0xmilan
addikt

> Mindennek ellenére egészséges embernek lenni - ennyit tehetünk szerintem.

Ez az idezet jutott eszembe hirtelen:
“It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.”

Kicsit iam14andthisisdeep kategoria, de illik ide szerintem. Nem tudsz teljesen elhatarolodni, hogy "en akkor most egeszseges maradok/leszek", mert a kornyezeted te vagy. Vagy legalabbis eleg nagy reszed.

(#23) bkercso válasza 0xmilan (#22) üzenetére


bkercso
nagyúr

Hát több ősi kultúra ezt éppen, hogy nem így tartja :R , de a kereszténység - ami a nyugati kultúra alapja lenne eredetileg - sem. Jézus is egy olyan minőséget mutatott be az életével, hogy a bensejére nem hatott a külvilág. Felfogta, benne élt, de nem került olyasmi hatása alá, aminek nem akart.
Keleten ugyan ezt tanítják.

Csak a mi kultúránkban, ha van valakinek egy szabad fél órája, akkor is kifelé figyel, a belső világuktól sokan el vannak idegenedve, és ez az elidegenedés vetül ki a külvilág felé is - mert a külvilág is olyan, amilyenné mi tesszük. Pl. a társadalom is. Ha vacak társadalmat/munkahelyi légkört vagy épp családit teremtünk, idegennek fogjuk érezni.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#24) totron válasza bkercso (#23) üzenetére


totron
addikt

Mi az önmegismerés módja? Alapból üres belül a mai ember. Mit tanácsolsz hát nekik?

(#25) bkercso válasza totron (#24) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nem figyelni a külvilágra mondjuk napi 20-30 percet.
Nem üresek belül az emberek, legfeljebb nem lelnék örümüket abban, amit ott találnak. :)

Nem az intellektuális műveltségre gondolok, nyilván.
Érdemes megfigyelni, milyen gondolatok, érzelmek és "indulatok" vagy állapotok vannak benned. Anélkül, hogy értékelnéd őket vagy jelentőséget tulajdonítanál nekik. Csak tudomást venni róluk, hogy a tudatos szint számára elérhetőek legyenek, és ne tudjanak észrevétlenül sodorni.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#26) 0xmilan válasza bkercso (#23) üzenetére


0xmilan
addikt

> Jézus is egy olyan minőséget mutatott be az életével, hogy a bensejére nem hatott a külvilág.

Lehet, de AtlagJozsi azzal az apro hatrannyal indul, hogy o nem Isten. AtlagJozsi akarva - akaratlanul sajnos a kornyezete hatasa ala kerul.
Lehet, hogy Jezus minden nap elsetalt a kocsma elott es megse valt alkoholistava - milyen jo neki -, de AtlagJozsi meg azza valik mert genetikailag hajlamosabb ra, kirugtak a munkahelyerol, elhagyta a felesege es ezek utan ugy erzi, hogy csak igy birja elviselni a letezest.
Tagadhatatlanul hatassal van rank a politikai, gazdasagi, tarsadalmi, munkahelyi / iskolai, csaladi, parkapcsolati stb. kornyezet, amiben elunk.
Mas legkort teremt mondjuk az amerikai vadkapitalizmus vagy a kinai totalitarianus diktatura vagy az itteni posztkommunista pocegodor. A nemet nyugdijas sielni jar mig a magyar havi 150e ft-bol probal megelni ugy, hogy ennek a felet gyogyszerre kell koltenie. A ket fel teljesen mas tudatallapotban es testi allapotban eli meg az eletet. Es ez csak a politikai / gazdasagi vonal hatasa.
Teljesen mas pszichologiai, fiziologiai, stb. kornyezetet kap egy olyan gyerek, aki egy tamogato csaladban no fel es kiegyensulyozott eletet elhet es egy olyan, akit evekig bantalmaztak es emiatt PTSD-vel szenved felnottkoraban is.
Es akkor a konkret fizikai kornyezetrol meg nem is beszeltunk. Mashogy erzed magad, miutan felporszivoztal a szobadban vagy elraktad a sok szemetet az asztalodrol, ami tudat alatt vagy felig tudatosan egy ideje mar zavart. Ilyenkor nem csak a szobadban raksz rendet, hanem a pszichedben is. Ezt ertem az alatt, hogy a "kornyezeted te vagy".

> mert a külvilág is olyan, amilyenné mi tesszük
Igen, de ahogy a kulvilagot teremtjuk, ugy a kulvilag is "teremt" minket.

(#27) totron válasza 0xmilan (#26) üzenetére


totron
addikt

Jókat írsz. Annyi kiegészítés, hogy környezet visszhatásába is bele lehet esni/bolondulni, mikor valaki a bensőjét a tárgyak állásából, takarítottság kényszeres fokából gondolja eredeztetni, jellemzően nők, ezzel is elkerülve a rettegett befele nézést. Le tudnak így élni egész életeket is. Szánalmasnak tartom az önmagától való rettegést, nem mellesleg szorosan fonódik összefele a szőnyeg alá söprés kultúrájával, s a hiedelem szerint ezzel ők igazán nem ártanak senkinek, a valóság síkján viszont nagyon is de; házastársat is presszióval belevonva a kényszeres környezetrendezésbe, kötelezvénybe - nem egy házasság csúszott már el ezen.
Azt a vetületét sem fogja fel az ilyen, hogy önismeret nélkül nem lehet boldog. Hallgathatna zenét is, érdemben bejárva a belső utakat, bentebbre jutva, de azt sem tudja helyén/jól alkalmazni, mert háttércsörömpölésként alkalmazza, hülyeslágerekkel. Vagyis semmilyen téren nincs néplélekbe, kultúrába beivódott recept alapjáraton az önismeretre. Egyes szubkultúrák, szerencsés alakulások az egyén életében vihetnek felé, de az alapállás a krónikus hiánya. Amiből egészen sok szar alakul.

(#28) bkercso válasza 0xmilan (#26) üzenetére


bkercso
nagyúr

Köszi a hsz-ed! Látszik belőle, mennyire másként gondolkodunk nyugaton, mint a tradícionális keleti kultúrákban. Ezért is új számomra a megközelítésük.

Lehet, de AtlagJozsi azzal az apro hatrannyal indul, hogy o nem Isten.
Nem arról szól a kultúra alapja, ami nem elérhető számunkra. :N

Mas legkort teremt mondjuk az amerikai vadkapitalizmus vagy a kinai totalitarianus diktatura vagy az itteni posztkommunista pocegodor.
Nem vitás, csakhogy ezzel nem tudunk egyéni szinten mit kezdeni. Azt akartam csak írni, hogy nem a belerokkanás az egyetlen lehetőség.

A ket fel teljesen mas tudatallapotban es testi allapotban eli meg az eletet.
Szerintem ennél bonyolultabb a dolog. Sok féle képpen meg lehet élni a dolgokat. Nagymamámat sose láttam rossz kedvében vagy panaszkodni, noha zöldhályogja volt, amitől alig látott, a barátnői lassanként mind meghaltak körülötte stb., mégse volt szomorú vagy keserű. Amikor már érezte, hogy nincs itt mit keresnie, ezt megosztotta velem, majd 3 hét múlva nagyhirtelen távozott. Előtte való nap még bevásárolt.
Ismerek olyat, aki költ meg nyaralgat, mégse látok az arcán életörömöt.
Szóval a külső és a belső dolgok nem korrelálnak automatikusan. Az ember a belső világán keresztül éli meg a külső eseményeket. Nem úgy van, hogy az öröm, szomorúség stb. a külső eseményekben van és "ki kell csavarnunk", mint a gyümölcslevet. :N A külső eseményekben nincs semmi ilyesmi, csak mi automatizáltuk, ahogyan ragálunk rájuk. Keleten azt tanítják, hogy mindig tarts egy kis távolságot a tetsttől, elmétől és a megélt szituktól. Mindig egy kicsit szemlélőként is nézd, ne éld bele magad automatikusan minden felmerülő érzelembe.

Teljesen mas pszichologiai, fiziologiai, stb. kornyezetet kap egy olyan gyerek, aki egy tamogato csaladban no fel es kiegyensulyozott eletet elhet es egy olyan, akit evekig bantalmaztak es emiatt PTSD-vel szenved felnottkoraban is.
Igen, az élet diverz. Személyes szinten azt tudod eldönteni, mit hozol ki a szituból, amiben találod magad. (Egy vadállatnak meg még rosszabb, amikor elveszik az összes életterét az emberek. Ők is élőlényeg, érzelmekkel, éhségérzettel stb.)

Mashogy erzed magad, miutan felporszivoztal a szobadban vagy elraktad a sok szemetet az asztalodrol, ami tudat alatt vagy felig tudatosan egy ideje mar zavart.
Persze, a környezeten keresztül fedezzük fel magunkban az életérzéseket. De valakit csak zavar 2 napig, aztán elrakja, míg mást annyira "zavar", hogy naponta üvöltözik a gyerekeivel a kupi miatt. Ez már nem az asztalon lévő szeméttől függ.

Igen, de ahogy a kulvilagot teremtjuk, ugy a kulvilag is "teremt" minket.
Mi teremtjük magunkat, de nagyrészt öntudatlanul, automatikus válaszokat adva a külvilágra. Az ősi kultúrák egyik kulcs üzenete, hogy mindent lehet tudatosan is csinálni, amit öntudatlanul teszünk. :R
(A test és az elme állapota, pl. genetikailg örökölt dolgok is a külvilágba tartoznak ebben az értelemben.)

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#29) bkercso válasza bkercso (#28) üzenetére


bkercso
nagyúr

Annyit még ehhez, hogy amin keresztül tapasztalsz, azok nem a gondolatok, de nem is az érzelmek. Nem az elméd vagy. Keleten életenergiának hívják: vágyaknál és félelmeknél mélyebb, fizikai, de nem anyagi energetikai struktúrák, ami megeleveníti a testet. Az a belső "sodrás", ami mozgat. A mi nehézségünk, hogy erről nem beszélünk, nem tudunk. A materializmus egyik átka...

Ha a tested és az elméd megfelelően tartod (nem tartasz bennük tartósan feszültséget), akkor ennek az állapota is beáll egy új irányba. A jógát pl. erre fejlesztették ki. (Amit nyugaton csináltak belőle, az nem jóga.)
Az egyik első cél ezzel kapcsolatban, hogy ennek a struktúrának az állapota bekerüljön a tudatos tapasztalat körébe. Vagyis nem hinni kell benne, hanem érezned kell a saját belső állapotodsat, a gondolatokon és érzelmeken túl. Azt, ahogy tartod magad a tapasztalat szintjén. (A test állapota, betegségek stb. is ennek függvénye - hacsak nincs erős külső hatás, pl. mérgezés. A legtöbb betegséget magunknak gyártjuk le, belülről.)

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#30) totron válasza bkercso (#29) üzenetére


totron
addikt

A jógáról úgy beszéljünk, hogy a svédektől indult, a zindiai átvettségre meg a világ reagált a fene nagy romanticizálóképességével, így lett belőle az a bullshit amit ma is ismerünk.

Sem nem érzés, sem nem gondolat: egy meditáció alkalmával sikerült elérnem a pontszerű tudatállapotot - visszahúzódottnak is nevezik egyes írások - mikor az elme just for fun a saját létezéséért létezik, nem kell neki semmiféle apropó. Tényleg nincs test, az sincs, hogy nincs, nehéz ezt megvilágítani szavakkal, de bőven kívül van mindenen amit addig az ember élete során megtapasztalhatott tudatosan vagy akár álmában/ösztönösen. Tanulságos egy állapot. A lényeg, hogy az is csak az agy egybizonyos fajta - még nem káros - oxigénhiányos állapota volt. Vannak bizonyos presetek, előre konfigurált állapotaink evolúciósan, amikre néha sikerül rátapintanunk. De ettől még nem lesz létező egy életenergia, imádnak projektálni az emberek. Az bennünk van és agyi (alul)működés.

(#31) UnA válasza totron (#30) üzenetére


UnA
Korrektor

Nemár, mi ez a hülyeség a svédekkel :)

A jóga a belső összeszedettség legmagasabb foka, a belső energiák tökéletes uralása. Esetleg ismerkedni kell Rudra történetével.

(#32) bkercso válasza totron (#30) üzenetére


bkercso
nagyúr

Az első jógi 15 ezer éve élt, tőle indult a jóga.

A lényeg, hogy az is csak az agy egybizonyos fajta - még nem káros - oxigénhiányos állapota volt.
Nehéz lehet mindent tudni. Nem marad hely az ismeretlennek, az érdekesnek, a fejlődésnek.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.