Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
mkRoland
senior tag
válasz matepalfi #3258 üzenetére
Semmi játék? Ugyanis a kijelző bekapcsolása meríti nagyon a telefont (meg a 3G és a GPS; a wifi annyira nem)! Így szerintem 3 nap. De én minden 2. nap rádugnám töltőre (inkább töltsek 60%-ról, minthogy egyszer ne bírja ki a napot, amikor olyan helyre kell mennem, ahol még az életben nem voltam és kellene a GPS)...
[ Szerkesztve ]
-
mkRoland
senior tag
válasz matepalfi #3267 üzenetére
Egy hónappal ezelőtt azt mondtam volna, hogy Galaxy Mini, ha nem zavar a kijelző felbontása, nem kell a LED-segédfény (bár ez eléggé gyenge) és az autofocus (ami néha téveszt gyári programmal).
De aztán rootoltam és link2sd-vel belaktam. Nagyobb név a Samsung, nekem tetszik annak a hátlapjának az íveltsége (ami kicsit visszaköszön az Alcatelen is), na meg az a zöld szín...
Nézd meg élőben a Galaxy Minit, ha azt mondod, nem zavarnak a pixelek, akkor kétesélyes, ezen a fórumon azt fogják mondani, ezt vedd (nekem is efelé húz a szívem, de megpróbálok - majd ha lesz időm egy hosszabb hsz-re - valamennyire racionális maradni). Ha zavarnak a pixelek, akkor Alcatel vagy ZTE Blade (ezekre is kitérek majd)![ Szerkesztve ]
-
eladogeppc
veterán
válasz matepalfi #3276 üzenetére
Nekem volt Galaxy S-em.
Hát lehet hogy hardveresen király volt, de RECCS ROPP az egész.Amit asszonynak vettem Alcatel annyira egyben van, szép a kijelzője.
Le a kalappal.
Csak megsúgom, hogy annyira szar lesz pl. az OT-995-ös, hogy a HTC kijelzőjét
rakják bele.Alcatel már más mint régen. Nekem bejött asszony telefonja, még ha a magyart töri is.
Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
nonolada1
senior tag
válasz matepalfi #3278 üzenetére
Egyik ismerősömnek van Samsung Galaxy Gio-ja,melyben ez a proci van,mint az Alcatelben,csak 800-on pörög és kisebb a kijelzője(3.17 asszem) és meglepő módon semmivel sem gyorsabb,mint a 990-es.
Nekem ez a vas bejön,mert mindent kihoztak belőle,amit csak ki lehetett,az Angry Birds os tök szépen fut rajta,nem szokott belassulni,nekem pl az akkum is teljesen jó,a kijelzője is tök szép,ahhoz képest,hogy csak 360x480-as felbontású.Egyedül a fényképezője és a kamerája nem áll a helyzet magaslatán szerintem.De ez is érdekes,mert a közeli képeket gyönyörűen,tisztán,élesen fotózza,csak a távolabbi képek fakók,de ez sem annyira gáz.
Ha mindent egybeveszünk,akkor nagyon jó kis cucc.A 995-ösről hol lehet olvasni.Lesz az valyon nálunk is?
-
nonolada1
senior tag
válasz matepalfi #3280 üzenetére
Persze,ízlések és pofonok,ha nem számított volna akkor mikor megvettem az ár,akkor valószínűleg én is a Samsung mellett döntöttem volna,mint márka.
Találtam leírást a 995-ösről.Nem lesz semmi,ha tényleg úgy lesz ahogy írják.1,4-es proci,4,3-as kijelző,5M-ás kamera és lehet hogy megkapja az Ice Cream Sandwich-et is,szóval bíztatóak az infók róla
-
Lordus
senior tag
válasz matepalfi #3282 üzenetére
figy!
a legyegyszerűbb:
A telenor nemrég fejlesztett egy jó nagyot. bemész bármelyik boltjukba, ott van kirakva minden készülék, nyomkodhatod, megnézheted élőben, mit tud.
ráadásul van minden boltban egy monitor, ha két telefont megfogsz, akkor a monitoron össze is hasonlítja őket.menj be, nézd meg, melyik tetszik jobban, és vedd meg.
saját tapasztalat alapján tudsz dönteni, sztem ennél jobb megoldás nem létezik.itt minden vélemény szubjektív. nemek alcatelem van, és nagyon bejön. én is megnéztem mindkettőt, bár célirányosan ezért mentem.
Megvettem, maximálisan elégedett vagyok vele.
De lehet, hogy neked a másik, vagy harmadik, vagy 25. jön be...szal menj bea boltba, és csekkold őket a saját szemeddel!
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
istvan47
senior tag
válasz matepalfi #3285 üzenetére
Szia!
Bocs hogy közbe szolok!
de nekem van a 990 - a páromnak galaxy mini és elhiheted hogy simán veri a minit ,majdnem az összes funkcióban a kijelzőről nem is beszélve nem keveri a beállított csengőhangokat sem a hang minősége is jobb!
A kamera jobb minőségű képet készít! és még sorolhatnám,De még mielött azt mondanád elfogult vagyok az OT 990-el szemben!
nekem elötte Galaxy S em volt közel 1 évig na az verte de az ár az viszont túl magas és arányaiban még az sem jobb!de te döntesz!
( ͡° ͜ʖ ͡°) Iphone 13. つ ◕_◕ ༽つ
-
Kari915
tag
válasz matepalfi #3282 üzenetére
A boltban tudod miért a Galaxy Mini-t ajánlják, mert a nyomott ár miatt fele akkora a bolti árrés az OneTouch-on, mint a Mini-n, ezt az eladó csaj mondta, amikor már kifizettem és a tulaj kiment az eladótérből (franchise üzletben vettem), és rákérdeztem miért nem ajánlják a saját márkás készüléket (nekem is a Samsungot ajánlották nagyon, bár Én az Ace-ért mentem, nekem G.Mini-m volt eddig, de mikor megláttam az OneTouch-ot és az árat már nem tudtak lebeszélni róla.)
Én párhuzamosan használtam a Minit és az OT990-t összesem lehet hasonlítani a két készüléket használati élményben, természetesen az OT990 javára, a nagyobb kijelző, nagyobb felbontás, az érintő gombok használata, használati gyorsaságban sem volt jobb a Mini, mint ahogy egyesektől már olvastam, bár nekem csak a gyári ROM-ok voltak a Minin.
Én a Mini-t csak az ára miatt vettem anno 8000,- forint volt, annyit nagyon megért, de nem 30 ezret. A Mini-t azoknak ajánlom, akik minden nap egy új FW szeretnének telepíteni, nézetekbe a fórumára, ott úgy repkednek az újabbnál-újabb ROM nevek, hogy követni nem lehet, de ahogy olvasom mindig van valami BUG bennük és már cserélik is a másikra, hogy ennek mi értelme, nem értem.Bocs az Off-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsano
tag
válasz matepalfi #3506 üzenetére
Jó ötlet, támogatom!
Már megvan is a neve a projektnek:
http://mobilarena.hu/temak/okostelefon avagy:
http://mobilarena.hu/tema/re_alcatel_one_touch_990_erintsd_meg_a_droidot
Tréfát félre, a kezdeményezés jó, ahogy nézem az itteni fórum oldalain is próbálják a segítőkész emberek a készülékekhez tartozó téma első oldalára gyűjteni az okosságokat.
Ezt megfejelve mindegyikről egy komplett PDF-es leírással, csatolt fájlokkal, ZIP formában, egyszerűen letölthetőként, szép munka volna.
És nagyon hasznos. -
veterán
válasz matepalfi #3508 üzenetére
Rendben. Akkor összeszedsz mindent egy PDF-be, majd azt feltöltöd egy oldalra, amikor pedig valaki idejön, akkor belinkeled neki azt az oldalt.
Ez miben különbözik attól, hogy az 1. hsz-t linkeled be, amit könnyebben lehet módosítani, mint egy elkészített és feltöltött PDF dokumentumot?Csináld meg nyugodtan, de semmivel sem győztél meg arról, hogy a meglevő megoldás helyett egy újat készíts. Ettől függetlenül ha szeretnéd, senki nem fog meggátolni az elkészítésben - de nem hiszem, hogy inkább azt fogják használni.
Várd meg mások véleményét is, ne csak az enyémet hallgasd meg.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
addikt
válasz matepalfi #3506 üzenetére
Támogatom,de előtte az 1. hsz-t is át lehetne írni (nem kicsit), mert ami most ott van, az fölöslegesen ilyen hosszú.. Tele van olyan dolgokkal, ami minden android készülékre jellemző, vagy elavult..
..Én egy weboldalon gondolkodtam...a design részében tudnék segíteni, de html-hez is konyítok.
amúgy ott van az xda forum --- mindent kigyűjtöttek egy helyre, és nincs tele olyan dolgokkal, h hogy lehet pl csengőhangot beállítani (mert az nem (csak) az ot990-re vonatkozik és fölösleges egy telefonspecifikus fórumra) <<erről kéne vmi magyar copyt csinálni -
mjocika
aktív tag
válasz matepalfi #3568 üzenetére
Természetesen működni fog. De mielőtt törölnél, vagy átállítanál, mentsd az eredeti adatokat! Ja és 3G-t itt tudod kikapcsolni: menü/Wifi és hálózati kapcsolatok/mobilhálózat beállításai/GSM-UMTS opciók/csak 2G használatát kipipálni.
[ Szerkesztve ]
készül: http://ot990.try.hu, lehet regelni, de egyelőre a chat-et tudjátok használni, tartalom feltöltése folyamatban a héten !
-
mjocika
aktív tag
-
mjocika
aktív tag
válasz matepalfi #3584 üzenetére
Bocs, közben nem figyeltem. Igen, ha jól értem nem vagy teljesen elégedett a munkáddal, még egy kicsit módosítani akarsz rajta. Tehát logikusan azt szedd le megint, amin a kisebb változtatást kell eszközölni.
készül: http://ot990.try.hu, lehet regelni, de egyelőre a chat-et tudjátok használni, tartalom feltöltése folyamatban a héten !
-
mjocika
aktív tag
válasz matepalfi #3588 üzenetére
Szerintem nem baj, hogy hány fájlt töltenek fel, azt nem tudom, de szerintem tötlsd fel ind a 3-at, ha nem írja át, akkor visszatölti origi állapotban.
-
Petyka3
aktív tag
válasz matepalfi #3991 üzenetére
Szia! Ha egyáltalán gondnak nevezhető, én úgy kétnaponta kikapcsolom. Érezni, h egy idő után nem annyira pattogós. Vannak néha ikonok, pl nem fogadott hívás amik nem akarnak eltűnni. De úgy vagyok vele, h ez a kütyü már közelebb áll a számítástechnikához, mint a hétköznapi telefonokhoz.
-
mjocika
aktív tag
válasz matepalfi #4083 üzenetére
Nekem már rég óta át van állítva a CPU kezelése, csak az elébb a fórumtárs kedvéért eltávolítottam az őt vezérlő appot s újraindítottam a telcsit, s újból visszaraktam az appot.
Egy nagyon egyszerű s ingyenes progival [link] Ezzel is fél pillanat alatt át lehet állítani az értékeket.Ezzel a progival, meg szinte mindent lehet skálázni ingyért: [link]
[ Szerkesztve ]
-
mjocika
aktív tag
válasz matepalfi #4085 üzenetére
Nem tudom, szerintem csinálj egy kört a Telenornál, valószínűleg kicserélik, ha meg tudod győzni őket persze Nekem pld, lekopogjam,,, még egyszer sem fagyott be s brutálisan gyorsan dolgozik.
[ Szerkesztve ]
-
biowizards
tag
válasz matepalfi #4096 üzenetére
Ezt én nem értem.Az enyém nem csinál ilyeneket,hogy lefagy,újraindul stb,stb...
Ennyi gyári hibás készülék lenne forgalomban?
Az enyém hála istennek tökéletesen teszi a dolgát,csinálja amire tervezték.Bár az enyémen eredeti ROM van annyit csináltam csak,hogy root-oltam. -
mjocika
aktív tag
válasz matepalfi #4096 üzenetére
Biztos a tömegpszichózis. Nos kérem, nélam eddig minden móka el volt követve, kb 15-20 ROM csere, frissítések, rootok sora stb... Napi szinten agyonhasználom, olajos, poros kézzel agyontaperolom. A navigáció is napi szinten megy rajta, minden extra kiegészítő nélkül. S megint csak azt kell mondjam, hogy lekopogom.... semmi baja a telónak. S egy jó tanács, akinek 1 napot kibír a telója intenzív használat mellett, az ne akarja tovább kínozni, mert lehetetlent akar cselekedni. Tessék rádugni este a töltőre (220V-ra s nem USB-re!) s kész, ennyit bír egy ilyen kapacitású aksi, ekkora kijelző mellett.
[ Szerkesztve ]
-
matepalfi
aktív tag
válasz matepalfi #4099 üzenetére
Na most már lehet hogy jó lesz
Recoveryn keresztül felraktam azt a stock romot amit egyszer Milangfx belinkelt és most már nem indul ójra 30 percenként. Remélem nem lesz gond vele, csak egy baj van.
ÚJRA BE KELL ÁLLÍTNI MINDENT.
Légyszi írjátok le az alapvető beállításokat:
3g kikapcs, adatforgalom ki csak mms maradjon, stb.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
mjocika
aktív tag
válasz matepalfi #4111 üzenetére
Az automatikus adatszinkronizációt is érdemes kilőni. Beállítások/Fiókok és szinkronizálás, ki kell venni minden pipát. Ha szinkronizálni kell, az elindított app úgyis engedélyt fog kérni, ill. widgetből is engedélyezhető.
-
mjocika
aktív tag
válasz matepalfi #4529 üzenetére
Erre gondoltál? [link]
Ha a romot az update from sd card --> choose zip from sd card menüvel telepíted. akor ugye az új ROM megy fel, tehát az addigi beállításaid elvesznek. Ha a restore/backuppal telepítesz, akkor ha van mentésed, azt állítja vissza elvileg.
Tehát szerintgem milangfx kollega is itt hülyítette meg a telót, mivel a kvázi mentés nem az ő ROM-járól készült. Simán fel kellett volna tolni az új ROM-ot.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz matepalfi #4529 üzenetére
Telenoros ROM-ról nincs .zip (ha jól tudom) és jól raktad fel... az restore-al egy korábbi biztonsági mentést lehet visszaállítani.
Akksis gondokra, szerintem az a megoldás, hogy, ha amúgy nincs semmi baj vele, akkor ne rakjon fel senki semmi CPU szabályzó progit (setcpu stb..).. most full friss stock rom-al nekem nem merül szinte semmit..persze a megfelelő beállításokkal.. De amint feltolja az ember setcpu-t annak az alapértelmezett módja a performance (meg a többinek is), vagyis a lehető legnagyobb órajelen nyúzza a procit... és ha még conservative-ot állít be valaki az is pluszba szívja ezerrel az akksit, mert állítgatnia kell a használathoz képest az órajelet.... folyamatosan..talán még akkor jól jövünk ki az egészből jól, ha csinálunk egy olyan profilt, ami kikapcsolt képernyős állapotban leveszi a max órajelet..de mondom ezt is folyton szabályoznia kell..meg mindent.. szóval ez a sok sz.r szabályzó mindig fut a háttérben.. és nem csak úgy, hogy benn van a memóriában, hanem fogyasztja az akksit ezerrel, mert ezt az android megcsinálná (tuti szabályoz, különben nem az lenne, hogy ilyen prog nélkül 2 napot lazán elmegy vele meg egy nap alatt leszopódik az akksi), de az ilyen szoftver ezt felülírja és maxon, vagy minimumon tartja vagy folyton állítgatja és csak rosszul jön ki belőle az ember. imho. im out.
-
steveboy86
tag
válasz matepalfi #4651 üzenetére
Hát nem vagyok még teljesen profi android meg a frissítések terén, de a hozzászólások alapján fel kell tenni ugye a drivereket,ami alapján felismeri a telefont a gép, meg az alcatel honlapjáról upgrader progit is. De ahogy olvasgattam akadtak most problémák,meg korábban is a frissítéssel, lassan jön le a szerverről a cucc stb.. Szóval oda kell figyelni közben sok mindenre, de majd mások is biztos helyeselnek vagy épp megcáfolnak abban amit írtam, rem nem mondtam baromságokat.
-
mkRoland
senior tag
válasz matepalfi #4774 üzenetére
A többi androidos topicban szokták írni, hogy garancia miatt vissza kell állítani a gyári állapotot. Nem tudom, hogy a Telenor OneTouch szervize melyik, de nem szívesen vinném vissza valamelyik átvevőpontba nem gyári állapotban, hátha kisütik, hogy bizony a sw-módosítás miatt fizessek sokezer forintot, ha azt akarom, hogy megjavítsák! A tabletemmel is megvártam, amíg megjelenik a hivatalos frissítés, mert egy hivatalos bejelentés előtti ROM volt rajta.
Ha valaki veszi a bátorságot, próbálja meg, írja meg a tapasztalatait, hogy eloszlathassuk a kételyeket, de én ilyen mindenemet túlbiztosítós fajta vagyok![ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz matepalfi #4774 üzenetére
Ha Stock Rom-ra azt mondanák, hogy nem szervizelik miután bevitted, akkor rádugnám upgraderre és miközben írja a dolgokat a telora lehúznám a gépről. Így a hivatalos upgraddel halt volna meg a telo, szoval javítaniuk kéne. Ha meg csak hardveres gonddal vinned be, akkor szoftvert nem néznék szerintem.
-
Storms
őstag
-
Foose
addikt
válasz matepalfi #5885 üzenetére
ööö... Először bekapcsoltan kell fullra tölteni? És mi az a SDK-s dolog (parancssorba kell írni) amit máshol olvastam? Kikapcsolásig merítsem? Normál használat mellett,vagy lehet aktívan használni(folyamatos zene,játék stb) is? batterystats.bin-t nem kell törölni? Jah,és a kalibráció után gondolom lehet törölni a progit...?
[ Szerkesztve ]
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
Foose
addikt
válasz matepalfi #5887 üzenetére
Na most várjál... Én nem akarok semmi mást,csak kalibrálni. Se másik ROM,se semmi. Csak azért kérdeztem amit kérdeztem,mert pl itt máshogy van írva... Szóval muszáj nekem recovery meg ilyenek? Ilyet még nem használtam sosem...
-
Foose
addikt
válasz matepalfi #5890 üzenetére
Hát csak mert máshol írták azt is kalibrációhoz. Akkor a batterystats.bin? Mindenhol írják hogy törölni kell,mert az menti az eddigi töltések adatait... Meg ugye amit kérdeztem,mindegy hogy merítem le? Vagy lehet kínozva,aktívan meríteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest